There are no ads, please add some


‘Bayer Leverkusen meldt zich voor Sinkgraven’

Daley Sinkgraven wordt na Frenkie de Jong waarschijnlijk de tweede speler uit de huidige Ajax-selectie die een transfer gaat maken. De Telegraaf schrijft vrijdag dat het Bayer Leverkusen van Peter Bosz zich heeft gemeld voor de multifunctionele linkspoot. Volgens het dagblad gunt Ajax Sinkgraven een transfer en hoeft Leverkusen niet de hoofdprijs te betalen om het tot medio 2020 doorlopende contract van de 23-jarige linksback annex middenvelder af te betalen.

Sinkgraven maakte in januari 2015 voor zeven miljoen euro de overstap van sc Heerenveen naar Ajax. Hij had destijds grote indruk gemaakt op het middenveld van de Friezen. Mede door blessureleed kwam hij echter nooit helemaal uit de verf bij Ajax. De concurrentie op het middenveld bij Ajax was groot en lang moest hij het doen met spaarzame invalbeurten. Onder Bosz kwam hij echter meer aan spelen toe, maar niet op het middenveld. De huidige coach van Leverkusen raakte zeer gecharmeerd van Sinkgraven en gebruikte hem als linksback.

Dit seizoen moet Sinkgraven op die plek Nicolás Tagliafico voor zich dulden. Nu de Argentijn heeft aangegeven ook volgend seizoen het shirt van Ajax te dragen, lijkt een transfer van Sinkgraven naar de huidige nummer vijf van de Bundesliga aanstaande. “Voor mij was Daley een openbaring”, zei Bosz eerder dit jaar op de clubwebsite van Ajax. “Hij heeft geweldig gespeeld in de tijd dat ik trainer van Ajax was. Lasse Schöne was heel belangrijk ’op zes’. Daley minstens zo belangrijk op de linksbackpositie. Als ik hem was, zou ik niet teruggaan naar het middenveld. Ik denk dat hij als linksback de absolute wereldtop kan halen.”

Ook onder Erik ten Hag maakt Sinkgraven het afgelopen seizoen minuten als linksback. Hij maakte in de uitwedstrijd tegen Juventus zijn debuut in de Champions League. Na de blessure van Noussair Mazraoui viel Sinkgraven in als linkervleugelverdediger. Ook in de thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur kwam Sinkgraven nog binnen de lijnen om als hangende linksbuiten de opkomende Kieran Trippier af te stoppen. Met 218 speelminuten in de Eredivisie was zijn bijdrage aan het kampioenschap de afgelopen voetbaljaargang beperkt.

Gerelateerde posts

68 reacties

  1. JohnDoe77

   Als Ajax hem niet echt bij de eerste 15 vindt passen, gun ik hem de transfer ook wel. Daar lijkt het wel op als je dit stuk leest. Anders natuurlijk behouden.

    1. Zlatan4ever

     Wat is dat voor gelul Hurbie ?
     Je maakt een statement en je krijgt 1 commentaar van FC en je draait om als een blad aan een boom…..
     En dat allemaal voor fucking duimpjes…je mag de mijne allemaal hebben 👎🏻

     1. HURBIE

      Je mag die duimpies allemaal in je reet steken
      Vervelend naar mannetje dat je bent
      Als er één geil is op duimpies dan ben jij dat wel
      Je zit 3 jaar korter op deze site en kijk is naar je aantal duimpies
      Echt iemand die veel gepest is op school en daar helemaal gestoord van is geworden
      Denk dat je ook alleen maar vriendjes heb en geen vriendinnen
      Ongeschoold Circus kind dat je bent
      Je lult alleen maar met iedereen mee op deze site
      Ouwe kontekruiper dat je bent
      Egotripper met een minderwaardigheids complex van hier tot tokio

     2. AB

      Hurbie geef gewoon het goede voorbeeld. Neem een nieuw account met zelfde nick. Sta je gewoon op nul en is Zlatan zijn stokpaardje kwijt. Heel simpel, gewoon wijs wezen.

     3. Zlatan4ever

      Je voelt je aangevallen over je duimpjes Hurbmietje ? En dan ga je stoer doen ? Net als voor AB geld het voor jou ook, als je gaat schelden en stoer doen ben ik best bereid om even 👁contact te maken. Kijken of je dan nog zo stoer bent. Of blijk je dan het vriendje te zijn van onze “held” die het songfestival blijkt gewonnen te hebben…?
      Carry on mafkees

     4. Zlatan4ever

      P.S

      Wel knap van je Hurbmietje dat je alle superlatieven van jou zelf over een ander probeert uit te strooien…alle teksten die je hebt gebruikt slaan op je zelf
      En je blijft maar zeuren over je duimpjes …dat zegt genoeg toch? But if you wanna be my bitch I will take care off you….
      (Vertaal dat even in het nederlands voor je zelf)
      Misschien krijg je er wel 👍🏻voor

     5. AB

      Tip geldt voor beide trouwens. Gewoon terug naar nul en de ander heeft geen discussiepunt meer. Beide de duimpjes handhaven geeft aan dat jullie het heel belangrijk vinden.

