There are no ads, please add some


KNVB overweegt uitstel competitie vanwege halve finale Ajax

De KNVB overweegt om de 33ste speelronde van de Eredivisie een week uit te stellen om Ajax tegemoet te komen op weg naar de halve finale van de Champions League, meldt Voetbal International. De KNVB wil dat alle wedstrijden in de laatste twee speelrondes gelijktijdig worden gespeeld.

In de afgelopen weken probeerde de KNVB de wedstrijd De Graafschap-Ajax te verplaatsen naar vrijdagmiddag, om Ajax meer tijd te gunnen op weg naar de halve finales van de Champions League. Dat is voor De Graafschap echter geen optie aangezien de veiligheid niet kan worden gegarandeerd door de inzetbaarheid van veiligheidsmensen bij veel evenementen rond Koningsdag. Momenteel zit de KNVB dan ook in een lastige spagaat. Daar hoopt de bond donderdag met de clubs samen uit te komen. Dat zou betekenen dat er op zondag 12 mei en zondag 19 mei gevoetbald wordt en de speelronde van zondag 28 april komt te vervallen. Ajax heeft op die manier een week rust ter voorbereiding op het eerste duel in de halve finale van de Champions League.

Bron: VI

Gerelateerde posts

11 reacties

 1. AFCA my World

  Het is alleen maar gunstig voor het Nederlandse voetbal, hopelijk zien de andere clubs dat ook ! Dus heel graag ! ⚽️

 2. Mr Ajax

  Mij benieuwen of de rest het ook ziet als goed voor het Nl voetbal of dat ze allrmaal weer aan hun eigen kortzichtige belang gaan denken en dus gaan huilen als een verliezende ronaldo!

 3. Wenen 1995

  Mag toch hopen dat iedere club beseft dat dit goed is voor het NL-voetbal? Lijkt me dus geen discussie…. ben benieuwd! Denk niet dat we vaak zo’n kans krijgen om de CL-finale te halen. Dat moet iedere club/niet-Ajax supporter ons gunnen!

 4. nash1900

  Ik denk dat er niks gaat gebeuren.Wij moeten de beker finale maar met een B ploeg gaan spelen…..

 5. Forever nr14

  Geloof maar niet dat iedere club hiermee akkoord gaat, vanwege de haat voor Ajax nog altijd groter is als voor hun eigen cluppie. Gun factor jegens Ajax is er niet, wel door de rest van de wereld maar niet door sommige zeer bekrompen eikeltjes

Reageren is niet mogelijk.