There are no ads, please add some


Ziyech: ‘Ik heb er gewoon veel plezier in. Ben het jagen op de bal en het veroveren echt leuk gaan vinden.’

Hakim Ziyech stond in zijn begin periode bij Ajax flink ter discussie. Veel fans vonden hem lui en hekelden zijn grote mate van balverlies en de nonchalance waarmee hij daarna zijn spel vervolgde. Wat een contrast met nu: Ziyech is geliefd maar heeft dat ook zelf afgedwongen. Hij heeft – vooral dit seizoen – een ware transformatie ondergaan. En met plezier, zo zegt hij er zelf over in Voetbal International. Dit seizoen kwam er een volgende stap in zijn ontwikkeling bij: Bij balverlies en in het veroveren van de bal gaat hij voorop in de strijd.

‘Tja, als je mij de beelden van mezelf bij balverlies vijf jaar geleden had laten zien, had ik je voor gek verklaard’, grapt Ziyech er nu over. Zijn sprint van zo’n tachtig meter in het laatste thuisduel met FC Utrecht is wellicht een groot voorbeeld van de transformatie van Ziyech. ‘Ach, ik heb er gewoon heel veel plezier in. Het jagen op de bal en het veroveren, ik ben het echt leuk gaan vinden.’

Wel vindt Ziyech dat er nog dingen voor verbetering vatbaar zijn. Het valt namelijk op dat hoe hoger de weerstand is, hoe beter de middenvelder speelt. ‘Alles kan beter, maar dat is misschien nog wel een verbeterpunt. Tegen de kleinere clubs wordt het weleens allemaal iets te nonchalant’, geeft hij toe, waarna hij terugblikt op zijn beste wedstrijden van dit seizoen. ‘Bayern München-uit, Real Madrid-uit en Tottenham Hotspur-thuis. Maar die laatste blijft nog wel even pijn doen’.

En ook dat laatste ziet Voetbal International die de transformatie van Ziyech benadrukt. ‘Van grillig individu tot gevierde teamspeler. Ajax heeft hem dit seizoen veel plezier gegeven, en andersom evenzeer. De aanvallende middenvelder is klaar voor de Europese top.’

Gerelateerde posts

29 reacties

   1. Zlatan4ever

    Wow Hurbmeister ! En dat zonder taalfouten. Je gaat vooruit gappie 👍🏻van mij

 1. De Ajacied

  Een Topper is het geworden
  Hopelijk blijft hij bij ons alker Ajax
  ❌❌❌

 2. Ajax goden

  Schitterende speler, waar iedereen voor naar het stadion komt, blijf aub.

 3. Donderbol

  Of een zelfde constructie als tagliafico. Ziyech is zo ontzettend gegroeid in alles dit jaar. Inderdaad de harten veroverd van de supporters, ook de gebaartjes en rare gedrag naar de media is totaal verdwenen.. veel symphatieker geworden! Nog steeds eeuwig zonde dat hij niet voor het nederlands elftal speelt!
  Laat hem aub blijven en volgend jaar weer schitteren voor ons, al gun ik hem ook een mooie overstap.. heeft hij wel echt voor gevochten en verdiend!

 4. Amoebe

  Goede analyse van zichzelf.

  In het begin kon ik mij ook mateloos aan hem ergeren, juist als Ajax de bal niet had.

  Echt een wereld van verschil en het maakt hem daardoor echt een sterkdrager.

 5. Iamsterdam2015

  Ben bang dat Ziyech gaat vertrekken, hij heeft het geweldig gedaan in europa en dat heeft iedere buitenlandse club gezien. Gewoon blijven, is het beste voor een ieder😉😁😊

 6. -buitenkantje rechts-

  Ziyech zal waarschijnlijk gaan vertrekken.. Hij heeft nu ook de leeftijd om nog te vertrekken. Natuurlijk hopen we (behalve 1 pers) allemaal dat hij blijft, maar ik kan me ook voorstellen dat je je wilt meten met andere topteams in een andere competitie.

 7. a.p.

  ja wat heb ik langzamerhand genoten van Ziyech, vooral Euopees en later in de competitie. GENIETEN, ik zou het jammer als hij eventueel weggaat. samen met Tadic hebben we een super paar apart in huis.

 8. De Nees

  Doet veel goed, maar schoten op doel zijn ver ondermaats. Juist relatief moeilijke gaat hem goed af maar schieten wat behoorlijk trainbaar is toch niet. Hij scoorde wel in de halve finale, maar ook wel 4 vrije schietkansen gemist vanaf 16 m, pech/geluk, maakt niet uit, gingen er niet in. Als hij dat kan verbeteren is hij echt top.

 9. De Nees

  @redactie: wat is dat gedoe met die spammers pop-up! Moet telkens email en nog wat invullen voordat je weer verder mag, nu al keer of 20. Wat voor dumb-ass buro heb je ingehuurd om spammers weg te houden???

 10. Ajax belg

  Hen vaak kritiek gehad op Zyech. Veel onnodig balverlies, maar zoals hij de laatste weken bezig was, dikke pluim en hoedje af. Deze Zyech zal helaas niet te houden zijn, toch hopen dat hij blijft, Marc werk aan de winkel

 11. Roberto201166

  Ziyech moet blijven het is aan Ajax om er alles aan te doen om hem te behouden

  1. Litmanen

   Wie er gaat of blijft, Overmars heeft aangegeven dat hij geen moeite gaat doen. Hij heeft Hakim vorig jaar bijna een verdubbeling van zijn salaris gegeven, terwijl toen al de bedoeling was dat hij een transfer zou maken.
   Overmars zegt dat toen voor Hakim blijkbaar niet de goede club langskwam, maar dat hij verwacht dat dit keer meer clubs interesse hebben.
   Hakim is beloofd dat Ajax zal meewerken aan een transfer.
   Vergis je niet, als Hakim nu de stap niet maakt zou het wel eens niet meer kunnen lukken. Ajax gaat hoogstwaarschijnkijk volgend seizoen geen halve finale CL halen, dus minder belangstelling en weer een jaartje ouder.
   Bovenstaande heeft in alle vooraanstaande kranten en magazines gestaan, dus er zal wel iets van waar zijn. ( Telegraaf, AD, Parool en Voetbal International).
   Voor de mensen die gaan beweren dat ik het uit mijn duim zuig.
   Bovendien, Marc vertelde het zelf live op tv tijdens een interview.

   1. AB

    Waarom een reactie over Ziyech onder de reactie van HDfan? HDfan noemt Ziyech niet als mogelijke blijver. Verder is het een verschrikkelijk defensief stukje van je, gaat alles wel goed? We weten dat jij alles kijkt en leest (lang niet altijd begrijpt maar dat terzijde) vanwege gebrek aan een echt leven. Laat Ziyech als onderwerp nu gewoon eens los, je bent er zo fanatiek op.

    1. HDfan

     Nou AB ik bedoelde wel dat de 3 genoemden er mogelijk voor zorgen dat Hakim blijft. Hij is wel heel sfeer gevoelig.

 12. Kapstein

  Stel dat Ziyech, de Ligt, Neres, vd Beek en zo blijven. Ik zie Ajax dan met alle versterkingen die inmiddels al gehaald zijn weer heel erg ver komen. Jammer dat we er maar 11 tegelijk op mogen stellen.

 13. Kapstein

  Het enige team waar we echt niet van kunnen winnen is Barcelona. Die hebben met de Jong een enorme kwaliteitsimpuls gekregen. Met Messi en Suarez hebben ze de drie beste voetballers ter wereld in hun team.

Reageren is niet mogelijk.