There are no ads, please add some


AFCA Supportersclub: Politieoptreden voorafgaand Ajax – Juventus

Gisteren heeft Ajax zich weer van z’n beste kant laten zien. De politie daarentegen van z’n slechtste. De mooie prestatie van Ajax op het hoogste Europese niveau werd overschaduwd door buitensporig machtsvertoon en intimidatie door de Amsterdamse politie.

Voorafgaand aan de wedstrijd stond een Entrada op het programma. Een feest als opmaat voor een nog groter feest in het stadion. Ajax-supporters hebben al vele malen bewezen koning te zijn in het opwarmen van de sfeer rondom een grote wedstrijd. De politie houdt zich bij zo’n Entrada altijd op de achtergrond. Het is namelijk een feest en bij een feest hoeft ook nooit ingegrepen te worden. Dat hebben alle vorige Entrada’s ruimschoots bewezen.

Hoe anders was het gisteravond. De politie was op voorhand al in grote getale zichtbaar aanwezig. Vervolgens werden waterkanonnen, paarden en wapenstokken ingezet om fakkels te doven. Wat een onnodig machtsvertoon. Supporters, waaronder vrouwen kinderen en ouderen, raakten in de verdrukking doordat de politie vol de aanval inzette. Hard en ongecontroleerd ingrijpen waarbij een mensenmassa op een relatief klein gebied werd opgejaagd. Deze actie slaat de plank finaal mis. Daar waar de politie vooraf meldde dat de veiligheid van supporters, winkelend publiek en concertbezoekers niet in gevaar mocht worden gebracht, slaagden zij er zowaar zelf in een extreem gevaarlijke situatie te creëren. Dit politieoptreden was onverantwoord en overbodig. Dit verwacht je in het buitenland maar niet in ons Amsterdam. Dat het niet tot een complete chaos is gekomen, is wellicht nog aan de supporters zelf te danken.

De AFCA Supportersclub is in gesprek met Ajax, want ook zij zijn door de gebeurtenissen van gisteravond overvallen. Wij hopen binnen hele korte tijd met de gemeente en de burgemeester hierover in gesprek te gaan. Dit mag niet zomaar afgedaan worden als een incident. Het hoe en waarom dient boven tafel te komen zodat herhaling voorkomen moet worden.

Bron: AFCA Supportersclub

Gerelateerde posts

41 reacties

 1. Vak 120

  Dit was echt te gek voor woorden,wat een feestelijke avond moest worden werd door de ME een slagveld!! Dit kan toch niet?!!

  1. De Ajacied

   Idd ja te gek voor woorden wat politie en ME deed, trieste vrouw die Halsema !!!

   Maar even voor de duidelijkheid er waren ook wel een redelijk aantal idioten die zich ook echt belachelijk hebben gedragen,
   Stenen, blikjes gooien, en containers in de fik steken!!! Gedraag je zelf, en ga enkel voor een mooie pot voetbal met een fantastische sfeer, zo steun je de mooiste club die er is in mijn ogen
   ❌❌❌

  2. Zlatan4ever

   Vak120, je kan hier toch niet verbaasd over zijn ? Toen de kakkies nog naar de Arena kwamen voor de klassieker was het elk seizoen het zelfde….
   De Kakkerlakken kwamen per trein aan en Ajax-supporters wachten hen op bij het plein.
   De ME kon ook het plein vrijhouden maar dat deden ze nooit, ze wilden gewoon een confrontatie met de supporters en dat gebeurde dan ook altijd.
   Ook toen werd er tijdens de charges niet gekeken of er oudere personen of kinderen aanwezig waren om naar hun vak te gaan…
   Like Moose said…they are all MF

  1. HURBIE

   Politie moet aangepakt door de UEFA en de regering
   Wat een volksfeest had moeten wezen hebben hun verpest Aso’s zijn ze

 2. Prinsengracht

  REDACTIE: zomaar overnemen zonder zelf commentaar te geven? Of zonder te vermelden dat dit de mening van de supportersclub is?

 3. Prinsengracht

  Op de beelden zijn duidelijk “supporters” te zien die hun gezicht verbergen of onherkenbaar hebben gemaakt. Waarom is dat? Alleen voor een feestje?

  1. Moosie

   Waarom is het voor jou dan reden genoeg om er op los te gaan meppen ik ben dat soort teksten meer gewend van die sukkel uit het Amstel.
   Die Halsema heeft gewoon gedacht dat ze even moest laten zien dat ze geweld niet schuwt tegenover de F-Side.
   Maar er was niets aan de hand.
   Er zijn legio onderzoeken die aantonen dat politieovermacht leidt tot geweld bij grote groepen en al helemaal als diezelfde politie actief de confrontatie zoekt.
   Hierbij is ook aangetoond dat dan bijna elke burger agressief wordt.
   Het tegengaan van fakkels met een waterkanon is niet normaal.
   Sterker nog dat kanon is er alleen voor zware ongeregeldheden en die waren er niet.
   Eigenlijk mogen al die supporters een compliment krijgen want het had door het gedrag van die kutsmeris geweldig uit de hand kunnen lopen.
   En dan had iedereen naar de supporters gewezen.
   Die Halsema is gewoon een bestuursgeile zakkenvuller met alleen oog voor homo’s en moslims voor de rest kan iedereen aan het stroom voor haar en kutpartij van der.
   Wat mij betreft gaat ze lekker aan een hoogspanningskabel hangen met haar dikke reet.

