De Telegraaf: ‘Ajax wil Bergwijn terughalen naar Amsterdam’

Ajax heeft in de titelstrijd een tik uitgedeeld aan PSV maar daar wil Marc Overmars het niet bij laten. Volgens De Telegraaf staat Steven Bergwijn volop in de belangstelling van Ajax en zouden er al contacten zijn gelegd voor een zomerse transfer. Bergwijn zou niet afwijzend hebben gereageerd, al zijn er meer kapers op de kust.

De zaakwaarnemer van Bergwijn, Fulco van Kooperen, bevestigt het contact met Ajax en laat weten dat Bergwijn niet onwelwillend tegenover een terugkeer naar Ajax staat. Echter laat Van Kooperen weten dat Overmars flink in de buidel moet tasten om Bergwijn los te weken bij PSV aangezien er meer (buitenlandse) clubs op de loer liggen. De verwachting is dat wanneer woensdag de titelstrijd definitief is gestreden Overmars een tweede gesprek wil aangaan met Bergwijn en zijn management.

Bron: De Telegraaf

Related posts

63 Comments

 1. Mikeweert97_

  Ik denk dat wanneer alleen de jong vertrekt, er alleen een betere spits moet komen, de rest is zeker nog ajax waardig! dus allemaal een beter salaris geven…. en de aankomende talenten weer een kans geven + de nieuwe aankopen, zodat landstitel 35 een feit wordt. Dus bergwijn terughalen lijkt me overbodig

   1. Koning Haarms Wolfs

    Wellicht komt hij uit Weert, dat verklaart de opmerking dan enigszins……?

    1. Wijzijnajaxamsterdam

     ?dacht al lees ik dat nou goed. Zou echt mn schoen opvreten als dat zo zou zijn. Ajax halve final en we houden de slectie op 1 na. Nou ik teken gelijk. Vooral voor de ligt. Wat een held is dat zeg.

     1. Wijzijnajaxamsterdam

      Maar ik vind bergwijn wel een goede optie. 1 sterke voetballer. 2 je maakt pisvee zwak

    1. FrankiC

     @Litmanen in augustus moet Lles al lang zijn ingevuld. Daar is het al eens misgegaan en dan met een halve selectie de voorronde CL in. Heben we van geleerd hoop ik.

  1. FrankiC

   De selectie moet sowieso breder met een kwalitieve inpuls. We zijn er behoorlijk doorheengemazzeld met zoveel wedstrijden en onze smalle selectie!

 2. Zlatan4ever

  Bergwijn is lekker vlot op de brommer,maar is niet altijd even gelukkig in zijn afwerking in de 16…..dus lekker bij Pisvee laten

  1. Ajax 1

   Meeste assists bij psv en ook redelijk doelpunten. Maar hoop toch echt dat we neres en tadic houden; dan wordt het aardige concurrentie voorin.

   1. HURBIE

    Wat is wijsheid om hem te halen
    Volgens mij lopen er betere spelers rond in Europa of daarbuiten voor minder geld AFBLIJVEN

    1. Litmanen

     Eens, Bergwijn heeft maar een half seizoen gepresteerd. Is op dit moment verre van in topvorm.
     Laten ze Odegaard maar halen. Als Ziyech en Frenkie weg zijn heb je die volgend seizoen harder nodig. Pas 19 jaar en nu al zo goed. Betaal daar maar 25 miljoen voor. Dat is hij waard.

     1. Emous1978

      Je weet dat je het nu verpest voor odegaard hè? Of wil je hem eigenlijks niet bij ajax zien?

 3. Kevke87

  bergwijn is wel goed en als hij zijn vorm heeft zoals voor de winterstop zal ie zeker een aanwinst zijn. je hebt minder risico omdat hij het systeem kent, de Nederlandse competitie en zich toch redelijk heeft laten zien in de CL.

  1. Wenen 1995

   Goed punt, mr Ajax, maar om daar nu 40 miljoen voor over te hebben…..

   1. nash1900

    je verkoopt neres vor 50/60 bergwijn voor 40 dan maakt je nog winst 😉

    1. Finidi

     Ja oke maar dan heb je een pisvlek voor Neres, sorry vind dattie er niet aan kan tippen, blinde hardloper, missc overdreven maar is wel men eerste reactie in deze.

