There are no ads, please add some


‘Juventus meldt zich officieel met bod van 85 miljoen euro op De Ligt’

Juventus heeft zich nadrukkelijk gemeld in de strijd om Matthijs de Ligt. De Italianen hebben direct duidelijk gemaakt dat het serieus is en een bod van 85 miljoen euro uitgebracht op de aanvoerder van Ajax, zo meldt Tuttosport. De Italiaanse sportkrant stelt dat Juventus zich met het bod definitief nadrukkelijk mengt in de strijd met clubs als Manchester United, Bayern München, Paris Saint-Germain en Barcelona. Het is niet bekend of Ajax heeft gereageerd op het bod van Juventus.

Aan het begin van dit kalenderjaar was Juventus een van de meest genoemde potentiële bestemmingen voor De Ligt. Vertegenwoordigers van de kampioen van de Serie A zouden meermaals hebben gesproken met de negentienjarige aanvoerder van Ajax, terwijl concurrent Barcelona bezig was met de komst van Frenkie de Jong. Vervolgens deed Barcelona ook een poging voor De Ligt, maar door verhoogde salariseisen van zaakwaarnemer Mino Raiola zitten de gesprekken tussen beide partijen in een impasse.

Andere clubs zien ruimte om in het gat te duiken en Juventus, in de kwartfinale van de Champions League nog uitgeschakeld door Ajax, zou ‘optimistisch’ zijn gestemd over de mogelijke komst van De Ligt. Eerder op de zondag meldde Téléfoot nog dat Paris Saint-Germain in contact staat met Ajax en dat zowel trainer Thomas Tuchel als technisch directeur Antero Henrique zeer gecharmeerd is van De Ligt die bij Ajax nog onder contract staat tot medio 2021.

Mocht De Ligt inderdaad voor 85 miljoen euro vertrekken, dan is dat hetzelfde bedrag als Barcelona betaalde voor Frenkie de Jong: de middenvelder verkast in eerste instantie voor 75 miljoen euro naar Barcelona, maar dat bedrag kan oplopen tot 86 miljoen euro. Overigens is Manchester City door de exorbitante salariseisen van zaakwaarnemer Raiola waarschijnlijk geen optie meer voor De Ligt. De kampioen van Engeland schijnt overgeschakeld te zijn naar Harry Maguire, de centrale verdediger van Leicester City, die een minder uitgebreid eisenpakket heeft.

Gerelateerde posts

41 reacties

  1. AjaxKat

   Ja Barca is vanuit Ajax de beste stap vooruit. Maar voor een verdediger kan ik me best wel voorstellen dat die wens er is om naar Italië te gaan. Daar hebben ze het verdedigen tot kunst verheven. Maar net als bij echte kunst: je moet er maar van houden.
   Overigens vond ik LvG gisteren bij de Tafel van Kees heel realistisch over de kansen van De Ligt/Frenkie bij Barca: voor Frenkie gaat het lastig worden en De Ligt zou wel klaar zijn voor de basis daar.

 1. Moosie

  Ja zoveel mogelijk geld binne harken.
  Ajax straks een van de gezondste clubs in de EL

  1. FrankiC

   Da’s ginne kattenpis. Mooi bedrag voor Ajax en welke club De Ligt kiest interesseert me niet zoveel. Het wordt de club waarvoor hij wil kiezen en dan is het ’fine with me’.

  1. Litmanen

   Ik hoop alleen maar dat De Ligt zelf kan bepalen waar hij wil spelen. De Italiaanse competitie is al lang geen Europese top meer.
   Als hij echt zijn eigen niveau wil verhogen, dan wordt het Engeland of Spanje. Maar blijkbaar heeft Raiola nog maar 1 land waar ze zijn krankzinnige eisen accepteren. Inderdaad het meest corrupte land van Europa waar de roots van deze -geschorste- zaakwaarnemer liggen.
   Wat heeft De Ligt en Hulshof bezielt om met deze idioot in zee te gaan? Hulshof ruikt veel geld, maar Mathijs?

   1. FrankiC

    Ik vraag me af wat voor invloed die schorsing nu heeft op een transfer? Of is dat wassen neus?

