There are no ads, please add some


AJAX HEEFT 34STE LANDSTITEL BINNEN!

Ajax is de nieuwe kampioen van Nederland. Ajax won woensdagavond op bezoek bij De Graafschap met 4-1 en stelde op die manier de 34e landstitel in de historie van de club veilig. De schaal kon Ajax, dat eerder ook al de bekerfinale won, eigenlijk al niet meer ontgaan. Na de zege van afgelopen weekeinde op FC Utrecht werd in de Johan Cruijff ArenA al groots feest gevierd. Door de 4-1 zege op de domstedelingen en de 0-1 nederlaag van PSV bij AZ was de voorsprong praktisch onoverbrugbaar geworden: drie punten én een positief doelsaldo van plus veertien: +84 om +70. Ajax won in Doetinchem dankzij treffers van Lasse Schöne, Nicolas Tagliafico en Dusan Tadic (twee).

Schöne schoot in de 37e minuut raak uit een vrije trap. Een minuut voor rust maakte Tagliafico op aangeven van Hakim Ziyech de tweede Ajax goal. In de tweede helft liet Frenkie de Jong, die komende zomer voor 86 miljoen euro naar FC Barcelona vertrekt, nog een keer zijn klasse zien. De Oranje-international kon na een formidabele dribbel slechts door een tackle worden gestopt. Tadic benutte de toegekende strafschop. Het was voor de Serviër zijn 27e Eredivisie-goal van het seizoen. Drie minuten voor tijd maakte Tadic zijn tweede van de avond, waardoor hij samen met Luuk de Jong topscorer van Nederland is geworden. Beiden maakten dit seizoen 28 goals. PSV won woensdag in eigen huis met 3-1 van Heracles Almelo. De Jong scoorde niet.

De 34e landstitel van Ajax werd woensdagochtend door Donny van de Beek in een interview met De Telegraaf al opgedragen aan zijn maatje Abdelhak Nouri. Het pareltje uit de jeugdopleiding koos na zijn stap richting het eerste elftal bewust voor rugnummer 34, omdat hij Ajax dolgraag voor de 34e keer tot beste club van Nederland wilde maken. Nouri liep bijna twee jaar geleden bij een hartstilstand tijdens een oefenwedstrijd echter ernstige en blijvende hersenschade op. Op het speciale kampioensshirt wat de Ajacieden na afloop van de wedstrijd droegen, prijkte een speciale afbeelding van Nouri.

De Graafschap – Ajax 1-4 (1-2)
37. Lasse Schöne 0-1
41. Youssef El Jebli 1-1
45. Nico Tagliafico 1-2
68. Dusan Tadic (pen.) 1-3
86. Dusan Tadic 1-4

Opstelling De Graafschap:
Bertrams; Owusu, Straalman, Nieuwpoort, Tutuarima; Vet, El Jebli, Matusiwa (74.Olijve); Van Mieghem (68.Burgzorg), Serrarens, Bahoui (80.Nijland).

Opstelling Ajax:
Onana; Mazraoui (59. Kristensen), De Ligt, Blind, Tagliafico; Schöne (63.Dolberg), De Jong, Van de Beek (78.De Wit); Ziyech, Huntelaar, Tadic.

Gerelateerde posts

45 reacties

 1. Wenen 1995

  Wat een fantastisch voetbaljaar! Wat hebben we genoten van de mooiste club ter wereld! Iedereen van harte!!!

  1. Amoebe

   Ik heb het hele seizoen niets anders gehoord….trouwens daarvoor ook niet 😊

 2. -buitenkantje rechts-

  Zag net het zure gezicht van L de Jong, nadat hem werd verteld dat Tadic 2x gescoord had..
  Daar kan ik nou van genieten..

 3. Litmanen

  Fantastisch jaar. Dit kon niemand voorspellen. Blijft jammer dat Ten Hag zelfs in de kampioenswedstrijd vreemde wissels toepast.
  Ik had verwacht dat de zwakke Nous in de rust al vervangen zou worden door Veltman, maar net als de bekerfinale misgunde deze coach Veltman ook de kampioenswedstrijd.
  Verder Schone (weer een prachtige vrije trap) eruit en vervangen door Dolberg.
  Het zal wel aan mij liggen.
  Maar goed, Ten Hag zal het volgend jaar zonder een aantal grote talenten moeten bewijzen. Met deze groep kampioen worden was een vereiste.

  1. AB

   Geen Ziyech turflijstje? Alleen Mazraoui noemen? Wel Schone op een voetstuk zetten. Je weet dat dit hem dit seizoen slechts 4 keer is gelukt ondanks de grote hoeveelheid aan wedstrijden? Je weet hoe vaak het niet is gelukt? Gem. per seizoen scoort hij 3 keer uit een vrije trap.

   1. Bakkie

    Schöne heeft een fantastische vrije trap in zijn poten, dat ziet iedereen. Maar wat iedereen (behalve Litmanen) ook ziet is dat hij het niveau gewoon niet meer aankan.

