There are no ads, please add some


Engelse lof voor ‘Ajax-dirigent De Jong’: ‘Hij is een Busquets met snelheid’

Ajax speelt vanavond zijn eerste wedstrijd in de halve finales van de Champions League tegen Tottenham Hotspur en veel ogen zullen opnieuw gericht zijn op Frenkie de Jong. De middenvelder heeft dit seizoen naam gemaakt op het hoogste Europese podium en vertrekt aankomende zomer voor maximaal 86 miljoen euro naar Barcelona. Arsenal-icoon Martin Keown verwacht dat the Spurs hun handen vol zullen hebben aan de Oranje-international.

“Betere teams dan Tottenham zijn er niet in geslaagd om De Jong af te stoppen. Tegen Real Madrid in de achtste finales draaide hij Luka Modric dol. Juventus probeerde een mannetje op hem te zetten in de kwartfinales, maar ze kwamen niet bij hem in de buurt. Deze jongen ziet eruit als een toekomstige superster, als een Sergio Busquets met snelheid”, steekt de oud-verdediger van wal in gesprek met de Daily Mail.

“Hij is de dirigent van Ajax. Hij zakt zo ver terug dat hij in zijn eigen zestien op zal duiken om de bal op te pikken bij de keeper, mocht dat nodig zijn. Als hij de bal dan heeft, is hij slim in balbezit en straft hij de tegenstander af met zijn passes. Hoe Tottenham hem af kan stoppen? Ik weet niet zeker of dat wel kan”, vervolgt Keown zijn relaas. “Juventus had Emre Can en Blaise Matuidi, maar zij konden ook niet voorkomen dat hij de wedstrijd controleerde.”

“De Jong is een van Ajax’ speciale talenten en het is geen verrassing dat Barcelona al toegeslagen heeft. De spelers verschijnen waarschijnlijk elke dag giechelend op de training om het nieuws met welke Europese grootmacht ze nu weer in verband worden gebracht. Alle grote clubs willen hen hebben en dit is mogelijk de laatste keer dat we hen allemaal samen zien spelen. Ze zullen iets speciaals willen doen zolang dat mogelijk is”, sluit de Engelsman, die overigens een 1-1 eindstand voorspelt voor dinsdagavond, af.

Gerelateerde posts

12 reacties

 1. HURBIE

  Wat de Engelse zeggen over De Jong, dat weten wij al veel langer en Barcelona ook

  1. HURBIE

   Toch jammer dat je deze Geweldige Ploeg niet langer bijelkaar kan houden
   Misschien als Ajax dit soort Salarissen in de toekomst ook kan betalen

   1. Amoebe

    Het ligt niet alleen aan de salarissen.

    Klimaat (qua voetbal en weer), sterkte competitie….nederland zal altijd op achterstand staan.

 2. Wenen 1995

  Ben benieuwd of de Spurs dan wel een antwoord hebben op De Jong. Hoop op en mooie spannende pot met een goed resultaat. Was het al maar 21.00u….

 3. Ajax 1

  Jemig….zit als een klein kind te smilen de hele dag. Kom maar op spurs…..this year is our year 💪

 4. a.p.

  begrijpelijk dat hij naar Barcelona gaat. klasse Frenkie en maak er een mooi avond van.

Reageren is niet mogelijk.