Ajax wint met 4-2 van Vitesse (Incl. foto’s)

Ajax heeft dinsdagavond de thuiswedstrijd tegen Vitesse met 4-2 gewonnen en heeft daarmee een nieuwe stap gezet in de jacht op de 34ste landstitel. Door de overwinning ligt de druk weer bij PSV die donderdagavond een uitwedstrijd spelen tegen Willem II.

Ajax had in de eerste helft moeite met de ploeg uit Arnhem en het was Matthijs de Ligt die Ajax op voorsprong had kunnen zetten maar de verdediger zag zijn inzet gekeerd door doelman Pasveer. Ook een vrije trap van Ziych vloog rakelings naast en het was wachten op de openingstreffer. Die viel uiteindelijk ook vlak voor rust nadat Tadic een perfecte voorzet gaf op de inkomende Ziyech. Met een fraaie draai speelde Ziyech zich vrij en schoot de 1-0 achter Pasveer.

In de tweede helft leek Ajax af te stevenen op een grote overwinning want nadat Tadic een strafschop verzilverde scoorde De Ligt daarna de 3-0 met een kopbal. Ook Ziyech scoorde opnieuw maar zijn inzet en de 4-0 werd door de VAR afgekeurd wegens buitenspel. Na de dubbele wissel, Neres verving Ziyech en Kristensen kwam in het veld voor Tagliafico leek Ajax te verslappen en daar maakte Vitesse gebruik van. Foor wist een voorzet fraai achter Onana te schieten en ook Odegaard liet zien dat hij wel degelijk kan voetballen. De Noor speelde slim maar vond in de afronding geen teamgenoten. Nadat Tadic opnieuw een strafschop verzilverde na een overtreding op De Ligt leek de wedstrijd gespeeld. Echter gaf Vitesse niet op en scoorde het via Darfalou nog de 4-2. Daar bleef het uiteindelijk bij en Ajax krijgt in het vervolg van de competitie nog te maken met FC Utrecht (op 12 mei) en De Graafschap (op 15 mei). Als de Ajacieden beide duels winnen, kan de landstitel onze club niet meer ontgaan.

App-gebruikers; bekijk de foto’s via deze link op onze website www.AjaxFanzone.NL

Warming up zoals altijd tot in de puntjes uitgevoerd

Even ontspannen voor de wedstrijd

Dusan Tadic was Man Of The Match

Thulani Serero kennen we nog wel!

Frenkie neemt zijn invloed

Kansen te over

De bal mag wel in de goal hoor

Dusan Tadic benut de penalty

Dan volgen de felicitaties

Wordt hier de bal gespeeld?

Weer een doelpunt van Dusan Tadic

Ajax – Vitesse 4-2 (1-0)

’41 Ziyech 1-0
’54 Tadic 2-0 (pen)
’58 De Ligt 3-0
’66 Foor 3-1
’80 Tadic 4-1 (pen)
’82 Darfalou 4-2

Scheidsrechter: Kamphuis
Toeschouwers: 52.869
Gele kaarten: Veltman, Van de Beek (Ajax), Van de Werff (Vitesse)
Rode kaarten: Bero (Vitesse)

Opstelling Ajax: André Onana, Nicolás Tagliafico, (/63 Rasmus Kristensen), Daley Blind, Matthijs de Ligt, Joël Veltman, Frenkie de Jong,  Donny van de Beek, Lasse Schöne; (/79 Jurgen Ekkelenkamp), Dusan Tadic, Kasper Dolberg, Hakim Ziyech (/63 David Neres)

Opstelling Vitesse: Pasveer; Bero, Van der Werff, (/86 Thelander), Doekhi, Clarke-Salter, Clark; Ødegaard, Serero, Foor, (/67 Matavz0, Dauda,  Buitink (/78 Darfalou)

Related posts

68 Comments

  1. vak411

    3 punten, kan.me niet schelen hoe. klasse mannen! nog 2… en dan schaal 34. WZAWZDB

    1. Wenen 1995

      Helemaal mee eens! En de doelpuntenteller staat dit seizoen al op totaal 159: Een nieuw record, dus we mogen niet klagen!

      1. Bakkie

        In deze fase telt inderdaad alleen de winst. Maar ik vind het knap hoe Ajax zo attractief blijft voetballen, het is steeds weer genieten geblazen

    2. FrankiC

      I.p.v. 4-0 en op rozen toch bijna billenknijpen.