     6. HURBIE

      Heb je helemaal gelijk in AB
      Als hij eraf gaat doe ik dat ook
      Maar hij weet binnen een paar weken weer met vals spelen bovenaan te staan
      En dat gun ik hem niet

     7. AB

      Nooit afhankelijk zijn van een ander Hurbie. Eigen weg is de meest krachtige weg. Als jij het doet en hij niet staat hij voor joker en niet jij. Jij hebt dan 100% duidelijk aangegeven dat de duimpjes je geen bal uitmaken. Het hem niet gunnen komt op mij juist over dat je die dingen wel belangrijk vindt en dat is in tegenspraak met wat je wil bereiken.

     8. AB

      Gewoon terugkomen als Hurbie (1 hoofdletter) zonder al die sterretjes en het is voor iedereen duidelijk en je wordt niet meer verveeld met al die opmerkingen over die duimpjes.

 1. AFCA my World

  Ik zeg doen ,met onze nieuwe argentijn erbij komt ie niet meer aan spelen toe, 7 miljoen en strik er omheen ! ⚽️

  1. Koning Haarms Wolfs

   En Labyad mee, dat keepertje, Christensen, Cerny…. hup, in cadeauverpakking als package-deal!

    1. Koning Haarms Wolfs

     Hoezo, die passen allemaal toch niet….zelfs te licht voor Ajax2.

    2. Koning Haarms Wolfs

     Allemaal aardige gasten, hoor, maar op het veld heb je niets aan ze. En ik wil graag weer op 3 fronten spelen in 2019/2020.

 2. Donderbol

  Voor die jongen een geweldige stap, vond hem in de wedstrijden dat hij speelde dit seizoen wel goed spelen! Viel niet uit de toon. Denk dat Bosz er wel kijk op heeft, voor minder dan 9 zou ik hem niet wegdoen eerlijk gezegd..

  1. Ajax 1

   Wel redelijk inderdaad, maar ook nooit echt kunnen overtuigen, ook niet in het jaar bosz waar sommigen aan refereren. Deed het wel aardig, maar zeker geen niveau nico linksback. Als middenvelder mss beter, maar daar hebben we voldoende opties die ook beter zijn.

   1. Litmanen

    Ja, dan komen de echte supporters tevoorschijn. Onder Bosz een openbaring die zich ook Europees staande hield.
    Maar ja, Ten Hag is nu koning en ziet het allemaal veel beter dan Bosz en Bruins Slot destijds. Die ging met Sinkie op de bank Nous tegen Juventus uit op linksback zetten.
    Gelukkig konden in die wedstrijd twee backs het ongelijk van Ten Hag bewijzen.
    Tja, ben je niet de eerste keus van voorbijganger Ten Hag, “dan mag er een strik omheen”.
    Ik denk dat de Bundesliga hoger aangeschreven wordt dan de eredivisie, dus ik denk dat Bosz een goede en heel goedkope slag slaat.

    1. Koning Haarms Wolfs

     Goedkoop en voor de breedte idd. Bundeliga is veel sterker, ben benieuwd wat Sinkgraven daar gaat doen. Een goed jong, maar niet voor Ajax.

     1. Koning Haarms Wolfs

      Ach, iedereen een mening, De Nees, je hoeft het er alleen niet altijd mee eens te zijn 😊

     2. De Nees

      Jazeker, maar Litmanen zit zo vaak mis, zijn mening is gedevalueerd naar onzin. 😆

     3. Litmanen

      Ja, wat zit ertoch vaak naast. Uit tegen Juventus Veltman op rechts en Sinkie op links. Zoals onder Bosz.
      Wat toen uitstekendwerkte deed het nu weer.
      Jammer dat Mazra op links mocht beginnen, die overigens direct verzoop.
      Zou met niets verbazen alsBosz ook Veltman voor een koopje ophaalt.
      Het zijn ze allebei gegund.
      Zitten wij nog een seizoen met Nous en Kristensen op rechts.
      O nee, Nous schijnt Frenkie te gaan vervangen. Schone lukt nog niet want hij kan geen vrije trappen en corners nemen. Maar volgens enkele blinden hier zou Nous makkelijk de plek van Frenkie aankunnen.
      Nou, we gaan het zien.

     4. De Nees

      Ach ja als je keer niet naast zit dan blijf je toch een mega lul. Sinkie tegen Juve zegt niks, hij werd amper getest met die bange italianen. Jij kijkt naar het affiche, oh ingevallen tegen Juve poeh poeh, sinkie is geslaagd! Volgens mij noemt niemand hier Maz vervanger van Frenkie, dat bedenk jij ter plekke sukkel.

    2. Prinsengracht

     Je maakt er weer een Klitmanen verhaal van. Je geeft er je eigen draai aan. Denk je niet dat genoeg mensen hier hun eigen mening over Sinkgraven hebben gevormd? Die mening was in mijn geval al gevormd voordat Ten Hag bij Ajax werkte. Verder roem je (terecht) Bosz en noem je ten Hag een voorbijganger. Volgens mij werkt ten Hag langer bij Ajax dan Bosz. Tot slot is niet bekend of Ten Hag van Sinkgraven af wil. Bosz wil Sinkgraven. Dat is het bericht. Ten Hag heeft Sinkgraven opgesteld toen die er klaar voor was. Zomaar wat feiten. Maar jij zult er ongetwijfeld weer je Klitmanen draai aan geven.

