Doetinchem gaat op slot voor supporters zonder kaartje

Ajax kan aankomende woensdag kampioen worden als het de uitwedstrijd speelt tegen De Graafschap in Doetinchem. In overleg met de politie, het OM en De Graafschap heeft de gemeente aldaar besloten om extra maatregelen te treffen in en rond het stadion.

Supporters van Ajax die geen kaartje voor de wedstrijd hebben zijn niet welkom in Doetinchem. Tevens laat De Graafschap weten dat het doorverkopen van toegangsbewijzen aan derden niet toegestaan is. Supporters die na afloop van de wedstrijd het veld willen betreden kunnen rekenen op een landelijk stadionverbod van zestig maanden en een boete van minstens 450 euro. Supporters die rondom de wedstrijd door de politie worden aangehouden, zijn niet welkom bij een eventuele huldiging van Ajax op het Museumplein. Zij krijgen gedurende de huldiging een meldplicht of gebiedsverbod opgelegd. De vorige keer dat de twee clubs in Doetinchem tegenover elkaar stonden liep het uit op rellen. Dat was in 2016, toen Ajax ook kampioen kon worden bij De Graafschap. Ajax verspeelde de titel door een 1-1 gelijkspel. Na afloop waren er ongeregeldheden.

Bron: Omroep Gelderland

Related posts

12 Comments

  1. Zlatan4ever

    Ze hoeven zich totaal niet druk te maken in Doetinchem. We gaan er (waar dan ook) een mooi feestje van maken WZAWZDB !

  2. Mr Ajax

    Denk dat er daar ook genoeg ajacieden wonen die er een feestje van willen maken!

    1. HURBIE

      Heel Nederland is zowat supporter van Ajax na alles wat ze hebben laten zien

  3. Wenen 1995

    Ben best jaloers op de Ajax supporters die een kaartje hebben voor deze wedstrijd…

  4. Finidi

    Denk dat de “ heren” supporters zich wat gedragen dan toen het net mis ging tegen de superboeren? uitkijken jongens niet met boertjes spotten want je hebt je auto zo op de kop in een greppel liggen haha, mooi mooi man!!

    1. Charka53

      Nou Finidi daar moet je niet bang voor zijn de titel is binnen maar op het gedrag van de fans daar heb de fan zelf alleen invloed op .

  5. a.p.

    Helaas begrijpelijk, Ajax-supporters straks bij de Graafschap geniet en laat ons ook trots zijn!

  6. vak411

    goed dat we er al zijn dan .. kunnen we er voorlopig ook niet uit. WZAWZDB!

  7. De Nees

    Opruimen die rommel met 0-8, kut graafschap! Dan filmpje naar Frankje de Boer: this is how you do it!!

Comments are closed.