There are no ads, please add some


Amsterdamse driehoek over kritiek op tijdstip huldiging: ‘In middag vanwege veiligheid’

De reden dat de eventuele huldiging van Ajax donderdag om 16.00 uur begint, is omdat er anders te veel mensen op afkomen. Dat zegt de Amsterdamse driehoek (burgemeester, Openbaar Ministerie en politie) in een reactie op de kritiek die er klinkt over het tijdstip van een huldiging op het Museumplein. ,,Naar verwachting komt er veel publiek op de huldiging af en het plein heeft een beperkte capaciteit”, staat in een verklaring. ,,Uit ervaring weten we dat een huldiging in de avond enorme bezoekersaantallen trekt. De driehoek heeft daarom besloten dat de huldiging, vanwege de openbare orde en de veiligheid van de bezoekers, om 16.00 uur begint. Na jaren staat de driehoek eindelijk weer een huldiging toe op het Museumplein, we doen er alles aan om het evenement feestelijk en ordelijk te laten verlopen.”

Volgens de driehoek verdient Ajax, dat op het punt staat om voor de 34ste keer landskampioen te worden, een huldiging midden in de stad. Het Museumplein is dan ,,de mooiste locatie voor de huldiging van het beste voetbalelftal van Nederland”. Supporters deden onder meer hun beklag op sociale media, nadat gisteren bekend werd dat de eventuele huldiging bij het landskampioenschap aankomende donderdagmiddag is. ,,Wij verdienen beter”, luidde de kritiek. Door het tijdstip is het niet mogelijk erbij te zijn voor fans die werken, naar school moeten of examens hebben. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor een mogelijke huldiging begonnen. Het terrein gaat vanaf 13.00 uur open voor publiek. De huldiging staat gepland voor 16.00 uur en het programma duurt tot 17.30 uur. Woensdag is de laatste speelronde in de eredivisie.

 

Gerelateerde posts

14 reacties

 1. Mr Ajax

  Laten we ons nu maar gedragen, dan is die de volgende keer weer in de avond, en daarna gaan we feestje bouwen op het leidse

 2. HURBIE

  Ajax zet Amsterdam nog meer op de kaart en dat schijnt niet gewaardeerd te worden door dat
  K ’t W f

 3. Wenen 1995

  Dat er teveel mensen op afkomen……… Na zo’n tijd geen kampioen te zijn geweest, dan moet je iedere Ajacied toch in de gelegenheid stellen om dit feest bij te wonen?????

 4. Kevke87

  belachelijk ja. het is ook niet zo dat je van te voren vrij kunt vragen want ja, wanneer wordt Ajax nou precies kampioen. en je gaat ook geen 2 weken vrij nemen. fucking triest na 4 jaar kampioen en dan geen huldiging mee kunnen maken. tyfuswijf, teringdriehoek

 5. Zlatan4ever

  Ik denk dat niemand blij is dat het “feestje” start om 16.00 maar we moeten er ook enigzins begrip voor hebben gezien de historie……
  Hoe dan ook, alles is beter dan P2 parkeerterrein 👊🏻🙋🏼‍♂️

 6. Ptr

  Het nieuwe amsterdam op zijn smalst. Wie kan hier nou om 1600 uur bij zijn. Er staat ook een politiemacht klaar van een omvang wat niet normaal is. Wedden? 1 scheet en de ME voert een charge uit.
  Zondag bij de arena waren ze ook weer zo aanwezig. Dit was de afgelopen jaren op zuid nooit het geval.

 7. AFCA my World

  Oh er zullen morgen een hoop zieken zijn,om toch een feestje te kunnen vieren ! Ik ben er in ieder geval ! ⚽️

 8. Bigboss

  Dat is roxh ook de bedoeling dat er veel mensen komen daar is het toxh voor

 9. AB

  Gewoon denken dat het al hemelvaartsdag is. Dan is vrijwel iedereen vrij en vrijdag zeg je tegen je baas: sorry, mea culpa, het was heel dom van mij. Voor één misser is niemand op staande voet ontslagen of je moet natuurlijk je baas constant in de zeik nemen. 😂

 10. AB

  Valt me wel op dat veel mensen het verdommen om aan Ajax een verlofdag te spenderen. Kan mij niet voorstellen dat iedereen net op donderdag onmisbaar is.

Reageren is niet mogelijk.