There are no ads, please add some


Overmars: ‘Gaan niet weer van trainer wisselen’

Directeur voetbalzaken Marc Overmars is overtuigd: Erik ten Hag is ook volgend seizoen gewoon de trainer van Ajax. De coach zou, door de successen van Ajax, in de belangstelling staan van Europese topclubs, maar Overmars geeft tegenover Voetbal International aan dat de club niet opnieuw een trainer gaat verkopen. ‘Ja, we gaan niet weer van trainer wisselen. Erik wil zelf ook blijven, hij zit hier net anderhalf jaar. Ik ben ervan overtuigd dat hij blijft’, zegt Overmars, die uitlegt dat de situatie met Peter Bosz compleet anders was. ‘Dat had met het werkklimaat te maken. En we gaan niet weer een trainer verkopen. Dat hebben we met Bosz en Schreuder gedaan. Volgens mij zijn we de enige club die dat in twee jaar tijd voor elkaar krijgt.’

Overmars is erg tevreden over het functioneren van Ten Hag bij Ajax. ‘Wat Louis van Gaal deed, die perste je als sinaasappeltje helemaal uit, dat kan Erik ook.. Hij heeft er verstand van en zorgt voor goede toevoegingen. Komende week gaan we ook weer bij elkaar zitten en nemen we alles door. Dan weet ik dat hij met goede dingen komt. Peter had dat ook. Zij gaan allebei voor het allerbeste, leggen de lat heel hoog. Dat is alleen maar goed.’

Ook Overmars zelf had de stap kunnen maken naar een andere club. Onder meer Arsenal zou hem hebben willen inlijven als technisch directeur. ‘Er zijn meerdere dingen voorbij gekomen, maar ik heb het hier ontzettend naar mijn zin’, zegt Overmars, die merkt dat hij bij Ajax goede mensen om zich heen heeft. ‘Waarbij we elkaar versterken. Ieder mens moet weten wat hij wel en niet goed kan. Wat hij niet goed kan, moeten anderen oppakken. Dat zei Cruijff ook altijd. Op dat vlak heb ik het hier goed voor elkaar. Bij een andere club zou ik dat helemaal opnieuw moeten opbouwen. Bovendien voel ik me verbonden aan Ajax na alles wat er is gebeurd’, waarbij Overmars doelt op de veranderde koers bij Ajax waardoor hij het meer voor het zeggen heeft gekregen.

Vier jaar geleden sprak Overmars de verwachting uit dat er een nieuwe glansrijke periode zou aanbreken bij Ajax. ‘Daar geloof ik ook in. Een periode van jaren die plaatsvinden tussen de hoogtepunten in het topvoetbal. En het kwam uit. Met in drie seizoenen tijd een finale- én een halvefinaleplek in een Europees toernooi. Toch is het geen vast gegeven. Ik moet nog maar zien of een Nederlandse club dit ooit kan herhalen.’

Buikschuiver
Het succesjaar zorgde voor superlatieven en euforie. En zelfs een prima uitvoering van een buikschuiver. ‘Dat kwam na afloop van het uitduel met Juventus spontaan tot stand. Ik beleef een wedstrijd heel intens. Je ziet het tijdens een wedstrijd niet aan me af, uiterlijk, maar van binnen beleef ik alles vol emoties. Een dag later kan ik er zelfs fysiek last van hebben. Serieus, soms voelt het alsof ik zelf twee keer die wedstrijd heb gespeeld. Last van mijn rug, noem maar op. De beleving, die ik als sporter had, zit ook als bestuurder in me. Ik kan zo vol zijn van succes. Van winnen.”

Gerelateerde posts

32 reacties

 1. Wenen 1995

  Dit is heel goed nieuws! Ten Hag lekker 1 of meer seizoenen aan het roer en dan Bosz weer terughalen….

  1. HURBIE

   Zie ook graag dat hij blijft
   Dat verdient hij ook
   Geweldig gedaan samen met zijn spelers

  2. FrankiC

   Maar waarom Schreuder voor een fooi laten gaan? Hoop niet dat dat opbreekt.

   1. AjaxKat

    Waar ik me rond Schreuder zorgen over maak is dat er vanuit de media steeds vaker verhalen opduiken dat hij eigenlijk de grote tacticus was van de technische staf. En de spelers liepen met hem weg. Daarnaast was hij dé assistent (uit eigen keuze) van Hag. Op de bank zitten er nu alleen maar jongens, die ik ook allemaal hoog heb zitten, maar die niet uit keuze van Hag daar zitten. Ik vrees verder best voor een (kleine) leegloop bij de spelers en ben toch bang dat we het qua succes wel met minder moeten stellen aankomend seizoen.

