There are no ads, please add some


AJAX OFFICIEUS KAMPIOEN VAN NEDERLAND

Ajax heeft zich officieus gekroond tot kampioen van Nederland. Ajax won zelf in de eigen Johan Cruijff ArenA met 4-1 van FC Utrecht en zag PSV verliezen bij AZ (1-0). Ajax kan daardoor de 34e landstitel met een voorsprong van drie punten en een veel beter doelsaldo (+14) niet meer ontgaan.

Bekijk hier ons exclusief fotoverslag van dit duel

Het was de vraag hoe Ajax voor de dag zou komen na de dramatische uitschakeling in de halve finales van de Champions League. Trainer Erik ten Hag koos in zijn opstelling voor Joël Veltman als rechtsback, waardoor Noussair Mazraoui doorschoof naar het middenveld. Dat ging ten koste van Lasse Schöne, die op de bank begon. David Neres ontbrak, net als tegen Tottenham Hotspur,vanwege een blessure. Klaas-Jan Huntelaar kreeg in de spits de voorkeur boven Kasper Dolberg, die teleurstelde tegen Tottenham.

Dat Ajax de klap van Tottenham Hotspur nog niet te boven was, werd direct duidelijk. Na 35 (!) seconden lag de bal in het doel van André Onana. Othman Boussaid ontsnapte aan de aandacht van de Amsterdamse defensie en schoot beheerst raak: 0-1. Ajax probeerde zich na die klap te herpakken, maar moest ondertussen oppassen voor de Utrechtse counters. Met name de razendsnelle Gyrano Kerk zorgde voor veel onrust. Oud-Ajacied Riechedly Bazoer bracht Onana kort na de openingstreffer van Boussaid in verlegenheid met een hard schot. Aan de andere kant schoot Dusan Tadic rakelings naast.

Na een kwartier haalde de Johan Cruijff ArenA opgelucht adem. Na een fraaie Ajax-aanval over veel schijven vond Donny van de Beek met een scherpe voorzet Huntelaar, die als een echte spits de 1-1 binnentikte. Na die gelijkmaker brak er een fase aan waarin de thuisploeg Utrecht bij de strot greep. Huntelaar kopte van dichtbij net over, terwijl Utrecht-doelman David Jensen een vrije trap van de onvermoeibare Hakim Ziyech uit de hoek tikte.

Op het moment dat de rust bijna aanbrak en de Ajax-storm wat ging liggen, sloeg de ploeg van trainer Ten Hag voor de tweede keer toe. Van de Beek kopte tegendraads raak uit een voorzet van Tadic (2-1). De voorsprong was een mentale opsteker voor Ajax, maar FC Utrecht gaf zich in de tweede helft zeker nog niet gewonnen. Zo moest Onana zich al snel strekken bij een schot van Sean Klaiber. Omdat Ajax, ondanks goede kansen voor Mazraoui en Huntelaar (mislukt hakje), verzuimde de derde treffer te maken, bleef Utrecht onder aanvoering van de constant dreigende Kerk in leven.

Het publiek in de ArenA, dat kort na rust kon juichen nadat PSV op achterstand was gekomen in Alkmaar, kon er daardoor niet gerust op zijn. Een kwartier voor tijd kwam dan toch de verlossing. Tadic kreeg de bal vanuit een hoekschop voor zijn voeten en passeerde Jensen: 3-1. Nadat een van richting veranderd schot van Utrecht direct daarna centimeters naast ging, sloeg Ajax nogmaals toe. Tadic mocht vanaf elf meter aanleggen, nadat Ziyech werd neergelegd door Rico Strieder en schoot feilloos raak: 4-1.

De blik in Amsterdam kon op de slotfase naar Alkmaar, waar PSV gelijk moest maken om Ajax van de (officieuze) titel af te houden. De Eindhovenaren hebben er dit seizoen een handje van om in de slotfase toe te slaan, maar slaagden daar ditmaal niet in. Ajax, dat drie punten meer en een veel beter doelsaldo (+14) heeft dan PSV, kan daardoor met een gerust hart afreizen naar Doetinchem voor de laatste wedstrijd tegen De Graafschap. Dat was drie jaar geleden wel anders.

Na vijf jaar staat Ajax eindelijk weer een titelfeest te wachten. De 34e is, ook vanwege het rugnummer van Abdelhak Nouri, een bijzondere . Na een geweldig jaar, waarin de KNVB-beker werd gewonnen en net niet de finale van de Champions League-finale werd bereikt, zet de ploeg van Ten Hag de kroon op het werk met het kampioenschap!

