Ajax wint vrij eenvoudig van Willem II en legt de druk weer bij psv

Ajax heeft vrij eenvoudig met 1-4 gewonnen van het altijd lastige Willem II in een uitverkocht Koning Willem II Stadion. Het leek in eerste instantie er op dat Willem II Ajax het leven zuur ging maken want Pol Llonch kopte rakelings over. Vlak daarna schoot Alexander Isak de bal tegen André Onana aan en werd de rebound gelukkig gemist. Ajax was echter wel effectief want de eerste kans die men kreeg werd mooi verzilverd. Een prachtige combinatie tussen Frenkie de Jong en Dusan Tadic sneed dwars door de Tilburgse verdediging en Frenkie kopte naar Donny van de Beek die de bal feilloos in het doel schoot (0-1). Even later maakte Daley Blind een ongelukkige overtreding in het strafschopgebied en Vrousai ging graag liggen waarop de scheidsrechter niets anders kon doen dan een penalty geven. Willem II heeft daar een specialist voor en Isak verzaakte niet  (1-1). Toch was het Ajax die vlak voor rust op voorsprong kwam. David Neres dribbelde naar de achterlijn en gaf een lage voorzet die prachtig door Heerkens achter zijn eigen doelman gewerkt werd (1-2).

In de tweede helft was het krachtverschil tussen de twee teams nog groter. Dusan Tadic gaf de precies op tijd gestarte Joël Veltman een prachtige pass waarop Joël de bal in één keer in de korte hoek schoot (1-3). De Tilburgers konden geen vuist meer maken hoewel er nog wel een voorzet vlak voor het Amsterdamse doel voorlangs ging. Willem II ging slordiger spelen en na balverlies van Vrousai kreeg Hakim Ziyech de bal vlak buiten de zestien voor zijn voeten hij haalde met recht vernietigend uit. Met dit doelpunt scoorde hij de honderdste doelpunt van Ajax in de competitie en bepaalde de eindstand op 1-4. Op 5 mei zullen de beide teams elkaar weer treffen maar dan voor de KNVB-beker.

Willem II-Ajax 1-4 (1-2)
14.  Van de Beek 0-1
26. Isak 1-1 Penalty
41. Heerkens 1-2 e.d.
53. Joël Veltman 1-3
70. Hakim Ziyech 1-4

Gele kaarten: Crowley, Lewis (Allen Willem II)

Opstelling Willem II:Wellenreuther; Lewis, Heerkens, Peters, Palacios; Anita, Llonch, Crowley; Vrousai (76. Dankerlui), Isak (84. Coulibaly), Pavlidis (90. Saddiki)

Opstelling Ajax: André Onana, Nico Tagliafico, Daley Blind, Matthijs de Ligt, Joël Veltman, Frenkie de Jong (83. Daley Sinkgraven),  Donny van de Beek, Lasse Schöne (75. Dani de Wit); David Neres, Dusan Tadic (75. Klaas-Jan Huntelaar), Hakim Ziyech.

 

Related posts

65 Comments

    1. JohnDoe77

      Fijn dat ook deze drempel genomen is. Nu duimen dat de lampies struikelen in Arnhem!

  1. vak411

    prima.. geen energie teveel. toch weer 3 punten. dit is best zo. vd beek en Veltman best! lekker achterover leunen nu.

  2. AB (back to normal: scherp, analytisch, to the point, fan van zienswijze Johan)

    Vitesse kan nu een gaatje slaan met een concurrent voor de na-competitie Willem II. Zou normaal gesproken een drive moeten geven tegen PSV.

    1. Amoebe

      Ab….bescheiden naam weer ??

      Waarom was je naam anders? Had je soms een schorsing?

  3. Koning Haarms Wolfs

    Eens kijken wat er gebeurt. Beide hebben een doel en beide willen winnen. Hoop dat Vitesse wint.

  4. Frip

    3punten is het belangrijkste en druk op psv en nu door naar de volgende wedstrijd

  5. EugAjax

    Goede overwinning met pracht goals van Ajax. Stuk voor stuk. Tweede mss niet als goal maar wel de voorbereiding. Tadic blijft wat mij betreft Ajacied van het jaar. Een echte leider die zijn verantwoordelijkheid neemt. En heel maar dan ook echt heel veel betrokken is bij mooie aanvallen en vooral bij veel goals.

    Donny vind ik ook een sterke speler. Ik zie Nico beetje achteruit gaan, maar zal er ongetwijfeld tegen Juve weer staan. Veltman goed gespeeld, en mooie goal van hem. Kortom toch wel weer een makkelijke avond, als ze hierdoor maar niet de bekerfinale gaan onderschatten.

    Als afsluiter, mooi eerbetoon lees publiekswissel voor Frenky.
    Verdiend en leuk voor hem dat er dan ook nog een finale aankomt met voor hem de twee beste supportersgroepen van Nederland ??. PSV nu weer aan zet. Helaas hebben ze nog nooit verloren in Gelredome. Hopen dan maar op gelikspelletje. Ja nog steeds dat kut hopen

    1. AB (back to normal: scherp, analytisch, to the point, fan van zienswijze Johan)

      Mag ik een oprechte vraag stellen Eug: waarom ben je terug?

