There are no ads, please add some


UEFA legt Ajax boete van 52.500 euro op wegens wangedrag fans

Ajax moet een boete van 52.500 euro aan de UEFA betalen na incidenten bij de thuiswedstrijd in de kwartfinales tegen Juventus. Tijdens het Champions League-thuisduel tegen de Italianen gooiden supporters voorwerpen op het veld en werden tribunetrappen in de Johan Cruijff ArenA geblokkeerd, aldus de UEFA.Coach Erik ten Hag krijgt bovendien een waarschuwing omdat het heenduel tussen Tottenham Hotspur en Ajax te laat begon. De Engelse club wordt als hoofdschuldige gezien, want Tottenham moet een boete van 10.000 euro betalen en trainer Mauricio Pochettino krijgt een voorwaardelijke schorsing van één duel. 

Ajax kreeg dit seizoen al diverse boetes wegens kleine incidenten met het publiek. Zo kreeg Ajax voor misdragingen tijdens het uitduel met Real Madrid (1-4) een geldstraf van 23.000 euro. Door wangedrag tijdens de uitwedstrijd tegen Benfica in de groepsfase heeft Ajax nog steeds een voorwaardelijke straf staan van een uitduel zonder publiek. Ajax moest na die wedstrijd ook 71.000 euro betalen aan de Europese bond.

Ajax is niet de enige club die vrijdag bestraft werd door de UEFA. FC Porto kreeg een boete van 42.500 euro en moet het één duel zonder trainer Sergio Conceiçao doen. FC Barcelona moet een boete van 20.000 euro betalen wegens een tekortschietende organisatie bij de groepswedstrijd tegen Tottenham. Tottenham krijgt een boete van 5.000 euro omdat supporters het veld op kwamen bij de wedstrijd tegen Manchester City. In de Europa League kreeg Eintracht Frankfurt een boete van 34.000 euro wegens een aantal incidenten met toeschouwers. Benfica moet 1.000 euro overmaken en trainer Bruno Lager van de Portugese club is voor één duel geschorst.

Gerelateerde posts

88 reacties

 1. a.p.

  ja op deze boete kon je wachten. Gelukkig heeft ons aller Ajax nog wat in de binnenzak.

  1. HURBIE

   Daar gaat het niet om dat Ajax geld heeft
   Supporters!!!!!! Moeten hun gewoon gedragen

   1. Prinsengracht

    Totaal € 180.000,—. Daar kun je veel mee doen bij de jeugdopleiding. Zondegeld. Eikels.

    1. -buitenkantje rechts-

     Ik heb liever dat ze de 30-40 milj voor Bergwijn in de jeugdopleiding stoppen.. Kijk wat je dan kan doen. Ook moet er een opleiding voor eigen Ajaxtrainers komen. We moeten niet alleen onze eigen spelers, maar ook onze trainers opleiden.

     1. AB

      30-40 miljoen in de jeugdopleiding? We hebben de beste al. Als je daar wat van zegt, heb je er geen verstand van (volgens sommige forumleden)

  2. JohnDoe77

   Tsja, die CR7 ging ze uitdagen. Maar beter had de uitschakeling al een straf genoeg geweest!

 2. PvL020

  Dat noemen zich nog steeds supporters!! Benadelen altijd hun eigen club. Laat die gasten ook maar een deel betalen!!!

  1. Ptr

   Wat een onzin wordt r weer geroepen. Wat is er dab fout gegaan? Er hebben mensen oo de trap gestaan! Foei! Het is gewoon een Uefa verdienmodel.
   Zonder de geweldige ajax supporters geen sfeer. 180 K is afgelopen Champ Li nog geen 0,50 € per wedstrijd per supporter.
   Ik ben bereid om dit te betalen. Wie nog meer?

   1. Wijzijnajaxamsterdam

    Snap niet dat mensen nu gaan zeggen. Zijn dat wel supporters die mannen staan er altijd. En die mannen die er over lopen te klagen zijn vast niet elke wedstrijd daar. Die zijn vast van die tv supporters. Maar die supporters die gooien met bier hebben emotie in de wedstrijd.

