Strijdend Ajax wint van psv en houdt zicht op kampioenschap (Incl. foto’s)

Ajax heeft laten zien dat de strijd om het kampioenschap zeker nog niet gestreden is. In een kolkende Johan Cruijff Arena wist ons aller Ajax vechtend met 3-1 te winnen van de huidige koploper. Al in de eerste helft liet Ajax zien dat zij de wedstrijd, met een Champions League-opstelling,  speelden om te winnen want psv werd teruggedrongen. Al vroeg in het duel was Ajax dicht bij de openingstreffer door een afstandsschot van Hakim Ziyech, dat bij de doellijn weggehaald werd door Nick Viergever. Psv rekende steeds op een counteraanval en Ajax kon slechts een paar speldenprikken via David Neres en Hakim Ziyech uitdelen. In de 21ste minuut was het echter wel raak door een voorzet van Hakim op Dusan Tadic. Echter het was niet Dusan die de bal in het doel van Zoet schoot maar het was psv-er Daniel Schwaab, waarvoor dank (1-0)! Hierna drongen de bezoekers wat meer aan maar er werd niet op het Amsterdamse doel geschoten.

In de tweede helft ging Ajax vrolijk door en het was Noussair Mazraoui die de 2-0 op de pantoffel had maar de bal werd gekeerd door doelman Zoet. Psv moest wat doen en werd daardoor ook gevaarlijker want André Onana hield vlak hierna een poging van Hirving Lozano tegen. Vijftien minuten later veranderde de wedstrijd totaal. Noussair Mazraoui kwam volgens Bjorn Kuipers te hoog in en bestrafte hem met een gele kaart. De VAR dacht daar anders over en op hun advies besloot Kuipers Mazroui rood te geven. Alsof de tegenslag nog niet groot genoeg was kopte Luuk de Jong ook nog eens de gelijkmaker binnen (1-1). De bezoekers roken bloed en bleven steeds meer aandringen en moesten de Ajacieden vechten als leeuwen. Door deze inzet wist David Neres het doelgebied psv te halen en werd op de achterlijn onderuit getikt. Kuipers wilde van niets weten en liet doorspelen. Toch was het weer de VAR die ingreep en Kuipers kende een strafschop toe. Dusan Tadic eisde de penalty op en schoot de bal feilloos binnen (2-1). De bezoekers gooiden hierna nog meer kolen op het vuur en Ajax moest alle zeilen bijzetten om stand te houden. Mooi was het niet maar het was wel effectief. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd gaf David Neres de bezoekers de laatste dreun door van links prachtig in de verre hoek te scoren en de eindstand op 3-1 te zetten.

App-gebruikers: Bekijk de foto’s op onze website www.AjaxFanzone.nl via deze link

Weer een heerlijke sfeer in het stadion!

Succes mannen!

De rook van het vuurwerk was nog niet opgetrokken en we klapten er al op

Calimero probeert een penalty te versieren

De Jong en De Jong zij aan zij

Aanslag op Lasse zijn voet!

Hakim bleef ook bikkelen

Zelfs bij boze psv-ers blijft Lasse vriendelijk

André Onana is de grootste

Dank je Schwaab voor de 1-0!

Braziliaans vuur op het veld

De VAR heeft wat gezien en Bjorn Kuipers bestudeert de beelden…

Rood voor Noussair Mazraoui…

Eric ten Hag kijkt niet zo blij naar Noussair

Dusan Tadic schiet de penalty hard binnen (2-1)

En na de 3-1 van Neres is de overwinning een feit

Scoreverloop:

(21′) Schwaab 1-0 Eigen doelpunt
(57′) Luuk de Jong 1-1
(72′) Dusan Tadic 2-1 Penalty
(96′) David Neres 3-1

Gele kaarten: Sadilek, Malen (PSV); Tadic, Onana, Neres (Ajax)
Rode kaarten: Noussair Mazroui (Ajax)

Opstelling Ajax: André Onana; Nico Tagliafico, Daley Blind, Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui; Frenkie de Jong, Donny van de Beek (86’Lisandro Magallan), Lasse Schöne (59′ Joel Veltman); David Neres, Dusan Tadic, Hakim Ziyech (80′ Rasmus Kristensen).