    2. Prinsengracht

      Vraag2: waarom rot je niet gewoon weer op? Terug in je kist, pop zonder kop.

      1. Prinsengracht

        Er zijn er hier vast die het vervelend vinden dat een aantal mensen hier, waaronder ik, vervelend doen tegen Eug. Snap ik. Maar gaat niet stoppen. Nu heeft die kneus het weer over een publiekswissel voor Frenkie, terwijl die geblesseerd van het veld moest. Hij kijkt niet. Hij wert niets. Maar wel hele (domme) verhalen typen hier. Zo irritant.

        1. Moosie

          Oooh was ik maar een Eugenaar.
          Dan stond altijd mijn kissie klaar.
          Hoefde ik nooit de heg te snoeien.
          En kon het leven mij niet boeien.

    3. JohnDoe77

      Waar staat de eerste post van de Eug Reincarnatie?! Ik heb dit helemaal gemist. Eindelijk goden status!

      Wat een bijzonder leven heeft deze man;

      Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap (extra uteriene graviditeit, EUG)

    4. Pantelic

      Publiekswissel voor welke supporters? Frenkie heeft wel 42 minuten in het eerste van Willem II gespeeld. In Tilburg “houden” ze van Frenkie omdat hij 8.6 miljoen oplevert.

      1. EugAjax

        Pantelic, publiekswissel is wsl het verkeerde woord?. Ik vond het gewoon mooi van Willem II supporters. De reden ligt denk ik meer in dat ze trots zijn dat het een jongen van de club is die bezig is aan een mooie carriere met Ajax en FC Barcelona. Ze waarderen zijn kwaliteiten, ook al heeft hij nauwelijks daar in eerste gespeeld.
        Ik vermoed dat die supporters de centen niet zo veel kunnen schelen

        1. AB (back to normal: scherp, analytisch, to the point, fan van zienswijze Johan)

          Draaien niet verleerd he Eug ?

          1. AB (back to normal: scherp, analytisch, to the point, fan van zienswijze Johan)

            Alleen Willem II heeft supporters die niets om geld geven in tegenstelling tot 90% hier. Eug bedenkt redenen en doet dan hier voorkomen dat hij zeker weet dat het zo zit. Maar ja, hij heeft dan ook de Cruijff University cum laude afgesloten ?

          2. Litmanen

            Fijn dat je er weer onder eigen naam bent AB. Wordt je niet kotsmisselijk van je zelf? Of ga je nu meteen weer je nick veranderen?
            Eug aanvallen terwijl je zelf de grootse persoonlijkheidsstoornis hebt van heel Nederland e.o.

            Figuren als Prinsengracht en Moosie, ach, nooit een normale bijdrage, alleen maar andere supporters afzeiken, net als Dickiedik.

            Janmer dat dit soort figuren geen andere hobby gaan zoeken. Iets samen beginnen in een gesloten inrichting.

            En vrienden, ik hoor helemaal niets negatiefs over Veltman? Verkeerde wedstrijd gekeken? Of inmiddels de wijsheid gevonden dat Joel een betere back is dan Mazra?

            Nou kom maar weer op met de modderstroom. Ik ga er vast goed voor zitten, anders rol ik weer van de bank….

          3. AB (back to normal: scherp, analytisch, to the point, fan van zienswijze Johan)

            Waarom zou ik jouw bijdrage bekritiseren Litmanen. Je stukje zit vol gif terwijl je zelf aangeeft daar een hekel aan te hebben. Ga eens over tot het geven van gewoon commentaar, een gewone zienswijze op het spel, zonder telkens anderen hier in te betrekken. Toon nooit je eigen zwakte zou ik zeggen ?. Oh ja, en laat die “haat” t.o.v.een aantal spelers gewoon achterwege. Nergens voor nodig. Iedereen is van de wereld, de wereld is van iedereen toch? Ik ben het overigens niet eens m.b.t. Je opmerking over Mazraoui in verhouding tot Veltman. Ik vind Mazaroui in zijn totaliteit een betere voetballer dan Veltman die ook beter tot zijn recht komt op de rechtsback plaats dan Veltman. Dat hij nog kan en vooral moet groeien, is logisch. In mijn ogen zit Veltman aan zijn top en datis voor de rb positie onvoldoende. Het is een back-up bij gebrek aan beter (niet vervelend bedoeld).

          4. Litmanen

            Nou vooruit, een reactie.
            Jij gooit alleen maar met gif, onder welke naam dan ook, vandaar dat iedereen hier jou ook herkend.
            Dan inhoudelijk, Veltman is een verdediger en tegen Willem ll een van de beste bij Ajax.
            Ziyech daarentegen, jouw halfgod, raakte 1 bal goed, met zijn verkeerde been. Voor de rest speelde Ajax de hele wedstrijd met tien man.
            Snel verkopen en hopen dat we er nog wat voor krijgen ook.

