There are no ads, please add some


Inkomsten Champions League lopen op tot 93 miljoen

Ajax doet sportief gezien zeer goede zaken dit seizoen en de club strijdt nog mee om drie prijzen. De 34ste landstitel, de KNVB beker en het bereiken van de halve finale van de Champions League maken elke Ajacied trots. Ook financieel doet Ajax het prima en staat de teller wat inkomsten uit de Champions League betreft nu al op 93 miljoen euro, al hecht Edwin van der Sar daar niet heel veel waarde aan.

In de halve finale speelt Ajax tegen de winnaar van Manchester City – Tottenham Hotspur, waarvan de return vandaag wordt gespeeld in het Etihad Stadium. De Londense club won de heenwedstrijd vorige week met 1-0. Ajax begint op 30 april of 1 mei met een uitwedstrijd en mocht men doordringen tot de finale dan kan Ajax nog eens 22,5 miljoen bijschrijven op de rekening. Edwin van der Sar liet dinsdagavond weten trots te zijn op de prestatie van de Ajacieden en dat het geld wat daarbij komt kijken hem niet zo heel veel interesseert. ‘Natuurlijk moeten we weer contracten ophogen en transfersommen betalen, maar wat hier gebeurt is waar het om gaat. Dit gaat de hele wereld weer over. Dat is veel belangrijker dan geld. Geld interesseert me niet’. Dit is sportieve blijdschap, voor de naam Ajax en de manier waarop wij spelen’.

CL-inkomsten Ajax dit seizoen
– Startpremie 15,25 miljoen
– Bonus coëfficiëntenlijst: 14,4 miljoen
– Bonussen voor zeges en gelijke spelen: 16,2 miljoen
– Bonussen voor bereiken volgende rondes: 32 miljoen
– Recettes (naar schatting): 10,7 miljoen
– Televisiegelden: 4,5 miljoen

Bron: Nu Sport


Gerelateerde posts

37 reacties

 1. Wenen 1995

  Ik heb nog nooit een zak geld een wedstrijd zien winnen…. Hopelijk lukt het Marc op top-vervangers te strikken zodat we volgend seizoen weer meedoen met alle prijzen.

 2. Charka53

  Als dit geld goed wordt besteed spelen we volgend jaar weer de sterren van de hemel .

 3. Hanski

  Zou dit het resultaat zijn van hard werken? Bestuur Marc en Edwin technische staf met Ten Hag in t bijzonder de hele selectie!!! Mooi om te zien hoe het negatieve gezuig en gezeur van enkele forumleden meer zegt over hen dan over ons Ajax!!! Voorlopig geen Schippie, geen Wimpie laat staan Tscheu la L. Geen adoratie voor die fantastische coach Bommel maar gewoon rete trots op wat Ajax presteert!!!!!
  Op naar Tottenham ❌❌❌

 4. Ajax 1

  Van der sar zei het gisteren mooi. Geld is helemaal niet belangrijk op dit moment. Goed voetbal in de ajax traditie en trots, daar komen we voor. Mooie bijkomstigheid is dat dat dan veel geld oplevert…..

 5. Zlatan4ever

  Als het niet om het geld gaat….
  Mijn banknummer is :

  INGB 05 1256 2450 3612
  Bij voorbaat dank !
  😁

 6. Frip

  Geld is idd niet belangrijk maar is wel makkelijjk als je het hebt maar het sportive belang en presteren gaat natuurlijk boven alles en daar heeft vd sar gelijk in

 7. FrankiC

  Biedt toch wat meer mogelijkheden om spelers aan hun contract te houden en te paaien met fraaie nieuwe aankopen.
  Resultaat: volgend jaar weer kassa.

 8. Iceman

  Mooi. Marc gebruik het geld goed en investeer in de selectie voor komend seizoen zo dat we weer mee kunnen doen aan de top van Europa en stappen vooruit zetten inplaats van achteruit dus kom op doe je ding.

 9. Vierde ster

  Het wordt zo langzamerhand tijd dat we,na alle busladingen kritiek op hem, ten Hag de credits geven voor wat hij met onze jongens presteert, en voor het “geniet voetbal” dat hij hen laat spelen!!!

