Opstellingen Ajax – Vitesse

Vanavond speelt Ajax de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Ajax moet winnen om bovenaan te blijven en Vitesse wil graag winnen om vijfde te worden. De uitwedstrijd tegen de ploeg uit Arnhem werd met 0-4 gewonnen dus het is aannemelijk dat de punten vandaag in Amsterdam blijven. Klaas-Jan Huntelaar is vanwege een schorsing niet inzetbaar en Noussair Mazroui doet nog steeds niet mee door zijn enkelblessure. De wedstrijd staat onder leiding van Jochem Kamphuis en begint om 20:45 uur.

Opstelling Ajax: André Onana, Nicolás Tagliafico, Daley Blind, Matthijs de Ligt, Joël Veltman, Frenkie de Jong,  Donny van de Beek, Lasse Schöne; Dusan Tadic, Kasper Dolberg, Hakim Ziyech.

Opstelling Vitesse: Pasveer; Bero, Van der Werff, Doekhi, Clarke-Salter, Clark; Ødegaard, Serero, Foor, Linssen; Buitink

Related posts

99 Comments

  1. dioajax

    Ik zeg een dikke 4-0 en een hatrick van dolberg!!!kom op booyyyzzzzz!!!3 punten vandaag en nog dichtbij onze kampioenschap!!!Ajax 4 ever!!!success aan onze Ajax!!

    1. JohnDoe77

      Zeven potjes winnen, drie prijzen in de kast! Drie potjes verliezen, geen prijzen. Knallen dus!!

  2. RJS

    Uitstekende move om met Dolberg te starten ! Heb er – net zoals jullie allemaal – geen verstand van, maar een Dolberg in goede doen is missing link om de CL te winnen. Niets ten nadele van Tadic, Ziyech, van de Beek, Netes, etc., maar – samen met KJH – is Dolberg een halve kans verzilveren ! Come on Ajax !!

    1. RJS

      ….. is Dolberg de enige die een halve kans nodig heeft om tot een goal te verzilveren …… moet stoppen met al die alcohol voorafgaande aan een wedstrijd.

        1. FrankiC

          Sommigen schrijven alleen maar onzin, maar bij RJS zit er tenminste nog een rake opmerking tussen: ‘Heb er geen verstand van…’

  3. Charka53

    Overal horen we dat Ajax de beste selectie van Nederland heeft dus dat moet vanavond geen probleem zijn om de drie punten hier te houden.
    succes

  4. Codilo

    Op basis van wat krijgt dolberg dan weer een kans! Hoop dat hij het laat zien maar vrees het ergste. Sorry dat ik beetje negatief ben, maar wie weet huppelt hij er een paar in.

  5. toonvs

    Weer zo’n vervelende wedstrijd ploeg die zich in graaft helaas. En hoopt op een counter. Wordt een moeilijke wedstrijd. Tempo is veel te laag.

    1. Donderbol

      Vond ik ook! Ze zoeken hem ook de hele tijd, zelfs frenkie levert hem constant in bij Daley

  6. Prinsengracht

    Zo. 3-0. Klaar. Geweldige sfeer in het stadion. Vanaf de eerste minuut. Dat helpt. Terwijl ik zit te typen, 4-0. ?

    1. FrankiC

      Zo leek het even, gelopen koers, maar toch gewoon weer richting ‘billenknijpen’.

  7. Forever nr14

    Werkelijk waar weer niet de 0, wat is dat toch, goals maken is de enige opdracht nu, hoe maakt geen reet uit!

    1. Finidi

      Tja het ziet er wel een btje knullig uit gvd, laat et nou niet lopen qua doelsaldo bedoel ik!

  8. Forever nr14

    Ongelooflijk wat een verval weer zeg, en Hagje maar wisselen, en hoe? Ik blijf het herhalen dit is geen top coach, gewoon omdat ie zich geen raad weet in deze competitie, tja Vitesse is ook geen Real,Juve,Bayern he

  9. Iamsterdam2015

    Godsamme lazerus man man man man. Gaat ke doelsaldo. Eat een #*+%}*. Zooi!!!!

  10. Koning Haarms Wolfs

    Schandalige verdediging! Wat een idiote omstelling van die Ten Hag.

    1. FrankiC

      Mooi woord ‘omstelling’:
      een goeie opstelling OMgooien door slechte wissels.
      Die hou ik erin.

