Opstellingen Ajax – Juventus

Ajax en Juventus treffen elkaar vanavond om 21:00 uur om de kwartfinale van de Champions League te spelen. In de veertien wedstrijden in deze League heeft Ajax alleen nog maar de thuiswedstrijd tegen Real Madrid verloren. Nu maar hopen dat de VAR voor ons positieve adviezen gaat geven. De leiding van vanavond is in handen van Carlos del Cerro Grande en de wedstrijd is te volgen via Veronica en Ziggo Sport.

Opstelling Ajax: André Onana, Nico Tagliafico, Daley Blind, Matthijs de Ligt, Joël Veltman, Frenkie de Jong,  Donny van de Beek, Lasse Schöne; David Neres, Dusan Tadic, Hakim Ziyech.

Opstelling Juventus: nnb

Related posts

96 Comments

  1. JohnDoe77

    Gaan ze die Entrada verbieden… wie bedenkt zoiets? Volkome onschuldige manier om de wedstrijddag te starten; paar enthousiaste supporters met een trommel en wat vuurwerk/rookbommen. Hadden ze dan echt gedacht dat daar geen problemen van zouden komen als ze dat verbieden? Weet niet of Amsterdam blij moet zijn met Burgemeesteres Femke!

    1. Prinsengracht

      Het was voor iedereen al weken duidelijk dat het afsteken van vuurwerk niet meer getolereerd zou worden. Kennelijk zijn er altijd mensen die denken dat ze zelf bepalen wat ze doen. Dan moet je het niet gek vinden dat je met vuurwerk en al zeiknat wordt gespoten.

      1. JohnDoe77

        Ja, dat was duidelijk. Maar iedereen wist ook al weken dat als ze zo zouden reageren, de vlam in de pan zou slaan. Natuurlijk kunnen ze geen eigen regels bedenken, maar kom, het is tijdens een entrada nog nooit mis gegaan. Nu dus wel.

  2. Charka53

    Als de veldslag buiten de JCArena klaar is kunnen we aan de sportieve veldslag beginnen

  3. Geroldkohlen

    Veltman vs Ronaldo!! dit gaat me een hoge bloedruk geven. iig fijne wedstrijd allen.

      1. Geroldkohlen

        inderdaad maar ik zit er niet gerust op, hopelijk scheurt cr7 iets af in de 1ste sprint die hij trekt!

    1. JohnDoe77

      Jammer dat iedereen zo negatief is over Veltman. Hij speelt best goed voor zover dat in het stadion goed te volgen is. Misschien hem wat steunen… ?

      1. Geroldkohlen

        ze spelen hem niet of nauwelijks aan, zelfs niet als hij vogelvrij staat. waarom zou dat zijn? net als die pracht bal van hem door het midden, dat leer je in de fjes om niet te doen! verder zie ik een goed ajax, kans donny had moeten hangen dan was je met 1-0 gaan rusten.

          1. Geroldkohlen

            heeft een redelijke wedstrijd gespeeld inderdaad, op een aantal ziekenhuis ballen na. en die panna van costa ?, gelukkig heeft veltman zich staande gehouden.

  4. Wenen 1995

    Veltman stijgt boven zichzelf uit en speelt CR7 volledig uit de wedstrijd (hopen we uiteraard). We gaan het zien. Iedereen een fijne wedstrijd toegewenst. Hup, Ajax ❌❌❌

  5. Frip

    Veltman geeft een beetje gif hou er van maar hij moet niet over het randje want heeft wel vaker een rode kaart gehad

  6. toonvs

    Het verschil is maar dat weet je hij maakt hem en v/d Beek mist zoveelste kans in een top wedstrijd

  7. Donderbol

    Ajax speelt heerlijk voetbal, maar daar kopen we niets voor! Hopelijk vallen die drie dikke kansen er in de tweede helft wel in!

  8. Ajaxbest

    Die klootzak had weer een doelpunt gemaakt schop hem de 2 helft er uit en ik hoop dat hij snel stop En kom op ajax. Laat je zien de 2 helft ??

