There are no ads, please add some


Ten Hag: ‘Ze willen alles spelen, het hele seizoen door. Ze willen prijzen pakken en het heft in handen houden’

Ajax kan in aanloop naar het bekerduel met Willem II beschikken over een fitte selectie, zo laat trainer Erik ten Hag weten op de persconferentie. Of hij met een andere opstelling gaat spelen, laat hij in het midden. ‘Wij gaan zondag een elftal opstellen dat van Willem II moet gaan winnen.’ Ten Hag verwacht een uiterst getergd Willem II. ‘Zij spelen voor de kans van hun leven. Daar moeten wij tegen gewapend zijn’.

Ajax bevindt zich midden in het tweeluik met Tottenham Hotspur, maar dat betekent niet dat de Amsterdammers zich anders gaan opstellen. Bovendien is men gewend om veel wedstrijden te spelen. ‘We zitten het hele seizoen al in dit ritme. Voor ons is de eerstvolgende wedstrijd de belangrijkste. Dat zal zondag niet anders zijn’, aldus Ten Hag, die merkt dat de spelers al het hele seizoen hunkeren naar het winnen van prijzen. ‘De spelers zijn er zelf meegekomen. Ze willen alles spelen, het hele seizoen door. Ze willen prijzen pakken en het heft in handen houden’, zegt de coach, die inziet dat iedere speler fit is. ‘We hebben dinsdag gespeeld, de tijd naar zondag is ruim voldoende om te herstellen. Zo heel veel prijzen heeft deze jonge spelersgroep nog niet gewonnen. Voor veel kan het de eerste prijs zijn. Wij hebben doelen gesteld en we zijn nu in de positie om dat te verzilveren.’

Ramadan
Vanaf zondag gaat de Ramadan van start en die valt dit jaar precies in een enorm drukke periode voor Ajax. Ten Hag maakt zich echter geen zorgen. ‘Het is op de eerste plaats een keuze van de speler, hij heeft de vrijheid. Ik heb er veel ervaring mee gehad bij PSV en FC Utrecht. Bij FC Utrecht heb ik de finale van de play-offs gewonnen met spelers die in de Ramadan zaten. Ze kunnen er prima op functioneren. En zo extreem als toen wordt het nooit. Het was toen tegen AZ, 35 graden, verlenging. Nee, ik maak me geen zorgen.’

Gerelateerde posts

28 reacties

 1. Charka53

  Ja ze hebben de smaak te pakken de prijzen liggen voor het oprapen de sfeer is goed dus ze willen alles en wij ook.

 2. Zlatan4ever

  Ramadan of geen Ramadan,
  gaan met die ⚽️ en de 1e prijs van dit seizoen binnenhalen !
  Daarna focus op de Spurs en op naar de finale 👍🏻👌🏻👊🏻

 3. Wenen 1995

  Het hele seizoen in de basis staan en in de bekerfinale rust krijgen? Begrijp dat je dat als speler niet wilt. Gewoon lekker ballen met de beste 11 en Willem 2 oprollen met 0-5!

 4. Bert Betondorp

  Wat moet je zeggen? De eerste prijs in de Kuip binnenhalen, wat wil je nog meer?
  Nee dar gaat lukken ook al is Willem II een goeie ploeg, leuke wedstrijd als voorafje voor woensdag.

 5. Koning Haarms Wolfs

  Geen spelers sparen, pas bij een mooie voorsprong doen. Oprollen en de eerste prijs mee naar Amsterdam.

 6. Bakkie

  Die Haggie begint ook steeds betere dingen te zeggen, ontwikkeld zich goed met het team mee 😄

 7. EugAjax

  Lijkt me duidelijk deze dingen.
  -spelen met sterkste opstelling, geen flauwekul uithalen in bekerfinale a la Heracles thuis
  – in belang van Ajax maar vooral in belang van soelers zelf, ramadan uitstellen tot na seizoen. Het geloof, islam, biedt daar de mogelijkheid voor.

  Mbt punt twwe. Ten Hag zit er dan naast. Extremer dan Utrecht – AZ wordt het niet?
  Come on Ajax – Spurs halve finale CL !!! begint 15 min voor zonsondergang, je kan dan niet normaal topsport bedrijven, levensgevaarlijk en dan in drie dagwn tijd twee beslissingswedstrijden in competitie. Dan hopelijk als toetje drie dagen voor afloop ramadan CL finale tegen Measi en Co!!!!!
  Dat zijn 4(!) wedstrijden met een 10 keer zo hogere intensiteit dan playoff wedstrijdje ED. En als je dan nog niet overtuigd bent dan moet je eens nagaan hoe warm het in Madrid kan zijn begin juni.

