There are no ads, please add some


Kik Pierie medisch gekeurd, contract nog een formaliteit

Afgelopen donderdag werd Kik Pierie medisch gekeurd. Deze keuring zou stil gehouden moeten worden maar een aantal jeugdspelers herkenden de achtienjarige verdediger. Ajax zal volgens De Telegraaf minimaal vier miljoen euro moeten gaan overmaken. Wanneer alle zaken op schrift zijn gesteld dan zal Kik voor vijf seizoenen Ajacied zijn. Foppe de Haan vindt de overstap van Heerenveen naar Ajax prachtig al denkt hij wel dat Kik aan zijn niveau moet sleutelen. ‘Maar hij is een slimme jongen, een goede prof en hij durft. Opbouwend is Kik echt goed. Hij heeft een prima inspeelbal en weet zich ook raad in de kleine ruimte. In verdedigend opzicht moet hij nog wel wat leren, maar hij heeft een hoop potentie’, aldus Foppe de Haan.

Gerelateerde posts

29 reacties

 1. Wenen 1995

  4 miljoen valt mee en is de gok waard. Succes bij de mooiste club vd wereld, Pierie!

 2. Frip

  Welkom bij deze mooie club …. voor 5 jaar getekent en dat voor 4 miljoen heeft marc weer zijn best voor gedaan

 3. FrankiC

  Ik loop nog niet over van enthousiasme. Hoop dat ik het mis heb. Ik zie hem voorlopig als de vervanger van Wöber (back up CV/LA)

  1. -buitenkantje rechts-

   Ik zie in hem toch wel meer dan Wöber. Pierie is meer voetballer.. Wöber was het eigenlijk nèt niet.. houterige techniek en bewegingen.. Lang lijf, maar geen excellente kopper.
   In Pierie zit ook nog meer groei.. zeker bij Ajax. Geef hem meer kans dan Schuurs.

   1. FrankiC

    Klopt woordelijk BR, meer voetballer. Kenners zien potentie.
    Ik bedoelde ook meer voor de posities komend jaar die Wöber afgelopen jaar als speler net buiten de basis invulde. Ben benieuwd.

   2. De Nees

    Ik twijfel nog wat aan zijn verdedigende kwaliteiten. Ik zou verder kijken, maar goed ze hebben voor ‘m gekozen, hij pas 18, hopelijk maakt hij stappen naar europese kwaliteit. Hoop i.i.g. niet dat het een Zivkovich verhaal wordt, halen en dan bij JA stallen terwijl je al ED in de benen hebt.

 4. Jimmy1971

  Ben wel benieuwd wie er inmiddels afgeschreven is en/of wat het plan nu is met zoveel centrale verdedigers.
  Magallan, Schuurs, Blind, Pierie en nog interesse in die Mexicaanse verdediger..

  1. Prinsengracht

   Je hebt er niet snel teveel Jimmy. Tegen Juventus komen we er eigenlijk 1 tekort. Schuurs kun je afschrijven. Die komt niet in Ajax 1.

   1. ajacied078

    mallagan schuurs exit als het aan mij zou liggen. ligt weg naar barca. nico naar atleti. kristensen en veltman niet het niveau wat we willen en maza moet ook nog heel veel leren. sinkgraven wat geen back is. dan hou je weinig over. is goede aankoop voor die prijs hou je herenveen in leven/uit schulden. en hij is jong. kan nog genoeg leren en heeft al jaar eredivisie gespeelt dus weet wat er gevraagd op dat gebied.

 5. AB

  Tegenwoordig is 4 miljoen voor een 18 jarige “met potentie” al heel normaal geloof ik. Ik vind het nog steeds een smak geld.

  1. Yindi02

   Mijn “potentie” is ook nog redelijk AB, althans er wordt (nog) niet geklaagd. Ze heeft er echter geen 4 miljoen voor over. (Denk ik)!,

 6. Moosie

  goeie voetballer eens kijken of hij een stappie kan maken.
  Al is het niveau van Hoerenveen niet echt om naar huis te schrijven al sturen ze in Friesland nog telegrammen heb ik uit betrouwbare bron.

 7. Donderbol

  4 miljoen is wat Ajax betaalde voor Tagliafico in 2018. Toen was hij 26 en had al gespeeld in het nationale elftal van Argentinië.
  Een jaar later betalen we hetzelfde bedrag voor Kik Pierie? Omdat het een geweldige speler is of omdat hij broodnodig gaat worden voor ons elftal? Ik moet het maar gaan zien.. hopelijk gaan we niet met geld smijten, alleen omdat het kan.

  1. AB

   Voor een jeugdspeler is het teveel. Staat los van of hij slaagt of niet. Hij valt op in een team dat voor geen meter draait.

 8. Bigboss

  Vind dat we wel inderdaad kwaliteit aankopen moeten doen er lopen vast nog meer tagliaficos rond of suarezjes. Dat is de mentsliteit waar je na op,zoek moet na mijn idee met technisxh vermogen

Reageren is niet mogelijk.