  9. Forever nr14

    Het verbaast me, wie hem nu liet lopen, er stond ook werkelijk niemand bij? Speel je een dijk van een wedstrijd en bij 1 momentje tssssss klote zooi zeg

      1. toonvs

        Ik zeg niet dat hij een slechte wedstrijd speelde helemaal niet uitstekende pot. Maar om te overleven in de CL. Moeten die paar kansen die je krijgt moeten erin. En dat ontbreekt er helaas bij hem aan.

    1. Iamsterdam2015

      Tja. Dst is gewoon eng. De eene wereldster voor de ander. Wel mooi en des te mooier hoe Ajax het doet. Sowieso respect!!

  10. Prinsengracht

    Heel goed gespeeld tegen de sterkste tegenstander die we dit seizoen tegenkwamen.

    1. -buitenkantje rechts-

      Mooi dat hij speelde.. Prachtige duels met Matthijs. Scoorde door een prachtige loopactie, waarbij Blind de verkeerde keuze maakte door niet met hem mee te lopen.

  11. Prinsengracht

    Voogens mij zorgt dit punt er voor dat we ons rechtstreeks plaatsen voor de groepsfase CL als we volgend seizoen kampioen worden. En dat worden we.

    1. Yindi02

      Dit Ajax kan fantastisch voetballen, geweldig man. Groot compliment voor dit team en zeker ook voor Ten Hag.
      En houdt op met afzeiken van spelers dombo.’s. Klotesupporters! Ik ben trots op dit team. Super.

  12. Ajaxbest

    Volgend. Week afmaaken en jaah ziyech was niet goed van dag maar die dolberg kan er niks meer van

    1. Yindi02

      “ Vooral Tadic slecht” Daarmee zeg je tegelijkertijd dat ze allemaal slecht waren maar Tadic de slechtste.
      Of snap je dat ook niet?

    2. Litmanen

      Het hele elftal heeft een pluim verdiend. Zeer hoog niveau.
      Inderdaad Ziyech was een beetje dissonant. Hij blijft maar op doel schieten, kansloos. Zijn balverlies is, zeker tegen ploegen als Juventus levensgevaarlijk. Ook tegen Willem ll was hij de zwakste schakel.
      Ten Hag verdedigde hem na de wedstrijd dus hij zal dit blijven doen.
      Tadic speelde niet heel opvallend maar hij was in de zestien wel een plaag voor die Italiaanse muur.
      Nico, tja beetje domme gele kaart want hij is eigenlijk onmisbaar, speelde verder fantastisch.
      Verdediging was sowieso ijzersterk en in de uitwedstrijd heb ik honderd procent meer vertrouwen in Veltman dan in Mazra. Hij verdedigde ijzersterk en dat is daar heel erg nodig.
      Grote bewondering voor Schone. Wat een carriere. Als no. 13 naar Amsterdam gehaald en elk seizoen door alle “supporters” en analisten afgeschreven. Hij speelt met een rust in zijn spel op dit niveau, gelijk aan supertalent Frenkie. En vergis je niet, toen hij kwam stond hij met tien andere teamgenoten in het veld! Als enige dus overgebleven en overleefd.

      Wat een geweldige sfeer en wat een geweldige avond voor het Nederlandse voetbal. Trots om Ajacied te zijn.

  13. Donderbol

    Jullie zitten allemaal te vertellen wie er slecht is.. hahaha die gasten hebben werkelijk een wereldprestatie geleverd! Zo knap tegen zo’n ploeg. Dan gewoon juve met de rug tegen de muur zetten. Ongelofelijk!!!

  14. Prinsengracht

    Wie een speler van ons slecht vond vanavond, is een sukkel die zelf nooit op niveau heeft gevoetbald. Gewoon zwijgenn kneuzen!

    1. Yindi02

      Dat zeg ik hierboven ook PG. Ik snap die klojo’s die zich ook nog supporter noemen,echt niet. Vond ze zo goed vanavond man. Ajax verdient betere fans dan zo’n Forever 14. Denk dat Johan het met me eens is.