   2. HDfan

    Als het gevolg is dat je zonder publiek moet spelen, ben je vrij dom bezig als supporter🙄

     1. AB

      Van jou weet ik het PG. Was 👍 opmerking. Sta ook erg alleen in mijn vak 😂

     2. Zlatan4ever

      Ik wel PR, jij bent de laatste der Mohikanen. Je komt nog wel tot een beter inzicht….believe me

   1. vak411

    dan moet hij wel eerst naar het stadion gaan en teletekst 818 uit zetten…

    1. AB

     Vak 426, op Zuid. Sinds jaar en dag. Ik blijf het wel voor jou herhalen hoor, is niet erg.

     1. Indojood

      Alleen maar om je vriendje te vergezellen, anders had je al opgezegd (jouw woorden).

     2. AB

      Klopt, was moment van bijna afhaken. Gelukkig niet gedaan. Als ik ooit mijn biografie ga schrijven zal ik jou om hulp vragen. Jij kent mij het beste. Stel je voor dat ik iets vergeet of verkeerd opschrijf.

     3. Indojood

      Ik onthoud veel van de bullshit die je hier schrijft en sla je daarmee om je oren. Ook wel zielig dat je constant aansluiting zoekt bij anderen. Echt een zielig hoopje mens ben je.

     4. AB

      Ik “zoek aansluiting”? Je hebt onbewust humor. Dat je nu nog niet beter weet is verbazingwekkend. Ik had, met nadruk op had, je hoger en slimmer ingeschat.

     5. Indojood

      “Nu lekker Luik door laten gaan en zelf vol gaan voor de EL.”

      Aldus Abu Bilal nadat we Sturm Graz hadden uigeschakeld. Dom nepsupportertje.

     6. AB

      Dat heb ik volgens mij verleden week zelf al aangehaald. Wel alles blijven volgen dan he …… nep bibliothecaris. Daarnaast hebben vele “nep” supporters destijds hetzelfde gedacht. Gewoon ver komen in de EL. Niemand had dit resultaat voorspeld. Maar ach …… neem je moment of “fame”. Ik ben aan de beurt voorlopig en dat is helemaal goed. Ik loop niet weg (helaas voor Zlatan en vak411).
      Kom maar met de volgende quote en laat het goede maar achterwege. Je bent ff the “boss” bij de club. Oh ja ….. dit zal wel gezien worden als “huilie huilie”. Mag ook. Prettige zondagavond.

     7. Indojood

      Je bent de grootste nepper op deze site nu Eug weg is. Allemaal bullshit en leugens en als mensen als Moosie en Zlatan serieus worden dan loop je hard weg als een bang mietje. Als het sneeuwt durf je niet naar het stadion maar ga je bij de buurman kijken die je toevallig tegenkomt in de supermarkt. Huilie huilie over een biertje in je nek. En al die nicks.

      Heb zelden zo’n clown gezien online.

     8. AB

      Eigenlijk heb je gewoon niks te zeggen. Die van die sneeuw …… ach, ik neem geen onnodige risico’s voor een potje voetbal. Zit een verschul tussen niet durven en onverstandig zijn. Daarnaast deed ik mijn vrouw een enorm plezier door niet te gaan. Om dat te doen heb ik geen sneeuw nodig. Ik ben niet zo’n fanatieke supporter. Dat is de buurman tegenkwam is deels toevallig ….. we gaan naar dezelfde supermarkt maar geinig dat jij dat zo’n belangrijk detail vindt. Verder ….. ja hoor, daar istie weer de “huilie huilie” opmerking. Lekker zaken in een ander verband weergeven. Daar ben je overigens best wel goed in. Verder heb ik volgens mij diverse keren aangegeven dat het forum voor mij een soort van vermaak is en dat ik geen echte prive zaken op het forum plaats. Als jij dat ullshit noemt ….. prima. Zo, wel ff genoeg aandacht voor je voor vandaag. Doei uit ……. ach laat VPN dat maar bepalen.

