There are no ads, please add some


Juventus verliest kampioensduel met B-elftal

Juventus, komende dinsdag weer tegenstander van Ajax in de kwartfinale van de Champions League, kon zaterdagavond kampioen worden in de uitwedstrijd tegen SPAL. Juventus verloor echter, met een ‘B-opstelling’ het uitduel met 2-1 en dus moet het kampioenschap nog minimaal een weekje wachten.  Juventus-trainer Massimiliano Allegri heeft er geen spijt van dat hij zaterdag veel basisspelers rust gaf met het oog op de ontmeoting met Ajax van dinsdag. Bij een punt tegen SPAL had Juventus de titel al kunnen vieren. Dat kan zondag alsnog, als Napoli punten verspeelt tegen Chievo Verona. Allegri heeft het vizier echter al op dinsdag staan. Juventus moet na de 1-1 in Amsterdam flink aan de bak. “Het was vandaag makkelijk geweest om de vaste elf te laten spelen en de titel te verdienen, maar gezien onze resultaten van dit seizoen, vond ik het belangrijker om ons te richten op de wedstrijd in de Champions League”, zei de coach zaterdag tegen Sky Sports Italia.

Allegri ziet dan ook vooral winstpunten. Zo kon hij Paulo Dybala weer eens een hele wedstrijd laten spelen. De Argentijn lag er dit seizoen enige tijd uit en moet zich vaak tevredenstellen met invalbeurten. “Hoe meer hij speelt, hoe beter hij wordt. Het is voor hem niet makkelijk om vaak maar twintig minuten te spelen en dan geblesseerd te raken. Ik ben blij met zijn optreden van vandaag. Een goed teken voor dinsdag, ook met het oog op een eventuele verlenging.”

Allegri nam de eventuele zorgen over Blaise Matuidi weg voor het duel met Ajax. “Hij is er gewoon bij, hij had gewoon kramp.” Achter de namen van Douglas Costa, Emre Can en Giorgio Chiellini staat nog een vraagteken. “We kijken zondagochtend in de training hoe het met Chiellini is”, zei Allegri. “We moeten voorzichtig met hem zijn, want zijn kuitspieren spelen zo nu en dan op.”

Allegri geeft dinsdag mogelijk een basisplaats aan Moise Kean, die het enige doelpunt tegen SPAL voor zijn rekening nam. Dat gaat dan ten koste van Mario Mandzukic, die woensdag tegen Ajax geen beste indruk maakte. Kean werd tegen SPAL voortijdig naar de kant gehaald. “Moise is een ander type speler dan Mario”, stelde Allegri. “Het is belangrijk dat we hem fit houden en dan zien we wel wat we dinsdag beslissen.”

Het duel in de kwartfinales van de Champions League tussen Juventus en Ajax begint dinsdag om 21.00 uur.

Gerelateerde posts

14 reacties

 1. Bakkie

  Zou wel mooi zijn als Napoli punten verspeelt vandaag, dan is Juve alsnog kampioen terwijl ze dat nu eigenlijk helemaal niet willen

 2. Wenen 1995

  Lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat we niet scoren in Turijn. Ajax bij de laatste 4….. Dat zou wat zijn!

 3. Frip

  Tja fat krijg je met een b ploeg barca deed dat ook en speelde gelijk hopen dat het resulaat om nog geen kamioen te zijn speelt in hoofd van de spelers en dinsdag wat minder spelen

 4. Zlatan4ever

  Verlies van Juve heeft niks te betekenen. 9 andere spelers op het veld…dinsdag is “de wedstrijd”

 5. Charka53

  Zo zie je maar dat ze daar toch wel vrees hebben voor dit Ajax en ik hoop dat het nog terecht is ook .

 6. Moosie

  Ze zijn iig niet meer verheugd met de loting van Ajax.
  Van een grote bek tot kippenvel in je nek.

Reageren is niet mogelijk.