Kuipers vastberaden: ‘Hier hebben we de VAR voor’

Björn Kuipers vertolkte zondagmiddag een hoofdrol tijdens Ajax – PSV door tweemaal toe gebruik te maken van de VAR. Nadat hij bij het eerste beeld Mazraoui met rood van het veld stuurde was er daarna een situatie waarin hij Ajax een strafschop gaf. Na afloop liet Kuipers weten volledig achter beide beslissingen te staan.

‘Mazraoui kreeg in eerste instantie een gele kaart voor zijn actie tegen Angelino waarin Noussair met een te hoog geheven been het hoofd van de PSV-speler raakte. Nadat Kuipers werd geroepen door videoscheidsrechter Pol van Boekel besloot hij de rode kaart te trekken. ‘Ik was van mening dat de overtreding onbesuisd was en daarom toonde ik de gele kaart. Na het bekijken van de beelden zie je dat het toch ernstiger is dus daarom gaf ik de rode kaart. Met de strafschop zat ik er ook naast want ik keek er recht in en dacht dat Neres vrij makkelijk naar de grond ging. Op de beelden daarna zie je dat Schwaab het been van Neres schampt dus een strafschop. Hier is de VAR ook voor bedoeld, we moeten de duidelijke fouten eruit halen.

Bron: Fox Sports

Related posts

17 Comments

    1. Arie

      Hoezo goed die VAR heeft de overtreding van die Pis Veer op Tadic gemist was ook diep rood.

  1. Wenen 1995

    De VAR heeft zijn werk goed gedaan (dit keer). Ben echter bang dat we niet altijd positief zullen zijn…..

    1. FrankiC

      Zolang het maar techt doet aan de situatie. Voor de meesten (omder ons) is het moeilijk om er objectief naar te kijken. Zoals onze Sjaak Zwart: ‘te laag koppen van Angelino’ ?

      1. Wenen 1995

        Viel ook van de stoel van het lachen toen Vd Vaart de opmerking van Sjaak vertelde ?

      2. Arie

        Kan me hier ook in vinden die PisVeer dook in mekaar als hij mee springt of recht op blijft gebeurd er niets.

  2. Frip

    Hij heeft goed gedaan vond ik rode kaart terecht en penalty kan je geven maar kan zo maar ook niet

    1. Finidi

      Nee klopt maar heb wel ff het “ avé Maria “ opgezegd met die rode kaart hoor tot aan penalty uiteraard….

      1. Charka53

        Het was natuurlijk een lompe overtreding en dat dan onze verdediging niet scherp is bij die vrije trap toen dacht ik dit is het einde maar onze jongens hebben er een prachtige overwinning uit gesleept , niks dan lof .

  3. Slingertje.

    Terecht rood na die domme actie en dat kan hem zomaar 2 a 3 wedstrijden gaan kosten.

  4. Arie

    Wat is er toch met ons als rechtsback het blijft de zwakkeplek in veel wedstrijden we hadden beter een goede rechtsback deze winter kunnen kopen

Comments are closed.