Gerelateerde posts

73 reacties

 1. Charka53

  Van harte allemaal dit kan niet meer mis alleen zag het er in het begin niet goed uit maar netjes hersteld met Ziyech voor in de strijd petje af voor zijn inzet nog een potje en we sluiten een prachtig seizoen af om trots op te zijn .

  1. vak411

   gefeliciteerd allemaal.. beetje onverwachts maar wat gaaf
   Appie, deze 34e is voor jou. Doelsaldo +14… die 8s voor jou Johan. wat een seizoen. de dubbel en halve finale C.L. o o o wat ben ik trots!

   1. HURBIE

    De Schaal
    De Dennenappel
    De Beste 4 van Europa

    WAT BEN IK TROTS OP DIT TEAM ????

  2. JohnDoe77

   Van harte mannen/vrouwen! Een actief clubje als hier maakt de beleving rondom ONS Ajax compleet, al is het af en toe met wat gemopper naar de één of ander. Bedankt en tot volgend seizoen allemaal!!

  3. Godenzonen.

   Iedereen gefeliciteerd ! Heerlijk om zo’n geweldig seizoen mee te mogen maken ! Eindelijk de 34e !!! ??

 2. Iceman

  Van harte mede ajacieden. Top dit kan niet meer mis gaan. Weet iemand wanneer de huldeging plaats vindt?

  1. vak411

   donderdag! 16.00… museumplein. nou Femke, je had wat goed te maken. dat is gelukt! top, laten we er een gruwelijk feest van maken. van Bommel … waar lag het aan???

   1. Litmanen

    Wat een feest, wat een mentale kracht na woensdag en de 0-1 vandaag!
    Met een Ziyech die vandaag liet zien hoeveel hij waard kan zijn als hij voor 200% voor het team speelt. Hij verdiende Man of the Match te zijn, hoe goed Donny ook was.
    Wat fijn ook voor Veltman om de hele wedstrijd in de basis te staan, hoe goed en professioneel ook hoe Schone inviel en weer een assist uit een corner liet aantekenen.
    De Hunter, ijzersterk, Tadic ijskoud vanaf elf meter, Frenkie en De Ligt, voor het laatst in de JCArena, Nous niet zijn beste wedstrijd maar zonder eten leeggespeeld. Onana en Blind, zo blij als een kind met de titel, net als Nico, die zelfs nog geel pakte in zijn wilskracht om zijn spits geen kans te gunnen.

    Trots, op dit Ajax, op nasr het feest!

    1. AB

     Hoe professioneel Schone inviel? Steekpass van Ziyech niet noemen? Als hij voor 200% voor het team speelt? Gewoon een hoop kut commentaar op een mooie dag. Maar, dat mag ik vast niet zeggen. Tot volgend seizoen iedereen.

     1. vak411

      aaaah wat fijn, kom je volgend seizoen pas terug!? ik was door het officieuze kampioenschap toch mild maar dat moet ik niet doen
      .. ik moet reëel blijven, je bent en blijft een narcistische eikel

     2. -buitenkantje rechts-

      Ik neem aan dat je Litmanen bedoelt.. AB heeft met dit commentaar 100% gelijk.
      De man die het hele seizoen Ziyech heeft lopen afzeiken.. Ach . zonde van mijn tijd om hier nog een zin over te typen..

      We zijn kampioen! Fantastisch seizoen gehad na een moeilijke start. Genoten van veel wedstrijden.. Prijzen gepakt. Geweldig compliment aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.

     3. Litmanen

      Fout BR, ik heb misschien wel twintig keer hier geroepen dat Ziyech een uitstekende voetballer is. Maar tot de laatste weken liet hij zich vaak verleiden om bij een “veilige” stand puur voor eigen succes te gaan. Zijn corners en vrije trappen blijven van middelmatige kwaliteit.
      Gisteren nam hij het voortouw en sleepte en sleurde hij. Bovendien speelde hij ook nog eens vreselijk goed. Net als de vele analisten vraag ik mij af: kan hij dit een seizoen lang? Ik hoop het echt. Toch denk ik dat hij voor een buitenlands avontuur gaat.
      En dan maar hopen dat hij bij een trainer komt als Ten Hag, eentje die hem elke wedstrijd het vertrouwen geeft en hem niet een paar keer voortijdig naar de kant haalt.
      Want dan kan het snel afgelopen zijn.

