Huntelaar speelt hoofdrol bij krappe overwinning Ajax

Ajax heeft de uitwedstrijd tegen FC Groningen met pijn en moeite gewonnen. De formatie van Erik ten Hag had het moeilijk tegen de thuisploeg en de wedstrijd leek dan ook lang af te stevenen op 0-0. Het was echter Klaas-Jan Huntelaar die een hoofdrol opeiste want The Hunter scoorde de bevrijdende 0-1 maar kon even later met een rode kaart vertrekken.

Gezien de statistieken wist Ajax dat het een lastig avond zou kunnen beleven in het  Hitachi Capital Mobility Stadion want in de afgelopen tien jaar wist Ajax maar vier keer te winnen in het hoge noorden. Ook vandaag was FC Groningen weer een taaie tegenstander en kwam Ajax nauwelijks in het vertrouwde spel. In de zevende minuut had Matthijs de Ligt echter de 0-1 kunnen scoren maar zijn kopbal raakte op de paal. Voor Groningen was het de eerste speelhelft vooral tegenhouden, dat deed het overigens met verve. Ajax had moeite met het de felheid van de thuisploeg en kon weinig creëren. Op twee kopkansen van De Ligt na kwam Ajax amper in scoringspositie.

Ook in de tweede helft kwam Ajax niet in het vertrouwde spel en mocht het de handen dichtknijpen dat Doan oog in oog met Onana de bal net naast schoof. Ten Hag besloot in te grijpen. Met nog een halfuur op de klok bracht de Ajax-trainer Klaas-Jan Huntelaar in het veld. Dat bleek een gouden wissel want na een mispeer van Zeefuik schoot Huntelaar de bal onberispelijk tegen de touwen. Uit vreugde trok The Hunter zijn shirt uit en dat had hij beter niet kunnen doen. In een duel met Memisevic deelde Huntelaar een elleboogstoot uit en dat betekende zijn tweede gele kaart en dus rood. De slotfase wist Ajax echter met hangen en wurgen te overleven en heeft het de druk weer bij PSV gelegd in de strijd om de landstitel.

FC Groningen – Ajax 0-1 (0-0)

’78 Huntelaar 0-1

Scheidsrechter: Higler
Toeschouwers: 14.000
Gele kaarten: Memisevic, Reis, Chabot (FC Groningen), Veltman (Ajax)
Rode kaarten: Huntelaar (Ajax)

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker (/81 Bruns), Doan, Memisevic, Reis, Bel Hassani (/68 El Hanlouri), Sierhuis, Gladon

Opstelling Ajax: André Onana, Nico Tagliafico, Daley Blind, Matthijs de Ligt, Joël Veltman, Frenkie de Jong, Donny van de Beek, Lasse Schöne, (/59 Klaas-Jan Huntelaar), David Neres (/77 Kasper Dolberg), Dusan Tadic, Hakim Ziyech (/90 Rasmus Kristensen)

Related posts

98 Comments

  1. dioajax

    Dit was de moeilijkste wedstrijd voor t kampioenschap!!!ben zooio blij dat huntelaar scoorde en ons de 3 punten pakte!!!ajax wordt kampioen van Nederland en ben zooooo blij voor onze team!!!kampioen,finale knvb en halve finale champions league!!!hoe vroolijk kan een supporter zijn!!!een dikke dikke BRAVOOOO aan onze jongens en aan Ten Hag!!!ben zo trots voor dit ajax!!!huilen can vroolijkheid!!!Dit is onze Ajax!!!Ajax is en blijft altijd in mijn hart!!!Gefeliciteerd jongens!!!brings the champ homeeeeee!!!f#ck pisveeeee

      1. dioajax

        Dit was de moeilijkste wedstrijd…die andere kunnen we winnen!!!groningen uit was altijd lastig!!!we worden kampioen how nou is op met dit negative gedrag wedstrijd voor wedstrijd!!!we worden kampioen!!!psv gaat tegen az verliezen en dat is 100% zeker!!!

