There are no ads, please add some


Johan Cruijff zou vandaag 72 geworden zijn

Vandaag is de geboortedag van Johan Cruijff en om dit te vieren heeft de Johan Cruijff Arena besloten om alle Johannen en Johanna’s een rondleiding te geven. Meer dan 3000 naamgenoten van Johan hebben zich opgegeven voor dit evenement en zij mogen met introducé dit gratis meemaken. Voor wat betreft de huidige prestaties van Ajax nemen wij aan dat Johan erg trots zou zijn geweest. We zijn nog steeds in de race voor de KNVB-beker, de Champions League en kampioenschap #34. Johan mag er dan niet meer zijn maar wij zullen hem nooit vergeten, maar dat is logisch.

Gerelateerde posts

54 reacties

  1. Amoebe

   Toch jammer dat het niet mogelijk is om een rugnummer voor altijd terug te trekken!

   1. JohnDoe77

    Amoebe; dat is al jaren geleden gedaan… maar goed idee, stuur het in naar de directie van Ajax! 🙂

  1. Iamsterdam2015

   Klinkt misschien zweverig Bigboss maar hij kijkt mee hoor van boven en ow ow ow wat is hij aan het genieten van Ajax en Barca in de CL!! Hij helpt ons stiekem naar de 34e schaal en de beker heeft hij ook al gereserveerd!! 😊😊👍

 1. AB

  Je ziet gelukkig binnen Ajax steeds een beetje meer Johan terugkeren. Het spel is al Johan nu het vervolg. Johan blijft je altijd achtervolgen en dat is maar goed ook. Nooit mag hij vergeten worden. Ajax is Johan, Johan is Ajax. 🙏

 2. Wenen 1995

  Hoop dat Jordi Cruyff in de toekomst iets mag gaan doen voor onze club. Lijkt mij wel een ok gast.

 3. Mr Ajax

  Iedereen gefeliciteerd, als ajacieden zijn we allemaal een beetje jarig vandaag

 4. EugAjax

  Johan, de grootste Ajacied allertijden uit het beste Ajax elftal allertijden. Rond 72, had nu 72 geworden. Laatste jaar Europese suprematie moesten ze langs FC Bayern Munchen, Real Madrid en Juventus om de cup met grote oren voor derde keer te bemachtigen. Ajax anno 2019 staat na datzelfde huzarenstukje ‘slechts’ in halve finale.
  Desalniettemin mag Johan trots zijn. Alle meningsverschillen ten spijt dit had Johan voor ogen in 2010!
  Zoals wij trots mogen zijn supporter te zijn van de club die de alllergrootste voetbalicoon heeft voortgebracht.
  En niet te vergeten een prachtig mens!
  Sterkte familie op deze dag

  1. AB

   En dan ook nog eens geboren op de 25e in ‘47 = …… 72. Zijn vader is trouwens overleden in ‘59 ….. 5+9= …… 14.

 5. FrankiC

  Jong nog! Wederom het besef hoe veel te vroeg hij is heengegaan en hoeveel hij nog meer had kunnen betekenen….
  LEGEND

 6. Indojood

  Voor altijd bij ons.

  Degenen die hem en zijn club van trouwe volgelingen hebben bekritiseerd en tegengewerkt (supporters, vijfde colonne en weet ik veel wie). Krijg de kolere!

  1. Finidi

   Inderdaad,was wel een anderetijd toen maar het gedachtengoed van hem moet blijven bestaan.

   1. Finidi

    Bv : as je de bal heb kan de ander niet scoren, klinkt zo simpel maar das voetbal gewoon en geen wiskundige berekening.

 7. Bert Betondorp

  Altijd in herinnering: de familie Cruijff en Jopie uit de Akkerstraat in het bijzonder.

 8. Litmanen

  Cruijff is een onvergetelijke grootheid, in niets te vergelijken.

  Maar AB, en dat geldt niet alleen voor jou, ga mij niet vertellen dat het huidige Ajax een verdienste is van Johan.

  Talenten zoals De Ligt en Frenkie zijn eenmalig, daar moet je gewoon mazzel mee hebben.
  Het loslaten van het salarisplafond is iets wat Cruijff zou doen gruwelen!
  Het aankopen van spelers? Ja daar was in noodgevallen Cruijff een voorstander was, maar allemaal rekening houdende met dat salarisplafond.
  Theo van Duijvenbode is opgestapt omdat Overmars het bovenstaande heeft laten vallen. Hij vond dat het erfgoed van Cruijff in het geding kwam.
  Het idee van Johan om oud spelers op belangrijke posten te zetten is alleen op kantoor gelukt. Zijn protege’s Bergkamp en Jonk faalden beiden vanwege egocentrische redenen.

