There are no ads, please add some


Ajax Vrouwen winnen KNVB beker

De Ajax Vrouwen hebben zaterdagavond beslag weten te leggen op de KNVB beker door PEC Zwolle met 2-1 te verslaan. De wedstrijd leek op een verlenging uit te draaien maar in de slotminuut scoorde Vanity Lewerissa alsnog de winnende treffer. Het was voor de Ajax Vrouwen de vierde bekerzege uit de historie, na eerdere overwinningen in 2014, 2017 en 2018. 

De ploeg van trainer Nihom speelde niet bepaald een beste wedstrijd en kwam dan ook snel op achterstand door een treffer van Bennink. Linda Bakker maakte daarna snel de 1-1 maar het was PEC Zwolle wat het betere spel op de mat legde al drukte men dat niet uit in doelpunten. Ook in de tweede helft kregen de Ajax Vrouwen geen grip op de wedstrijd en kreeg invalster Eshley Bakker een uitgelezen kans op de 2-1 maar zij zag goalie Olthof nog redding brengen. Toen iedereen zich ging opmaken voor een verlenging gebeurde het alsnog. Een klutsbal voor het doel van PEC Zwolle werd door Lewerissa in het doel gewerkt en dat betekende een 2-1 overwinning en de bekerwinst.

Opstelling Ajax Vrouwen: Kop; Van der Most, Dijkstra, De Sanders, Van Es, Verhoeve; Akkerman, L. Bakker, Munsterman; Jansen (79. E. Bakker), Lewerissa

Gerelateerde posts

11 reacties

Reageren is niet mogelijk.