 2. Koning Haarms Wolfs

  Off: Bosz lonkt naar Sinkgraven……strik er om en weg! Geef die dwerg er gratis bij…

  1. Donderbol

   Respectloos naar Sinkgraven eerlijk gezegd. Vond hem knap invallen na zo’n lange periode. Die jongen heeft echt potentie!

  2. Ptr

   Tsssss kortzichtig. Sink speelt binnen 3 jaar bij de europesche top. Technisch behoort hij tot de beste. Fysiek pech gehad maar met de juiste training is dat te verbeteren. Mentaal is hij sterk zie maar zijn terugkomst na een klote blesure. We moeten hier niet zo snel spelers afschrijven. Beter om ze te steunen. Is leuker ook.

   1. Charka53

    Daar heb je wel gelijk in die jongen lied meer zien in zijn invalbeurt dan Dolberg en die krijgt meer kans en raakt helaas geen bal meer

  3. AB

   Kijk uit KWH, voor je het weet heb je een ban verzoek van 411 aan je broek.😂

 3. Donderbol

  Denk dat Ten Hag wel wat neergezet heeft met deze groep! Laat hem dat volgend jaar maar weer bewijzen. Hij is net als de gehele selectie enorm gegroeid vind ik. Stabiliteit is belangrijk dus inderdaad niet weg laten gaan aub!

 4. Donderbol

  Denk dat Ten Hag wel wat neergezet heeft met deze groep! Laat hem dat volgend jaar maar weer bewijzen. Hij is net als de gehele selectie enorm gegroeid vind ik. Stabiliteit is belangrijk dus inderdaad niet weg laten gaan aub! Ajax moet geen tussenstation zijn voor trainers, moet een eer zijn om voor een van de grootste ploegen van de wereld te mogen werken!!

 5. ajacied078

  ten hag ging helemaal los tijdens de huldiging. was gaaf om te zien. veel trainers hadden zich ingehouden. oprecht blij. credits voor onze trainer. tuurlijk hij had super selectie. maar ben benieuwd wat hij volgend seizoen kan.

 6. Koning Haarms Wolfs

  Slim, want we hebben stabiliteit nodig. Ik denk dat TH weer een goed team opbouwt, alleen ben ik benieuwd wie er overblijven van dit team, zeker met het nog steeds weg kunnen gaan na het begin van de competitie van mensen en wie er allemaal bij komen. Ødegaard zou mooi zijn bijv.

 7. Indojood

  Is geen reden toe. In de tussentijd de ontwikkeling van Schreuder en Jonk in de gaten houden en het contact met Bosz warm houden.

  1. Koning Haarms Wolfs

   Zie Bosz idd nog wel een keer terugkomen, misschien de opvolger van tH, over een jaar of 2.

 8. -buitenkantje rechts-

  Een trainer is zo goed als zijn laatste 2 a 3 wedstrijden..
  Ajax uitgeschakeld in de voorronde CL en de eerste 2 wedstrijden van de competitie worden verloren..ik noem maar wat.. dan sta je er als trainer opeens heel anders op. Dan wapperen de eerste witte zakdoekjes alweer.

  Een trainer is erg afhankelijk van zijn materiaal. Eens in de zoveel tijd heb je een groep waarbij de puzzelstukjes in elkaar vallen. Natuurlijk heeft een coach een bijdrage, maar hij moet ook gewoon dom geluk hebben.

  Persoonlijk vind ik dat ten Hag alle credits verdient voor wat er dit seizoen bereikt is. Hij is de coach.. hij is dus eindverantwoordelijk.. In slechte tijden krijgt hij de shit van voren, maar in goede tijden de gladiolen.
  Als coach heeft hij me nog steeds niet kunnen overtuigen. Onlogische wissels met name onder druk.. Aanpassingen van systeem.. posities waar hij spelers neer zet. Denk aan Mazraoui rechtsback, terwijl je Sinkgraven op de bank hebt.. Neres op de bank houden.. Donny die hierdoor bijna vertrokken was. De invloed van zijn assistent die groter is dan de invloed van ten Hag zelf als je sommige spelers mag geloven..

  Voor de club.. de stabiliteit.. is het beter dat hij blijft. Voor mij persoonlijk gun ik hem een mooie transfer.

