There are no ads, please add some


Ten Hag: ’We moeten volgende week nóg beter zijn om finale te halen’

Ajax-trainer Erik ten Hag staat met zijn ploeg na de 1-0 overwinning bij Tottenham Hotspur op de drempel van de Champions League-finale, maar de coach wil nog niets weten van een beslissing „In de eerste fase hebben we echt goed gevoetbald, gedomineerd zelfs”, aldus de coach voor de camera van Veronica. „We maken ook een goede goal, maar na de wissel van Moussa Sissoko voor Jan Vertonghen bracht Tottenham meer power in het veld. Daar gingen we goed in mee, alleen waren we daardoor te onrustig aan de bal”, had Ten Hag gezien.

„De spelers zijn ontzettend diep gegaan en dat heeft heel veel kracht gekost. Maar in de omschakeling hadden we meer kunnen brengen, we hadden er nog meer van kunnen profiteren dat er bij hen zoveel ruimte achter de defensie lag”, stipte de coach van Ajax aan. „Maar laten we wel zijn, dit is natuurlijk wel een hele goede prestatie. Al hebben we nog niks, we zijn pas halverwege. We zullen volgende week nog beter moeten zijn dan vandaag om de finale daadwerkelijk te halen.”

Bekijk hier ons fotoverslag van Tottenham Hotspur – Ajax

Gerelateerde posts

61 reacties

 1. ajax62

  Mooi en goed resultaat, maar sommige spelers kunnen en moeten beter zijn volgende week. Maar voor nu gefeliciteerd met dit resultaat.

  1. FrankiC

   Ik maak(te) me een beetje zorgen om Schöne op de as. We hadden moeite met echte de krachtpatsers Sanchez, Sissoko, Llorente) op de as van THS. Daarbij pakte de wissel Vertonghen met Sissoko wel erg in ons nadeel uit. Dat THS zo niet begonnen is, is me een raadsel.

   1. Charka53

    Schöne komt in dit geweld te kort helaas maar dat geld voor vele van ons en als we de bal niet het werk laten doen zoals in de eerste helft gaan we thuis het onderspit delven.

   2. Bakkie

    Klopt, FrankiC. Toen de Spurs met 5 verdedigers speelde konden we ze beter vastzetten. Onze drie aanvallers zetten druk op de 3 centrumverdedigers en die wingbacks werden door onze backs onder druk gezet. Speel je dus haast 1-op-1.

   3. Bakkie

    Ik denk dat Spurs niet zo is begonnen, omdat ze niet hadden verwacht dat Veltman en Tagliafico zo hoog zouden staan. Meestal zijn in hun 5-3-2 de backs hun vrije mannen

    1. Litmanen

     Spurs is zo begonnen omdat ze aan de EL finale dachten waar Ajax in het mes van United liep. Alleen het vernuft en snelheid van combineren in de kleine ruimte van dit Ajax was een klasse beter als het Ajax van twee jaar geleden, buiten het feit dat we toen geen uitzonderlijke talenten als vdBeek, Frenkie en De Ligt hadden.
     Toen Verthongen er uit moest stond Spurs positioneel op het middenveld veel beter. Toen waren we het overwicht op het middenveld direct kwijt en eerlijk gezegd kregen we dat ook niet meer terug. Spurs had dinsdag geen scorende spits, anders was het echt anders gelopen.
     We zijn er echt nog niet. Spurs moet nu en zal opnieuw de beuk er in gooien waarbij ze ook nog hun gevaarlijkste aanvaller beschikbaar hebben.
     Ten Hag heeft gelijk, Ajax moet volgende week beter zijn om te winnen.
     Maar, gelukkig kan Ajax beter.

     1. dickst14

      Even wachten hoor Litmanen. Een paar maanden geleden kon de Ligt er niets van en nu is het een uitzonderlijk talent. Is er echt niemand in jou omgeving die je een beetje af kan remmen of die veters die op je rug zitten niet te vaak los te maken.?

     2. Litmanen

      Dikkiedik, ik heb nog nooit gezegd dat De Ligt er niets van kan, dus dit bevestigd weer dat je een heel erg irritant en leugenachtig wezentje bent.
      De enige die vinden dat sommige Ajacieden er niets van kunnen zijn jij en je vriendjes. Ik lever per wedstrijd of periode kritiek op spelers. Bijvoorbeeld: Ziyech is een prima voetballer, maar is vaak alleen met Ziyech bezig in het veld. De Ligt heeft in zijn eerste basisjaar herhaaldelijkvoor puntverlies gezorgd, dat maakt hem niet nu een van de beste verdedigers ter wereld. Moeilijk misschien voor iemand met te weinig hersencellen Dikkiedik….