   2. Litmanen

    AB, als jij niet hebt gezien hoe ongelooflijk slecht Nous speelde gisteren, dan heb je de wedstrijd niet gezien. Dan verlost hij hem uiteindelijk uit zijn lijden en brengt Kristensen. Ook de verslaggever vroeg zich verbaasd af waarom Veltman die minuten niet gegund werden.
    Kristensen heeft nog geen vijf minuten goed gevoetbald bij Ajax. Al je vriendjes, inclusief Indioot, hebben dat steeds bevestigd.
    Dat betekent dat jullie als Ajaxsupporters de speler die het langste van alle sselectiespelers bij Ajax speelt een bekerfinale en een kampioenschapswedstrijd misgunnen ten koste van alles. Liever twee superslechte spelers op die plek ( kijk de wedstrijd terug, Nous speelde verschrikkelijk) dan een echte Godenzoon die fantastisch heeft gepresteerd na zijn vreselijke revalidatie ( voor de tweede keer).

    Wat een waardeloze supporter ben je dan…….

     1. Litmanen

      AB, jij slaapt op een roodgroene vlag ipv een roodwitte.
      Wat Schone en Veltman voor Ajax hebben betekend, daar mag Nous van dromen. Vijf jaar geleden samen, met dat volgens jouw, tactische onbenul Blind al kampioen.
      Ach, als je je kousjes maar hoog kunt optrekken……

     2. AB

      En slapen op een vlag? Jij misschien maar normale mensen niet hoor en ja ….. ik behoor daartoe.

  2. Indojood

   Het ligt inderdaad aan jou. Niemand anders op deze site jankt altijd zo.

    1. Indojood

     Was trouwens bedoeld voor Nietmanen. Veltman is alleen maar dankbaar dat ie nog heeft mogen bijdragen maar Nietmanen vindt dat ie benadeeld is.

 4. Finidi

  Die Frenkie is echt overal he net zoals eerder Jopie, zelfs het loopje van em , kijk bv die rush voor de penalty maar es terug vd week, griezelig gelijk gewoon.

  1. Donderbol

   Dat dacht ik precies hetzelfde toen! Hij liep gewoon zooo makkelijk naar de 16 door iedereen heen…. ben benieuwd of hij dat in spanje ook kan laten zien. We gaan hem missen in ieder geval!

  2. Indojood

   Ja man, ik zei het in het begin van het seizoen, de meest Cruijffiaanse voetballer sinds Jopie zelf. Het niveau van Jopie halen is onmogelijk maar de stijl is onmiskenbaar. Wat gaan we hem missen, alleen voor hem was het al waard om elke thuiswedstrijd naar de JCA te gaan.

   1. Ajax 1

    Jammer dat het een aantal jaar geleden niet lukt om modric te halen. Die heeft dat ook.

 5. Zlatan4ever

  Iedereen gefeliciteerd met het 34e kampioenschap !!! 👍🏻👊🏻🙋🏼‍♂️

 6. Donderbol

  Gefeliciteerd iedereen!
  🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
  🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
  🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
  🏆🏆🏆🏆

 7. Bert Betondorp

  Iedereen die op dit forum schrijft, leest, en Ajacied is, gefeliciteerd.
  Maar in de allereerste plaats het hele team mijn felicitaties. Wat hebben we genoten van het Europese avontuur CL en natuurlijk ook van de inhaalrace op psv.
  Doorgaan, alsjeblieft doorgaan in het volgende seizoen.

 8. Slingertje.

  Gefeliciteerd en proost iedereen.
  En nu doorpakken de komende jaren dan kan in 2025 de 4e ster op onze mooie shirt.
  Op naar het Museumplein.

 9. Hanski

  Ab nog een keer dit seizoen….jij vanmiddag achter tv met die charismatische van Bommel, de fantastische van t Schip, de geweldenaar Jonk, de alleskunner Tscheu, geweldenaar Keje….dan vieren wij feest met de Scholletje(s), Veldman, van Gal, Vd Sar, Overmars, Dolberg en alle Ajacieden die dus WEL iets gepresteerd hebben😉
  Volgend seizoen weer lekker lopen zeiken op bestuur technische staf etc dannsta je weer voor lul 😂😂😂😂😂😂

  1. Litmanen

   Eens. En zes keer draaien waardoor hij aan het eind van het seizoen alsnog zijn gelijk haalt.
   En vooral, iedereen die het met hem oneens is afzeiken.
   AB volgend seizoen maar een seizoenskaart gaan kopen in Volendam. Kun je eindelijk jouw totaalvoetbal gaan bekijken.

   1. AB

    Praat je nu tegen jezelf? Ik zit gewoon wederom in 426. Heel seizoen lang. Juichen en kritisch. Punt is dat iedereen die het niet met mij eens is de visie van Cruijff hekelt. Ik noem dat verraders. Net als een van Gal.

 10. Hanski

  Abje…jij durft! Alsof jij de visie van Cruijff uit kunt dragen😂😂😂 er is maar 1 Johan Cruijff, het is zijn visie!!! Als je die probeert te kopieren is het een slap aftreksel omdat jij Abje bent Wimpie Jonk zijn stinkende best moet doen om in de KKcompetitie aan de bak te blijven en ook de andere kopieerders beter zichzelf kunnen blijven omdat een namaak Cruijff een neppert is. En ja ik ben Ajacied, er is maar 1 Cruijff en ik durf niet te beweren dat ik zijn gedachtengoed kan overbrengen. Zelfs jij kunt dat niet alleen albdat gescheld en gevloek….daar hield Johan echt niet van! Fijne dag

Reageren is niet mogelijk.