     4. AB

      ???? vuile leugenaar dat je bent. Je hebt een bloedhekel aan Ziyech en Mazraoui.

     5. Zlatan4ever

      Dag Abu Bilal ??‍♂️ volgend seizoen weer ff normaal doen aub. Want je begint echt voor iedereen stront?vervelend te worden….
      Gewoom ff lekker op vakantie en daarna weer verder met inlijven van vluchtelingen. Wel goed screenen dit keer, thnx !!

     6. AB

      Vak 411 en Zlatan, lezen jullie ook even de reacties van BR, Emous 1978, dickst14 en Bakkie. Of zien jullie dat commentaar voor het gemak even niet. Beetje doorzichtig en ….. jammer.

     7. vak411

      aaaah AB heb je steun? wat fijn voor je.. ik dacht dat je niet met duimpjes, likes of steun had? jij hebt jaren lang mensen alleen maar af lopen zeiken en hangt nu de moraalridder uit. fuck IT…

     8. AB

      Gaat niet om steun eikel. Ik lees gelijke mening. Maar ja, vliegen afvangen he is jouw sport

    2. dickst14

     Na alle euforie is het weer teleurstellend de onzin van Nietmanen te lezen. Hij vergat de brillante invalbeurt van Sinkgraven. Veltman perfect en Schöne viel heel erg goed in. Wat een lul. Kon eindelijk 1 keer toegeven dat Ziyech goed was. Maar Veltman blablabla

    3. Bakkie

     Je moet toch echt weer je ongelijk gaan toegeven, Litmanen: Mazraoui gaat volgend seizoen toch echt op het middenveld spelen. Je zal hem eerst wel weer elke week gaan afzeiken, tot hij zo goed is dat je niet om hem heen kan. Net zoals nu met Ziyech, eigenwijze ouwe lul ?

    4. Indojood

     Veltman was de oorzaak van de 0-1. Komt gewoon tekort en zal niet beter worden. Verkopen tegen elk aannemelijk bod.

     1. Litmanen

      Sorry, inhoudelijke reactie Indojood, de fout zat bij Blind. Die pakte veel te laat op. Kijk de commentaren er op na. In elk verslag van de wedstrijd terug re vinden. Helaas voor jou en je vriendjes AB etc.

     2. AB

      Wat je ziet gaat boven commentaren en verslagen. Te zien was dat Veltman nergens te bekennen was.hij was de tegenstander kwijt. Simpel. Maar ja, daarvoor moet je het spelletje wel snappen om dat te kunnen zien. Oh ja, sinds wanneer is Indojood mijn vriend? Heb ik iets gemist? Jij wel, dat is duidelijk.

     3. Indojood

      Was Veltman zijn man, stond veel te ver naar voren. Blind stond daar om eventueel rugdekking te verlenen aan de verdediging maar door die knuppel van een Veltman stond Boussaid vrij en ja dan ben je als Blind of wie dan ook te laat.

     4. Indojood

      Tsja, Veltman maakt weer eens fout dan ga je meteen in een soort ontkenningsmodus zitten. Je snapt er zoals gewoonlijk weer geen kut van. Net zoals met je “Als Ajax één keer scoort moet Spurs drie keer scoren” en je “Ruud Krol is puur linksbenig.” Er komt alleen maar onzin uit die bek van je, met je haat voor Ziyech en je Veltman fetisj.

      Een advies voor je, lekker offline gaan en dom lullen met die tandeloze, bebaarde verzorgster van je, dooie Eug en wat asielzoekertjes.

     5. Litmanen

      Je gaat weer naar je normale niveau indioot. Als de verslaggevers, analisten en de sportkranten schrijven dat de goal een fout was van Blind, dan ga jij vertellen dat het een fout van Veltman was. Veltman had de opdracht voorin het veld breed te houden. Als er dan een dieptebal komt, dan staat elke rechtsback verkeerd. Blind kwam veel te laat in actie.
      Overigens, ik heb je nooit gehoord over alle goals vanaf de rechterkant waar Nous onzichtbaar op de middenlijn stond te gapen. En dit seizoen wel twintig keer. Waarbij hij regelmatig van Schone en De Ligt en van Onana op zijn kloten kreeg.
      De eerste goal van Spurs nog maar eens terugkijken.
      In de fout: Nous, Blind en De Ligt. Kost je uiteindelijk de wedstrijd. Kijk de beelden even terug. Acht man voor de bal en een Nous die 90 meter achter zijn tegenstander aanhobbelt in plaats van op volle snelheid naar binnen snijd.
      Duidelijk. Over gekleurde bril gesproken. Luister eens naar Perez, beste analist van Nederland. Ook zijn mening over de prestatie curve van Hakim. Nuchter, eerlijk en behoorlijk pijnlijk.
      Maar ja, wie momenteel niet iedereen verafgood is geen Ajacied.