    1. Bakkie

     Geen idee wat die schorsing betekent, blijkbaar helemaal niets. Corrupte tyfuszooi, niemand die er iets aan kan doen

    1. HURBIE

     Zal nog wel steeds veranderen
     Heb ook al gehoord dat hij naar Sparta gaat😂😂😂😂

     1. Ajax 1

      Nac wil weer terug naar eredivisie en zou 120 mln overhebben voor de ligt.

 2. Vak 120

  Eerlijk gezegd maakt het mij niet uit waar hij heen gaat!! Gewoon heel jammer dat hij bij ons vertrekt…

  1. Wenen 1995

   Idd een klote club… Aan de andere kant: Samen spelen met Ronaldo is ook niet verkeerd. Zolang Ajax maar aan zichzelf denkt en het maximale uit de markt haalt, zijn wij tevreden, toch?

 3. Frip

  Tja🤔 we weten wie zijn zaak waarnemer is en dat hij alles doet voor zich zelf om maar meer geld er uit te slepen maar hoop dat de ligt wel zelf er een goed gevoel bij moet hebben en dus de juiste club kiest ….

 4. Janneman16

  Ik dacht dat raiola 3 maanden minimaal niets mocht doen!
  Hoe zit dat dan?

  1. J18

   Nee, maar hij kan zn vriendjes het werk laten doen. Zo’n ban zegt echt helemaal niks.

 5. Henk Gabriels

  Kijk mannen: als we onze beste spelers naar dezelfde club laten vertrekken dan kan die club volgend siezoen in Europa zo maar eens van ons winnen. Dus taktisch opereren, ook in europa, met de andere clubs niet sterker maken!

  1. FrankiC

   Leuke insteek @Henk, maar dat is een niveautje out-the-box denken waar we de komende jaren nog niet aan toe zijn….

 6. Ajax goden

  Barcelona moet gewoon meer betalen. Mooie club, mooi voetbal en frenkie speelt er ook.

 7. Prinsengracht

  Ik heb geen zin om me zorgen te maken om de Ligt. Iemand die met zijn volle verstand kiest voor Raiola verdient dat niet.

 8. Iedereen heeft een mening

  Dus Ajax vraagt rond de €90 miljoen. Lijkt mij een prima bedrag (kan altijd meer). 😎😎

 9. Koning Haarms Wolfs

  Rioolrat zit er tussen, zal mij benieuwen waar hij het meest aan gaat verdienen, daar gaat De Ligt heen. Dat vrees ik iig.

 10. apeldoorn

  Liverpool, lekker week in week uit het centrum vormen samen met Van Dijk… gaan wij als Nederland heel veel olezier van hebben.

 11. Kmeertens

  Wat maakt het ons uit waar hij komt te spelen, ik gun hem het beste en hij kan zelf uitzoeken waar die wil spelen. Gewoon zoveel mogelijk geld er uit slepen

 12. Zlatan4ever

  Juve is absoluut niet de goede club voor de Ligt.

  1e keus Barca
  2e keus City

  1. Ajax 1

   City, bah, kutclub. Dan nog liever juve, daar zit nog meer historie hoe oneens we het ook kunnen zijn met de voetbalfilosofie daar.

 13. Charka53

  Wat wij met z’n allen er van vinden zal Matthijs een zorg zijn hij moet zelf gelukkig zijn met zijn keuze en voor Ajax telt alleen wat er aan euro’s binnen komt .

 14. Joodjuh

  Moet de rest maar met een hoger bod komen. Als ie toch weg moet dan ook voor het meeste geld!

 15. Bigboss

  Pppff wat een eigenheimer. Zeg gewoon ik ben fout geweest en dit is terecht

 16. Bigboss

  Sorry dat was op het mai,tje van de directeur. De ligt maak de juste keuze jongen zodat je speelt. Dat is het allermbelangrijkste

 17. Bert Betondorp

  Of juist strontvervelend die gek “het orakel uit het Zuiden”

 18. Forever nr14

  Maakt me geen drol uit waar hij naartoe gaat, als Ajax er maar genoeg geld van krijgt, en ben zo ie zo dan wel klaar met dit, want wie kiest nu als “voorbeeld prof” een samenwerkings verband met de smerigste rioolrat die er is? Dat heeft hij met zijn volle verstand gedaan in ieder geval, dus Ajax cashen en door, next! Niemand is groter dan de club en zeker niet iemand die met de grootste schoft zaken doet.
  Punt en door!

Reageren is niet mogelijk.