There are no ads, please add some


Wat schreven de buitenlandse kranten

Een prachtig spelend Ajax stuurt de De Oude Dame met een eindstand van 1-2 naar huis en behaalde daarmee de halve finales. Het spel van Ajax wordt in het buitenland ook gewaardeerd en veel kranten zijn vol lof.

Het dagblad Marca is lyrisch over het spel: ‘Ook het Juventus van Cristiano Ronaldo wordt slachtoffer van het Totaalvoetbal van Ajax. De Allianz Arena was stil. Niemand rekende op uitschakeling. En niet eens door een wanprestatie van Juve, maar door een subliem, exceptioneel en buitengewoon sterk Ajax. Je kunt alle superlatieven uit de kast halen voor deze generatie kinderen die spelen als engelen.’ AS gaat verder met: ‘Wat er in het Santiago Bernabéu gebeurde, was geen toeval. We zullen dit Ajax ons nog decennialang herinneren. De groep discipelen van Johan Cruijff veroverde harten in Turijn, zoals Ajax eerder deed in Madrid. Ze veegden de vloer aan met het pragmatisme van Allegri en Juventus. Net als tegen Real Madrid won niet de sterkste, maar de beste.’

Uiteraard baalt de Madrileense krant er nog steeds van dat De Koninklijke er niet meer bij is: ‘Maar Ajax speelt geweldig voetbal, met prachtige combinaties. Misschien ontbreekt er wat in de afwerking, maar ze vinden het zo leuk om de bal te hebben dat het lijkt alsof ze het zelfs jammer vinden wanneer die in het net van de tegenstander ligt.’

‘Équipe geeft Matthijs de Ligt een dikke acht als rapportcijfer: ‘Hij was betrokken bij het doelpunt van Ronaldo, waar hij Veltman raakte. Maar de jonge aanvoerder van Ajax legde een uitstekend optreden op de mat. Hij was zeer precies in de lucht, keizerlijk in de duels en beslissend door bij zijn kopgoal boven Sandro en Rugani uit te stijgen.’

Zelfs in Italië vindt men Ajax beter. Corriere dello Sport schrijft: ‘Wanneer je speelt met het idee om geen doelpunt tegen te krijgen, terwijl je moet spelen met het idee om een doelpunt te maken, maar je geen idee hebt hoe je dat moet doen: dan loop je het risico dat je verliest. Juventus was geobsedeerd met het verdedigen, maar had geen duidelijk aanvalsplan voor de laatste dertig meter. In de tweede helft werd Juventus overbluft door de elegantie en de snelheid van de Nederlandse voetbalmachine. Juventus neemt afscheid van de Champions League, verslagen in een wedstrijd waarin Ajax simpelweg sterker was.’

La Gazzetta dello Sport besluit met: ‘Juventus moest na de goal van Matthijs de Ligt, een negentienjarige verdediger die nu al een kwartfinale in de Champions League kan beslissen, twee keer scoren. Daar kwam het niet eens bij in de buurt. Voor de Juventus-supporters is het seizoen afgelopen. Het Scudetto-feestje van aankomende zaterdag, als de landstitel op die dag überhaupt gepakt wordt, zal het meest trieste feestje van de wereld zijn.’


Gerelateerde posts

16 reacties

 1. Melles19

  Geweldig hoe Ajax en de manier van spelen nu erkent en gewaardeerd wordt!!
  En er is geen woord over gelogen. Alles is nu mogelijk!

  De mannen hebben een onwaarschijnlijke prestatie geleverd. 1e helft voetballend teruggedrongen, maar op een foutje na geen kans weggegeven. Tweede helft heeft ten Hag iets heel, heel goed gedaan want Ajax was ineens vele malen sterker en creërde kans op kans. Dik en dik verdiend bij de beste 4 van Europa 💪🏼

 2. Wenen 1995

  Rillingen lopen over mijn rug bij het lezen van de commentaren. Mooi dat Johan Cruyff expliciet wordt genoemd! Wat zijn we trots!

 3. FrankiC

  @Melles19
  Wat zou TH voor ‘heel goed’ gedaan hebben dan? Ik verwachtte daarna eigenlijk een analyse…. Nu zeg je eigenlijk niets. Of hou je dat liever voor jezelf?

 4. Charka53

  Wat heerlijk dat Ajax weer staat waar het hoort en wat doet dat iedereen die Ajax een goed hart toe draagt goed en laten we er met z’n alle lekker van genieten want voor je het weet is het weer voorbij.

 5. Melles19

  Ik weet niet precies wat hij heeft gedaan natuurlijk. En heb ook niet kunnen vinden wat ongeveer, maar Neres werd veel meer in het spel opgenomen en ik denk dat dit toch wel een verschil is geweest met eerste helft

 6. De Nees

  Hoewel Ajax 1e helft niet swingde was ik daar wel blij mee. Vond dit juist slim ingegeven om rustig te beginnen en niet als een idioot met elke bal de diepte zoeken, beetje op z’n italiaans eigenlijk. Dat moet wel vooraf het plan zijn geweest, want je zag Ajax wat tijdrekken en de bal rustig rondtikken. Daar stond een volwassen team dat wist hoe de wedstrijd te lezen om daarna in de 2e helft met meer durf te spelen.

 7. FrankiC

  Inderdaad @De Nees, tijdrekken in het begin, terwijl ze moesten scoren.
  Van rustig rondspelen was in het begin weinig sprake. Mss om even aan de ambiance en spanning te wennen?
  Hoe dan ook, vooropgezet of niet: het pakte erg goed uit….

 8. Frip

  Mooi hoor dit dat ze zo over ajax schrijven is ook weer goed voor het nederlands voetbal

 9. Zlatan4ever

  Ook in de periode dat het minder was werd Ajax nog steeds gezien als een grote club in het buitenland. Maar met wat ze nu (al) hebben gepresteerd zijn ze nu nog groter dan het Ajax van 1995/96 aangezien ons budget velen malen lager is als de top van Europa. Waanzinnig !

 10. Ajax 1

  Prachtig, cruijff geloofde echt in eigen talent aangevuld met gekochte toppers als je ze biet hebt in eigen gelederen. Wat we nu zien met deze speelwijze is een ode aan de meester. Fantastisch dat dat benoemd wordt in de kraten uiteraard!

 11. AB

  Nou …… het is eerder aangekochte spelers (7) aangevuld met eigen talent (4) waarvan eentje teruggekeerd is op het oude nest en eigenlijk gewoon weer aangekocht is. Maar …….. we hebben genoten gisteravond en nu nog steeds.

 12. De Nees

  Voor NL begrippen leek het op rustig rondspelen, bedoel NL clubs hebben dat naieve om altijd en overal aan te vallen en dan deksel op de neus te krijgen. Ik zag in 1e helft zowaar italiaanse slimheid bij Ajax gister.

Reageren is niet mogelijk.