There are no ads, please add some


Kristensen wil meer spelen: ‘Intentie is niet te vertrekken, maar het hangt af van het aanbod’

Rasmus Kristensen ruilde FC Midtjylland begin vorig jaar voor 5,5 miljoen euro in voor Ajax, maar de Deen is er nog niet in geslaagd om uit te groeien tot een vaste waarde. Vanwege de aanwezigheid van Noussair Mazraoui en Joël Veltman is de concurrentie op de rechtsbackpositie fors en de 21-jarige verdediger sluit een vertrek dan ook niet bij voorbaat uit. De rechtsback wil vooral meer aan spelen toe gaan komen.

‘Ik betwijfel of we er volgend seizoen alle drie nog bij zijn. Ik weet niet of de anderen wat anders willen proberen of dat ik dat zelf wil gaan doen. We zullen het deze zomer gaan zien, het hangt er ook vanaf of we ons kwalificeren voor de Champions League’, aldus Kristensen in gesprek met het Deense Bold. ‘“Mijn intentie is niet te vertrekken, maar het hangt af van het aanbod. Als er iets moois voorbijkomt kijk je er natuurlijk altijd naar. Maar ik hou ook van Amsterdam en Ajax, volgens mij word ik hier elke dag beter. We moeten met de club gaan zitten en bespreken welke rol ze voor mij weggelegd zien. Als die verwachtingen niet met elkaar overeenkomen, moet je naar andere oplossingen gaan kijken”.

Kristensen kwam tot nu toe 27 keer in actie voor Ajax, vaak als invaller. “Ik heb een derde van de wedstrijden gespeeld en dat is op zich goed genoeg in mijn eerste volledige seizoen bij de club. Maar ik wil altijd meer spelen, bij Midtjylland was ik niet anders gewend dan dat ik elk weekend speelde. Het is echter duidelijk dat het moeilijk wordt als je moet concurreren met spelers die in topvorm zijn en je tegelijkertijd ook een trainer hebt die liever geen veranderingen door wil voeren.”

Gerelateerde posts

36 reacties

 1. Wenen 1995

  Blijft in mijn ogen de 3e keuze op die positie. Ik zie daar liever een jeugdspeler dan hem, dus het is te hopen dat Kristensen een andere club vindt en Ajax een mooie transfersom incasseert.

  1. Litmanen

   Hij is zeker derde keus. Maar zelfs als Mazraoui en Veltman vertrekken, dan hoef je nog niet blij te zijn met Kristensen.
   Scouting zit er ook regelmatig naast, zeker met het halen van verdedigers.

     1. Zlatan4ever

      Ik dacht dat je al onderweg naar Alkmaar was….
      Die hebben vast ook een forum

  2. JohnDoe77

   Zal dus afhangen van wat er met Joel gebeurt. En daar blijft het door zijn blessure angstvallig stil. Dan kan hij wel vertrekken. Liever Nous en Joël bij Ajax.

 2. Frip

  Ja ik begrijp hem wel dat hij meer wilt spelen maar de concurentie is groot op die positie …dus moet hij toch nog even een paar stappen maken voordat hij exht een basis speler kan woorden

  1. Bakkie

   Concurrentie groot? Vind ik niet. Alle drie de opties vind ik eigenlijk niet goed genoeg… Wat mij betreft halen we een keer echt een goeie RB. Verkopen we Veltman of Kristensen en mag Mazra het volgend seizoen nog op het middenveld proberen

   1. dickst14

    Ik heb vertrouwen in Dest in de toekomst als rechtsback. Kristensen is een blind paard.

 3. FrankiC

  Hij komt ook nog na Dest, for sure.
  Geen Ajaxspeler, dus een miskoop.
  Als hij meer wil spelen helpt het niet om harder zijn best te doen, maar om te vertrekken!

  1. Koning Haarms Wolfs

   Ook zonder strik weg ermee. Absoluut niet het niveau. Dan nog liever Viergever of Sinkgraven.

 4. Ajax 1

  Yep, dit kan beter. Mazroui houden en veltman ook. Jeugd erachter moet derde keuze kunnen zijn (is dest er klaar voor?)

 5. -buitenkantje rechts-

  Hoe kan deze man gescout zijn?
  Na Orejuela en Kristensen en door de blessure van Veltman is uit nood geboren Nous daar terecht gekomen..
  Weer 2 scoutingsblunders die gewoon worden opgelost door eigen jeugd. Zet Dest komend seizoen maar wat vaker in. Kristensen exit.

 6. a.p.

  ik begrijp dat hij meer wilt spelen, maar ik denk dat hij voor ons Aller Ajax niet de juiste speler is.

 7. Charka53

  Helaas hij is het net niet voor Ajax er is ergens wel een club die het met hem wil proberen.

 8. Stem van een supporter

  Kristensen valt in het rijtje van kopen, kopen, kopen en hopen. Bij de aankoop krijgen één of meer jeugdspelers de schurft in en vertrekken en vervolgens blijkt de aankoop totaal niet aan de verwachtingen te voldoen. Ik denk dat qua aankopen het percentage 30-70 is. 30% goed en 70% jammer maar helaas.

 9. Slingertje.

  Hij kan beter vertrekken naar een mooie club want hij is gewoon niet goed genoeg voor Ajax.

 10. Ajaxfoort

  Nee nee nee. Dit is geen Ajax materiaal. Leuke speler voor mietjeland maar komt duideljjk te kort voor Ajax. Zelfs tenopzichte van Veltman.

Reageren is niet mogelijk.