      Maar dit gaan we écht niet meer weggeven. Ik denk ook dat PSV nog wel punten zal verspelen….

  2. Amoebe

    Je ziet wel meteen hoe smal de selectie is in kwaliteit.

    De wissels waren het omslagpunt….alle vanzelfsprekendheden waren weg.

    Ik vond ziyech erg gretig en veldman ook zeer solide spelen.

    1. frenkynairo

      veltman staat lucht te dekken bij de 4 2. zeer ongeschikt als linksachter. en cv zag er ook niet best uit. niks tegen veltman maar k zie hem liever vertrekken

      1. Amoebe

        Ik vind hem beter als voor zijn blessure….wie weet kan hij nog verder groeien.

        In het verloop van de wedstrijd verzaakte iedereen.

        1. Litmanen

          Was niet zo’n slimme actie, eerst Veltman verschuiven naar het centrum en vervolgens naar linksback.
          Vragen om problemen tegen een tegenstander die ineens alles op de aanval gooit.
          Op rechts vind ik Veltman een stuk meer solide dan Mazra. Ook gisteren. Hij moest de hele rechterflank bemannen en deed dat prima.

          1. AB

            Door verschuiving naar centrum waren ze de weg kwijt. Nadat alleen Veltman van positie wisselde, van rb naar lb, ging het wat beter maar toen had Vitesse al twee keer gescoord. De tweede actie van het TH (of het team zelf) was dus wel slim. Punt is dat het heel raar is dat er geen goede vervanging is voor Nico en nee, Sinkgraven is dat niet.

          2. Amoebe

            Ik snap dat hij wilt wisselen in het opzicht van rust en anderen speeltijd geven maar eigenlijk kan het dus niet.

            Erg zorgelijk voor volgend seizoen want eigenlijk zouden ze dan juist moeten doorschuiven naar de basis.

  3. -buitenkantje rechts-

    In de eerste helft een ijzersterk spelende Ziyech gezien en een goed spelend Ajax. Geen moment het gevoel gehad dat we hier puntverlies zouden lijden.. Vitesse had alleen na wat omzettingen achterin bij Ajax wat kans.
    Niet om te zeiken:
    Wat doet gvd Dolberg in het veld?? Hij gaat geen enkel duel aan.. beweegt plichtmatig en komt totaal niet in het spel voor. Dan aub Traoré een helft gunnen TH!

    Nog 2 potjes winnen!

  4. ajax62

    De punten zijn binnen, wel wat slordigheden gezien maar ook de nodige lichtpunten.

  5. a.p.

    drie punten, 4-2 winst verder ……van het resultaat genieten En Alles Is Nog Mogelijk.

  6. 89_manon

    Tsjonge jonge, the hunter had de score omhoog kunnen krikken, dolberg verkopen, die jongen bakt er totaal niks van… enkel een keer een hoogtepuntje, en als hij scoort dat gezicht, zo uitzichtloos totaal geen passie… weg ermee… kom op ajax titel pakken!!! Pisvee gaat gelijk maken tegen w2

  7. a.p.

    net de studio sport bekeken, maar waarom zit Aron Winter op de bank. Ten Hag praat alleen maar met Schreuders?

  8. Ajax 1

    Gewoon blij met de overwinning, nog twee keer en we zijn kampioen mensen! Ik vond overigens vitesse heel behoorlijl spelen. Behoorlijk middenveld met veel beweging, redelijk balvast, snelle omschakeling. De eerste helft had ajax wat zelf ook niet heel slecht speelde het lastig mee. Snap dus alleen die wissels niet toen het echt begon te lopen. Anyway, op naar kampioenschap!!!

  9. Zlatan4ever

    Ben blij met de zege, maar het was niet zo’n geweldige partij tegen een zwaar gehavend Vitesse (4 belangrijke basis-spelers deden niet mee).
    De 1e helft slecht, 2e helft achterin niet geconcentreerd…
    Nog 2 wedstrijden te gaan …..

  10. nash1900

    Drie puntne weer binnen. maar je ziet ook weer hoe snel het mis kan gaan. zeker met de ruimte die wij weg geven Dan mag je niet je focus verliezen.. helaas heeft de graafschap gewonnen, dus die spelen de laatste wedstrijd misschien nog voor iets.