   1. Prinsengracht

    Ik wil wel een paar dingen duidelijk maken. Gewoon als reactie op jou en anderen hier. 1. Toen we voor de eerste keer kampioen waren onder burgemeester van der Laan werd hij enorm uitgefloten. Wellicht door dezelfde mensen die hem nu bewieroken. 2. Ik heb niets met Halsema. Mag haar zelfs niet. 3. Ik heb niets met Groen Links. 4. Ik heb een gezonde hekel aan de politie. 5. Ik was niet ter plaatse. Ik zit niet op Zuid. 6. Ik heb na mijn reacties hier dingen gelezen die vragen om een iets genuanceerder beeld. 7. Toch blijf ik er ook bij dat Ajax veel last heeft van “supporters” die keer op keer problemen veroorzaken uit naam van Ajax. Ook nu gaat UEFA weer een onderzoek instellen. Ik zal daar tegen blijven ageren. 8. Waarom toch weer fakkels als duidelijk gezegd is dat het niet mag? 9. Politie optreden waarschijnlijk te heftig. Maar de overheid heeft wel het monopolie op geweld. Halsema had hier niets mee te maken. Ze was in het buitenland. Of je haar mag of niet. Ik ben het niet eens met de oproep om nu herrie te gaan schoppen op de Herengracht. Ik kom altijd voor Ajax en voor het voetbal. Heb gewoon de pest aan geweld en rotzooi. Tot slot: ik heb laatst een keer gelunched in het Amstel. Het zal toch niet besmettelijk zijn……….

    1. Moosie

     😂
     Gevalletje ” Je kunt niet duidelijk genoeg zijn” .
     Ik heb gewoon een pestpleurishekel aan de smeris, elke smeris trouwens.

    2. AB

     Wat is er mis met fakkels. Zwaar vuurwerk verbieden is logisch maar fakkels buiten het stadion voor het feestje moet kunnen. Daarbij kwam het verbod heel erg laat (zelf niets van gelezen/gehoord, alleen achteraf). Punt is nu het optreden van de politie van woensdag, dat was gewoon zwaar belachelijk en lokte ellende uit. Eigenlijk is het ondanks het uitadgen door de politie erg rustig gebleven. Had ook zo kunnen zijn dat er veel mensen naar huis waren gegaan als het uit de hand was gelopen.

 4. Charka53

  Als ik dit stukje leest zou ik partij kiezen voor de schrijver maar na het lezen van een reactie op dit forum zou het me niet verwonderen dat er weer door personen die zich voor Ajacied voordoen mede verantwoordelijk zijn voor deze puinhoop , ze zijn bedankt .

  1. Amoebe

   En als je handtasje is gestolen weer naar de politie rennen?

   De politie/ME zal ook in opdracht handelen.

   1. Moosie

    Ja ammeheupie elke smeris kan van mij de touwtyfus krijgen.
    Ze kunnen met z’n allen gezamenlijk zo de zee inwandelen met een enkeltje Nova Zembla.
    En als ze daar wat op te zeggen hebben weten ze me vast te vinden.
    Stelletje corrupte zwijnen zijn het.

    1. Bilderdijkkade

     Het gaat niet zo zeer om de agenten die hun opdracht uitvoeren maar meer om de leiding die niet beperkt denkt. Je kunt je natuurlijk wel afvragen of voor zo’n organisatie wilt werken.

 5. Mr Ajax

  Ik zeg rotte tomaten kopen voor als zij een praatje op het podium komt houden na ons kampioenschap!

 6. Prinsengracht

  Vreselijk dat die debielen van AFCAS zich de officiele supportersclub mogen noemen. Nu willen ze weer herrie gaan schoppen voor de burgemeesterswoning. Ik heb niets met Halsema. Totaal niet. Maar zij was niet eens in Nederland woensdag. Ik heb een tyfushekel aan tuig dat maar de eigen gang wil gaan. En nog meer als ze de naam van Ajax daar voor misbruiken.

  1. De Nees

   Die groen trol vervangt 3 kwart van de parkeervakken voor fietsrekken bij mij in de Kinker! We moeten maar gaan parkeren in haar achtertuin, dat zal d’r leren! Ben het spuugzat.

 7. Ralph

  Mevrouw Halsema heeft helemaal niets met Ajax. En wij hebben niets met deze burgemester. Van der Laan, we missen je!

 8. a.p.

  Waarom zou ik als echte Ajaxsupporter mijn gezicht verbergen,? ik ben trots als ik met mijn Ajax petje en Ajaxshawl naar mijn en ons aller Ajax ga.