  Ieder normaal denkend mens zal begrijpen als deze spelers ramadan uitstellen, iets wat in topsport vrij normaal en in dit geval zeer cerantwoordelijk is naar de club toe maar vooral naar jezelf

  1. Prinsengracht

   Je lult weer alsof je ergens verstand van hebt, terwijl je helemaal nergens verstand van hebt. Je bent nergens bij en nergens bij geweest ook. Jouw fieldseats staan in je achtertuin. En van ramadan heb je ook al de ballen verstand. En wat een normaal denkend mens begrijpt, dat weet jij helemaal niet. Want jij bent geen normaal denkend mens. Jij bent een gestoorde gek die zijn eigen dood in scene zette.

   1. dickst14

    Ja hij is gestoord en knettergek. Hij is weer helemaal terug op de app. heeft totaal geen schaamtegevoel.

   2. Emous1978

    Ik wilde wat typen maar nu ik dit zo lees kan ik hier ook gewoon mee eens zijn. Ik denk dat zijn begeleider hem te weinig in dr gaten houdt de laatste tijd

   3. AB

    Hij zit gewoon commentaar te knippen en te plakken en doet dan vervolgens of hij het zelf allemaal zo goed weet. Met het extreme werd de temperatuur van 35 graden bedoeld bij een wedstrijd met verlenging maar Eug maakt een vergelijking met een avond wedstrijd bij 10 graden. Maar Eug zal wel even bepalen wat spelers wel en niet moeten doen.

 8. Frip

  Ik zou er een paar rust geven maar ten hag traint mer ze elke dag dus die zal het wel weten als we alles alleen maar fit houden en geen blessures

 9. Ajax 1

  Zie de speld: ‘knvb stelt ramadan uit in belang van nederlandse voetbal’ 😂. Maar serieus: morgen eerste prijs van twee of drie dit seizoen? Tijd dat die dennenappel eindelijk weer eens in amsterdam staat!

 10. Moosie

  vanaf nu moeten we er voor zorgen dat we alle wedstrijden winnen.
  Behalve Tottenham daar mogen we gelijk tegen spelen.
  En voor Peijnenburg ga je naar de Albert Hein of Dirk van de Broek.

 11. wieiswie

  Laten we er van uitgaan dat morgen de eerste is van het seizoen en dat er minimaal nog 1 bij komt maar mooier zou zijn alle twee er nog bij

 12. apeldoorn

  nog vijf keer BLOED, ZWEET en TRANEN, 90 minuten lang, niemand die ons stoppen kan!!
  BAM👊🏽💢❌❌❌

 13. Iedereen heeft een mening

  Dat begrijp ik goed. Mss toch 1 of 2 spelers rust geven en dan kijken of de stand het toelaat om nog een paar spelers rust te geven. Succes morgen.

 14. HDfan

  Ze hoeven zich niet aan de ramadan te houden; je kan uitstel aanvragen

 15. a.p.

  dat is een prima instelling van ons aller Ajax. Succes mannen morgen en kom met de cup thuis en dan concentreren op Tottenham.

 16. Moosie

  Hebben ze wel Pesach gevierd dan?
  En hoe zit met met Pinksteren?
  En niet te vergeten de verjaardag van Samaël toevallig op dezelfde dag jarig als ik.

  1. Emous1978

   Koning mohammed vond het een prima idee als ze het na de CL-finale deden. Ook wist hij wel een oplossing voor litmanen

 17. Jimmy1971

  Gewoon volle bak met de beste 11, is gewoon een prijs die we te lang niet gewonnen hebben!
  Is ook slecht voor de flow als je deze verliest en de Spurs hebben ook niemand gespaard!!
  Gaan mannen!!

 18. a.p.

  helaas voor onze Marokkaanse spelers, maar,….. morgen en woensdag moet het als voetballer gebeuren, ik hoop dat zij dat ook zo zullen ervaren.

  1. Ajax 1

   Helaas? Zijn echte profs hoor die twee. En krijgen goede begeleiding dus die weten heus wel hoe ze optimaal kunnen presteren tijdens de ramadan. Denk dat ze namelijk wel willen winnen ook.

Reageren is niet mogelijk.