AJAX BEREIKT HALVE FINALE CHAMPIONS LEAGUE!

Ajax heeft dinsdagavond voor een megastunt gezorgd door de return in de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus met 1-2 te winnen. De Ajacieden zijn door dit resultaat doorgedrongen tot de halve finale van de Champions League. De laatste keer dat Ajax de halve finale van de Champions League bereikte, was in 1997 toen uitgerekend Juventus te sterk was.

Na de 1-1 van vorige week wist Ajax wat het moest doen in Turijn en dat was scoren. De verwachting was natuurlijk groot want Ajax had ook tegen Juventus laten zien dat het tot grote hoogte kan stijgen in het miljoenenbal. Juventus begon echter fel aan de wedstrijd en daar was Noussair Mazraoui al na tien minuten de dupe van. Na een luchtduel met Dybala kwam Mazraoui verkeerd terecht en klapte zijn enkel dubbel en werd hij vervangen door Daley Sinkgraven. In de twintigste minuut leek Ajax op voorsprong te komen nadat Neres de bal bezorgde bij Van de Beek die overigens buitenspel stond en de bal net over het doel schoot. Niet veel later kwam Juventus op voorsprong en het was uitgerekend Ronaldo die de bal achter Onana wist te koppen.

Dit moment was voor Ajax het startsein om eens te laten zien dat het verschrikkelijk goed kan voetballen. Een schot van Ziyech werd slecht weggewerkt door de Italiaanse verdediging en het was Donny van de Beek die koelbloedig de 1-1 op het scorebord schoot. Het uitvak ontplofte want opnieuw was er het gevoel dat dit weleens opnieuw een avond voor Ajax kon worden. Dat bleek ook na rust want Ajax speelde de ‘Oude Dame’ letterlijk van de mat en Ziyech, Tadic en Van de Beek kregen grote mogelijkheden om de score uit te breiden. Dat de equipe van Allegri nog in leven was, had vooral te maken met de effectiviteit van Ajax, iets waar Ten Hag juist nog voor de wedstrijd op had gehamerd. Maar in de 67ste minuut was het wel raak en kopte Matthijs de Ligt de 1-2 binnen. Juventus moest nu twee keer scoren om de halve finale nog te bereiken maar dat bleek een kansloze missie tegen het sterke Ajax. Hakim Ziyech joeg de bal nog maar eens fraai in de kruising maar omdat uiteindelijk de VAR besliste dat het buitenspel was werd de treffer afgekeurd. Na het laatste fluitsignaal vlogen de Ajacieden elkaar om de nek, maakte Marc Overmars een ouderwetse buikschuiver op het veld en zal de vreugde van het uitvak tot in de late uurtjes doorgalmen in Turijn. Ajax staat in de halve finale van de Champions League en treft daarin de winnaar van het duel dat voor woensdagavond op het programma staat tussen Tottenham Hotspur en Manchester City.

Juventus – Ajax 1-2 (1-1)

’28 Ronaldo 1-0
’34 Van de Beek 1-1
’67 De Ligt 1-2

Scheidsrechter: Turpin (Fra)
Toeschouwers: 41.445
Gele kaarten: Can, Ronaldo (Juventus)

Opstelling Juventus: Szczesny, De Sciglio, (/64 Cancelo), Rugani, Bonucci, Sandro,Can, Pjanic, Matuidi, Bernardeschi, (/80 Betancur), Dybala, (/46 Kean), Ronaldo

Opstelling Ajax: André Onana, Noussair Mazroui, (/11 Daley Sinkgraven/ 82 Lisandro Magallan), Daley Blind, Matthijs de Ligt, Joël Veltman, Frenkie de Jong,  Donny van de Beek, Lasse Schöne; David Neres, Dusan Tadic, Hakim Ziyech (/88 Klaas-Jan Huntelaar)

Related posts

51 Comments

 1. dioajax

  Na zoooo veel tijd schrijf ik weer na heel veel tijd met problemen in t leven!!!ik ben een trotse ajacied en Ajax is weer terug naar de top van europa!!!ik had vandaag kippenvel en tranen in mij ogen!!!dit voetbal is t mooiate van alle teams in europa!!!ik ben een trotse ajacied uit griekenland en Ajax is de beste in de wereld!!!kampioenschap, finale knvb en halve finale champions league!!!hoe vroolijk kan iemand zijn en trots van de team!!!ik wil elke ajacied hier feliciteeren!!!

  1. Zlatan4ever

   DioAjax welcome back !
   Ik hoop dat je “ het leven “ weer een beetje op de rails hebt net zoals ons aller Ajax ! ??????‍♂️

  2. JohnDoe77

   Dio, mooi hoe jij laat zien hoe de prestaties van de boys mensen kunnen raken ?

     1. dioajax

      Het het gaat wel nu een beetje beter moosie dankje maat!!!ja heel veel dingen maar nu gaat het veel beter!!!

  1. Wenen 1995

   En een teamprestatie! Wat waren met name Blind en De Ligt goed! En respect voor Veltman en Sinkie, wat hielden zij zich goed staande. Niet normaal deze wedstrijd!

   1. Litmanen

    Helemaal eens Wenen. Zo weinig spelritme en dan op dit niveau zo goed presteren, vooral zij verdienen een extra compliment.
    Ik vond de keuze van Maz sowieso niet slim. Sinkgraven heeft veel meer ervaring op die plek. Verdedigend niet minder, aanvallend sterker.
    Veltman speelde sober maar solide.
    Sinkgraven werd gewisseld omdat hij helemaal leeg was.

