There are no ads, please add some


Ten Hag moet puzzelen: Mazraoui hersteld van enkelblessure

Noussair Mazraoui is hersteld van zijn enkelblessure en kan aankomende dinsdag in actie komen wanneer Ajax het in Londen opneemt tegen Tottenham Hotspur. Mazraoui raakte tijdens de wedstrijd tegen Juventus in Turijn geblesseerd aan zijn enkel maar heeft afgelopen vrijdag weer volop meegetraind. Als er geen reactie volgt en hij in de komende dagen heel blijft, staat niets zijn rentree tegen Tottenham in de weg. Trainer Erik ten Hag lijkt op de rechtsbackpositie daardoor te moeten kiezen tussen Joël Veltman en Mazraoui.

Bron: De Telegraaf

Gerelateerde posts

47 reacties

  1. Jimmy1971

   Ik ook Hurbie, en beter puzzelen door keuzes dan moeten puzzelen door (blessures en schorsingen) geen keuzes!

   1. Wijzijnajaxamsterdam

    Veldman speelde inderdaad sterk. Tegen juventus. Maar goed vind veldman niet echt een hele goeie voetballer. Ik zie echt liever mazraoui voetballen dan veldman. Veldman heeft soms zn akties dat je denkt van kom op veldman. Dan defineer ik naar het feit dat veldman soms wel wat klungelig in de weg staat. de ligt moest hem tegen juventus gewoon aan de kant duwen. Als mazraoui op rechts stond en sinkgraven op lings hadden we Geen doelpunt tegen gehad.

    1. Amoebe

     Veldman is in de competie vaak minder….net of ie daar gewoon minder geconcentreert is.

     Maar van mij mag hij dinsdag starten maar snap het ook dat hij op de bank komt.

     Is een beetje plussen en minnen.

    2. rickert

     Het is Veltman, mijn OCD kan dit echt niet händelen. Hou asjeblieft rekening met mij😜

    3. De Ajacied

     Ik zou er wel uit zijn
     Veltman speelt goed, dus laten staan die Veltman
     ❌❌❌

    4. FrankiC

     Ik zie Mazra liever voetballen…
     én
     Ik zie Veltman liever verdedigen.

     Puzzelen? Hangt ook af van de (directe) tegenstander. Gewoon kiezen toch.

     1. Sam34

      Ja FrankiC helemaal mee eens maz denkt soms gewoon niet als een verdediger, hou elke keer mn hart vast als er iemand uit zn rug wegloopt. Maar met maz heb je wel een extra man in de aanval.

     2. FrankiC

      Tegen de mindere goden gaat dat prima en heb je voordeel van een betere voetballer, maar op niveau word je afgestraft

    5. Pantelic

     Naar mijn mening maakt Veldman, vaak onnodige en domme overtredingen. Kijk eens naar het aantal kaarten wat al heeft gepakt. 2 of 3 in 4 tot 5 wedstrijden( weet het exacte aantal niet😊),maar het is wel opvallend. Verder speelt hij prima.

 1. EugAjax

  Dit is niet zo een moeilijke puzzel. Aangezien we met Nico op linkerkant al een back hebben die bij bijna elke aanval mee naar voren trekt is het voor balans in verdediging beter om met Veltman te spelen. Komt bij Veltman is verdedigend beter dan Mazra. Tevens vind ik Veltman goed in eerste opbouw, schakelt vaak zijn man uit en kiest beter zijn momenten uit om evt mee naar voren te trekken.
  Puzzel opgelost: Veltman dus 😄.

  1. Prinsengracht

   Oneens. Nous speelt veel beter mee. Is vaak goed aanspeelbaar voor een 1-2 met Hakim, waardoor Hakim meer mogelijkheden en meer ruimte krijgt. Veltman is wel een betere kopper, ook verdedigend. Maar….bij de 1-0 in Turijn liep hij de Ligt in de weg. Ik zou voor Nous kiezen.

   1. J18

    Onzin die 1-0, De Ligt was Ronaldo gewoon kwijt een en in een poging om nog bij hem te komen duwde hij Veltman. Daar kon Veltman echt helemaal niks aan doen en dat kon echt iedereen zijn. Wie er speelt maakt mij niet veel uit, beiden hebben voor en nadelen (vooral goed verdedigend of aanvallend), maar zoals hierboven al aangegeven is er met een aanvallende back als Tagliafico wel meer balans met Veltman in de basis(vooral in de 2e wedstrijd handig voor eventuele snelle counters van bijvoorbeeld Son).

   2. EugAjax

    Oneens dat Veltman De Ligt in de weg liep. De Ligt werd verrast door een overigens fantastische loopactie van Ronaldo en om zijn foute inschatting te herstellen had hij geen oog meer voor Veltman en liep hem omver. Was geen verdedigende fout van Veltman. Wel eens dat hij een goed koppel vormt met Hakim. Maar zoals ze beide in eerste seizoenshelft prachtige combinaties hebben, vind ik het gaandeweg dit seizoen minder worden. Hakim maakt weer veel fouten en Mazra is verdedigend inmiddels te slap. Mss is Mazra een betere voetballer en beter aanvallend ingeslteld. Maar dat is precies wat ik wil zeggen. We hebben al veel aanvallend ingestelde spelers. Daarom vind ik meer balans in verdediging een logische keuze.

