Sterk Ajax houdt na 1-1 tegen Juventus zicht op halve finales Champions League

Ajax heeft de eerste ontmoeting met Juventus in een heerlijke wedstrijd gelijk gespeeld in de Johan Cruijff ArenA: 1-1. Ajax zal dus volgende week dinsdag in Turijn vol aan de bak moeten om de halve finales van de Champions League te halen. Cristiano Ronaldo opende tegen de verhouding in op slag van rust de score. David Neres tekende binnen een minuut in de tweede helft voor de gelijkmaker.

Na een onwennige beginfase waarin Juventus verrassend veel druk zette pakte Ajax het heft in handen. Vooral Hakim Ziyech had een aantal redelijke kansen. Eerst schoot hij na ruim vijf minuten de bal keihard in het zijnet. Daarna redde keeper Wojciech Szczesny een paar keer op een inzet van Ziyech. Vooral zijn redding in de 18e minuut op een schot vanaf de rand van het strafschopgebied dat op weg was naar de kruising was van grote klasse. Toch was veruit de beste kans voor Donny van de Beek. Na aangeven van Neres kon de middenvelder in de 25e minuut vrij inschieten, de keeper was kansloos maar het schoot ging net langs de verkeerde kant van de paal.

Juventus kon er weinig tegenover stellen. Vlak voor het rustsinaal was het echter toch Ronaldo, die nog helemaal niks had laten zien, die de Italianen zomaar op een 0-1 voorsprong zette. De Portugese vedette kon helemaal vrij inkoppen na een voorzet van João Cancelo. Even daarvoor zag Nicolás Tagliafico nog geel omdat de scheidsrechter verkeerd voordeel gaf en de Argentijn op de volgende situatie fors in kwam, waardoor Tagliafico de return in Turijn mist.

Snelle gelijkmaker
De spelers waren nog niet uit de kleedkamer of Ajax kwam snel op gelijke hoogte. Neres krulde de bal binnen een minuut in het Italiaanse doel: 1-1. Ajax pakte steeds meer het initiatief en zette de Italianen vast, maar dat leidde nog niet tot echte kansen. Ziyech had een afzwaaier en Matthijs de Ligt kopte een keer te zacht op het doel na een hoekschop.

Een kwartier voor tijd haalde Ten Hag Lasse Schöne naar de kant voor Jurgen Ekkelenkamp die zijn debuut maakte in de Champions League. De jeugdige middenvelder kreeg acht minuten voor tijd een prima kans op de winnende treffer, maar Szczesny keerde ook die inzet. Ook in de drie minuten extra tijd werd er niet meer gescoord. De return staat volgende week in Turijn op het programma. Inzet: een plek bij de beste vier clubs in het Europese kampioenenbal.

Ajax – Juventus 1-1 (0-1)
45. Cristiano Ronaldo 0-1
46. David Neres 1-1

Opstelling Ajax:
Onana; Veltman, De Ligt, Blind, Tagliafico; Schöne (75. Ekkelenkamp), Van de Beek, De Jong; Ziyech, Tadic, Neres.

Opstelling Juventus:
Szczesny; Cancelo, Rugani, Bonucci, Alex Sandro; Bentancur, Pjanic, Matuidi (75. Dybala); Bernardeschi, Mandzukic (60. Costa), Ronaldo.

Related posts

34 Comments

 1. rickert

  Hier had veel meer ingezeten, trots op het spel en zeker niet kansloos voor de return, maar met een dodelijkere afronding, maak je het jezelf wel wat makkelijker. Desondanks 90 minuten genieten!

 2. Zlatan4ever

  Volgende week in Turijn het karwei afmaken. Dit Ajax kan op nieuw historie schrijven ????⚽️✡️

 3. Ajax belg

  Wat een wedstrijd, nu zie je waarom alle topclubs onze jongens willen. Proficiat aan iedereen. Als Ajax speelt is er wat te zien. En ja er vallen soms dan luullige tegen doelpunten, maar zo een topteam zo weg spelen… Diepe buiging. En… Er volgt nog een wedstrijd

 4. Wenen 1995

  Jammer dat Nico geschorst is. Een totaal onnodige gele kaart pakken is doodzonde. Het is nu aan Sinkgraven om te laten zien dat hij de opvolger is van. Ik hoop het.

  1. Bakkie

   Denk niet dat Sinkie gaat spelen, Wenen… Waarschijnlijk Mazra, Veltman, De Ligt en Blind

  2. De Nees

   Doe Maz maar ff niet, hij krijgt de bibbers in grote wedstrijden. Je zit telkens met de adem ingehouden te kijken als hij actie komt, hij is gewoon geen verdediger, basta. Doe maar Blind op LB en Magellan naast de Ligt, daar is ie voor gehaald gooi maar voor de leeuwen dat is bij Ajax wel vaker de regel.