      Emous, als je onzin wilt vertellen prima, maar het checken van feiten is misschien wel handig.
      In 2017 stind alleen de tien nog wankele De Ligt in de basis tegen United. Frenkie en vdBeek kwamen diep in de tweedehelft op het veld. Toen de wedstrijd al verloren was.

      Leuk he, iemand afbranden door halve waarheden te melden. Eerder opstaan mongooltje.

 2. AJAXForever61

  Thuis afmaken met de steun van het legioen!! Schrijf historie!

  1. FrankiC

   Let op: THS heeft in de CL nog élke uitwedstrijd gescoord.
   Tegen PSV à la, maar ook bij Inter, Barca, Borrusia, MC.
   Wij moeten volgende week dus op zoek naar dat doelpunt!

   1. ajacied078

    we maken al hele seizoen doelpunten zonder echt nr 9 in het team. bij nood zitten er nog 2 op de bank

   1. Ajax 1

    Geen goede wedstrijd? De eerste helft was briljant bijna, de tweede stuk minder inderdaad.

 3. Zlatan4ever

  Ten Hag heeft voor 100% gelijk met zijn commentaar.
  We moeten “aan de bak”.

 4. Donderbol

  Het lijkt wel of ten hag net zo’n groeispurt meemaakt als Ajax zelf. Zijn commentaar was elk woord van waar. 👍 straalt veel meer rust en controle uit

  1. HDfan

   Lijkt er op dat hij sinds winst op Juve hij een stuk zelfverzekerder is geworden💪🏼

 5. Frip

  Ik snap hem wel maar we moeten aan de bak zal een fysieke wedstrijd worden

 6. -buitenkantje rechts-

  We moeten niet mee gaan in het fysieke spel van Tottenham.. Ze hebben gezien dat Ajax het daar moeilijk mee heeft en zullen dat waarschijnlijk weer proberen. De scheids vind ik daarin ook een rol spelen.. Die liet erg veel toe.. Voor 100% overtredingen werd niet gefloten..
  Al met al een prima resultaat natuurlijk en een sublieme 1e helft geeft vertrouwen..

  1. Joep

   We moeten ons eigen spel blijven spelen. In de tweede helft was het erg onrustig aan de bal

 7. apeldoorn

  nog 5x BLOED, ZWEET en TRANEN! maakt niet uit hoe, ALS we maar winnen!! stel je voor… straka drie prijzen te winnen!

 8. Frip

  Dat fysieke spel ligt ajax idd dat zag je vorrige keer in de finale tegen man united dus de spurs zullen dat zeker gaan doen in amsterdam maar dan moet ajax er proberen onderuit te voetballen en proberen hun spel te spelen

 9. Iamsterdam2015

  Fysiek waren ze wel erg sterk. Schöne kwam er niet echt uit zo nog wat spelers. Buiten dat om heerlijk hard geknokt de 2e helft dus petje af. Nu de 2e helft goed analyseren en kijken hoe dit volgende week aan te pakken want ze zullen zeker zo starten als de 2e helft gister……..maar dan ook nog met die Koreaan erbij, en die is niet misselijk!!!! Met de supporters ( ik las ergens iemand zeggen legioen..😡 FOEI!!) er achter gaat het goedkomen!!!! 90 minuuten laaaaaaaang….

 10. Moosie

  Wat hebben wij toch een kuttrainer hier winnen we nooit wat mee.
  En die Mazza die kan er niks van op het middenveld bla bla bla.

  1. dickst14

   Heb het net nog een keer gezien. Veltman is verdedigend een drama en voetballen kan hij al helemaal niet. Niveau Fortuna Sittard/VVV.
   Schöne heeft elke wedstrijd wel 2 of 3 keer dom balverlies als het hele veld open ligt. En komt steeds meer handelingssnelheid tekort. Voor de rest: dit jaar moet het gebeuren.

   1. AB

    Elders ook aangegeven dat Veltman verkeerd draait, niet naar de bal maar naar de man kijkt en vervolgens verkeerd draait waardoor hij zijn man kwijt is. Verder miste je duidelijk de samenwerking en elkaar begrijpen van Ziyech en Maz.

    1. AB

     Maar ja volgens Litmanen bepalen Tadic en Ziyech de opstelling dus het is niet de fout van ten Hag.