  11. Iamsterdam2015

    Wat een prutsers daar gaat je doelsaldo… was ff boos dan tik je wel eens raar….?

  12. Codilo

    Dolberg staat erbij en kijkt erna. Jaar geleden moeten verkopen, die gaat het niet meer worden !

  13. Finidi

    Nou, na leegloop eind vh seizoen wel ff een paar fatsoenlijke backs kopen zou ik zeggen en wat al niet meer….

  14. Forever nr14

    Ik dacht van vitesse winnen en je bent er, maar nu is het zeker nog steeds niet gedaan en dat met Utrecht thuis die boeren uit en een trainert die verkeerde keuzes maakt zoals al eerder. Wat een fenomeen die Hag pfff

    1. Yindi02

      Heerlijke wedstrijd gezien. 3/4 gedeelte Ajax heer en meester. Vitesse zette om, Ajax wisselt ook en dan was het zoeken. Dus, niet zo veel te zeiken zou ik zeggen. Wel eens wat Dolberg betreft, gast is het volledig kwijt. Kan me niet voorstellen dat Ajax met hem verder wil. Verder vind ik die Ödegaard wel degelijk Ajax waardig, was op afstand de beste bij Vitesse. Snel handelen Overmars!!!

  15. Forever nr14

    Tis toch triest steeds weer bang te zijn voor iedere tegenstander in eigen competitie… Zeker nadat hag weer eens tactisch (denkt ie) gaat wisselen???

    1. Yindi02

      Forever14 zie mijn beeld van deze wedstrijd beneden. Zo kun je het ook benaderen namelijk. De lampen gaan in Tilburg op hun bek donderdag en BAM!!! Ajax kampioen. Stop met jouw onzinnige negatieve gelul. Of je bent gewoon een negatieveling van aard, zou kunnen maar blijf hier dan weg.

  16. Joodjuh

    Jezus wat slecht na die 2 wissels!!!! Niet meer doen als je kampioen wilt worden.

  17. Iamsterdam2015

    Dolberg kan echt niet meer. Verder blij met de drie punten maar zonde van de twee tegen goals

  18. Wenen 1995

    Hoppa, weer een overwinning erbij. Nog 2 potjes te gaan en de schaal is binnen!

  19. afcwil

    dolberg eruit niet meer laten spelen.vincent janssen kopen is een goeie spits voor ons ajax

    1. FrankiC

      Jansen is geen Ajax spits.
      Wat dacht je van Isak? Daar mag je seeeius geld voor uittrekken. Ødegaard ook trouwens.

      Had vandaag ook wel (even) Traoré willen zien.

      1. afcwil

        Frankic jansen is beter dan dolberg.Maar Isak is een prima spits daar heb je gelijk in .odegaard een hele goede speler laat ze maar komen

        1. Koning Haarms Wolfs

          Jansen is een van de meest waardelose spitsen die ik ooit heb gezien. Totaal geen voetballer. Hem naar Ajax halen? Dan kun je net zo goed Duarte weer terug halen.

          1. AB

            Klopt, als er eentje niet bij Ajax hoortis het Vincent wel. Ongelooflijk dat mensen met die naam op de proppen komen. Dolberg is zelfs uit vorm beter.

  20. Forever nr14

    Wenen1995, word nog lastig genoeg, want iedere tegenstander in deze competitie kan zomaar in de weg lopen

    1. Prinsengracht

      Besef jij dat je de hele tijd loopt te janken en te zeiken over een ploeg die in de halve finale van de Cl staat, in de bekerfinale en op de rand van het landskampioenschap? Denk toch eens na voordat je begint te typen. Dat je een kutleven hebt, snapt iedereen hier wel intussen. Maar hou het lekker voor jezelf en je therapeut. Val Ajax er niet mee lastig. Ik ben trots op mijn club. En blij dat we staan waar we staan. En ik heb begrip voor de spelers die al heel veel wedstrijden hebben gespeeld van juli vorig jaar.

      1. Wenen 1995

        Zie Pisvee donderdag niet winnen, dus de schaal komt dan wel erg dichtbij. Idd, PG, ik geniet ook enorm van de prestaties van ons Ajax!

