There are no ads, please add some


Ajax superieur in bekerfinale tegen Willem II: 0-4

Ajax heeft voor het eerst sinds 2014 weer een prijs veroverd. Dankzij een 4-0 zege op Willem II veroverde de ploeg zondagavond in De Kuip de KNVB-beker. Ajax heeft er lang op moeten wachten, maar eindelijk kan de club weer een trofee in de prijzenkast bijzetten. Het laatste zilverwerk werd ruim vijf jaar geleden onder Frank de Boer veroverd, toen Ajax de (voorlopig laatste) landstitel binnensleepte. Dat hoopt de club volgende week weer te doen, wanneer het zich bij twee zeges op FC Utrecht en De Graafschap normaliter (als PSV een verschil in doelsaldo van tien goals niet goed maakt) verzekert van het 34e kampioenschap. Maar de winst van de KNVB-beker (de eerste sinds 2010) heeft er in elk geval voor gezorgd dat Ajax dit goede seizoen onder trainer Erik ten Hag sowieso niet met lege handen staat.

Ten Hag had in De Kuip basisplaatsen ingeruimd voor Rasmus Kristensen, Noussair Mazraoui en Klaas-Jan Huntelaar, wat inhield dat Joël Veltman, Lasse Schöne en David Neres op de bank moesten plaatsnemen. Huntelaar bekroonde zijn basisplaats al binnen vijf minuten bijna met de openingstreffer, maar de spits tikte een voorzet van Dusan Tadic net voorbij de verre paal. Aan de andere kant kwam het eerste gevaar via Fernando Lewis, maar de rechtsback gaf (terwijl hij vogelvrij in het penaltygebied stond) een slechte pass. Een minuut later liet Alexander Isak zich voor het eerst zien, maar de Zweedse spits zag zijn schot na een pass van Renato Tapia geblokt door Nicolas Tagliafico.

Na ruim een half uur verkwanselde Isak een nog grotere mogelijkheid voor de Tilburgers, toen hij in het Amsterdamse strafschopgebied werd aangespeeld. De spits kon de bal zowel links als rechts van hem wegleggen op een inkomende medespeler, maar de Zweed besloot zich om te draaien en probeerde te schieten. Dat liep door het blok van Matthijs de Ligt op niets uit, waarna Ajax drie minuten later de wedstrijd in twee minuten besliste.

Het was Ajax dat de score opende; Een hoekschop kwam uiteindelijk bij Tadic terecht, die met een prima pass Daley Blind bediende. De centrale verdediger wist uitstekend waar hij zich bevond en kopte ’zijwaarts’ de 1-0 achter de vergeefs grabbelende Timon Wellenreuther. En de Willem II-fans waren amper van de schrik bekomen, of Ajax had de tweede treffer gemaakt. Een prachtige aanval van de ploeg van Ten Hag, die op eigen helft begon, eindigde uiteindelijk in de 2-0 van Huntelaar. Via Ziyech, Mazraoui, Donny van de Beek en weer Ziyech kwam de bal na een flitsende combinatie bij Huntelaar, die beheerst afrondde. Het was voor de spits de derde keer dat hij scoorde in een finale van de KNVB-beker, en daarmee werd hij na Johan Cruijff en Piet Keizer de derde speler die dat voor elkaar kreeg.

Willem II was door de achterstand gedwongen om iets te doen en kwam getergd uit de kleedkamer. Via Vangelis Pavlidis hadden de Tilburgers binnen de minuut al op 2-1 kunnen komen, maar de Griek wachtte na een pass van Diego Palacios zo lang dat De Ligt het schot kon blokken. Nadat het ’beginoffensief’ van Willem II aan het begin van de tweede helft niets had opgeleverd, nam Ajax de regie weer over. Ziyech leek op weg naar de 3-0, maar de Marokkaan wachtte (nadat hij de ver uitgekomen Wellenreuther was gepasseerd) zo lang met schieten of passen, dat hij zich uiteindelijk vastliep. Tadic kon daardoor wel uithalen, maar Lewis voorkwam in de doelmond de derde Amsterdamse treffer.

Die kwam er halverwege de tweede helft alsnog, toen een mooie aanval via Tagliafico en Van de Beek terechtkwam bij Huntelaar, die koeltjes zijn tweede en Ajax’ derde treffer binnenschoot. Ten Hag bracht Neres en Zakaria Labyad voor Ziyech en Tadic, die daarmee wat rust konden pakken met het oog op de komende, zware week. De zwak spelende Kristensen beleefde een kwartier voor tijd zijn ’finest moment’, toen hij op aangeven van Mazraoui de 4-0 in de verre hoek schoot.

Ook Schöne mocht daarna nog meedelen in de Amsterdamse feestvreugde. Hij verving Frenkie de Jong, die nu dus sowieso met een prijs afscheid neemt als hij in de zomer naar Barcelona vertrekt. In de slotminuten kreeg Ajax nog mogelijkheden om de score een nog mooier aanzien te geven, maar een pijnlijkere uitslag werd Willem II bespaard. Niettemin zal Ten Hag uiterst tevreden zijn met het scenario van de eindstrijd, die Ajax volledig verdiend won.

