There are no ads, please add some


Ajax en PSV azen op Belgische Gouden Schoen-winnaar Vanaken

Club Brugge-spelmaker Hans Vanaken is bezig aan een topseizoen en lijkt komende zomer een mooie transfer te gaan maken. De 26-jarige Limburger, tussen 2002 en 2008 actief in de jeugdopleiding van PSV, staat mogelijk voor een terugkeer naar Nederland. Oud-international Marc Degryse komt met zeer opvallend nieuws: “Ik hoor dat PSV en Ajax geïnteresseerd zijn. Dat kan een eerste opstap zijn voor Hans. Bij Ajax zou hij meer in de kijker lopen dan bij Club. Al past PSV misschien beter voor hem. Die club is toch iets warmer”, aldus Degryse tegenover Het Laatste Nieuws.

Vanaken speelde dit seizoen 48 wedstrijden voor Club Brugge en kwam in nationaal én internationaal verband tot zeventien doelpunten en achttien assists. De kersverse Rode Duivel werd verkozen tot de beste speler van de Jupiler Pro League en volgde ploeggenoot Ruud Vormer op als winnaar van de Gouden Schoen. Zijn contract in het Jan Breydelstadion werd begin dit seizoen verlengd, waardoor Vanaken nog tot medio 2023 vastligt. De transfersom wordt door Transfermarkt.de geschat op zeker 10 miljoen euro.

Ajax en PSV zijn echter niet alleen met hun interesse in Vanaken, als we de informatie van Het Nieuwsblad mogen geloven. “Vorig seizoen kwam Dortmund aankloppen, deze zomer wordt net zo druk. Nu al zijn er clubs uit Engeland, Duitsland, Italië en Spanje die hem kwamen bekijken en informatie inwonnen”, stelt de krant.

Gerelateerde posts

15 reacties

 1. Wenen 1995

  Wat lult die Degryse nou met zijn “Pisvee is een warmere club”. Is hij ooit wel is bij Ajax geweest???

  1. Mr Ajax

   Als hij het goed gaat doen bij ons, zijn we niet elke wedstrijd heel kritisch

  2. Amoebe

   Psv is warmer en gemoedelijker….ik denk dat dit toch algemeen bekend is.

   Maar wil je het beste voor je carriere dan moet je misschien ook weleens een klootzak zijn en wat eelt op je ziel hebben.

   Bij Ajax is alles harder….zelfs als het goed gaat.

   Maar ja is ja en nee is nee en niet zoals vaak in het zuiden ja is misschien en misschien is nee.

   Snap je het nog? 😅

   1. Zlatan4ever

    Amoebe, als hij warmte en gemoedelijkheid zoekt moet hij maar gaan jeu de boules gaan spelen. Wat een slap gelul !

  3. JohnDoe77

   Lijkt mij een algemeen bekend gegeven dat het bij Ajax wat professioneler is en in Brabant wat warmer (is over het algemeen zo).

 2. FrankiC

  Ge-wel-di-ge stylist en goeie kopper. Tja koffiedik kijken voor ons, maar Angelo de Gruijter, onze nieuwe Ajaxscout in België, zal wel enthousiast zijn.

  Doet me nog nog het meest denken aan Donny.

  1. Finidi

   Laten ze Donny maar es een vorstelijk aanbod doen om nog zeker 2 jaar te blijven, geweldige voetballer geworden dit seizoen, altijd daar waar de bal is ,scorend vermogen en houdt anderen uit de wind! Ik zeg jullie dat we met die gekke Koeman als bondcoach binnen 8jr een keer wereldkampioen worden met die mix van klasbakken die er mu zijn of aan zitten te komen!!

  1. FrankiC

   Goed verhaal a.p.
   Nu nog even geheel volgens jouw stijl Vanaken persoonlijk toespreken en ik ben weer gerust.

 3. Prinsengracht

  Ik verwacht dat Klitmanen zich aan het verhangen is. Nous Talent van het jaar. Hakim speler van het jaar.

  1. AB

   Maar ja, de kenners zoals analisten denken daar vast anders over en daar luistert ons guppie naar. Wat tienduizenden, wat … honderduizenden, wat ……. miljoenen supporters vinden is van ondergeschikt belang

Reageren is niet mogelijk.