          5. dickst14

            Wat ben je toch een zielige lul. Altijd Ziyech afbranden. Niemand heeft interesse in hem, alleen subtop. Als Bayern zich meldt doe je de gordijnen weer dicht en horen we je dagen niet. En ja Veltman speelde redelijk ja. En als Veltman echt goed zou zijn…. perfect voor Ajax, maar hij komt tekort. Ik heb helemaal niks tegen Veltman, dat lijkt zo, maar komt door een zwakzinnige die hem een wereldtopper vindt.

          6. AB

            Litmanen, lees je tweede zin en daarna je laatste drie zinnen nu eens rustig terug.

  6. Charka53

    Drie punten binnen geen schade opgelopen alleen Frenkie door zijn enkel gegaan begreep ik nu maar hopen dat pisvee punten laat liggen dan kunnen weet een goed gevoel Juventus ontvangen.

  7. Joodjuh

    Lekker dat de 3 punten binnen zijn! Nu maar eens kijken of PSV van Vitesse weet te winnen.

    1. ajacied078

      hoop het niet. 1-1 zou mooi zijn. dan pakken we die boeren op doelsaldo.

      1. Amoebe

        En dan winnen ze de laatste wedstrijd 9-0….dat doelsaldo hebben we slechte ervaringen mee!

    1. De Nees

      Clubs doen meestal hun plicht niet op het einde. ‘Helemaal niks in Amsterdam’ is ff belangrijker voor hun.

  8. Bert Betondorp

    Die Veltman, eerst verguisd, nu bejubeld, kan verkeren! Gefeliciteerd Veltman
    goed gespeeld mooie goal, ga zo door ook tegen Juventus

  9. Pantelic

    Zo sta je bijna 3 jaar niet meer op plek 1, binnen een week 2 keer. Dit smaakt naar veel meer??

  10. Bigboss

    Nu wachten op hopenlijk punt verlies. Slechte eerste helft tweede
    Heldt
    Goed gemaakt

  11. AB (back to normal: scherp, analytisch, to the point, fan van zienswijze Johan)

    Dan zou ik inmiddels 20 schorsingen gehad moeten hebben. Koers is nu gewijzigd vandaar de, tijdelijke, aanvulling bij nick.

    1. AB (back to normal: scherp, analytisch, to the point, fan van zienswijze Johan)

      Reactie op Amoebe bovenaan.

        1. AB (back to normal: scherp, analytisch, to the point, fan van zienswijze Johan)

          ?
          @ de Nees: gewoon ff opletten ? De “oude” AB was ook altijd kritisch richting Eug en Litmanen. Maar ja, wie niet ?

          1. vak411

            de oude AB gatver dat je zo over jezelf praat. geeft aan dat je nooit jezelf bent geweest. natnek

          2. Prinsengracht

            411, ik snap best wat jij tegen AB hebt. Ik snap dan niet dat jij zo vriendelijk bent tegen EUG. Ook die is nooit zichzelf. Alleen verzint die dingen die veel ernstiger zijn. Hij zou bedreigd zijn met een pop op de heg zonder kop. Hij zou daarvoor de politie hebben ingeschakeld. Achteraf gaf hij toe dat hij dat allemaal verzonnen had. Hij heeft hier gezegd dat hij een hartoperatie moest ondergaan. Een paar dagen later schreef zogenaamd een vriend van hem hier dat EUG de operatie niet had overleefd. Er waren er hier die dat best erg vonden. Later gaf de springlevende EUG toe dat hij ook dat allemaal had verzonnen, nadat hij dat eerst nog had ontkend. Je valt AB dus aan op iets wat je EUG kennelijk vergeeft. Dubbele moraal.

    2. Zlatan4ever

      AB , ik denk dat mongool je volgende nick moet worden.
      Wat ben jij een sinpele clown zeg met teksten als “ back to normal “ . Eens een mafkees altijd een mafkees. En speciaal in jou geval een “laffe” mafkees

      1. AB

        Hoi Zlatan, ik heb al eerder gevraagd hoe ik jou kan herkennen bij de ingang bij een thuiswedstrijd. Woensdag ben ik ook weer van de partij voor een mooi avondje Ajax.

        1. Zlatan4ever

          Dat heb je gezegd AB, maar je zei ook dat je op het laatste moment niet kon….gelijk aan de 1e zogenaamde ontmoeting….
          Zoals ik al zei: eens een sukkeltje altijd een sukkeltje ?

  12. Prinsengracht

    Off: ik vind dat Ajax een trendsetter moet zijn op het gebied van ouderschapsverlof. Mevrouw Heitinga is zwanger. Ik stel voor dat John vanaf morgen 4 jaar ouderschapsverlof krijgt.

    1. Amoebe

      Maak jij Kristensen ook ff zwanger dan….als je een beetje clubliefde hebt dan leg je hem even voorover!

      1. Prinsengracht

        Ik geloof dat jouw clubliefde groter is dan de mijne. Is er ook een mevrouw Kristensen? Daar wil ik eventueel over nadenken.

    1. nash1900

      Laten we maar normaal doen, deze ploeg heeft klasse laten zien,maar ook een onvolwassen instelling. En we zijn met een achterlijk zwaar programma bezig…….

Comments are closed.