There are no ads, please add some


Van de Beek emotioneel: ‘Deze is voor Appie’

Donny van de Beek draagt de 34e landstitel van Ajax op aan zijn goede vriend Abdelhak Nouri. ‘Deze is voor Appie’, aldus Van de Beek in een interview met De Telegraaf. Zo uitgesproken over Nouri was Van de Beek in het openbaar nog niet eerder. ‘Ik denk toch elke keer weer: “wat was het toch mooi geweest als Appie erbij zou zijn.” Dat laat me niet los.’

‘Appie was zó slim, hè? “Ik vraag rugnummer 34, want de 34e landstitel, daar gaan wij voor zorgen”, zei hij. Na zijn hartstilstand bleef ik maar over zijn woorden nadenken en wist ik zeker dat ik Ajax pas zou verlaten als we een keer kampioen waren geworden. Ik moest en zou die 34e titel pakken. We voetbalden allemaal ook voor Appie. Naar dit kampioenschap heb ik zó verlangd’, aldus een emotionele Van de Beek.

De Ajax-middenvelder spreekt de familie Nouri iedere dag en in de vakantie gaat hij wellicht weer langs Appie zelf. Uit zelfbescherming is Van de Beek al een tijdje niet bij Nouri geweest. ‘Want als ik hem zie, dat doet me gewoon te veel. Dan ben ik een aantal weken van slag en slaap ik slecht. Het doet intens pijn en het went ook niet. Het liefst zou ik elke dag bij hem zijn, want ik mis hem erg. Maar ik weet zeker dat ik dan niet zo zou kunnen functioneren als nu. Als ik wel bij hem ben, klets ik tegen hem en zie ik soms een glimlach. Hij krijgt er echt iets van mee.’

De fans van Ajax scanderen de naam van Nouri nog altijd geregeld. Het levert dubbele gevoelens op voor Van de Beek. ‘Als de fans zingen is het prachtig, maar confronterend. En elke dag als ik op De Toekomst loop, dan mis ik hem. De praatjes die we in de kleedkamer maakten, de mooie momenten samen. En ook nu we de 34e schaal ontvangen, ben ik trots en verdrietig tegelijk. Het is gewoon ongelooflijk moeilijk’, besluit Van de Beek.

Gerelateerde posts

25 reacties

    1. De Ajacied

     Prachtig artikel dit
     En mooie woorden van Donny
     Stay strong Appie#34
     ❌❌❌

    2. HURBIE

     Sorry Indo vindt het erg en Triest dat hij dit allemaal niet meer kan meemaken

   1. Prinsengracht

    Godverdomme Hurbie. Niet voor de eerste keer: denk na voordat je gaat typen. En vergeet die teringduimpjes.

   2. Bert Betondorp

    Met deze woorden maak je het alleen nog erger, triest wat je schrijft en dom

  1. Sam34

   Ik denk dat iedereen onderschat wat voor impact het op de selectie maar vooral toch donny heeft

 1. Ajax 1

  Vd beek is een hekd. Sterkte voor hem ook vooral en respect hoe hij er mee om gaat. Een echte vriend zoals iedereen nodig heeft (en ik heb drie echte vrienden gelukkig).

 2. Indojood

  Openhartige en ontroerende teksten van Donny. Je weet dat deze dag eraan zat te komen. Nu is het zover en dan is het weer erg emotioneel. Daarom kon ik het verlies tegen Spurs vrij snel van me afzetten. Al winnen we de CL nog honderd keer, dat valt in het niet bij wat Appie en zijn geliefden is overkomen.

 3. -buitenkantje rechts-

  De 34e landstitel in de 34e speelronde.. Toeval bestaat niet .

 4. Prinsengracht

  Appie zou wereldberoemd zijn geworden. Ik zou hem zo graag nog zien voetballen. Zou het hem ook zo gunnen.

Reageren is niet mogelijk.