  11. Koning Haarms Wolfs

    Het grote verschil met Groningen was, dat Vitesse niet is gaan schoppen. Erg verdedigend maar beschaafd. Dat wordt het grootste probleem, denk ik, wanneer we tegen 030 moeten spelen….. een ordinaire schoppartij, met die Kramer in de hoofdrol. Hoop trouwens dat we Ødegaard halen. Idd een Ajax-speler.

    1. Litmanen

      Odegaard is inderdaad een echte Ajaxspeler. Nu dat Real bereid is om te praten onder de 20 miljoen direct halen.
      Zeker met de zekerheid dat Ziyech en Frenkie verdwijnen.
      Onder druk bleef Odegaard loepzuiver passes uitdelen.
      Ziyech trouwens gisteren ineens weer aanwezig en goed ook. Frenkie daarentegen heb ik alleen passjes over 8 meter zien geven en nauwelijks diep. Hij speelde gisteren echt zwak.Hij lijkt mij volkomen op en versleten. Die week rust heeft hij zeker nodig. Ook daar wisselde Ten Hag verkeerd. Schone kon het nog wel behappen, dus ik had Frenkie er af gehaald.

        1. AB

          Ik vond trouwens dat Ziyech naast een aantal hele sterke zaken teveel zwakke passjes had.

        2. FrankiC

          Vorig seizoen ging Ziyech ook al zeker weg. We wennen er maar aan.
          En @AB: het lijkt wel of we de enigen zijn die ook erg veel mis zagen gaan bij Ziyech….

  12. Frip

    Zo dat zijn weer 3 punten erbij dat is nu het belangrijkste het spel moet natuurlijk ook goed zijn maar zoals ik al zij resultaat telt nu

  13. Charka53

    De punten zijn weer binnen en hoe is niet belangrijk maar Ziyech viel erg op door zijn inzet geweldig om hem zo bezig te zien en Dolberg wordt volgens mij niet meer de Dolberg van eerst wel jammer hij was een zeer goede spits in wording , nog twee potjes winnen en de schaal is binnen.

  14. EugAjax

    Ik vond deze wedstrijd een heel leerzame. Ik zie het de laatste twee wedstrijden moeizamer gaan. Vermoeidheid of toch ook beetje kampioensstress? Eerste 30 minuten in veel te laag tempo. Wel met een goede Ziyech. Laatste kwartier top. Met als extra bewijs van kwaliteit wisseling zijkanten Tadic Ziyech waar doelpunt uit ontstaat! Dat was geen toeval maar goed de wedstrijd gelezen.

    Eerste kwartier tweede helft genieten. Als ze los zijn dan kan Ajax gigantisch veel dit seizoen en is het genieten.
    Dan bij 3-0 (moest dat niet 4-0 zijn omdat bal naar Ziyech van Vitesse verdediger kwam?) wil TH spelers rust geven. Lijkt me goed plan. Neres voor Ziyech een logische die van Schone ook. Maar waarom de hele verdediging overhoop halen om Nico rust te geven. Gooi er een linksback in dan!

    Maar goed dan nog mag Ajax niet alsnog zo in de problemen komen. Het laatste half uur baart me ernstig zorgen.

    Want als al zo paniekerig reageeet bij 3-1 stand hoe gaan ze reageren bij een ongelukkige achterstand en of een onverwachte gelijkmaker.

    We zijn er dichtbij, maar dat hebben we eerder gezien. Afmaken daar schort het bij Ajax vaak aan sinds new milennium.

    Hopelijk rekenen we dit seizoen definitief af met dat spook. Het wordt tijd om schaal en cup met grote oren naar huis te brengen ??⚽️.

    1. EugAjax

      Trouwens wat is die Tadic een echte topper. Geweldige speler, de leider van dit Ajax. Eindelijk weer een speler in voorhoede die tussen ca 25 goals gaat maken in competitie. En vergeet ik zijn aasists maar even. En hij heeft ons van penalty probleem verlost !

    2. Litmanen

      Helemaal eens Eug. Op Schone na. Frenkie is op, die had er van af gemoeten. Frenkie voegde gisteren niets toe aan het team.
      Ziyech inderdaad gisteren gelukkig weer eens groots.

      1. EugAjax

        Klopt Litmanen. Gister was De Jong niet goed en niet altijd bij de les. Als dat door vermoeidheid was dan had het wellicht een betere keus geweest dan Schone. Met logisch bedoelde ik meer, als je een speler rust wilt geven is het logischer een speler in te zetten die die positie gewend is. Daarom vond ik Ekkelenkamp en Neres stuk logischer dan Kristensen.

