There are no ads, please add some


Afscheidsduel Van der Vaart 13 oktober in Hamburg

Rafael van der Vaart heeft eind dit jaar, op 13 oktober, een afscheidswedstrijd gepland in Hamburg. Het duel krijgt de naam Rafa’s HSV Stars vs. Rafa’s All Stars. “Het is een bedankje en een verontschuldiging,” aldus de 36-jarige Van der Vaart. Bij zijn terugkeer in Hamburg kon hij de fans niet bieden wat hij had gewild. De Nederlander speelde van 2005 tot 2008 bij HSV en keerde er in 2012 terug. Van der Vaart heeft onder anderen Arjen Robben, Wesley Sneijder Mark Van Bommel en Louis van Gaal uitgenodigd. Van der Vaart: “Ik hoop ook dat Raúl komt. Dat is een droom voor me.”

Van der Vaart begon zijn loopbaan in 2000 bij Ajax en kwam verder uit voor HSV, Real Madrid, Tottenham Hotspur, opnieuw HSV, Real Betis, FC Midtjylland en Esbjerg fB. Met Oranje was hij present op de EK’s van 2004, 2008 en 2012 en de WK’s van 2006 en 2010.

HSV-voorzitter Bernd Hoffmann kijkt uit naar het afscheidsduel. “Rafael staat symbool voor een bijzondere tijd die we hier gehad hebben. Het is mooi dat die periode op deze manier wordt beëindigd.”

In november van vorig jaar zette Van der Vaart een punt achter zijn loopbaan nadat hij op een training van zijn Deense club Esbjerg fB opnieuw een blessure had opgelopen.

Gerelateerde posts

20 reacties

 1. Jimmy1971

  Dan moet hij wel iets fitter worden, wel mooi was in zijn goeie tijd wel een wereldspeler!

  1. Indojood

   Prima speler maar geen wereldspeler. Bij Real heeft ie het niet gered en zijn carrière is een beetje als een nachtkaars uitgegaan. Door dat handbalwijffie te lang doorgegaan. Hoop voor hem op een volle bak daar.

 2. Amoebe

  Is het normaal dat een speler zijn eigen afscheidswedstrijd organiseert?

  Ik weet wel dat het wordt georganiseerd en de speler zelf een wensenlijst met spelers kan aangeven.

  Voelt een beetje ongemakkelijk of zo. 🥴

 3. Koning Haarms Wolfs

  Als hij O doorgaat, dan moeten ze hem het veld op rollen….

 4. Prinsengracht

  Wat een klote reacties weer. Hij is fitter dan bijna iedereen op dit forum. En meer voetbal in 1 teen dan de meesten in hun hele lijf.

  1. Wenen 1995

   Eens, PG. Was een top-voetballer en een sociale aardige gast. Gun hem het beste en hopelijk gaat hij in de toekomst nog iets bij Ajax doen.

   1. Litmanen

    Eens met beiden. Voor Raf kwam je naar het stadion. Als ik hem nu op tv zie, zie ik geen vetzak zitten. Bovendien, inderdaad, een van de weinige ex-voetballers met een gezonde dosis humor. Sinds hij aan tafel zit kijk ik met plezier naar Studio Voetbal.

    1. Prinsengracht

     Ik vind hem op tv ook grappig. Daarnaast is hij origineel en durft hij te zeggen wat hij vindt. Studio Voetbal is inderdaad een stuk leuker met hem erbij.

 5. Frip

  En hoe weet jij dat prinsengracht dat hij fit is 🤔heb jij een direct lijntje met van der vaart en moet je idd gelijk geven dat hij goed kon voetballen

 6. Ptr

  Is toch fantastisch wat hij doet. Dit doet hij als blijk van waardering voor de fans van Hamburg die hem altijd gesteund hebben. Hij baalt dat hij ze niet heeft kunnen brengen waar ze op hoopten. Op deze manier wil hij afscheid nemen.
  Hij verdient een standbeeld ipv te zeiken hier!

 7. Jari_94-95

  Een man die nog altijd een van de mooiste goals tegen de kakkerlakken heeft gemaakt, blijft voor mij een held!

 8. Mr Ajax

  Beste tijd had die bij ons, dus kan maar beter een boel ex ajax uitnodigen

  1. Bigboss

   Dat is met heel veel,zo. Daarom moeten ze ook langer blijven ipv weg gaan en op de bank belanden. Wees blij met wat je heb

Reageren is niet mogelijk.