  2. AjaxKat

   Ja Mr.Ajax, concurrentie wordt zwakker maar wat ik erop tegen heb is dat dit eigenlijk PSV-streken zijn van de 80’s. Dat was lange tijd hun handelsmerk, terwijl Ajax (en 010 bv. ook) bekendstonden om het opleiden.
   En verder: dit nieuws is bijna precies wat ik een paar weken geleden beschreef maar toen was er iemand (weet niet meer wie) hier heel stellig dat Bergwijn nooit meer terugkomt. Voor het juiste bedrag kunnen alle plooien gladgestreken worden. En op dit moment is Ajax voor een 040’er een stap vooruit. Maar 40 miljoen is wel erg veel.
   Hoe staat het met die Bandé eigenlijk?

 4. Overdwars

  Zeker heel goed om dit te doen, de Bayern methode. Concurrent verslappen door hun beste spelers te kopen. Al zet je hem op de bank als hij niet goed speelt.

  1. Finidi

   Ja oke maar duitsers gaan braaf op de bank zitten, ligt met nederlanders toch vaak iets anders vrees ik??

   1. Bert62

    Dat denk ik ook Finidi, kijk maar naar Bazoer. Wilde ook weg omdat hij bankzittet was

    1. Yindi02

     Bazoer, Tete, Riedewald. Die hadden ook nu bij het huidige Ajax op de bank (wellicht niet eens) gezeten hoor. Kan me nog herinneren dat velen vonden dat Tete toch vooral moest spelen destijds. Allemaal net niet en dus een prima beslissing ze te laten vertrekken. Ik schat Bergwijn wel wat hoger in dan genoemden. Zou dus imo, zeker gezien zijn leeftijd en Ajax achtergrond, bij ons passen. Mijn indruk is dat Steven sws niet gelukkig is de laatste weken bij PSV. Volgens mij heeft hij helemaal niks met die duikelaar van een Lozano, sterker nog, hij sloeg hem af en toe gewoon over bij een aanval. Steven is ook zeker een fijne gozer met een Nouri hart en zal graag bij Ajax terugkeren. Zijn rendement bij Ajax zal veel hoger zijn dan hij nu heeft bij die “Jenkers” FC.

 5. Forever nr14

  Mee eens Overdwars, alleen steekt het mij wel om onze Ajax miljoenen net bij die misselijkmakende nep club neer te leggen!
  Maar dat vies clubje op allerlei manieren te verzwakken mee eens, waar het kan

  1. vak411

   eens ! maar met 31 miljoen kunnen ze een aantal prima aankopen doen. dat geld gun ik ze ook niet.

 6. dickst14

  PSV koopt meestal wel goed in, dus of je met een 40 miljoen de concurentie verzwakt betwijfel ik. eerder andersom

 7. Koning Haarms Wolfs

  40 MIO voor Bergwijn, nou nee. Veel geld voor deze speler. In dat geval zouden wij 85 MIO voor Ziyech moeten hebben. Daarbij heb ik moeite met het feit van dit bedrag over te boeken naar 040. Daar halen zij 4 Lozano’s voor terug, want inkopen doen ze daar vaak wel goed.

  1. Yindi02

   KHW, Bergwijn gaat sws weg bij Jenkers FC. Betekent dat ze minimaal 30-35 mio incasseren. Dus rijker worden ze er sws van. Dan heb ik liever dat hij naar Ajax komt. Voordelen Bergwijn heb ik hier al eerder uitgesproken.

 8. Ajax goden

  We moeten het geld besteden in salaris verhoging zodat we onze spelers kunnen behouden.
  Dat is garantie op weer ‘n top jaar.

 9. Charka53

  Waarom niet , misschien kan er dan eens een lach af als hij bij de beste club van Nederland mag spelen.

 10. Prinsengracht

  Ajax moet natuurlijk nooit 40 miljoen overmaken naar 040. Maar het is wel prachtig om daar de boel op stelten te zetten. En om ze te laten voelen wat bij Ajax mogelijk is. Veel slechter nieuws is dat Schwaab daar gaat vertrekken. Die had ik daar graag nog wat langer in de basis gezien.

  1. De Nees

   Als ze meteen in de pisvlekken schieten van dit bericht dan is ’t alleen maar mooi van Ajax! ? Wie weet gaan ze sneller in op een buitenlandse bod, en lager bedrag, om Ajax de pas af te snijden. We maken hun ook niet zwakker door spelers weg te halen, van dat geld halen ze weer goeie zoals een aantal hier terecht stelt.

     1. KBouter

      Waarom niet… Bergwijn is potenciel een topper en gaat sportief de club een hoop plezier geven. Over een paar jaar is hij top en vast het dubbele waard. Om Psv een slag te slaan en internationaal sterker te worden is 40 mio voor een “topspeler” niet veel

     2. De Nees

      Voor 40 mln haal je elders vast een betere KB plus je spekt hun bankrekening niet.