  15. FrankiC

    Off: RM laat Ajax NIET de hoofdprijs betalen voor Ødegaard en zakt ver onder 20 mio.
    Speelt met de week beter en Serero doet ook nog een aanbeveling: ‘meteen de portemonnee trekken, desnoods 30 mio.

      1. FrankiC

        Voor de duidelijkheid: met ‘desnoods 30 mio’ citeerde ik een uitspraak van Serero….?

    1. -buitenkantje rechts-

      Als de prijs ver onder de 20M daalt zou ik geen 30M betalen.. maar dat terzijde..?
      Verder vind ik Ødegaard een leuke speler..bruikbaar.. maar niet van het niveau Frenkie of Hakim.. Maar misschien kan dat nog komen.
      ik zou liever zien dat Hakim en Donny blijven.. en hoorde ik nou Neres zeggen dat Ajax volgend seizoen een goede optie is?

      1. AB

        We hebben inmiddels een vat vol middenvelders waar uit gekozen kan worden. Van allemaal wordt gezegd dat ze minimaal de potentie hebben om Ajax 1 waardig te zijn. Laten we ons nu maar richten op deachterhoede. Daar is de spoeling nu al heel dun en na dit seizoen nog dunner.

        1. Litmanen

          Als Frenkie en Ziyech weg zijn volgend jaar dan kun je een Odegaard heel goed gebruiken. Dit is echt een geweldig talent en pas 20 jaar oud! Zijn passes komen altijd aan.

      2. FrankiC

        Dan moet TH niet te vaak Neres laten banken ten faveure van Dolberg. Dan gaat Ajax hem tegenstaan op het moment dat je Neres juist moet paaien. Daarom goed dat Ziyech hem even opzocht na zijn doelpunt.

  16. Ajax013

    Wat was die ödegaard toch weer goed he. Een echte ajax speler. Ik zou deze jongen binnenhalen

  17. AB

    Even Eug, afmaken daar schort het aan? Ajax heeft in één seizoen nog nooit zoveel doeplpunten gemaakt. In de competitie staan we op 111 en in totaal op 160, een all-time record. V.w.b. De wisseling tussen Tadic en Ziyech, dit doen ze al heel lang diverse keren per wedstrijd.

      1. AB

        Dus we hadden op 150-200 goals moeten staan? We hebben een all-time record, dat geeft aan dat het heel erg goed gaat en dat er verdomd veel ballen het netje halen. Om aan dat aantal te komen moet je echt heel, heel vaak schieten.

      2. EugAjax

        Heren, hoewel jullie beide een punt hebben is dit niet wat ik bedoel. Wat ik wilde zeggen met niet afmaken, is dat Ajax sinds new milennium een handje ervan heeft om zichzelf niet te belonen voor een goed seizoen.
        Voorbeelden:
        – kwartfinale CL uitgeschakeld in blessuretijd door AC Milan ten tijde van Koeman
        – laatste competitiedagen 2007 en 2016
        – twee keer tentijde van De Boer je op 1 doelpunt niet plaatsen achtste finale CL (OK 1 keer door die kut knipooog Kroaat)
        – finale verloren van Manchester United dus geen echte beloning fantastisch EL seizoen
        – finale KNVB beker, die afgang tegen PEC..

        Allemaal voorbeelden waar Ajax struikelde net voor de finish. Dat bedoelde ik met tekort aan afmaak kwaliteiten in new milennium. Dus niet de goals en ook missen van kansen dit seizoen.

        We gaan net zien. Dit elftal lijkt niet door de hoeven te zakken, maar gister bij 3-1, dat kwartier erna kreeg ik wel wat flashbacks……

        1. Litmanen

          Ik had hetzelfde, je houdt je hart vast bij die makkelijke tegengoals. Ben Heerenveen nog niet vergeten.
          Het valt me wel op dat het wisselbeleid vaker voor onrust zorgt dan andersom.
          Het zal nog twee keer negentig minuten bloedstollend zijn.

  18. Mr Ajax

    Jammer van die 2 tegendoelpunten, maar zeker eerste helft goed gespeeld en nu door naar nummer 34!

  19. Nultwintig

    Odegaard speelde inderdaad heel slim, als hij dit niveau kan vasthouden zou hij een goede vervanger voor onze Frenkie kunnen zijn.

Comments are closed.