Veltman weet het: ‘Ik moet aan de bak, ja’

Joël Veltman kan zich waarschijnlijk op gaan maken voor een paar drukke weken. De verdediger die terug is van een blessure zou de komende weken weleens veel minuten kunnen gaan maken. Door de rode kaart van Noussair Mazraoui zal er een schorsing volgen voor de competitie. Daarnaast is Mazraoui ook geschorst voor de eerste Champions League ontmoeting met Juventus, volgende week woensdag 10 april in Amsterdam. ‘Ja, ik moet aan de bak, ja’, aldus Veltman in gesprek met Voetbalzone.

‘Rasmus (Kristensen, red.) en ik kunnen er spelen. Hopelijk ben ik dat, maar dat zien we woensdag (Ajax speelt dan tegen FC Emmen, red.) wel. Ik heb drie oefenwedstrijden gespeeld en tegen NAC Breda en Real Madrid ben ik ingevallen. Nu was het iets langer. Zo wordt het lekker opgebouwd.’

De overwinning op PSV (3-1) is een heel belangrijke en voor Veltman was het wellicht ook even wennen dat Ajax in de slotfase met liefst zes verdedigers speelde. ‘Nee, dat heb ik ook niet vaak gezien’, lacht hij. ‘Op een gegeven moment stonden we met zes verdedigers. Wanneer ik wist dat we gingen winnen? Bij de 3-1 van Neres.’

De titelstrijd ligt door de zege van Ajax weer open, al weet Veltman ook dat je uiteindelijk kampioen wordt tegen de kleintjes. ‘Drie punten vandaag is mooi, maar tegen FC Emmen zijn het ook weer drie punten. (…) Als Ajax moet je altijd kampioen worden. Dat is vier jaar niet gebeurd en dat is veel te lang.’

Related posts

31 Comments

  1. Wenen 1995

    Vond Veltman niet verkeerd invallen. Hopelijk lukt het hem ook om vanaf minuut 1 te knallen.

    1. AjaxKat

      Ben bang dat ie nog niet klaar is voor de volle 90 minuten. Misschien moet je hem max een uur laten spelen en dan Kristensen. Moet wel zeggen dat ik Ajax rechtsachter wel kwetsbaar vind. Ook met Maz die daar toch steeds de zwakste schakel blijft.

      1. ajacied078

        vind kristensen toch echt de zwakste van de 3. veltman en maza doen nog iets wat op verdedigen lijkt. kristensen laat zn man elke keer lopen.

    2. De Nees

      Maz achterin is billenknijpen, je kan wachten op een cruciale fout en hij stelt je helaas niet teleur. Dan maar veel liever Veltman, ondanks zijn mindere punten is het meer een verdediger dan Maz.

  2. Litmanen

    Het is hem gegund om zich naar een keuke transfer te voetballen. Bij Ten Hag zal hij nooit eerste keus worden. Een kind van de club. Moet in de Bundesliga aan de bak kunnen.

  3. Litmanen

    Het is hem gegund om zich naar een keuke transfer te voetballen. Bij Ten Hag zal hij nooit eerste keus worden. Een kind van de club. Moet in de Bundesliga aan de bak kunnen.
    En inderdaad, voor iemand met zo weinig spelritme viel hij uitstekend in. In elk geval beter dan dure aankoop Magallan…….

    1. Bakkie

      Die Magallan heeft nog niet kunnen overtuigen inderdaad, sterker nog: het lijkt alsof hij gewoon niet kan voetballen. Toch was ik heel blij dat Magallan Luuk de Jong ging dekken, en niet Veltman. Want dan was het sowieso fout afgelopen.

  4. Ajax 1

    Veltman is een echte ajacied. Maar niet vh cl niveau wat we proberen te halen. Een goede rechtsback is wat mij betreft een vd prioriteiten voor komend seizoen.

  5. Bakkie

    Wat ik niet snap als ik die Veltman zondag zie lopen: Het lijkt wel of hij nog smaller en kleiner is geworden. Als je zo lang geblesseerd bent, dan kom je toch met veel meer spiermassa terug? Nou ja, het zal zijn bouw wel zijn.

    1. FrankiC

      Huh, ik zou zeggen dat als je lang geblesseerd geweest bent de spiermassa afneemt….

      1. Bakkie

        Het enige wat je kan doen als je geblesseerd bent is fitnessen, toch? Oke, en op vakantie gaan bijvoorbeeld 🙂

        1. Donderbol

          Bakkie heeft een punt! Tijdens een kruisbandblessure duik je vaak het krachthonk in. Ik denk alleen dat dat helemaal niet goed is voor de andere kwaliteiten van een voetballer. Misschien heeft een verdediger nog wat aan spiermassa, maar als je naar Dolberg kijkt….
          die kwam ook getrainder terug na zijn blessure, maar het lijkt wel of hij geen souplesse meer heeft zoals daarvoor..

  6. Frip

    Ik heb het niet echt op veltman maar vind hem wel steeds beter worden en viel goed in ?? met de juiste instelling van een echte prof

  7. Charka53

    We gaan het zien of Joël een eindje terug is en ik meer vertrouwen in hem dan in Kristensen.

    1. ajacied078

      kristensen en mallagan waren echt zo slecht. snapte die wissel echt niet. maja winnende trainer heeft gelijk. maar niveau rechts achterin moet echt beter.

  8. Harry_Kleingeld

    Veltman valt goed in de laatste tijd. Hij weet de tegenstander vaak een kaart aan te naaien (malen eerste minuut) en het spel te vertragen. Dat was nodig tijdens pisvee ?

  9. EugAjax

    Veltman ipv Mazra is geen probleem. Ik vind het zelfs een verbetering als je naar heel elftal kijkt. Mazra heeft aanvallend stuk betere bijdragen dan Veltman, echter onze linkerkant heeft ook al een back die graag super aanvallend over het veld beweegt. Geen probleem, maar ik vind twee van zulke backs de balans in elftal verzwakken. Dat zie je regelmatig terug bij doorbreken van buitenspelers van tegenstanders.

    We gaan het zien. Maar ik vermoed dat het verdedigend stuklen beter komt te staan nu. Veltman is zeker beter als Kristensen.

Comments are closed.