     3. Yindi02

      Nees, zie hierboven. Gespekt worden ze toch bij een vertrek van Steven.

 11. Prinsengracht

  Dit plan speelt al maanden. Overmars wou ook graag de beste speler van de nummer 3 wegkopen. Maar na maanden scouten is gebleken dat die niet mee zal kunnen bij Jong Ajax.

 12. Iamsterdam2015

  Psv gaat echt niet de concurrent sterker maken. Clubs als Bayern, city. United, Dortmund en ik las Hoffenheim hebben vd week weer serieuze belangstelling voor hem getoond. Als die dit lezen ( lekker slim van psv) gaan ze ook bieden. Ik denk dat psv Bergwijn liever voor 30 verkoopt aan een buitenlandse club dan voor 35 aan Ajax. Die 5 miljoen trekken ze wel ergens anders vandaan. Ik persoonlijk zie het niet gebeuren…….. maar ja de voetbalwereld is gek!!

 13. -buitenkantje rechts-

  Nieuws is inmiddels alweer achterhaald.. PSV heeft heeft laten weten dat een overgang naar Ajax onbespreekbaar is..
  Maar wel leuk om daar de boel op de kast te jagen.
  Zou zelf eerder aan Malen denken.
  Leuke en spannende tijden komen er aan qua transfers.

 14. Gido

  Is gewoon een hele goede speler en bovendien Nederlander. Marc wil graag de beste Nederlandse spelers bij Ajax hebben en dan is dit een slimme actie. Zelfde met Stengs graag.

 15. kanu

  Denk tot bergwijn bij Ajax beter kan worden en kan uitgroeien tot de top.Ik zou zeggen proberen en psv een hak zetten

 16. fpvk

  Ik hoor Timmer op radio 1 zeggen dat de titel van Ajax een gekochte titel is. Klinkt als een slecht verliezer. Dan heeft PSV een gekochte tweede plaats. En trouwens, hoe zat het ook al weer met dat in Europa geroemde middenveld van Ajax van 1 euro? Dat zelfde middenveld heeft ook de titel gewonnen dacht ik zo.

 17. Forever nr14

  Ajaxkat, daar heb je idd een punt.
  Heb me er destijds en oa daardoor ook mijn grote haat en bijna trauma als kind aan overgehouden, als kind mijn eesrte magische Ajax shirt gekregen met nummer 8 van Vanenburg, wat deden die vieze koopclub, haalde hem naar dat lampengat!
  “Weg shirt” 40miljoen kunnen zij wel goede inkopen doen hoor, dat moet ik ze toegeven, daarin staan ze al jaren voor op ons, maar ja wij teren/teerde? op ons geweldig opleidings systeem, waar nu echter te weinig uit komt voor mijn gevoel helaas.

  1. De Nees

   Ajax moet hun helemaal links laten liggen Franki, kopen bij hun is de hoofdprijs betalen waarmee je hun oorlogskas spekt. Nee Ajax moet elk jaar een superselectie samenstelen en komende jaren kampioen worden waardoor Pisv langzaam maar zeker afhaakt voor de nr1 positie. Het feyenoord scenario opdringen: geen hoge inkomsten, geen goede aankopen maar middenmoot spelers, na 5 jaar spelen ze 2e viool en dan zijn we van die tering club af als titelkandidaat. ?

 18. Bigboss

  Goede vervanger ook

  Denk dat we dan weinig inleveren of zelfs op zelfde peil blijven

 19. Henk Gabriels

  Volgens mij is het de kunst om als Ajax zelf twee van de drie jaar kampioen te worden en lang mee te draaien in Europa. Sterke tegenstand in Nederland is dan van belang om een goed Ajax team te vormen. Als het ons lukt om ook nog enkele nederlandse clubs tot de winterstop goed mee te laten draaien in Europa dan winnen we als nederlandse competitie aan sterkte. Sterkte is meer geld, minder voorrondes en hopelijk goed en mooi voetbal. De kunst is dus dat de leiding van ons Ajax de goede balans vindt tussen zelf als Ajax de beste ploeg van Nederland te blijven en ook de andere clubs helpt zich verder te verbeteren als represanten van de Nederlandse competitie. Wat vinden jullie?

  1. De Nees

   Of er nu 2 of 3 clubs meevechten om een been, een sterkere competitie zal de ED nooit worden in deze vorm. Onze andere clubs gaan ook nooit wat betekenen in europa, op een incidenteel avontuur na, dat doen de vitesses, az, feyenoortjes enz al jaren niet, structureel verandert er qua geld niks bij hun dus ijdele hoop. Wil je echt stappen maken dan moet je samen gaan met België.

Comments are closed.