     6. AB

      ??met recht humor van je. Jij lijkt exact om mijn moeder. Die hoort nog maar voor 30%, ziet nog 40% en begrijpt zaken voor 25%. Vervolgens maakt ze wel haar eigen keiharde waarheid tot vermaak van de familie. Kwestie van doofheid, slecht zien en beginnende dementie. Dat laatste is bij jou alleen ver gevorderd.

     7. Indojood

      Even antwoorden op eerdere onzin uitspraken van je, dat durf je niet. En weer met analisten aan komen zeiken. Het teveel mensen voor de bal hebben is wat ik hier al jaren aan de kaak stel, als Cruijffiaan zijnde. Cruijff, aan wie jij een pesthekel hebt, getuige je haatcampagne hier een paar jaar geleden. Zorg jij nou maar dat je de juiste bandjes onder je rolstoel zet, gehandicapte paardelul.

     8. AB

      Het is nu wel duidelijk dat je zelf geen wedstrijd ziet want je moet je mening vormen op grond van meningen van anderen. Meestal erg zwak. Ik vorm een mening op basis van wat ik zelf zie.

 3. Indojood

  Iedereen gefeliciteerd. Het was alvast een mooi feest na afloop in de JCA. De pijn van afgelopen woensdag zal nooit helemaal weggaan maar de blijdschap en trots overheersen.

 4. Finidi

  Woensdag de boertjes ff met 8-0 de stal weer in sturen want die hebben nog wat tegoed!

 5. Ptr

  Super!!! NR 34 is in the pocket!
  Van Bommel jankend naar huis.
  Luuk de Jong jankend naar huis.
  En ook leuk van Persie stopt en verliest zijn laatste thuiswedstrijd.
  Best een leuke zondag zo. ?

  1. Amoebe

   Van Persie had ik meer gegunt.

   Onwijs goede voetballer waar elke liefhebber toch van kan genieten.

   Niet zo bekrompen man….was een van de beste spitsen die nederland heeft gehad.

   1. vak411

    ach wat fijn.voor van Persie… nu hij stopt kunnen we ook beter de stekker uit dat hele clubje trekken .. na het lachen toen wij er in de halve finale uit gingen lachte ze zich rot in kakkerlakken stad. nu lach ik.. ciou..

   2. Ptr

    Laat mij lekker bekrompen doen. We zijn keihard uitgelachen in 010 afgelopen dinsdag. Dus niet zo sentimenteel doen.
    Was goede voetballer bij de verkeerde club. Game over!

    1. vak411

     pisvee voor het eerst in 14 wedstrijden geen pingel gehad.. ach Markje was Lozano geblesseerd? WZAWZDB!

 6. Ajax 1

  Heerlijk, ideale scenario om toch thuis die schaal te pakken (ja, gaat nooit meer mis….). En na die uitspraak v v bummel was dit helemaal het droomscenario.

  Wat een heerlijk jaar, genieten, en nu hopelijk de ploeg zo veel mogelijk bij elkaar houden. Ziyech en de ligt 5 miljoen salaris en jaartje houden nog.

 7. Wenen 1995

  Wat is dit een top seizoen. Mooi om te zien dat Marc doorpakt. Op naar nummer 35!!!

 8. AB

  Ajax gefeliciteerd en bedankt voor een top seizoen. Nu de zenuwen t/m 31 augustus. Wie gaat, wie blijft. Mijn hoop op wie blijft:
  Op nummer één …… uiteraard Ziyech
  Verder: vd Beek, Huntelaar, Tadic, Neres, Blind, Onana, Tagliafico, Mazraoui.
  Van een enkeling weten we al dat die blijft maar nu de rest nog. Graag op korte termijn de zekerheid maar dat zal wel erg hoopvol zijn.

