‘Ajax wel degelijk bezig met Pavón; Veldmate voerde al gesprekken’

Argentijnse media wisten het zeker, ondanks dat Marc Overmars het ten stelligste ontkende: Ajax probeert werkt te maken van de komst van Cristian Pavón naar Amsterdam. Vandaag weet Telegraaf-journalist Mike Verweij te melden dat de Argentijnse vleugelaanvaller een ‘serieuze optie’ is voor Ajax en dat Henk Veldmate, hoofd scouting van Ajax, reeds een gesprek heeft gevoerd met het management van Pavón. De gesprekken bevinden zich volgens Verweij nog wel ‘in een aftastende fase’. “Ik denk dat iedereen Pavón wel kent. Hij is wel een goede aanvaller, maar wij gaan echt niets halen nu”, zei Overmars onlangs nog. Wellicht is de situatie nu gewijzigd.

De 23-jarige aanvaller, die bij Boca Juniors nog vastligt tot medio 2022, werd in eerder ook in verband gebracht met onder meer Barcelona, Zenit Sint-Petersburg, Newcastle United, AS Monaco en Arsenal. In een eerder stadium zou sportief directeur Nicolás Burdisso namens de Argentijnse topclub al gesproken hebben met een afvaardiging van Ajax, dat Pavón al sinds 2017 in de gaten houdt.

De elfvoudig international van Argentinië heeft een afkoopclausule van 42,5 miljoen, al beseft men zich bij Boca Juniors dat dit bedrag er op korte termijn niet inzit. Volgens eerdere berichten zou Ajax een bedrag van 9 tot 10,5 miljoen euro willen neertellen voor Pavón. De aanvaller speelde dit seizoen, vooral vanwege een aantal blessures, slechts 15 officiële wedstrijden voor Boca waarin hij goed was voor vier doelpunten en drie assists.

 

 

Related posts

15 Comments

   1. Bakkie

    En 12 mikjoen betaken
    Daar haak je hem echt wek voor
    (maak dan van élke l een k ;))

 1. Bakkie

  Ik weet het niet zo goed met deze kerel. Is op zich wel een grote naam, maar heeft nog niet echt zijn belofte waar kunnen maken. Waarom dan 12 miljoen voor hem betalen (en een hoop salaris waarschijnlijk) als je voor dat geld ook een groot (jonger) talent uit Zuid-Amerika kan halen. Zoals bijvoorbeeld Neres destijds

 2. Frip

  moeten eerst maar effe kijken of hij echt zal komen omdat overmars al zegt nu niemand te halen

 3. Donderbol

  Doet me als speler een beetje denken aan david neres. Niet bang om zijn man op te zoeken en kan hem dan uitspelen. Zou een goede vervanger zijn mocht hij vertrekken. Schat wel in dat ajax minimaal 13 miljoen moet neerleggen voor hem.

 4. a.p.

  vandaag zijn mijn gedachten bij vanavond 21.00 uur Kom op mannen laat ons juichen!

 5. Wijzijnajaxamsterdam

  Ik zeg halen ?alleen bied dan wel 15 mill dan heb je hem zeker weten met een strik er om. Grote clubs die intresse hebben. Als neres straks weg gaat heb je zeker weten potentie op de bank. Houd selectie scherp

 6. Mr Ajax

  Geen idee of dit wat is, al zijn er wel serieus veel goede clubs in hem geinteressseerd

Comments are closed.