     1. Litmanen

      Prinsengracht, de reden dat Ten Hag er nog zit is dat hij veel meer krediet had dan Bosz en Keizer.
      Bosz mocht ondanks zijn geweldige eerste seizoen niet zijn eigen assistent halen en Bergkamp en Spijkerman lozen.
      Ten hag mocht in zijn eerste half jaar nog een stuk slechter presteren dan Keizer, onervaren als die was en de ramp met Appie over zich heen kreeg.
      Dus, Prinsengracht, feiten noemen. Bashen kunnen we allemaal.

     2. -buitenkantje rechts-

      Idd PG..de Klitmanen-draai . Onderwerp was Sinkgraven.. nu hij met feiten een draai om zijn oren krijgt draait hij het onderwerp naar vermeend krediet van trainers. Wat overigens ook pure speculatie en invulling van de persoon Klitmanen is.

     3. AB

      Is al jaren hetzelfde liedje. Je mag geen kritiek hebben op zijn favotietjes en zelf zaagt hij de poten onder Mazraoui’s stoel vandaan en noemt hem constant Nous alsof hij hem persoonlijk kent. Daarnaast blijft hij Jonk vernederen terwijl Cruijff tot zijn laatste ademtocht hem in vertrouwen heeft genomen en 100% in Jonk geloofde. Gewoon grof schandalig.

  1. vak411

   gatver, “een doos en een strik”. zo gaan teletekst supporters met hun club om. ik vin het jammer maar snap het wel als hij mag gaan. heeft het toch niet helemaal gebracht. hoopte dat het zou komen. Maar ik blijf wel respectvol, ook naar de spelers die net te kort komen.

  2. AB

   Oke, sorry geen doos. Mooi verpakkingspapier is ook goed maar….. wel de strik.
   Verder dank aan “pacman” Litmanen. Hij heeft 100% aan de verwachting voldaan. Met name zijn “gelijk” vwb Bosz en TBS. Op tv heb je bij lange na niet zoveel duffe herhalingen.

 3. Prinsengracht

  Leuk voor die jongen om te spelen voor een club wasrvan de trainer het echt in hem ziet zitten. Als Ajax voor hem het goede bedrag krijgt, is iedereen blij. En KHW noemt inderdaad de spelers op die we goed kunnen missen.

  1. -buitenkantje rechts-

   Eens… zo zie je maar dat je met een Ajaxstempel overal binnen komt.. zelfs als reserve die lang geblesseerd is geweest.
   Zou een mooie oplossing zijn voor hem èn voor Ajax.

  2. De Nees

   Tof van Bosz dat ie met onze zorgen meedenkt, kom maar halen Bosz deze middenmoot kwaliteit. En Ajax hoeft dus niet de hoofdprijs, 3-5 mln is dan al mooi.

  3. vak411

   kijk AB zo ga je respectvol met je spelers om. mooie reactie! die zwijnenkop (zoals hij mensen hier noemt) is rijp voor een ban

    1. Koning Haarms Wolfs

     Wat heb ik nu weer gedaan dan AB, begint op thuis te lijken… 😊

     1. AB

      Jij hebt ook de term doos en strik gebruikt in combinatie met Sinkgraven. Dat werd mij niet in dank afgenomen. Oppassen dus 😉😂

 4. a.p.

  Gefeliciteerd en Succes Sinkgraven , ik hoop dat je een mooie tijd tegemoet gaat!

 5. Zlatan4ever

  Sinkgraven is geen echte top maar gun hem de overgang naar duitsland

 6. Indojood

  Daarom is zijn contract vorig jaar verlengd, zodat ie deze zomer nog wat geld opbrengt.

 7. Koning Haarms Wolfs

  Precies, zei het wat lomp, maar gun deze gasten (w.o. Sinkgraven) het beste.

 8. Jari10

  Een geweldige speler. Zo jong en toen vooral Zijech goed laten spelen. Vergelijken met Nico os zinloos. Eveneens een topper maar heel ander talent.
  In de visie van een trainer als Bosz volkomen logisch statement. Binnen enkele jaren zien we Daley in Oranje mits hij fit blijft. Ik hou dan deze type spelers.

 9. SonnySilooy

  Op de linksbackpositie heeft hij geen kans meer wanneer Lisandro Martinez door de keuring komt.
  Misschien als middenvelder wel wanneer ajax straks een “te kort” aan middenvelders heeff.
  Persoonlijk denk ik dat Ten Hag hem nog wil behouden, maar dat ajax hem wil verkopen.

 10. Charka53

  Volgens mij word hij een beetje ondergewaardeerd en krijg weinig kansen en als hij invalt doet hij het wel goed dus als Haggie hem niet wil laat hem dan lekker gaan.

Reageren is niet mogelijk.