      2. Yindi02

        PG, hij beseft dat niet. Het is gewoon zijn instelling. Je zult zo’n figuur de hele dag maar om je heen hebben.
        Van hem moet er iedere week met minimaal 10 doelpunten verschil gewonnen worden. Komt nooit meer goed.

          1. Yindi02

            Zoiets ja. Wat mij ook opviel was die euforie toen Hakim scoorde. Meestal vind ik hem wat flegmatiek reageren op wat er gebeurd. Er is hier al eens “gejengeld” dat er geen beleving is en dat dat komt door tH. Ook onzin als je die vreugde zag na dat doelpunt. Neres kwam ervoor vd bank, blijdschap alom. Zegt alles over de teamgeest op dit moment. Toch (imo) ook een verdienste van Haggie. Als die beleving en dat vuur zo blijft (en waarom zou dat niet) dan gaat dat niet meer mis. Je zult maar zo’n figuur als Forever 0 in je team hebben, dan ben je vooraf al kansloos. Kritiek mag, maar die reacties van hem noem ik geen kritiek. Hij heeft dus echt een probleem.

  21. Ajax 1

    Tweede helft draaide het als een trein, dan twee wissels die het compleet om doen slaan. Achter nico heb je gewoon geen linksback en gaat het hele lood eruit.

    1. FrankiC

      Afgelopen zaterdag goede wissels en vandaag was TH weer een drama. Had gewoon Sinkie kunnen brengen en Traoré voor Dolberg. Ekkelenkamp beviel me weer prima.

  22. Forever nr14

    Pg, bepaal jij dat wat een ieders mening is hier? Nee dus.
    Ik weet dat ik me dat besef, maar m’n hunker naar een kampioenschap na 5 zeer droge jaren is gigantisch en reageer dan zo, maar om meteen te gaan schelden zegt meer over jou dan mij.
    Kampioenschap met as leegloop moet prio nummer 1 zijn ij mijn ogen anders lopen die lampen ons binnen afzienbare tijd voorbij met de titels, en wil gewoon boven die mietjesclub blijven ten allen tijden, dit is Ajax ook verplicht met hun status toch?
    Gedeelte excuses voor m’n bezorgdheid/frustratie maar ben eerlijk de wissels waren wederom tactisch niet best.
    Even goede vrienden ondanks je buitensporige vooroordelen over echte ajacieden hier.

  23. Forever nr14

    Pg, bepaal jij dat wat een ieders mening is hier? Nee dus.
    Ik weet dat ik me dat besef, maar m’n hunker naar een kampioenschap na 5 zeer droge jaren is gigantisch en reageer dan zo, maar om meteen te gaan schelden zegt meer over jou dan mij.
    Kampioenschap met as leegloop moet prio nummer 1 zijn ij mijn ogen anders lopen die lampen ons binnen afzienbare tijd voorbij met de titels, en wil gewoon boven die mietjesclub blijven ten allen tijden, dit is Ajax ook verplicht met hun status toch?
    Gedeelte excuses voor m’n bezorgdheid/frustratie maar ben eerlijk de wissels waren wederom tactisch niet best.
    Even goede vrienden ondanks je buitensporige vooroordelen over echte ajacieden hier. Ja ajacieden blijven kritisch

  24. a.p.

    het was goed in de Johan Cruijff Arena maar na de wissels werd het een tijdje billenknijpen maar toch nog 4-2 en 3 punten. we kunnen nog steeds dromen met de a.s. mogelijkheden.

  25. AB

    Net thuis. Aparte wedstrijd. Start was onzorgvuldig maar best leuk. Tweede helft was perfect qua start. Wissel van Nico logisch maar daarna was meteen duidelijk dat we een lb missen. Uiteindelijk moest Veltman lb gaan spelen omdat organisatie volkomen zoek was. Magallan is dus niet goed genoeg en moet een rb lb gaan spelen. Sfeer in stadion was perfect. Ziyech wisselde prachtige bewegingen en acties af met teveel foute steekballetjes. Jammer maar ik sta nog steeds op de banken voor hem. Nog twee voor de titel, mag niet meer fout gaan.

    1. Yindi02

      Ödegaard liet gisteren zien dat hij een aanwinst kan zijn voor Ajax. Genoten van hem. Geweldige techniek. Mooie voetballer. Ik denk dat hij nog meer opvalt met een beter team om zich heen. Dus…..

Comments are closed.