KNVB Bekerfinale
Willem II – Ajax 0-4 (0-2)
37. Daley Blind 0-1
39. Klaas-Jan Huntelaar 0-2
67. Klaas-Jan Huntelaar 0-3
76. Rasmus Kristensen 0-4

Opstelling Willem II:
Wellenreuther; Lewis, Meissner, Peters (Crowley 62′), Heerkens, Palacios; Dankerlui (Vrousai 62′), Tapia, Llonch, Pavlidis; Isak.

Opstelling Ajax:
Onana; Kristensen, De Ligt, Blind, Tagliafico; Mazraoui, De Jong (Schöne 79′); Ziyech (Neres 58′), Van de Beek, Tadic (Labyad 73′); Huntelaar.

Gerelateerde posts

28 reacties

  1. vak411

   super sfeertje in ons vak.. niets troostprijs, dit was de eerste! minimaal de dubbel dit jaar! wat een sfeer. treintje terug nu. zo trots, WZAWZDB… maar heel objectief ben ik niet … proost 😂 hik 🥂

   1. Overdwars

    Respect voor deze reis, ik weet hoeveel gedulde je moet hebben voor “treintje heen en terug” wel thuis! Wzawzdb

   2. Zlatan4ever

    Vak411 top dat je hebt kunnen genieten in het stadion van 010.
    Altijd een lekker sfeertje als je daar wint….👍🏻 enjoy ! 👊🏻

  2. JohnDoe77

   Prachtig en gelukkig geen blessures! Nog vier wedstrijden en twee prijzen te gaan…

 1. Sulejmanii

  Gelukkig geen verlenging of penaltyserie, daar keek ik vreselijk tegen op. Met het oog op woensdag, zoals jullie dat zullen begrijpen. Willem2 bood erg goed partij, het was zeker geen makkie voor ons!

  Wat was ik blij dat Crowley er naast stond aan het begin, wat een stomme beslissing ik ben wel gecharmeerd van die kleine vechter. Compliment aan beide supporters groepen, wat een geweldige sfeer was het in de Kuip. Man man, gelukkig is Tagliafico heel gebleven schandalig hoe hij werd aangevallen. Maar geen compliment aan die achterlijken van die roombommen, schandalig weer hoe krijgt dat tuig die dingen toch steeds weer binnen een stadion. Altijd moet het weer verpest worden. Zeker met het oog op een Klassieker met beide supporters groepen, nu hebben beide burgemeesters weer nieuwe munitie om mee te schieten.😒

  Spelers ben trots op jullie de zoveelste wedstrijd van dit seizoen hebben jullie winnend afgesloten, in het bijzonder wil ik tot slot Blind uitlichten verguisd door velen. Maar hij is als een ander mens terug gekomen en erg ontwikkeld, wat een cruciale aankoop is hij gebleken! Verdedigend de belangrijkste man geweest in het hart met Matthijs, vooral in de Champions League en vanavond breekt hij weer we ban. Maar Huntelaar wat een boefje ben je toch… 😏

  Gefeliciteerd Ajacieden, wat ben ik blij met deze prijs was toch lang geleden bedenk ik me nu nog een aantal finales te gaan.

  Dankjewel Ten Hag grote vakman dat je er bent, het grote succes gun ik jou het meest na irrelevante onzin en bullshit aan jouw adres….🍻🤸🏾‍♂️

  1. FrankiC

   Pfff
   Veel wol, weinig garen. Geen inhoud en toch belerend, open deuren, herhalingen, te veel duimpjes.
   Je bent binnen een dag ontmaskerd @Eug

  2. Prinsengracht

   Ongelofelijk. Er is in Nederland echt teveel bezuinigd op de geestelijke gexondheidszorg. Dit soort mensen moet geholpen worden.

 2. AJAXForever61

  En dat is !!!❌❌❌één!!! Op naar woensdag , ben er bij!!

 3. Koning Haarms Wolfs

  Heerlijk toch, deze eerste prijs. Nooit zo blij met de beker geweest. Wat voelt dit goed! En nu door.

 4. Indojood

  Iedereen gefelicteerd. Het goede gevoel van winnen meenemen naar woensdag. Nog twee prijzen te gaan.

  1. Wenen 1995

   Goed verwoord, Indojood. We gaan hopelijk lekker genieten in de Johan Cruyff Arena woensdag. Zou wat zijn…. Finale CL en daarna nog landskampioen??? Wowwww…

 5. Godenzonen.

  Yes, de eerste prijs is binnen ! En hopelijk niet de laatste dit seizoen. Nu doorpakken 😀

 6. Charka53

  Gefeliciteerd allemaal de beker is eindelijk weer in Amsterdam , achteraf was het toch nog een makkie en mannen niet te te veel feesten de Spurs komen er aan.

 7. Ajax belg

  Gefeliciteerd Ajcieden, dit is onze 1st prijs, maar er volgen er nog 👍

 8. Bert Betondorp

  Ajax zorgde voor een fantastische bekerfinale, superieur en overtuigend nog steeds WZAWZDB , nu het vervolg nog om het seizoen als geslaagd af te maken.
  De 34ste en finale CL toe maar……

Reageren is niet mogelijk.