        1. Ajax 1

          Ajax was geweldig. Zo heb ik ze in veertig jaar niet zien spelen. Het elftal v 1995 en 1996 was top. In jaren 80 wat mooie teams gezien, maar nog nooit zo’n dynamische, snelle ploeg gezien als dit ajax, en wat een druk zetten ze op juve, voor mij misschien wel de beste ploeg v europa dit jaar.

  15. Prinsengracht

    Amsterdamser dan Ekkelenkamp kan bijna niet. 19 jaar en gewoon schijt aan Ronaldo.

  16. Forever nr14

    Hahah Prinsengracht haha jij wel zeker, vandaar die bril op. Wij “echte” ajacieden zijn en blijven altijd kritisch, maar dat kun jij niet weten he, omdat je op niveau bij fc rotjeknor gevoebalt heb

    1. Prinsengracht

      Idioot. Je kunt nog niet schrijven ook. Kneus. Forever nummer 0 past je beter.

  17. Forever nr14

    Ziyech zwak en Tadic zwak maar evengoed super trots op dit team, niet normaal jammer dat ze zichzelf niet helemaal belonen

    1. -buitenkantje rechts-

      Ziyech ben ik met je eens.. Tadic was niet te benijden met dat centrale blok achterin bij Juve.. Vond het toch erg knap dat hij steeds aanspeelbaar was en de bal vast kon houden.. Hierdoor konden anderen aansluiten. Hij sprong minder in het oog, maar was zeker belangrijk deze wedstrijd.

  18. ajaxpers

    Als je commentaar levert op dit Ajax dan heb je een serieus probleem, ga eraan werken.

  19. Forever nr14

    Haha ajaxpers, heb jij nooit zeker, ja alleen nu het goed gaat niet he. Best knap van je

    1. Prinsengracht

      Jij ziet gewoon heel veel niet. Kun je niets aan doen. Maar je commentaren zijn wel irritant. En je zet jezelf nog voor lul ook.

      1. Yindi02

        Heerlijke ochtend!! Hele dag toppie na zoiets. Benieuwd naar wat de kranten in Italie hier over schrijven. Zo gaat dat dus bij mij. Gisteravond weer een bevestiging van het feit dat ik blij ben Ajax supporter te zijn.
        En ergernis over de dissonanten hier die nog iets denken te hebben gevonden om af te zeiken. (Althans en gelukkig maar een paar). Ten Hag is hier 100% ook deel van. Mag ook eens gezegd worden hé (Forever 0).
        Vond zijn motivatie om Ekkelenkamp te brengen zeer goed. Als deze jongen die bal (na die fijne aktie van hem) er in schiet dan is tH de grote held hier. Zo werkt dat, je moet ook beetje geluk hebben. Mooi man.

  20. Forever nr14

    Zeg me maar wat niet dan bijvoorbeeld? Voor lul zetten mezelf hahah dit is een forum waar een ieder zijn mening mag geven. Irritant of niet, vraag eens of me dat boeit?

  21. Forever nr14

    Vond Veltman echt top spelen, echt respect voor deze gast zeg, en??? Is hij als hij zo speelt niet meer een rechtsback dan Mazz?

  22. -buitenkantje rechts-

    Gewoon ontzettend knap en goed gedaan van Ajax.. Ik heb genoten van deze wedstrijd en met name het hoog druk zetten in fases waarin Real nauwelijks van eigen helft en zelfs uit de eigen 16 kwam..
    Uitblinkers waren Frenkie.. Frenkie en Frenkie. Wat een fantastische speler is hij zeg!
    Daarna Donny, Matthijs en David natuurlijk.
    Vond Ziyech niet goed spelen.. Had af en toe 2 linker schoenen aangetrokken. Veltman hield de schade beperkt en dat is voor zijn mogelijkheden goed. Costa was zeker een maatje te groot.
    Ronaldo scoort.. toch hij. Blind maakte de verkeerde keuze door niet met hem mee te lopen. Dit soort foutjes worden direct afgestraft door hem. Gewoon klasse.
    Al met al gewoon erg goed gedaan en we zijn denk ik ook nog kansrijk in de return.. Heerlijke wedstrijden dit waar we van moeten genieten en leren.