     9. Indojood

      En weer ren je weg als een bangerikje omdat je weet dat ik gelijk heb. Veel plezier bij je IS-vriendjes in het AZC, Abu Bilal.

     10. Zlatan4ever

      Klop AB, je “loopt” niet weg van dit forum. Alhoewel “tig” keer je nick-name veranderen toch ook wel een vorm van weg lopen is.
      Maar weet je wat veel erger is ?
      Dat je met je grote bek nooit komt opdagen voor 1 op 1 omdat je daar te laf voor bent.
      Maar ja, dat gaat nooit veranderen.Alleen een grote bek maar niks waard.
      En voor alle duidelijkheid…
      je hoeft voor mij niet weg,ik vind het wel amusant om een narcist en hoploos figuur hier af en toe zijn onzin te zien spuiten. 👍🏻😆

     11. AB

      Jij bent mijn uitnodiging vergeten waarbij ik heb gevraagd hoe ik je kon herkennen (Indojood kan het topic wel opzoeken). Nooit een reactie gehad. Toch apart die aversie tegen verschillende nicks. Jij doet het niet want dan ben je je likes kwijt. Daar ben je bloedzuinig op. Maar ik vind het wel amusant die ontkenning.

 3. Yindi02

  Jammer dat het niet mogelijk is dit op die een-celligen zelf te verhalen. Of vuurwerpers gebruiken, stinkt wel maar dat doen ze toch al.

 4. Zlatan4ever

  Kunnen wij dat bedrag niet bij AB zijn AZC weghalen ?
  Daar gaat al veel te veel geld naar toe van ons belasting-geld
  👊🏻🥊

  1. AB

   Heb ik iets te maken met AZC? Goh …..hoe zat dat ook al weer met privé zaken op het forum.

  1. Prinsengracht

   Het zou al veel helpen als alle veiligelanders meteen terug konden. Maar door Europese regelgeving kan dat niet. Alle linkse partijen, inclusief vvd, liegen hier over. Volgens mij is een meerderheid dat inmiddels zat. Voor de goede orde: ik ben geen racist. En stem ook niet op Geert. Ben het gedoe gewoon zat.

   1. AB

    Ik ben die “nep” asielzoekers ook zat. Die verzieken het voor de mensen die echt hulp nodig hebben. Dat is triest.

    1. Finidi

     Prinsengracht ben het met je eens maar zo doe jeje naam geen eer aan want alles wat daar woont heeft links geluld en rechts zen zakken gevuld👍

     1. Prinsengracht

      Dat is een mythe, Finidi. Er woont echt van alles. Ook veel leuke mensen.

     2. Zlatan4ever

      Wat geen mythe is dat er meer dan 31 moorden zijn gepleegd in die zelfde AZC’s met al die leuke asielzoekers en waar de regering weet van heeft maar dat niet publiekelijk wil maken. In een onderzoeks-rapport hadden ze dat vermeld als post : OVERIGE
      Fuck deze regering en laat iemand anders het roer overnemen 🥊

     3. Prinsengracht

      Rutte liegt weer dat hij hierover geschokt is. Als zijn mond beweegt, liegt hij. Ook over de EU. Hij wil meer EU.

     4. Prinsengracht

      Nee. Die wantrouw ik ook. Het zijn gewoon mijn eigen observaties. Vanmorgen las ik de nieuwste leugen. Rutte heeft vaak gezegd dat de vrouwen en kinderen van IS niet naar Nederland worden gehaald. Voor het eind van het jaar zijn ze toch hier.

    1. Zlatan4ever

     Maar Hurb, altijd nog beter dan dat gezwam van jou. Het enige wat jij in brengt zijn de teksten als :

     Ja je hebt helemaal gelijk
     Vind ik ook leuk
     Je hebt gelijk
     En bij enig commentaar als een blad aan een boom (je mening) omdraaien. Ik heb nog nooit iets inhoudelijks van je gezien over voetbal of de maatschappij.
     Zo laat ons lekker van het onderwerp afdrijven ….