  Johan was nooit bij Ten Hag uitgekomen. Wel bij Bosz, die wat mij betreft nog bij Ajax had moeten zitten. Maar ja, toen hij terechte eisen stelde, liet de onervaren en zichzelf overschattende vdSar hem keihard vallen. Johan kon toen al niet meer ingrijpen.

  De enige die overeind is gebleven is Marc Overmars. Dat is dus de erfenis van Johan. Maar laten we blij zijn dat juist hij voor een andere, meer risicovolle, weg heeft gekozen.

  En voor de kenners: Johan had nooit gekozen voor een systeem waarin de buitenspelers eeuwig naar binnen trokken waardoor de nummers 9 van Ajax zo weinig scoren. Dus het huidige succes aan Johan toeschrijven is de grootsts mogelijke onzin.

  Dat maakt de grootsheid van Cruijff in wat hij voor Ajax heeft betekend niets minder.
  Ik was er bij toen hij in zijn eentje in Rotterdam Inter oprolde in de EC finale. Buiten memorabele momenten zoals in Parijs. Die dingen vergeet je nooit meer.

   1. -buitenkantje rechts-

    Niks Dickst.. behalve dat het succes van Ajax niks met Cruijff te maken heeft volgens Niksmanen. Verder onsamenhangend en foutief weergegeven relaas. Verdraaid naar zijn eigen waarheid.. Zoals altijd dus eigenlijk.

    1. Moosie

     na 2 regels gestopt met lezen het als bij Jut.
     Zielige figuren met een aandachtsstoornis.

   2. De Nees

    Niks Dickst…hij is net als Eug die ook geen verbanden kan leggen. Wat kan je ook verwachten van iemand die in kneusjes hoogwaardig talent ziet.

  1. KBouter

   Duivenbode was geen Cruijffiaan meer… ook Duivenbode stak Johan een mes in zijn rug homo

   1. AB

    Ik heb zijn stuk helemaal gelezen ….. en nog een keer omdat ik dacht …… wat bedoeld hij nu? Wat een wartaal en onzin is de uiteindelijke conclusie. Nu weer een dolksteek naar Jonk terwijl dat niet eens een Marokkaan is. Het is duidelijk, Litmanen kijkt niet verder dan het 16 meter gebied. Ik heb trouwens die wedstrijd gemist waarin Johan het in zijn eentje heeft opgenomen tegen een heel elftal.

    1. AB

     Die lul doet alsof hij weet wat Johan denkt over de huidige situatie. Echt zwaar gestoord.

   2. De Nees

    Duivenbodes’ visie was zo verrot als hijzelf, hoe slecht het ook ging met Ajax hij had altijd een lulkoekverhaal dat het allemaal wel meeviel. Johan’s argumenten nuanceerde hoe totdat er niets meer van overbleef.

  2. De Nees

   Kneusmanen flikker toch op met dit lulverhaal, je snapt er weer niks van achterlijke gladiool.

 9. -buitenkantje rechts-

  Vandaag oude beelden terug gekeken van onze nr 14..
  De timing.. de precisie.. de schoonheid van zijn buitenkantje rechts. En alles met een vanzelfsprekendheid.. Na een goal een sprongetje net zijn arm omhoog en daarna een hand aan een medespeler.. Alsof de goal onvermijdelijk het gevolg was van zijn manier van spelen.. Logisch

 10. Forever nr14

  Mis m nog iedere dag, jij zult als grootheid en als ware bewaker boven Ajax hangen. Jou nummer en jou naam mag mag nooit vergeten worden, mijn eerste Ajax wedstrijd was jou terug keer en als jochie van 7 wist ik niet wat ik zag, deze dag en jou sterf dag zullen altijd en forever een speciaal plekje hebben.
  Jij bent Ajax Jopie.

 11. AJAXForever61

  Altijd in gedachten, zeker dit mooie seizoen, onze ouwe zou trots zijn op ons spel!! Johan forever!

 12. AB

  Het is echt te hopen dat we binnen afzienbare tijd mogen meemaken dat Jordi, Jonk en Bosz Ajax aar mooie prestaties mogen leiden. Deze drie mensen hebben van Johan gehoord en geaccepteerd hoe voetbal gespeeld moet worden. Met name aanJonk heeft Johan bijna tot aan zijn laatste ademtocht alles verteld. Jonk wegzetten als een minkukel is hetzelfde als zeggen dat Johan niet wist waar hij mee bezig was. Als Overmrs en vd Sar een beetje ballen hebben dan zetten ze in op het seizoen vanaf juli 2020 uiterlijk 2021. Genoeg voorbereidingstijd zou ik zeggen.

  1. BobbyHaarms

   Laten we het hopen AB. Al is er hier een sukkel die het er wel weer eens niet mee eens is.

Reageren is niet mogelijk.