  23. Iamsterdam2015

    Ow ow die Veldman. Ik bem eerlijk en had hem al afgeschreven. Niet alleen mbt zijn blessure maar ook om zijn spel en zijn plek waar nu Massraoui nu staan……. maar als veldman zo blijft spelen als vanavond zien ik liever hem dan Maz. Petje af en respect voor veldman. Na zo een blessure en tegenslag zo terug komen. Top!!!

  24. Indojood

    Net thuis. Alweer een sterke wedstrijd tegen de absolute top. Complimenten voor team en TH en zijn staf. Zonder anderen tekort te willen doen maar voor Frenkie alleen is alle geld wat ik aan Ajax besteed waard. Nog nooit een speler gezien die me zo aan Jopie deed denken.

  25. Indojood

    En nee, ik snap het gezeik op spelers ook niet. Bedenk eens dat ze met zijn allen (incl. Ten Hag en zijn staf) heel veel dingen goed hebben gedaan waardoor we dit grootse avontuur mogen meemaken.

  26. Zlatan4ever

    BR, heb jij wel naar de juiste wedstrijd gekeken ?
    “Fases waarin REAL nauwelijks van eigen helft kwam” ????
    REAL ? ?????‍♂️????

  27. Forever nr14

    Indojood, ik zeik ze niet meteen af hoor met te zeggen dat Ziyech echt niet best speelde, ik ook ben super trots en heb bij iedere balbehandeling van Frenkie kippevel, houding/status/postuur tssssss reincarnatie lijkt het wel van Jopie. Wat ben ik toch blij dat ik de “echte” heb mogen zien spelen en deze grote!
    Ik hoop op een late 1-0 volgende week, maar zal lastig worden.

    1. Indojood

      Ik ben ook vaak kritisch maar ik zie dingen ook in een grotere context. De goodwill die we hebben gekweekt met deze CL-campagne is ongekend. De hele wereld praat over ons. Hakim was voor de winterstop de grote inspirator. Na de winterstop zijn Frenkie en Dusan de besten, richt David zich op en maakt Hakim wellicht een pas op de plaats, en nogmaals zonder anderen tekort te willen doen. Uiteindelijk kan je alleen maar deze prestatie leveren als team en staf met zijn allen. Ook Ten Hag zie je ontwikkelen door steeds meer als Cruijff te denken met meer mensen achter de bal gecontroleerd aan te vallen. Wat betreft het eerste zijn we gewoon goed bezig, alleen over de jeugdopleiding heb ik bedenkingen.

  28. AB

    Als eerste: genoten, 1000%, keel schor gezongen, poten kapot gesprongen. Vooraf bij Zuid: belachelijke acties van de ME. Als er iets van rook was meteen het waterkanon er op en op alle toeschouwers in de buurt. Ik was er om 7 uur maar ben weer terug gegaan naar het grasveld. Ve4volgens een uur in de rij voor de poort.
    De wedstrijd: het hele team een 10.

    Dan “mijn” speler Ziyech. De laatste weken minder op dreef maar nog steeds onmisbaarin het team. Twee/drie keer gelijk de bal op zijn slof met risico. In het begin een keihard schot net naast en even later bijna in de kruising. Helaas niet goed op de voet dus afzwaaiers. In driehoekjes opde vierkantje meter: geniaal. Hij houdt nog steeds twee/drie tegenstanders aan zich gebonden.
    Twee wereldpasses: eenmaal Neres bijna vrij voor doel en eenmaal vd Beek.
    Hij hoort nog meer te brengen, dat is een feit maar elke speler kent zijn minder periodes. Zonder Ziyech spelen is in mijn ogen nog steeds geen optie.
    Zonder de Jong is helemaal geen optie. Wat een klasse, wat een wereldspeler. Barcelona mag echt heel blij zijn met die aankoop.

    Kortom, een prachtige team prestatie en straks in Turijn zeker niet kansloos.

    1. Yindi02

      Frenkie was idd gisteren buiten-categorie. Iedereen in mijn directe omgeving weet hoe ik naar Frenkie kijk en van hem kan genieten. Zo goed als hij gisteren was, niet normaal man.

Comments are closed.