 5. Ajax 1

  Morning after, een briljant ajax gezien, schor, leeg, maar trots op de beste ajax ploeg in tientallen jaren. Begin tweede helft buitenaards en compliment aan ons allen op de tribune ook. Wat een geweldige sfeer ??

  1. nash1900

   alleemaal waar, maar we hebben het niet af gemaakt,en dat doet toch een beetje pijn. Wel erg trots wat me cluppie gisteren allemaa lweer liet zien. echt geweldig. Trots met een klote gevoel……..

   1. Ajax 1

    Inderdaad, maar ja, het kan gebeuren dat hij er toch niet in wil. Zo spelen in turijn en dan gaan ze op zeker door!

    1. nash1900

     dat kunnen wel weer wat belangrijker spelers terug zijn. dat maakt het ook extra zuur….

     1. Ajax 1

      Een belangrijke speler als ronaldo kwam er gisteren ook niet aan te pas, behalve een moment, dus laten we niet bang zijn, maar gewoon doorknallen. Juve wist bij vlagen niet wat ze overkwam en dat gaat chiellini ook niet stoppen als ze zo spelen.

     2. nash1900

      Ronaldo heeft gisteren 2 a 3 keer een sprintje getrokken.hij is niet vol gegaan. hij is nog lang niet wedstrijd fit. Maar goed, nu moeten we echt,misschien dat we weer vol en vrij gaan spelen zoals in madrid .Hopelijk gaat Neres weer helemaal los…..#ok

 6. Charka53

  Wat een pot met een zeer sterk Ajax we hebben het Juventus erg moeilijk gemaakt maar het afronden had wel beter gemogen dus niet klagen we moeten trots op onze jongens zijn .

  1. HDfan

   Ziyech eigenlijk niet in topvorm gisteren in Turijn hopelijk wel en dan vliegen ze er wel in

   1. Charka53

    Is waar en Tadic was ook niet super dus die twee in goede doen is goed voor een nog beter resultaat en nog even Veltman vernoemen hij deed het erg goed na zijn lange tijd afwezig .

   2. De Nees

    Tadic was zeker wel goed, hield de bal vast voor de aansluiting en pingelde goed mee in de korte combinaties, schijnbaar dat hij voor sommigen pas opvalt bij een assist of doelpunt maar hij is meer dan dat alleen. Iedereen was super behalve Ziyech die redelijk was, zijn schoten op doel blijft zeer matig voor iemand met zo’n balgevoel. Zonder hem draait dit elftal niet goed is gebleken, wat komt meen ik door zijn acties naar voren, mis passes of niet, waardoor het elftal telkens in beweging komt. Zijn vervanger, wie ook, is net iets meer behoudend waardoor er minder diepgang is en Ajax toch moeizamer draait.

 7. Indojood

  Douche van de ME, lange wachttijd bij de ingang, me helemaal schor geschreeuwd. Alweer een memorabele avond in de JCA. En we hebben nog alle kansen in Turijn, ik ga voor 1-4!

 8. -buitenkantje rechts-

  Speciale vermelding voor Jurgen Ekkelenkamp..
  Zooo zonder ontzag invallen. direct gevaarlijk. . Prachtige professionele overtreding op Ronaldo..Dikke ?

  1. HDfan

   Dat valt nu moeilijk te ontkennen, TH heeft geen calimero complex en dat valt te prijzen

 9. Bert Betondorp

  Groots jongens, echt fantastisch jullie hebben ons een heerlijk avondje bezorgd

 10. Iedereen heeft een mening

  fantastische wedstrijd, goed resultaat (al hadden we kunnen winnen). Voldoende perspectief voor a.s. Dinsdag. Laten we het houden op 1-2. ????

 11. Frip

  Mooie wedstrijd heb genoten en zat zeker meer in … nou dinsdag maar afmaken dan ??

 12. Bert62

  Hopenlijk zetten ze deze lijn de laatste 5 competitie wedstrijden door zodat we aan het eind fier en koen kunnen zijn op ons cluppie

 13. hubert

  Er word gezegd dat tadic en zeyech niet in hun beste doen waren. Maar vergeet even niet dag bij juventus wel echte verdedigers staan he. Voor de rest mooie sfeer van de supporters en ajax heeft een hele goede wedstrijd gespeeld duidelijk is te zien dat we ook de topploegen aan kunnen. Daarmee wil ik niet zeggen dat we juventus uitschakelen maar wel dat we de topploegen allemaal aan kunnen. Nu zijn we ook van dat gezeik af dat psv een zwaardere poel heeft gehad. Het verschil is dat psv topploegen totaal niet aankan maar ajax wel. Daarbij als psv tegen topploegen speelt dan spelen ze thuis ook al verdedigend hebben ook veel minder kwaliteit dan ajax.

Comments are closed.