        1. JohnDoe77

          Lijkt mij niet Dio, er is niets 100% zeker. We worden kampioen, maar wedstrijd voor wedstrijd. Als meer spelers Hunter achtige domme kaarten pakken ben je de sjaak.

    1. JohnDoe77

      Hunter is giga belangrijk, maar je ziet hoe onwijs dom het is je shirt uit te trekken. Voor hetzelfde geld krijgen we daardoor een tegentreffer te verwerken en is het kampioenschap foetsie. Te stom
      voor worden; “Overweldigende blijdschap en ik dacht niet na.” Lekker van zo’n ervaren speler! Jammer, ben groot Hunter fan!

      1. Prinsengracht

        Grappig dat er een leeftijd is waarop je als voetballer oud en ervaren bent, maar als mens nog relatief jong en onervaren…….

        1. JohnDoe77

          Ben je als mens op je 35e onervaren? Veel van die voetballers hebben dan de hele wereld gezien en drie kinderen. Zijn wat sneller ervaren als andere leeftijdsgenoten lijkt mij.

          1. Prinsengracht

            Ja? Denk je? En dat zie je ook dagelijks aan hun gedrag? Laat ik het bij mezelf houden. Ik had op die leeftijd al jaren een eigen advocatenkantoor en twee kinderen. Maar ik wist echt niet wat ik nu weet. En ik zou mezelf op die leeftijd niet heel ervaren willen noemen.

          2. Prinsengracht

            En wat denk je dat ze van de wereld zien? Ze gaan vanuit het vliegtuig in de bus naar het hotel naar het stadion. Verder zijn de meeste zo oppervlakkig als maar kan.

          3. FrankiC

            Anker & Anker? Hans & Wim. Ben je van je Cambuur sokkel gevallen.
            Als je maar in een LLP onderneemt!

  2. a.p.

    Klaas Jan bedankt,! fijn en heel goed dat jij wakker was!. JAMMER dat je de rode kaart kreeg.

    1. -buitenkantje rechts-

      Jammer?? alsof hij er zelf niks aan kon doen.. vreselijk dom en onprofessioneel om je shirt uit te trekken.. voor hezelfde kost dat ons het kampioenschap. Ik stond te juichen toen hij scoorde, maar vervloekte hem toen hij zijn shirt uit trok en vervolgens door een domme elleboogstoot 2x geel = rood kreeg.

      1. Hoezo

        Piep doos. Toch gewoon lekker hij maakt de winnende en juigt op een passende manier. Vervolgens een elleboog uitdelen is niet goed te praten. Maar gelukkig goed afgelopen:)

      2. FrankiC

        Hoezo @Hoezo? Gewoon oerdom van Huntelaar en ?? voor Makkelie, hij was ons een aantal keren meer dan goed gezind.

          1. -buitenkantje rechts-

            Jij snapt zeker ook heel goed dat we hierdoor met 10 man kwamen te staan..Elke (domme) fout opdit moment kan ons het kampioenschap kosten.. Gewoon dom.

          2. JohnDoe77

            Ik niet, die gozer is een door de wol geverfde internationaal ervaren spits op leeftijd. Die mag dit soort fouten (2!!) gewoon niet maken, dit had ons het kampioenschap kunnen kosten. Alleen omdat KJ wil laten zien dat hij midden 30 nog een sixpack heeft. Dom!

          3. JohnDoe77

            @Hoezo; die manier van juichen kan ik alleen begrijpen als hij de goal in de 94e minuut gemaakt had.

          4. De Nees

            Ervaren of nog een broekie, maakt niks uit, ze kennen allemaal de sanctie. Gewoon dom d’r zijn genoeg andere manieren om je te ontladen zonder kaart te pakken.

