There are no ads, please add some


De Mos: ‘Ajax moet proberen Ziyech te behouden’

Aad de Mos liet onlangs nog weten dat een elftal met Hakim Ziyech geen kampioen kon worden maar daar is de Hagenees inmiddels behoorlijk in bijgedraaid. De Mos geeft nu zelfs een advies aan Ajax om Ziyech langer aan zich te binden.

‘Ik heb dit inderdaad geroepen want ik vond dat hij zijn mannetje te vaak liet lopen maar ondertussen moet ik nu een diepe buiging maken voor hem. Hij is een van de aanjagers van het elftal geworden en je merkt nu ook dat de verhouding met het publiek prima is. “Bij Utrecht was er eentje die aardig liep te schoppen, dat was Bazoer. Die werd door Ziyech even op de figuurlijke sintelbaan gekegeld. Een paar minuten later geeft hij een geweldige pass op Huntelaar, ja dat is puur genieten toch. Ik zou als ik Ajax was zijn salaris verdubbelen en hem proberen in Amsterdam te houden. Daar kan Hakim ook in meewerken denk ik want alleen als de echte top komt, dus Real, Manchester City of Barcelona, zou ik gaan als ik hem was’.

Bron: AD

Gerelateerde posts

38 reacties

 1. Charka53

  Natuurlijk als het kan bij Ajax houden Ziyech laat mooie dingen zien en zijn inzet en zeker de laatste tijd is geweldig dus nu hem nog overtuigen.

  1. vak411

   huh? voor het eerst dat ik de mos iets hoor zeggen waar ik het mee eens ben maar dit is ook wel een open deur zeg.

 2. Ajax 1

  Dit zegt genoeg over hoe de mos gezonken is……zo van mening veranderen en het eerst niet goed gezien hebben……dat zag ik zelfs. Dus niet meer naar de mos luisteren.

  En ja….ziyech twee miljoen erbii en blijven

  1. FrankiC

   Voortschrijdend inzicht… niks mis mee. Ik ben zelf ook enthousiaster over Ziyech en Van de Beek dan een half jaar geleden.
   Er zijn ook mensen die tegen wil en dank bij het genante af hun achterhaald standpunt blijven verdedigen. Prima die flexibiliteit van De Mos. Mooi dat hij het ruiterlijk toegeeft het mis te hebben gehad.

   1. HURBIE

    Grote steunpilaar voor dit team in zijn huidige vorm
    Hem meer geld geven is altijd beter

   2. Ajax 1

    Voortschrijdend inzicht mag frankic, maar niet als ie zo arrogant bent als de mos. in het geval ziyech ben ik vanaf minuut 1 een groot fan geweest. Niet dat ik zo briljant ben, maar ik hou gewoon van dat soort spelers. Lef, snelheid en ja, daar horen ook fouten bij. Maar je zag ook al meteen dat hij veel meters maakte, dus als je dat talent nog met knetterhard werken combineert sta je bij mij altijd in de basis.

   3. dickst14

    Prima die flexibiliteit? Ja dat moet hij wel. Voor iemand die pretendeert een toptrainer te zijn zit hij er wel erg vaak naast. Trapt altijd alleen open deuren in en die middelvinger tegen Ajax vergeet ik nooit. Enge man is het.

  2. Indojood

   Waarom zou je sowieso naar analisten luisteren? Alleen wat Jopie zei sneed hout, daar baseer je je mening en visie op. Je luistert naar volgelingen als Jonk en de rest kan de kolere krijgen.

   1. Prinsengracht

    Johan heeft zeker anderhalf jaar voor zijn dood gezegd over Donny dat die alles veel sneller ziet dan andere spelers. Dat was toen al zo. En het is nu nog zo. Dat was en is te zien. Nog steeds denken veel analisten dat Donny vooral een loper is. Zondag vertelde Wim Jonk dat Appie zeker zo goed was als Frenkie de Jong. Ook dat weten maar weinig mensen. Ben het dus met je eens. Zelf kijken.

    1. FrankiC

     @PG, indo zegt niet ‘zelf kijken’ of naar anderen luisteren, maar blind Jopie of zijn apostel(en) volgen….

     1. Indojood

      Ik kijk zelf met een Cruijff-visie, dat zouden alle Ajacieden eens moeten doen i.p.v. zich druk te maken over De Mos en al die andere kutanalisten die maar niet willen snappen dat Ajax een Cruijff-bolwerk hoort te zijn en prestaties ook langs deze meetlat gelegd dienen te worden en niet die van De Mos, Perez, Mulder, Kieft en weet ik veel wie. Jij schijnt het dus ook niet te snappen met je lachwekkende denkbeeldige scoutinglijstjes.

     2. Prinsengracht

      Ik had zijn bericht zo gelezen dat hij zelf kijkt op basis van wat JC en Jonk hebben gezegd.

     3. AB

      FrankiC:iemands visie analyseren, beoordelen, in de praktijk bekijken en daarna volgen is iets heel anders dan tunnelvisie, laat staan een gevaarlijke tunnelvisie.
      Alles wat Johan voorstaat met voetbal gaat nog steeds op in de huidige tijd. Analisten zitten te lullen voor hun centen met 99% open deurtjes.