  1. De Nees

   Van alle trainers kan je een opsomming maken die niet goed uitpakten. Categorie waarin Ajax trainers haalt zijn vaker niet hoog ervaren en leren dus gaandeweg. Zeker zijn wisselbeleid moet beter, de finale heeft hij misgelopen door tactisch niet goed te staan, Bosz verloor zo een finale, volgend seizoen moet ook hij een stap maken net als onze talenten. Ajax zal altijd overal met bluf en onervarenheid aantreden, wij komen niet met een kant en klaar bijeengekocht pakket, dat is voor de Real’s, PSG, Cities van deze wereld. Een misstap kan gebeuren en we blijven altijd kritisch, zolang speelstijl en beleid maar goed is hou ik vertrouwen in staf en spelers. De volgende zal ook de nodige fouten maken en moet die dan ook gauw weg? Zo blijven we aan de gang, laat iemand 3 tot 5 jaar blijven dat is ook ’s goed.

   1. -buitenkantje rechts-

    We spreken elkaar over een paar maanden weer de Nees.. Nu is alles rozengeur en maneschijn.. Wil je wel eens horen na 3 verliespartijen op rij.. Dan mag TH nog steeds zijn gang gaan?
    Kan me van jouw kant ook de nodige kritiek herinneren op TH toen het minder ging. De foten die hij maskte haddenoverigens niks met bluf en onervarenheid te maken. Iedereen die nu erg positief is over TH heeft een berg boter op zijn hoofd.

    1. AB

     Eens BR. Zelfde geldt voor Overmars en co. Ik ben nog steeds heel sceptisch over het aankoopbeleid (veel teveel in de hoop van een keer bingo) en over de jeugdopleiding. Ongelooflijk dat Ajax daar nu nog een prijs voor krijgt. Maar ja, heel veel supporters leven bij de dag en de je mag zeggen dat qua resultaat de laatste tijd de zon volop schijnt. Dat maakt dat de kritische geluiden niet veel waardering krijgen en naar de achtergrond verschuiven. Vwb TH: ik ben er zelf zeker van dat ten Hag heel veel te danken heeft aan Schreuder. Die gaat weg en of Poulsen dat gat zo op kan vullen …… ik weet het niet. Maar …. we zitten volgend seizoen gewoon weer iedere thuiswedstrijd op Zuid.

   2. De Nees

    @BR ik was soms wel kritisch op TH maar dat was alleen op het moment zelf, dus een domme wissel o.i.d., maar nooit gezegd dat hij weg moest. Net zoals je kritisch bent op een speler die loopt te klooien. En TH was niet mijn keuze geweest, dat heb ik gezegd maar dat betekende niet dat ik hem weg wilde. We hebben al te veel trainers gehad in 15 jaar tijd haalde ik nog aan, we moesten maar ‘s langer vertrouwen houden in iemand. Ik heb juist vanaf begin gezegd geef hem de tijd, komt als provinciaal binnen, erg onzeker en halverwege seizoen ook nog. Eerste half jaar telde niet vond ik want het was niet zijn selectie, pas in de winterstop kan je ‘m eerlijk beoordelen. Ik zie ook wel de fouten bij TH, maar denk je dat dat bij de volgende niet zal zijn? Bosz heb ik hoog zitten, maar hij maakte ook behoorlijk veel fouten, ik ergerde me dood aan dat maandenlange vasthouden aan spelers die geen bal goed raakten, maar toch was ik fan van hem. Zal niet zeggen nooit, maar meestal ben ik niet van de waan van de dag. Maar als hij een goede selectie niet kan laten winnen dan ga je wel denken zit hij daar wel goed, maar tot die tijd verwacht ik geen foutloze toptrainer kwaliteiten van hem.

 9. Bigboss

  Het is zo wat hij zegt hoop dat de rest er ook van kan overtuigen. Meer of weg is niet altijd beter of een garantie

 10. Zlatan4ever

  Dat Ten Hag kan blijven zou top zijn. Maar laten wij zeker hopen dat Overmars blijft….
  Ik zie hem toch als stichter van dit succes ! Overmars 4ever 👊🏻

 11. Mr Ajax

  Alles zoveel
  Mogelijk bij elkaar houden en alleen echte top ( jeugd) binnenhalen als vervangers dan wordt volgend seizoen weer een mooie!

 12. El Salvador II

  Dit jaar de dubbel halen is 1, dit volgend jaar herhalen is 2. Daar ligt zijn uitdaging ❌❌❌

Reageren is niet mogelijk.