     1. Prinsengracht

      Je hebt gelijk over Hurb, Zlatan. Helemaal gelijk. En dat vind ik ook leuk.

     1. Moosie

      moet je nou gaan schreeuwen joh?
      Misschien moet je eens niet anderen wijzen op wat ze wel of niet mogen bespreken.
      Er staat namelijk niets in de reglementen over politiek of andere maatschappelijke onderwerpen en of die hier besproken mogen worden.
      En volgens mij was het best interessant om te lezen hoe andere leden over dit soort dingen denken.

 5. Zlatan4ever

  Inclusief de partij voor de dieren,
  Moet je eens buiten europa uitleggen dat er bij ons een dood konijn word op gehaald door de dieren-ambulance….🐰
  Ze verklaren je voor gek !🥊🥊

   1. AB

    Dat is tich Wilders of Baudet? Lekker ongenuanceerd je mening (liefst op onvolledige en vaak verdraaide feiten) geven op punten waarmee je lekker scoort zonder zelf met een uitvoerbare oplossing te komen. Bevolking lekker bang maken en tegen elkaar opzetten.

     1. AB

      Beetje? Litmanen heeft die partijen uitgevonden met zijn blanke ras gedachten. Hij durft het alleen niet zelf in het openbaar te zeggen.

     1. Zlatan4ever

      Amoebe, top ! 👊🏻😂😁
      Misschien zijnIndojood en ik wel AJAX-supporters vanaf dag 1 ?
      😁👊🏻

     2. Amoebe

      Oh jullie hebben ook humor! 😂😂

      Nee joh ik hoef het niet te weten 😉

     3. Prinsengracht

      Is dit forum alleen voor blanke mannen dan? Dat is toch een ander forum?

     4. Amoebe

      Ja alleen blanke mannen…als je dag er in wilt lezen vind ik het helemaal prima.

     5. Prinsengracht

      Misschien kun je uitleggen wat je dan bedoelde. Want ik lees het zoals het er staat. En ik wil het best anders zien hoor.

     6. Amoebe

      Gewoon een geintje man!

      Zlatan maakt een opmerking over zijn afkomst en ik maak er een rascistisch grapje van…toch niet zo ingewikkeld?

      We gaan toch geen lange tenen hebben?

     7. Prinsengracht

      Ik maakte daar ook weer een grap over. We begrijpen elkaar niet helemaal. Geen lange tenen hoor.

 6. Charka53

  Dat de hufters er weer voor hebben gezorgd dat de UEFA weer wordt gespekt is begrijpelijk maar dat er een waar is voor het te laat beginnen van een wedstrijd zakt m’n broek af hoor hoe verzinnen ze het.

 7. AB

  Off: bijna knokken tussen Feijenoord en Ajax supporters bij amateurwedstrijd in Amsterdam. Feijenoord supporters begonnen met uidagende spreekkoren. Een ding is zeker: voorlopig geen uitsupporters bij wedstrijden tussen Ajax en Feijenoord. Nu de start vanuit Rotterdam de volgende keer weer vanuit Amsterdam. Blijft een groep idioten die zich voetbal supporter noemen en het verzieken voor de rest.

 8. Ralph

  En bedankt! Doen we toch goed met z’n allen. Kan nog veel hoger toch? Hoe verpest je het voor de club waar je supporter voor bent?

 9. AB

  Wegrennen? Jij gelijk? Had je iets van belang te vertellen? Nog niet gemerkt, sorry. Oh ja, wat heb ik nu gezegd over privé zaken op het forum? Je gaat nu echt richting domheid en dat moet je niet doen. Jij bent slimmer. Maar, ik ren nu echt naar de koelkast voor een lekker glas wijn en de tablet gaat aan de beademing. Nu echt genoeg voor vandaag. Zie je morgen ongetwijfeld maar ik beloof geen reactie hoor.

 10. Zlatan4ever

  Ik vond je grap top Amoebe !
  Werkelijk hartelijk om gelachen
  😁😆😅

Reageren is niet mogelijk.