        1. Bert Betondorp

          Makkelie? Het was scheids Higler, die overigens niet erg goed floot, zoals altijd.
          Maar het team heeft het goed gedaan, vechtlust en bewust spel

      1. Prinsengracht

        Ik zei het ook omdat dit gewaardeerde forumlid regelmatig aankondigt dat hij zijn Ajax kleding al heeft klaargelegd voor de wedstrijd.

  3. Iamsterdam2015

    Was niet best en was billenknijpen. Laag tempo en veel spelers lieten het afweren ( neres vd beek zyjech tadic). Maar goed, als je ook slechte wedstrijden wint wordt je kampioen zeggen ze toch??

    1. ajacied078

      idd dit is hoe lampengat al jaren kampioen wordt. die spelen alleen maar dit soort wedstrijden

  4. Yor2002

    Dolberg speelde ook wel een belangrijke rol bij de 1-0 dankzij hem kwam de bal bij huntelaar dus hij verdient ook wel een kleine heldenrol

  5. toonvs

    Ongelofelijk dom om je shirt uit te trekken voor zo’n een ervaren speler. We hebben iedereen hard nodig de laatste wedstrijden. Er lopen er zat op hun tandvlees. Maar ja gelukkig maakt hij zeer belangrijk doelpunt in moeilijke uitwedstrijd. Nog drie wedstrijden.

  6. fjonkman

    Wat was Ajax slecht vandaag, Ziyech totaal onzichtbaar, Tadic ver onder de maat en de rest speelden eigenlijk alsof ze het kampioenschap wel met hun ogen dicht gaan pakken. Godzijdank dat Huntelaar wel scherp was, alleen jammer dat ie zich liet opnaaien en zo’n domme rode kaart pakte. Ik zei het al toen hij zijn shirt uittrok, dat ie dat niet moest doen, maar ja.. 3 punten binnen en gauw naar huis. Maar aanstaande dinsdagavond tegen Vitesse zal het echt veel beter moeten, anders redt je het niet..

    1. De Nees

      Vitesse heeft wel lijpe spelers voorin. En anders 4x scoren dan komt het ook wel goed.

  7. De Nees

    Niet meer hard trainen, korte sessies op scherpte en op goal afwerken. Zo iets. Ik zeg ook maar wat. ?

    1. FrankiC

      Denk niet dat ze vandaag een loszand bosloop bergop krijgen voorgeschoteld.
      Maar het feit dat er in 10 minuten her en der geblesseerde Ajacieden op het veld lagen spreekt boekdelen.

  8. De Ajacied

    Zoist maar net
    In deze fase is ieder team lastig,
    Dus deze was heel lastig maar die tellen ook,
    En een keertje iets geluk nix mis mee hoor
    ❌❌❌

  9. nash1900

    man man, anders zat je echt met een heel ander gevoel. zo spannend heb ik het dit seizoen nog niet mee gemaakt

  10. Frip

    Op het nippertje jammer dat the hunter rood kreeg maar ja geel als je he shirt uit trekt dat weet je maar dan moet je je wel rustig houden en volgens mij weer huntelaar dat ook met zijn ervaring

  11. Charka53

    Het was weer kantje boord en we mogen niet klagen met Higler en de VAR want het heel anders kunnen aflopen maar dat we blij zijn met drie punten is duidelijk.

    1. FrankiC

      Jij snapt ‘t. En nog maar ?? voor Makkelie. Bijna ongelofelijk dat ze in de handsbal van Nico geen pingel zagen…

  12. Forever nr14

    Gelukkig gewonnen zeg, en wat was Zyech weer weergaloos wauwww…. Zo onbegrijpelijk dat hij zo bewierrookt word? Maar goed ik zal het wel niet goed zien.
    En wat een verval na afgelopen dinsdag, ik hoop dat er nu ook heel veel scouts op de tribune zaten en zodoende zich bedenken over eventuele aankopen