     4. AB

      Kijk met de Cruijff visie naar Ziyech en je komt bij wijze van spreken een paar keer klaar per wedstrijd van genot. Het inzicht van Ziyech maar ook van vd Beek is heerlijk. Maar ja, er zijn mensen due zetten alleen streepjes op een blicnote.

  3. De Nees

   Dit elftal draait niet zonder Ziyech en dat komt m.i. grotendeels door zijn pittbul mentaliteit en altijd de diepte zoeken waardoor de gehele voorhoede in aanvalspositie komt. Zijn eventuele vervanger kan die diepte natuurlijk ook opzoeken, Odegaard zoals geopperd, maar betwijfel of hij vooral dat afjagen in zich heeft zoals Ziyech. Dat is key voor dit elftal, vooral met het oog op europese wedstrijden, daarom mijn twijfels op dit punt over Odegaard. Anders zou je iemand op MV moeten positioneren die dit overneemt en dat wordt moeilijk met Maz, de Wit of Ekkelenkamp. Met Marin als aanvallende MV samen met v Beek dan zou je zeker nog een Davids type op MV moeten halen om die offensieve kracht van nu in stand te houden.

   1. FrankiC

    Is Pröpper een optie?
    Volgens mij is Marin juist beter op 6!
    Is een fysieke kerel hoor.

    1. FrankiC

     Vergis je niet in Ekkelenkamp. Kan naast erg goed voetballen ook bikkelen en meters maken en was in de JO19 een doelpuntenmachine.

     1. De Nees

      In Ekkelenkamp zie ik het ook wel zitten, alleen is hij klaar voor de CL? Dat is de keuze bij Ajax elk jaar: voor de potentie gaan van de spelers (grote kans dat je even paar stappen terug doet) of iemand halen die er meteen staat? Ik zou voor dragende posities die kwaliteit in stand houden en zulke talenten dan iets langzamer brengen, op andere posities kan je meer risico’s nemen.

     2. FrankiC

      Helemaal eens. Veel potentie maar nog niet CL waardig. Werd onlangs in de ED ook nog te vaak van de bal gelopen. Daarom Marin/Pröpper optie.

     3. HDfan

      En of Ekkelenkamp klaar is voor de CL de legendarische actie tegen CR zal ik niet snel vergeten, zelden iemand op ie leeftijd zo een professionele overtreding zien maken👌🏼👊🏻

  4. Zlatan4ever

   Of de Mos het nu wel ziet en in het begin niet zegt alles over de Mos….end of story

 3. -buitenkantje rechts-

  Hoezo schot voor open doel.. open deur intrappen..
  Drie kwart van de “analisten” is blad- en zendtijdvulling

   1. -buitenkantje rechts-

    Ook een leuke tijd qua transfers denk ik..
    Ik hoop dat de exodus uitblijft en dat alleen Frenkie, Matthijs en David vertrekken..
    Dat is nog op te vangen en het is voor ons leuk om over eventuele vervangers te speculeren..😉

    1. FrankiC

     Heb jij ook denkbeeldige scoutingslijstjes (die minder lachwekkend zijn dan de mijne)?

 4. Finidi

  Ja die anslisten zijn net van die gepensioneerde figuren die nog elke week ff langs komen om te vertellen hoe goed het vroeger allemaal wel niet was, tips oke maar niet denken dat ze het zoveel beter weten. Als ik Ziyech was dan ging ik cashen want zon seizoen als nu komt voorlopig niet meer als de boel leegloopt zoals verwacht!

  1. HDfan

   Toch zie ik het niet zo somber in met Overmars zijn visie en het geld wat we hebben. Tuurlijk staan er geen rijen met Frenkies en de Ligts klaar, maar als de huidige lijn doorgetrokken wordt gaan we heus volgend seizoen weer genieten👊🏻

 5. Forever nr14

  Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb studio sport nu al voor de 5e terug gekeken van afgelopen zondag!
  ❌❌❌ nog steeds kippevel

 6. a.p.

  Wat mij betreft Ziyech en Tadic behouden!! Zij zijn een voorbeeld voor het team van ons aller Ajax. Afgelopen Zondag was Hakim Ziyech een lust voor het oog , zo werken , prachtige passes en genieten van alles zo als de toejuichingen van de tribune. Ja voor zo een speler kom je naar een stadion en ons Aller Ajax natuurlijk

 7. AB

  De Mos is een soort Litmanen. De ballen verstand van het spelletje maar geeft dat nu wel toe. Nu Litmanen nog.

 8. Mr Ajax

  Zelfde constructie als nico aan bieden, minimaal een jaar blijven en daarna bij verkoop, alles boven de 20 miljoen wordt gedeeld met club en speler

 9. Frip

  Ja en hoe dan de mos 🤔alles beter weten zelf maar dan houd het op… moet hij ook zelf willen om te blijven

Reageren is niet mogelijk.