There are no ads, please add some


Engelse krant publiceert liefdesbrief aan Ajax

Het voetbal dat Ajax laat zien en de route die het aflegt, hebben een ware liefdesbrief van journalist Luke Edwards opgeleverd. Hij beschrijft hoe het Ajax het pure voetbal laat zien en ja dat wisten wij als Ajacieden toch al lang. Mooi dat onze jongens de Amsterdamse bravoure aan de wereld laten zien.

De brief begint met: ‘Dit is een liefdesbrief, een eerbetoon aan een team dat mij opnieuw van voetbal heeft laten houden en een club die mij eraan herinnert dat de beautiful game iets puurs behoudt. Op dit moment zul je misschien nog niet helemaal doorhebben hoe speciaal Ajax is, nog niet’. De ode aan Ajax gaat verder: ‘Je weet misschien niet welke reis deze fameuze Nederlandse club heeft afgelegd. Het gedachtegoed achter het proces dat Ajax op het randje heeft gebracht van de eerste Champions League-finale in 23 jaar. Ajax is geweldig en die woorden gebruik ik makkelijk. Ze spelen met vrijheid van meningsuiting, ze spelen als een team dat is geboren in Amsterdam, één van de meest rebelse en artistieke steden, waar je je mag laten verwennen, waar hedonisme een manier van leven is en waar creativiteit wordt gevoed en aangemoedigd. Als één voetbalclub zijn thuisstad symboliseert, is het Ajax. Het is een ongelooflijk team, niet alleen een lust voor het oog, maar bijzonder omdat dit niet hoort te gebeuren in het hedendaagse voetbal. Wat zo uniek is dat Ajax geen dynastie wil creëren, ze willen niet domineren. Ajax is als een vlinder, prachtig, betoverend, maar ook stervende’. Dit laatste slaat op het vertrek van spelers naar andere clubs.

De gehele brief is hier (in het Engels) te lezen.

Gerelateerde posts

22 reacties

 1. Finidi

  Geweldig , typisch engels, alles in poëzie verpakken haha zelfs voetbal,mooi man

 2. Ajax 1

  Geweldig, en zo zijn we dus de meest historische cultclub van de wereld, met stip weer in de harten van heel veel voetballiefhebbers over de hele wereld. Prachtig en trots!!

 3. -buitenkantje rechts-

  In heel voetballand wordt over Ajax gesproken..We zijn weer toonaangevend en verbazen de gevestigde clubs keer op keer..
  De spin-off is enorm! Financiëel uiteraard.. maar ook de waardering en manier van voetballen waar de liefhebber naar snakt. Voetballers zullen eerder de overstap naar Ajax willen maken.. talentjes willen graag deelnemen aan de Ajaxopleiding.. Reken maar dat Lainez knarsetandend zijn potjes nu in de 3e divisie van Spanje speelt.. Hetzelfde geldt voor Kluivert.. Sanchez die bij Tottenham op de bank zit..Cillessen die de bank warm houdt bij Barça enz..
  Die hadden ook in de halve f finale CL kunnen spelen. Dat stemt tot nadenken..

 4. Charka53

  Maar of dit wel blijven moeten we maar afwachten nu we steeds meer geld uitgeven aan spelers uit andere voetbalculturen en we steeds zakelijker worden omdat geld steeds meer belangrijker wordt.

 5. Forever nr14

  We staan weer op de kaart in europa, helaas niet in eigen land met mislukte clubs die de ander dit niet gunt, waaronder die smerige matenaaiers pisvlekken genoemd, echt zielige volk dat zeg.

  1. Prinsengracht

   Wat ben jij gefrustreerd! Bijna iedereen is blij. En jij schopt maar om je heen. Gisteren zelfs tegen onze eigen spelers. Weet niet wat er met jou is. Maar goed gaat het niet. Hoop dat je hulp gaat zoeken.

Reageren is niet mogelijk.