 9. AB

  Ik was erbij, vanaf 7 uur. Zeker weten dat de politie de grimmige sfeer zelf heeft veroorzaakt. Belachelijkmachtsvertoon die totaal niet nodig was. Ieder weldenkend mens snapt dat zoiets een tegen reactie oproept. Overigens viel die tegen reactie in verhouding tot het machtsvertoon van de politie erg mee. Welke debiel de opdracht heeft gegeven op elk rookwolkje het waterkanon in te zetten moet zelf die waterstraaleens krijgen als hij daar met zijn kinderen loopt. Gewoon tijdig droog het stadion inkomen was vrijwel onmogelijk. Ongelooflijke misser van Amsterdam.

  1. vak411

   ik was er ook.. heb nog gezocht naar mensen van boven de 60 maar kon je niet vinden.. maar het was lastig te zien met die straal water in m’n bek. Halsema jij wil macht.. van der Laan was een burger vader.. dat is het verschil

   1. Ajax 1

    Ik was er inderdaad ook. Er gebeurde waar ik stond (bij kroeg voor zuid op dat hoekje) in ieder geval niets. Iets verder zag ik alleen wat vuurwerk afgestoken worden, dat stelde ook niet veel voor. Ik hoor via media wel dat er ruiten ingeslagen werden, waarmee het terecht zou zijn dat ze ingrepen, maar dat heb ik niet gezien.

    1. AB

     Ik denk dat dat van die ruiten na de charges is gebeurd. Het is niet goed te praten maar ook weer te verwachten. Als je zo gaat uitdagen als politie bij een paar duizend man waaronder een flink aantal felle supporters …… tsja, dan wil je de wapenstok gewoon gebruiken.

 10. Ptr

  Op zuid is dit sinds de opening van het stadion nog nooit voorgekomen.
  Nog nooit heeft de ME een actie moeten uitvoeren. Op wat incidentjes na maar wat ze nu deden was zo dom.
  Overal werd je ingesloten en naar elkaar toegedreven. Wegkomen was geen optie. Dit was echt belachelijk. Vragen of je er door mag levert je een tik met de lat op.
  Dit wekt zoveel agressie op dat ik heel goed begrijp dat je je tegen de politie gaat verzetten.
  Zo stom dom onbegrijpelijk ingrijpen van de politie heb ik niet vaak gezien.
  Ik weet niet of ze wilde laten zien dat ze nu het supportershome op zuid zit dat ze macht hebben of zo.
  Maar wat een loosers en namens de vele gezinnen, ouderen bedankt voor de geweldige paarden show! Wat kunnen jullie mooi draven en galoperen echt knap joh!
  En die lul achter die waterspuit als je dan de opdracht krijgt om vuurwerk uit te spuiten doe dat dan ook. Maar eerst even een meter of 2 erover heen mikken! En dan met een grote smile op je smoel een fakeltje naar de nensen toespuiten. Eie heeft deze techniek bedacht? Zeker vaak op geoefend zag er nl zeer profesioneel uit. Wat een stakkers!

  1. N-AFCA

   Helemaal met je eens hoor, maar ik kan mij nog wel een potje herinneren tegen NEC, oktober 2017. 0-0 werd het toen met afgekeurd goal van Ajax. Spreekkoren tegen John Jaakke en Maarten Fontein. De hele wedstrijd “Bestuur tegen de muur”. Het ging na de wedstrijd nog een flinke tijd los voor de hoofdingang. Dus je stelling “Op zuid is dit sinds de opening van het stadion nog nooit voorgekomen”, klopt niet helemaal 😉 Maar inderdaad vaak zat meegemaakt dat de politie escaleert in plaats van de-escaleert.

    1. N-AFCA

     Ja klopt, maar het was wel de groep van Zuid waarbij dit gebeurde. En op Zuid ontstonden de spreekkoren.

 11. AB

  Moest wel lachen op gegeven moment. Je zag dat van achteruit een van de “bazen” van de F side naar de rotzooi ging. Je zag aan zijn blik “ik ga dat ff oplossen daar”. Achter hem aan een paar trouwe volgelingen. Iedereen maakte, ondanks de enorme drukte, direct ruimte als ze hem zagen aankomen. Ik probeerde het even later ook maar moest gewoon een uur in de rij blijven wachten 😂😂

  1. Prinsengracht

   Dat was waarschijnlijk Zlatan. Nog een geluk dat hij geen tijd voor je had😉

   1. AB

    Ach, hij zag er verder best aardig uit. Wel al wat op leeftijd, dat viel een beetje tegen.😉

 12. Indojood

  Ik was er ook bij en ik had tijdens dit gebeuren twee liedjes die door mijn hoofd gingen. “Fuck tha Police” van N.W.A. en “Copkiller” van Body Count.

 13. Bigboss

  Mooi verhaal met na volging hoop ik. Petje af voor de suporters. We zijn exht een visite kaartje em eem 12e man aan het woorden waar we trots op mogen zijn

Reageren is niet mogelijk.