    Niet iedereen in topvorm en een hoop kansen gemist, maar wat een prestatie dit! Blijkt maar weer eens dat als dit Ajax ruimte krijgt ( in uitwedstrijden) ze elke ploeg in Europa in de problemen brengen.

    Wat zal dit aankomen in Europa!

    1. Bakkie

     We hebben heel veel geluk gehad dat Bernardeschi zijn dag niet had, anders was Sinkgraven echt in de problemen gekomen. Die jongen mist gewoon body en snelheid. Op het middenveld kan hij daar misschien nog mee wegkomen, voor de verdediging is hij (helaas) veel te licht.

     1. Indojood

      Dit was ook een noodoplossing, hij heeft zich goed staande gehouden maar inderdaad veel te licht. Hij moest weer worden gewisseld omdat ie kramp kreeg.

 2. AJAXForever61

  Zei het toch , we gaan naar UK!!!❌❌❌ wat ben ik trots op Mijn Club!!

 3. Wijzijnajaxamsterdam

  Wie had dit gedacht. Duitse top verslagen spaanse top verslagen en hoorde net via fb een reactie van een italiaan de woorden : Godd bless you AFC ajax made italie the happiest country in the world tonight. /// echt italie is blij en ajax fans zij blij… de ligt heeft ronaldo gewoon overklast. Wat een wedstrijd ajax pakt juventus omg.
  Ben wel aangeschoten netzoals de rest. Maar wat een wedstrijd omg hier praten ze sws over 10 jaar nog over 1-2 gewonnen door ajax tegen ronaldo en juventus.

 4. Zlatan4ever

  Voor dat wij het vergeten………
  Veltman heeft zich staande gehouden. Top ! ????

   1. AjaxKat

    Ja Veltman was goed maar dat vond ik vorige week ook al. En wat een smerige overtreding van CR7 op het laatst op hem. Ik hoop dat ie nog bestraft wordt!
    Maar eigenlijk vond ik Sinkgraven noemenswaardiger. Die heeft het prima gedaan. Op een gegeven moment was hij op. Dus ook logisch gewisseld. Zo’n lekker gevoel dat de bank ook sterk genoeg is om dit uit te spelen. Sinkgraven wat meer minuten geven nu en we zijn klaar voor de halve finale met een sterke bank. Mijn mannen vd match: 1 Blind, 2 De Ligt en 3 Donny

 5. De Nees

  Juve verkrampte volledig in de 2e helft. durfden niet meer naar voren te voetballen, zo bang voor dat tikkie takka voetbal van Ajax. Helemaal weggetikt! ?

  1. Ajax 1

   Inderdaad. Eerste helft speelde Ajax heel matig, maar omdat juve toen erg goed was. Na rust draaide het om en liep ajax er compleet overheen. Geweldig, je voelde ze sterker en sterker worden. Wat een geweldig team dit!!’

   1. HDfan

    Apetrots op deze geoliede machine. Totaal voetbal 2.0 zoals dat ooit door michels en cruijff uitgevonden is ??

  1. Wijzijnajaxamsterdam

   Justin zal zeker blij zijn met bankie roma ??hij voelde zich te goed voor ajax nou ajax kotst hem nu zeker weten uit. Mocht hij terug willen komen

 6. De Nees

  Ik zag een wonderaanval: 6 driehoekjes met 8 spelers van achteruit tot aan de 16! Jammer dat Ziyech zo slap afwerkte, wat een wondergoal was dat geweest!

 7. Ajax belg

  Wat een wedstrijd, genieten tot de laatste sec. Trots om Ajacied te zijn. Proficiat aan iedereen

  1. De Nees

   We hebben al 100 mln binnengehaald aan premies, met wat korting kunnen we Ronnie nu vast wel binnenhalen. Overmars je hebt werk te doen.

 8. Vak 120

  Super avond gehad gisteren in turijn!!! Ook echt mooi dat TH toegezongen werd,verdiend hij ook wel een keer!

 9. Charka53

  Dappere Strijders van harte , wat maken jullie ons trots en blij dit had ik alleen maar durven dromen en de media maar roepen ,Ajax de reuzen doder maar Ajax is ook een reus en wie houdt ons tegen .

 10. Forever nr14

  Wat een baasjes zeg gisteren, genieten ten top. Heel Europa is vol lof. Krankzinnig goed dit.

 11. Indojood

  Ook credits voor Ten Hag en zijn staf. Ik kan me niet voorstellen dat een andere trainer hetzelfde zou hebben bereikt. Ben erg blij om te zien dat hij het Cruijff-principe van gegroepeerd aanvallen met rugdekking (restverdediging) hanteert.

 12. Litmanen

  Maz heeft ons het hele seizoen al in de problemen gebracht rechtsachterin. Sinkgraven is een veel betere voetballer en zeker niet minder in verdedigend opzicht. Bernardeschi had zijn dag niet omdat hij meer achter Sinkie aanliep dan andersom.
  Dat hij met kramp gewisseld werd was heel erg logisch na zo weinig speelminuten.
  Veltman en Sinkgraven hebben een fantastische prestatie geleverd.
  Met zo weinig wedstrijdritme op dit niveau dit presteren is onwerkelijk goed.

  Maar goed, Ten Hag zal Veltman en Sinkgraven weer op de bank gaan zetten. Handig als je ze straks weer nodig hebt. Hebben ze nog geen minuten gemaakt.

Comments are closed.