    1. Litmanen

      Hakim is al weken uit vorm en mag wekelijks tientallen ballen inleveren van Ten Hag. Ook tegen Juve was hij de zwakste schakel. Vraag me af wanneer Ten Hag nou eens Ziyech als eerste wisselt. Nee, Schone, Neres, vdBeek en zelfs Tadic worden er regelmatig van af gehaald.
      Slechte corners, slechte vrije trappen, geen dieptepass die aankomt, het mag allemaal omdat de rest van het elftal zijn falen opvangt.
      Complimenten aan Schone en de verdediging, want op die ene kans van Groningen kwamen ze er aanvallend niet aan te pas.
      Maar ja, morgen krijgt van een of andere boer onze rechtsbuiten weer een acht in de krant en een geweldige Veltman een zesje.
      Ten Hag zal straks wel weer voor Mazra kiezen, volkomen onterecht.

      Drie punten, we zitten nog op koers, maar het wordt wel heel benauwd.

      1. AB

        ??? Geweldig (dom) commentaar. Jij bent nog nooit in vorm geweest. Je hebt je afzeik moment alsnog genomen. Jij hebt echt een andere wedstrijd gezien met je “één kans voor Groningen”. Hilarisch ??. Zelfs in de samenvatting waren het er veel. En nu snel naar je bedje toe.

    1. Dolfie_67

      Klopt Vasovic…maar hij kan zooooo belangrijk zijn en we moeten hem nu missen…

  13. -buitenkantje rechts-

    Heb me kapot geërged aan de wedstrijdinstelling.. De continu verontwaardigde blikken richting Higgler na een tikkie of duwtje. Zo win je geen wedstrijden.. zo werk je jezelf tegen en laat je de tegenstander in zijn kracht komen.. Groningen bikkelde.. speelde opportuun en kreeg de beste kansen.. Opluchting overheerst..
    Drie punten..nu PSV weer

    1. Moosie

      Blij dat ik op de afsluitdijk zat maak je niet te druk ouwe op naar fietstas.
      En fuck die Hanshit ouwe

    2. Prinsengracht

      Frenkie was eerlijk gisteren: overal kleine pijntjes. Hij was vast niet de enige. Het is gewoon heel zwaar nu. Fysiek en mentaal. Blij dat we deze hele lastige uitwedstrijd hebben gewonnen. Vitesse thuis zal weer iets makkelijker zijn met een volle JC Arena achter de ploeg.

      1. Indojood

        Eens, PG. Ajax is aan een waanzinnig seizoen en wij verwachten doodleuk dat we elke wedstrijd de pannen van het dak spelen. Voor iedereen is dit een enorme slijtageslag, fysiek als mentaal. Prima gedaan gisteren.

        1. De Nees

          Dat moeten we zeker voor ogen houden, het is al een mooi seizoen en zwaar ook met nu zoveel wedstrijden achter mekaar. Vitesse zal ook geen makkelijk potje worden, scherpte geboden.

  14. Hanski

    Zo worden we dus kampioen!! Gewoon 3 punten pakken…en door! Goede wisselsTen Hag…alweer ?

    1. -buitenkantje rechts-

      Speel zo tegen Vitesse en je wordt geen kampioen! Wat een dom commentaar Hanski.. Familie van Kraay toevallig?

  15. Zlatan4ever

    We mogen met z’n allen The Hunter bedanken, Hij was verantwoordelijk voor het binnen halen van de 3 punten

  16. apeldoorn

    moeilijke kysieke pot, deze overwinningen tellen dubbel! klasse mamnen, KlaasJan… held! hup Adooooow morgen!
    nog 7 wedstrijden winnen ❌❌❌

  17. John wijnen

    we zijn er met AJAX nog lang niet hebben nog 4 wedstrijden te gaan en krijgen nog een paar lastige wedstrijden ik hoop dat ze kampioen worden en dat PSV morgen tegen den Haag punten morst

  18. Koning Haarms Wolfs

    Dit was niet goed voor mijn hart, dit potje. Maar wel gewonnen, en zo hoort het. Nog 3 potjes, met als lastigste 030 thuis. Dit geven we niet meer uit handen. Ook al gaat Dickie met 6 man voor de goal liggen.

