There are no ads, please add some


Ajax moet komend seizoen ook als kampioen twee CL-voorrondes overleven

Ajax zal als (aanstaande) landskampioen van Nederland in de aankomende zomer, net als afgelopen seizoen, twee voorrondes in de Champions League moeten zien te overleven. Dit seizoen hoefde PSV, als kampioen, slechts één voorronde (de play-offs) van de Champions League te spelen. Dit kwam omdat de Eindhovenaren konden profiteren van het feit dat de twee Champions League-finalisten van vorig seizoen zich via de nationale competities plaatsten voor de Champions League van dit seizoen.

Het grote verschil met dit seizoen is dat Ajax volgend seizoen via de kampioenenroute de Champions League kan bereiken. Op maandag 22 juli weet Ajax definitief tegen wie het zal spelen in de derde voorronde van de Champions League. In totaal zullen er zes mogelijke tegenstanders zijn. Drie daarvan zijn, mits zij die derde voorronde halen, al bekend: APOEL Nicosia, PAOK Thessaloniki en Garabag Agdam. De drie andere teams zullen afkomstig zijn uit de tweede voorronde, Deze duels worden gespeeld op 6 of 7 augustus en op 13 augustus. Voor de play-offs wordt geloot op maandag 5 augustus. Deze wedstrijden worden gespeeld op 20 of 21 augustus en op 27 of 28 augustus.

In het seizoen 2020/2021 kan de Nederlandse kampioen, door de huidige plek elf, zeer waarschijnlijk rechtstreeks de Champions League in. Dit gebeurt wanneer de Champions League-winnaar zich ook via de eigen competitie plaatst voor het miljardenbal.

Gerelateerde posts

17 reacties

  1. HURBIE

   Te belachelijk voor woorden
   Gewoon terug naar ouwe systeem
   Kampioen en rechtstreeks naar de CL

   1. Finidi

    Ja vond ik ook, hoe zit dat dan met de nrs 3 en 4 in spanje en engeland bv? Ik vind het niet kloppen en niet alleen omdat het nu Ajax betreft hoor, kampioen van europees land hoort er sowieso in te zitten of dat nou engerland of litouwen of weet ik wat is!

    1. Litmanen

     Dit hebben we te danken aan het geweldige presteren van de andere clubs in Nederland die er Europees al jaren niets van bakken.
     Ajax is nu de sigaar. PSV werd destijds zelfs geplaatst in de CL door het goede presteren van Ajax in de jaren daarvoor.

     1. AB

      Ik kan me nog een Europeesloos seizoen van Ajax herinneren. Geen CL, geen UEFA cup. Leverde ook veel punten op voor Nederland. Als je met een vinger wijst …… inderdaad wijzen er meer naar jezelf. Is gewoon dom nalul commentaar Litmanen. Net zoals je altijd de “analisten” na praat. Jij hebt 0,00% een eigen mening.

 1. Wenen 1995

  En ook kampioen worden volgend seizoen. Dit geldt directe plaatsing. Als 1 club dit verdient, dan is dat Ajax wel!

 2. Zlatan4ever

  Idioot systeem, de kampioen hoort gewoon in de CL te starten, zeker als je daarvoor de halve finale hebt gehaald

 3. De Nees

  Prachtig systeem. Ajax moet in de zomer zijn huiswerk eerst doen, weer met een winnaarsselectie komen en bewijzen dat het CL waardig is voor de groepsfase. Hoef geen kneuzenteam zoals onder FdBoer met zijn vrijbriefjes voor de groepsfase.

 4. Kevke87

  90 minuten lang. voor onze club uit garab A(m)g(ster)dam?? ahahahahahah

Reageren is niet mogelijk.