There are no ads, please add some


Ajax betreurt beslissing Feyenoord omtrent uitsupporters: ‘Van bereidheid is nu geen sprake’

Feyenoord zal niet langer meewerken aan het faciliteren van uitsupporters bij Klassiekers tegen Ajax nadat er diverse incidenten hebben plaatsgevonden tussen beide clubs. Ajax, Feyenoord, supportersverenigingen, burgemeesters en gemeenten hebben de afgelopen jaren, en met name de laatste maanden, gewerkt aan een plan hoe onder normale omstandigheden en voorwaarden weer uitsupporters aanwezig zouden kunnen zijn bij de Klassieker. 

De afgelopen weken ging het volgens Feyenoord een paar keer goed mis. Zo werd zaterdag 25 mei de kampioenswedstrijd Ajax Onder 19 tegen Feyenoord Onder 19 gestaakt na kleine incidenten op de tribune. Een week eerder overvielen aanhangers van Feyenoord de wedstrijd tussen Swift en de amateurtak van Feyenoord. De groep riep antisemitische spreekkoren en ook de ruiten van de Feyenoordbus werden ingegooid.

De supportersvereniging van Feyenoord laat weten dat men achter de beslissing van de club staat. ‘De afgelopen maanden is er gewerkt aan het tot stand komen van uitsupporters bij de Klassiekers. Onder een deel van de jonge supporters leeft deze wens nadrukkelijk. De gebeurtenissen van de afgelopen weken hebben ertoe geleid dat er nog meer spanning op het toelaten van uitsupporters komt te staan. Dat is op dit moment niet te verantwoorden’. Ajax reageert teleurgesteld. ‘Het is zonde van het vele werk dat erin is gestoken. Maar om uitsupporters toe te laten heb je de bereidheid nodig van beide clubs. Daar is nu geen sprake van’.

Gerelateerde posts

31 reacties

 1. Amoebe

  Tsja dat zat er natuurlijk aan te komen.

  Wel ontzettend balen dat het nu weer niet lukt.

  1. JohnDoe77

   Dit was echt te verwachten. Ajax doet aan alle kanten zijn best het weer voor elkaar te krijgen dat we weer “levende” klassiekers krijgen, alleen hebben ze de eigen zogenaamde supporters totaal niet in de hand. Alle inspanningen voor niets door een stelletje eencellige!

 2. Frip

  Ja dat zat er wel in na de laatste wedstrijd van onder 19… en we waren er zo dicht bij want het was altijd wel een speciaal sfeertje de klassieker in de kuip en dan in amsterdam nog in het olympisch stadion mooi man 👊🏻 jammer dat het nu weer zo ver weg is

 3. Prinsengracht

  Gewoon vergeten de komende 10 jaar. Aan beide kanten teveel debielen die zichzelf belangrijker vinden dan de club en het voetbal.

  1. HURBIE

   Logische beslissing
   Zal nooit meer worden zoals het was
   De meeste van deze gasten hebben geen opvoeding gehad
   Crèche en sleutel kinderen
   Deze ouders vonden de inkomsten belangrijker dan de opvoeding van de kinderen
   DIT is het resultaat Helaas

 4. Slingertje.

  Dit zat er gewoon aan te komen dus nu moeten ze niet gaan janken want dat tuig heeft het zelf vergald voor zichzelf en andere fans.
  Het maakt niets uit hoelang er geen uitfans bij mogen zijn want zodra het weer wel mag begint het gezeik van voren af aan en dat geldt ook voor ADO Den haag uit.

 5. Ajax 1

  Kut, maar inderdaad logisch. Zal voorlopig de komende jaren ook niet gebeuren. Dus gewoon zorgen dat we die beker een keer per jaar op gaan halen in de kuip 😁

   1. Indojood

    Middelmatige voetballer met een voorbeeldige inzet. Als Kuijt kon uitblinken dan was het algehele niveau beneden de maat.

 6. Moosie

  Bizar hoe mensen zich laten gijzelen door een kleine groep.
  Al jaren wordt er hoog van de toren geblazen maar er gebeurt niets.
  Terwijl in Engeland toch hey goede voorbeeld is gegeven.
  De overheid beschermt de clubbesturen niet.
  En weigert adequate wetgeving door te voeren omdat ze dan capaciteit te weinig hebben voor andere zaken.
  Maar het is wel een overheidstaak zelfs meer dan in een woestijn in Mali soldaatje spelen van ons belastinggeld.
  Of een parlement eens in de 2 weken verhuizen en daar jaarlijks vele miljoenen aan kwijt zijn.
  Meldplicht is echter te duur want dan moet het plaatselijke politiebureau open op zondag.
  Feyenooit wilde swz niet want ze hebben er geen geld voor over en vinden geen uitsupporters wel zo fijn alles om te winnen van het arrogante Ajax

  1. Litmanen

   Grappig, onze VN taken, de organisatie die ook voor onze veiligheid zorgt, moeten we maar stoppen omdat we dan een meldplicht kunnen betalen…..
   Jezus man, stop toch eens met al die rommel te slikken, roken, spuiten en snuiven.
   De nu weggestuurde directeur was verantwoordelijk voor de veiligheid van alle supporters op De Toekomst. Hij vond een paar niet getrainde stewards voldoende daar.
   Dit hele verhaal was de druppel om die gast nu weg te sturen.
   Maar de kosten van onze jongens in Mali, ja, die dragen ook bij aan deze shit….

 7. dickst14

  Ajax moet gewoon een statement maken en die klootzakken levenslang verbannen. Families aanvallen, gvd hoe laag kan je zinken. En Sar, als jij weer niets doet, trek dan je conclusies. Dan ben jij niet geschikt.

  1. HDfan

   Inderdaad krokodillentranen van Ajax bestuur. Snoeihard aanpakken is het enige wat helpt tegen deze mental midgets

 8. vak411

  mooi klote! wat een eencelligen zeg. beetje jammer dat Dirk Kut vergeet te vertellen dat die kneusjes van zijn eigen vereniging 3 weken geleden bij een amateurwedstrijd in Amsterdam klaar stonden om te boel te verbouwen en door een peloton politie is dit voorkomen maar daar hoor ik die achterlijke moraalridder niet over. maar goed dat mag ik volgens ABje vast niet zeggen want dan keur ik het gedrag van onze eigen supporters niet genoeg af.

  1. Prinsengracht

   Ook bij de uitwedstrijd van onder 19 in 010 Zuid was de sfeer grimmig. Weet niet hoe het zou zijn afgelopen als we daar gewonnen hadden.

 9. Ralph

  Prima!!! Wij kunnen het niet aan om normaal te doen tegenover Feijenoord supporters. Omgekeerd overigens ook niet. Wat mij betreft nooit meer naar de Kuip. Als de twee jongens van 10 jaar oud, die ik deze maand op een pleintje in Amsterdam zag voetballen in een Ajax en Feijenoord shirt, groot zijn, mogen zij beslissen over het toelaten van uitsupporters.

 10. Bigboss

  Ik snap het niet hoor al die agressie. Je moet je club anders steunen dan dit

Reageren is niet mogelijk.