 11. Koning Haarms Wolfs

  Het is tijd om man en paard te noemen. Ik zat er totaal naast met Ten Hag. Hij laat Ajax voetballen, niet meer normaal zo mooi en goed. Ik ben blij dat er mensen bij Ajax lopen met verstand van voetbal en van trainers en dat mijn mening van generlei waarde is en ik ook niet gehinderd wordt door kennis. Ik heb er zelden zo naast gezeten als bij Ten Hag en ik neem al mijn woorden terug.

  1. AB

   Toch niet met je eens KHW. Ajax speelt zijn mooiste wedstrijden in de CL. Als ze iets van die drive in de competitie hadden gedaan stonden we nu een straatlengte voor. Ook dat is een taak van de trainer. We zijn zoveel verschrikkelijk veel beter dan de rest in de ED maar twee wedstrijden voor het eind is er nog geen zekerheid. Tactisch heeft zich in het begin van het seizoen aangepast maar hij blijft charisma, uitstraling en echt overwicht over de ploeg missen. Ook gisteren waren de wissels weer niet echt logisch. Hij kon vanaf de zijkant die rare lange ballen er ook niet uit krijgen in de 2e helft. Maar goed, we staan voor en maken een unieke kans op de finale. Het zal ten Hag geen windeieren leggen.

  2. FrankiC

   Ik vrees dat die mensen met verstand van trainers toch iets te snel Schreuder hebben laten lopen! (Tenzij dit een contractueel bepaalde positieverbetering is, maar dan hadden ze dat vast wel zo naar de media gecommuniceerd.)

  3. dickst14

   Hij doet het goed. Maar in hoeverre is Schreuder verantwoordelijk? PSV uit taktisch een ramp. En iedereen zei dat voor de wedstrijd al. Blind met 60 meter in zijn rug en kopduels met de Jong. Heracles uit met Neres 90 minuten op de bank. Buiten dat, de trainer moet voor scherpte zorgen en indien niet wisselen. Begin dit seizoen al geschreven dat dit de sterkste selectie is sinds 95.

 12. a.p.

  ja volgende week vooral de 2e helft beter en dan wel scoren want dan krijgen we een super finale

 13. Forever nr14

  AB, je hebt me vaak bekritiseerd, maar jij zegt hier hetzelfde als ik vanaf het begin of in ieder geval vanaf Pisvee uit.
  CL willen de spelers boven zichzelf uitsteken ivm in de picture spelen, in de ED komt geen hond kijken en spelen ze een totaal ander voetbal met minder drive en souplesse als in de CL.
  Ik geniet met volle teugen van dit Ajax in de CL, maar in de competitie word dat niveau nauwelijks gehaald en hadden daardoor al kampioen moeten zijn idd.

  1. AB

   Ik zeg volgens mij nog steeds de dingen die ik al maanden zeg. We gebruiken wat andere teksten 😉

 14. Forever nr14

  Klote app,,,, hadden als ze het CL niveau gehaald hadden al kampioen moeten zijn, nu word het de laatste wedstrijd beslist, en kan het zomaar weer niets worden, “want De Graafschap doen we wel ff”

 15. Slingertje.

  En dan ook 90 minuten lang scherp zijn want die Son is weg als je met je ogen knippert en scoort erg makkelijk ook.

 16. EugAjax

  Mooie woorden KHW, ik moet me bij je aansluiten. Er is echter nog wel iets wat me irriteert aan hem en on Ajax is. Hij neigt belangrijke krappe voorsprongen bereid te zijn met 5 a 6 verdedigers over de streep te trekken. Dat is tot nu toe goed uitgepakt, maar normaliter roep je dan grote problemen op je af. Ergste voorbeeld Koeman die hetzelfde deed bij AC Milan uit en we lagen eruit.

  Ik hou dan liever van visie Cruijff en Van Basten die er een handje van hadden om juist een spits in te brengen ipv verdediger als antwoord op de tegenstander die hetzelfde deed om druk op te voeren.

  Maar voor de rest heb je echt helemaal gelijk Ten Hag heeft zich bewezen ! Ajax waardig !

  1. AB

   Hoe was dat nou Eug, zo’n open hart operatie uitgevoerd in de heg door een pop die cum laude is afgestudeerd aan de JC academy?

   1. Litmanen

    Goh AB, als je geen inhoudelijke kritiek heb is het dan niet een beetje goedkoop en achterlijk om die ouwe koeien weer uit de sloot te trekken?
    Vroeger, toen je nog niet zo afgetakeld was gaf je nog wel eens inhoudelijke kritiek.
    Jammer dat je zo snel afglijd…..

Reageren is niet mogelijk.