    Tegen een fitte ploeg als Spurs lijkt dit me beter. Juve heeft toch ook niet heel veel kunnen uitrichten !
    We gaan het zien. Overigens vermoed ik dat TH Mazra zal opstellen 😄

   3. AB

    Inderdaad, eelden spreken voor zich. De Ligt wilde Ronaldo volgen maar dat ging niet omdat Veltman in zijn loop stond. De Ligt was Ronaldo echt niet kwijt. Verder geeft Veltman als rb teveel ertragingbin de opbouw. Verdedigend mogelijk betere rb maar door vertraging in zijn spel is Maz gewoon beter. Zoals PG aangeeft is Ziyech Maz een prima tandem wat voor veel meer gevaar kan zorgen dan Veltman/Ziyech.
    In één ding heeft Eug echter gelijk: de puzzel is niet zo moeilijk.

    1. Litmanen

     Inderdaad, voetbaltechnisch, tactisch en op basis van de prestaties in de laatste wedstrijden zou Veltman moeten spelen, maar Ziyech ( inderdaad op zijn laatste wedstrijd na redelijk uit vorm) bepaalt volgens mij samen Tadic hoe en met wie er gespeeld wordt, dus zal Mazra spelen.
     Overigens is hij vanaf de winterstop de zwakste schakel bij Ajax. De beslissing om hem linksback te laten spelen tegen Juventus was heel vreemd met Sinkie op de bank.
     Sinkgraven bewees na een logisch nerveus begin het ongelijk van Ten Hag.

     En al haalt Ajax de triple, Ten Hag blijft voor mij geen Ajax trainer. Volgend jaar met een heel andere selectie zal hij overnieuw moeten beginnen. Als hij dan weer een half jaar nodig heeft om zijn elftal op de rit te krijgen, dan ben ik benieuwd waar zijn supporters zijn gebleven.

     1. Litmanen

      En nog iets, de goal van Ronaldo was een verdedigingsfoutvan De Ligt. Veltman stond gewoon goed in de dekking tot hij een gooi kreeg. Beetje goedkoop om Veltman de schuld te geven terwijl De Ligt na de wedstrijd toegaf dat Ronaldo heel slim bij hem weg liep.

     2. Prinsengracht

      Jij zit weer lekker in je eigen bubble. Hoop dat de zuurstof snel op raakt.

     3. Bakkie

      Geen Ajax-trainer? Ik heb de afgelopen 20 jaar niet zulk typisch Ajax-voetbal gezien als dit seizoen. Maar dat komt zeker alleen door de spelers…?

 2. Zlatan4ever

  Als Veltman deze reactie’s leest dan denkt hij vast dat hij droomt

  Hij is op dit forum met de grond gekijk gemaakt door 90% van dit forum en nu is hij “de man”…….

  Ik ga nog steeds voor Maz
  Al was het maar dat hij belangrijk was in de CL so far

  1. Wenen 1995

   Eens Zlatan, een luxe probleem op rechtsachter, wie had dat een paar weken geleden durven denken?

 3. Bakkie

  Sowieso Mazra…
  Veltman doet het goed na zijn blessure, compliment voor hem, maar Mazraoui is de betere voetballer

 4. Donderbol

  Voor beiden valt echt wel wat te zeggen. Ik denk wel dat ziyech beter tot zijn recht komt met maz op de rechterflank. Ik vind maz ook verdedigend echt niet slecht hoor!

   1. AB

    Daarom is Ajax zo ver gekomen in de CL, de competitie en de beker. Een slechte Maz is dus een garantie op succes.

 5. RJS

  Heerlijk toch, dit soort luxe problemen. Vind het heel prettig dat we na een seizoen met heel veel wedstrijden, zo’n fitte selectie hebben nu de prijzen verdeeld gaan worden. Goede samenwerking tussen de technische en medische staf, ongetwijfeld.

 6. Mr Ajax

  Lichte voorkeur voor veltman, vind ik op dit moment verdedigend sterker. Met maz op de bank een mooi wapen

 7. Frip

  Veltman speelt idd goed de laatste tijd maar snap ook dat tenhag mazraoui laat starten als hij helemaal fit is

 8. Kapstein

  We gaan gewoon met 12 man starten. Dan kunnen ze met zn tweetjes spelen. Niemand die het ziet 🤡

 9. Charka53

  Volgens mij is de puzzel niet zo moeilijk hoor Veltman doet het niet slecht en is meer verdediger dan Mazraoui die gaat mij te veel zwerven .

 10. ajacied078

  veltman laten starten. is verdedigend de betere van de 2. als je onverhoopt achter komt kan je met maz nog een aanvallend ingestelde wissel plaatsen.

 11. AB

  Oke, Sinkie op rechtsback en Veltman en Maz op de bank. Hebben we ook geen discussie meer over die twee.

Reageren is niet mogelijk.