    1. Prinsengracht

      Heb je nu wel het vertrouwen dat je gisteren overduidelijk niet had? Of was je gewoon heel erg zenuwachtig?

      1. Koning Haarms Wolfs

        Jawel, of eigenlijk een beetje half, PG. Het verschil is zo extreem en dat zorgt voor wat onrust. Ben er pas gerust op als 040 punten laat liggen en/of als we de schaal in handen hebben. En de lol van wedstrijden kijken komt ook wel weer terug. Speelt ook wel een rol.

  19. Prinsengracht

    Elk nadeel heb z’n voordeel: misschien gaan we Traoré even zien tegen Vitesse. Hoop dat hij bij de selectie is en dat hij bij de juiste stand mag invallen.

  20. Kapstein

    Het was natuurlijk niet echt handig van KJH, maar wat een idiote regel is het toch om daar geel voor te geven. KJH blijft mijn held, ook al gaat hij in zijn nakie na een doelpunt. Zo weinig speeltijd en toch zo veel goals scoren kan alleen hij!

    1. FrankiC

      Ah, het is de schuld van de regel!

      Ik ben vóór de regel en een regel zonder sanctie is een farce

    2. Prinsengracht

      Die regel is er gekomen omdat ongeveer iedere voetballer zijn shirt uittrok na een goal. Regel heeft lang geholpen. Maar de laatste weken zie ik het weer vaak. Voetballers zijn na-apers. Weinig origineel. Ze zien het en gaan het ook doen. Tijd om dat de kop in te drukken dus.

    1. AB

      Wat is dat toch met “echte” Ajacied. Wanneer ben je dat. Huntelaar komt niet uit eigen jeugd, hij was eerst bij de Graafschap, PSV (ja,ja) en Heerenveen en toen pas Ajax (22 jaar) Na 2,5 jaar weer vertrokken en nu sinds zijn 33e weer bij Ajax.
      Ben je dan een echte Ajacied of ben je nu gewoon een Ajacied.
      Een echte Ajacied, als die er al is, is iemand die van jongs af aan bij Ajax heeft gevoetbald en is gebleven. Maar ja, dat vind ik. Ik vroeg het mij gewoon even af.

          1. AB

            Schone is volgens Litmanen een echte Ajacied maar ik twijfel toch echt dat dit al bij de geboorte zo was. Zelfs bij Veltman twijfel ik er aan. Hij is niet in Amsterdam geboren en dan is het maar afwachten wat je bij je geboorte mee krijgt. Ziyech denk ik weer wel. Die is met Ajax genen geboren, dat zie je aan zijn spel. ?

          2. Prinsengracht

            Daley Blind. Wie kent m niet? Geboren en getogen in Diemen. Geboren in een Ajax gezin.

          3. Zlatan4ever

            Imam AB heeft gesproken….

            Ziyech is een “broodvoetballer”
            En zijn spel is niet zo best de laatste tijd(helaas). Als hij maar een beetje inzicht had zou hij moeten stoppen met die “slappe” afstandschoten en meer om zich heen kijken voor de vrije man.

          4. AB

            Ik had persoonlijk van iemand anders een reactie verwacht mbt Ziyech maar dit is ook goed. Het ? staat er niet voor niets.

  21. Bert Betondorp

    Het belangrijkste wat je kunt zeggen over deze wedstrijd in Groningen is
    dat er drie punten zijn “verdiend” en in deze fase van de competitie gaat het daarom. Nou dinsdag nog ff drie erbij, dan sluipt Ajax naar ‘t 34 e kampioenschap

  22. Prinsengracht

    Traoré niet bij de selectie van Jong Ajax vandaag. Morgen bij Ajax 1 denk ik.

  23. John wijnen

    is druijf de topscorder van NEC wat dit seizoen tot nu toe 26 goals heeft gemaakt niks voor AJAX

Comments are closed.