 9. ajax62

  Enorm trots op spelers, staf en directe. Iedereen op zijn wijze een bijdrage geleverd aan dit succes.
  Miljoenen van de CL gebruiken om het team bij elkaar te houden, en nog een jaartje door te pakken.
  De meeste zijn jong genoeg om nog een jaartje te blijven.

 10. KBouter

  Nous eet andere tijden en als hij na zonsondergang een half varken opeet.. herft hij daar overdag nog genoeg aan??

 11. apeldoorn

  zeg vooraf dat je de dubbel pakt en na voorrondes spelen pas in de halve finale CL uitgeschakeld wordt, daarin Real, Juve uitschakelt…..

  we moeten zo fucking trots zijn op ons team!

 12. De Nees

  Kampioen! Gefeliciteerd alle Ajacieden. Mooi seizoen waar Ajax weer aan de deur heeft geklopt van de Europese elite, daar waar Ajax hoort. Komende jaren dit doortrekken tot meer kampioenschappen en groeien naar een club waar rekening mee gehouden wordt in de CL. Come on Ajax!

 13. AJAXForever61

  Ik ben een ontzettend trotse AJACIED!! Wat een seizoen, wat een toppers, wat een spelvreugde!! Top kerels, jullie hebben mij ongelooflijk blij gemaakt en wat mooi de 34 ste en het stadion scandeerde onze kleine held NOURI!!!

 14. Finidi

  Nogmaals geweldig en ik had iedereen voor koekkoek versleten als ze mij gevraagd hadden aan het begin vh seizoen,wel gehoopt natuurlijk op kampioenschap maar europees totaal niet verwacht en ook helemaal niet aan gedacht eigenlijk gezien de financiële mogelijkheden vd grote europese clubs,in één woord chapeau!

 15. Sjaak Swart

  Wat zal die van Bommel het slecht hebben haha,ik denk dat Ajax een flinke tik heeft opgelopen na de verloren wedstrijd tegen tottem,nou dacht het niet en dat weet die sukkel nou ook wel,hij heeft eerder een deuk opgelopen maar het zal wel weer de schuldt zijn van de scheidsrechters,knvb,maffia,corrupte lijntrekkers,gaten in het net,verdwenen midden stippen ect ect dag lampekappen dag 010 jullie mogen niet eens in de schaduw staan van dit Ajax.o heeeee mannen gefeliciteerd he met ons Ajax.

 16. Sjaak Swart

  O ik heb nog een nieuwtje v Persie stop natuurlijk bij fnooit,nou hoorde ik in de wandel gangen dat ze bezig waren om Wim Jansen een contract aan tebieden om v Persie weer in de selectie op tenemen.Ja je moet wat denk ik dan.

 17. Slingertje.

  YESSSSSSSSSSSSSSSSS de buit is binnen.
  Eindelijk de 34ste titel voor Appie Nouri.
  Wat zal die v Bommel ziek zijn maar die kan mij niet ziek genoeg zijn die hufter.
  Zelfs het stokslobberen bij de 4e man iedere wedstrijd heeft hem niet aan de titel geholpen.
  Woensdag even dat schaaltje ophalen en dan donderdag feesten.

 18. 89_manon

  Kampioen!!!!!! Alle ajax supporters trots op de club, van zlatan4ever, tot finidi, kbouter, wenen1995, amoebe, hurbie, AB, vak411 ❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌

 19. a.p.

  Wat ben ik blij, na afgelopen woensdag, nu de 34 e titel behaald
  Klasse Mannen en prachtig om dit allemaal weer live in de Johan Cruijff Arena mee te maken en dat er ook aan Nouri gedacht en uitgesproken werd

 20. Ajax belg

  Gefeliciteerd iedereen, spelers, staf bestuur en fans. We hebben eentop seizoen meegemaakt en daar zijn we als fans zo dankbaar voor

 21. a.p.

  wij zijn kampioen, wíj zijn kampioen! voor de 34e keer
  O wat ben ik blij, jullie ook?

  1. AB

   Mwah …… ach ……. beetje ….. ??? vind je de vraag op een Ajax site zelf ook niet een heel klein beetje apart? ?

   1. Litmanen

    Vindt jij het niet apart dat het nog geen augustus is? Sodemieter een keer op idioot.

    1. AB

     Geef het voorbeeld maar weer eens Heintje Davids. Ga jenog trainen voor de paralympics?

Reageren is niet mogelijk.