 10. Indojood

  Jij krijgt geld van Ajax Cruijff Zone wanneer je AB daadwerkelijk een keer een poffert op zijn kale cabrioharses geeft… 😎

 11. The Patriotism From Disobedience

  Pole Positie Voor Overmars, het is een eer om gehonoreerd te worden.

 12. Frip

  Lees net dat de graafschap niet wil meewerken aan het verplaatsen van de wedstrijd naar vrijdag.. maar dit gaat toch om het nederlands voetbal ook voor hun niet geheel onbelangrijk

 13. Pantelic

  Ik krijg soms wel het vermoeden dat Alfred Schreuder een grotere vinger in de pap heeft dan de gemiddelde assistent. Hopelijk heb ik het mis🤔

 14. Mr Ajax

  Dus onze seizoenskaart is gratis volgend jaar, dat is vriendelijk overmars, voor jou een niemendalletje en naar ons een mooi symbolisch gebaar!

 15. AB

  Je kan het niet laten he, zo jammer. Je mag gewoon recht toe recht aan zijn hoor. Is wel zo dapper. Ik kan er tegen.

 16. Donderbol

  Hopelijk gaan ze het geld goed besteden! Zou mooi zijn als er vervangers gehaald worden die er direct staan. Een zak geld wint geen wedstrijden, maar we hebben wel de juiste spelers nodig, daar komt dat geld wel van pas!

 17. Valentino

  Het voordeel van goed presteren in Europa is dat grote spelers Ajax nu als interessante optie gaan zien. Zou mij dan ook niks verbazen als Marc straks plat gebeld gaat worden door zaakwaarnemers die hun spelers (routiniers en talenten) bij Ajax willen stallen.

 18. -buitenkantje rechts-

  Je hebt alleen iets aan geld als je het goed en slim investeert..
  Juve investeert 120Milj in Ronaldo..en heeft niks. Het landskampioenschap hadden ze daarvoor ook al 7x zonder hem gehaald. We staan er misschi e n niet bij stil..maar de opleiding van Ajax is de bakermat van ons succes. Ik zou dan ook graag zien dat daar in geïnvesteerd wordt. Dan komen die goede vervangers van verkochte spelers vanzelf. Investeer letterlijk en figuurlijk in de toekomst.

 19. Ajax belg

  Het geld goed gebruiken om elftal te versterken, kom lekker shoppen in België. Hier lopen enkele toppertjes rond.

 20. Prinsengracht

  Na 1996 is het CL geld gestoken in dure spelers. Na een tijdje was Ajax blut. Natuurlijk moeten we het elftal sterk houden. Maar ook vooral genoeg geld stoppen in de jeugdopleiding. De beste trainers die we kunnen vinden aanstellen. De beste scouts aan ons binden. En Heitinga meteen weghalen bij de onder 19. Er komt een lichting aan die juist een goede trainer nodig heeft. En daarna ook in Jong Ajax. Deze lichting is overigens komend weekend te bewonderen op de Toekomst tijdens de Future Cup.

 21. AB

  100% eens. Probeer daarnaast zoveel mogelijk jonge (<23 jaar) spelers met een mooi contract te veleiden nog twee jaar te blijven. Zorg dat Tadic, Ziyech, Neres, vd Beek, Maz, Blind en Onana blijven. Schone is heel goed bruikbaar als standin volgend seizoen. Koop een goede rechtsback en linksback.

 22. FrankiC

  Was vanavond bij JO19 bij NEC. Heitinga viel alleen op door allerlei tegenstrijdige aanwijzingen. Die arme Liam van Gelderen wist door al die opdrachten helemaal niet meer waar hij moest lopen. Was niet echt goed, maar Brobbey (3x), Timber (Jurrien) en Taylor speelden heel behoorlijk.

 23. Prinsengracht

  Iedereen die de jeugd volgt, ziet het. Ik hoop maar dat het bestuur er naar gaat handelen.

 24. De Nees

  Die Ricardo Moniz bevalt me wel, zit net bij excelsior maar zou ‘m volgend jaar ’s polsen voor een mooie functie op de Toekomst. Jonk net trainer bij Volendam, maar over paar jaar mooie opvolger van Ten Hag.

Reageren is niet mogelijk.