Opstelling psv: Zoet; Dumfries, Schwaab, Viergever (71′ Sainsbury), Angelino; Rosario, Sadilek (72′ Malen), Hendrix; Lozano, De Jong, Bergwijn

Related posts

67 Comments

 1. Mr Ajax

  Heerlijke 1e helft en wat een inzet de 2e helft. Zwaar verdiend op naar de 34e!!!

  1. Finidi

   Wat heb ik die VAR vervloekt tot de penalty haha top gedaan jongens ! Gefeliciteerd allemaal

 2. Charka53

  Pffff wat een spannende pot en ze hebben er voor gestreden met 10 man en dan de nekslag in de voor pisvee belangrijkste minuten na de 90 nu maar hopen dat het nog goed komt.

 3. Frip

  Ik had er een hard hoofd in na de rode kaart van mazraoui maar ik moet zeggen de strijd was geweldig ik kan alleen maar zeggen het is weer open en echt klasse en top ?? gespeeld

  1. FrankiC

   Hoe kan het toch dat TH Neres een aantal wedstrijden buiten de basis heeft gehouden? Wat een gevaar sticht hij.

 4. -buitenkantje rechts-

  Een realistische overwinning.. hoe vaak verspeelden we niet punten door een wedstrijd niet over de streep te trekken.. Nu werd er met 10 man een muur gemetseld met Neres voorin in een vrije rol. Wat een geweldige wedstrijd speelde hij zeg! Fantastisch! Daar kan ìk nou van genieten.
  Met 10 man 2x scoren is gewoon erg goed tegen PSV..
  Met de blunder van Mazraoui en Onana had de wedstrijd zomaar kunnen kantelen. Dus ook compliment aan Ten Hag die dit gewoon prima aanpakte. Het is nog niet gespeeld..
  Tadic zijn geld meer dan waard dit seizoen..

  1. Fan

   Jij vond dus de wissels en taktiek logisch? Ik ind dat we kunnen spreken van lucky Ajax. De laatste 20 minuten had Ajax niets te vertellen. Door een stupide overtreding op de achterlijn krijgt Ajax een pingel. Door met 6 verdedigers te spelen haalde Ajax alle gevaar naar zich toe. In mijn ogen een beginnersfout van de trainer die met puur geluk goed uitpakt. Er zat totaal geen voetbal meer in het spel. Blij met de overwinning maar niet met de gevolgde taktiek. Tadic en Ziyech zijn spelers die je juist in het veld moet houden, Ziyech wisselen was gewoon stupide.

   1. -buitenkantje rechts-

    We winnen met 10 man met 3-1 tegen PSV..en jij zit nòg te zeiken! Fuck off van dit forum ‘vriend’..

    1. Fan

     Ik zat op de tribune en iedereen om mij heen was het eens: stupide wissels en vervolgens mazzel. Feest gevierd? Tuurlijk. Kritisch? Tuurlijk.

     1. -buitenkantje rechts-

      Wist niet dat we een speciaal vak voor azijnzeikers en zuurpruimen hadden..
      Na zo’n wedstrijd met zo’n spanning en dit resultaat moet je gewoon blij zijn met het resultaat.. Gewoon erg knap met 10 man.

     2. Fan

      Excuus voor het hebben van een mening. Ik heb duidelijk aangegeven dat we feest hebben gevierd. Succes verder.

     3. De Nees

      Met 10 man wil je nog vol op de aanval en nog wel tegen deze tegenstander?? Nep-Fan ga korfbal kijken sufferd.

     4. Fan

      Ik heb altijd begrepen dat je zo ver mogelijk van je eigen doel moet blijven. Ik zag de laatste 20 minuten iets volslagen anders dankzij de wissels van ten Hag.

     5. Vak 120

      Ja en dan lozano op snelheid er door laten lopen!! Niet zo dom praten gast!

     6. Zlatan4ever

      Hij praat in ieder gevoel poep gelijk aan AB. Hoe het Ajax vergaat altijd wat te zeiken….
      Wees gewoon blij dat wij nog steeds mee doen

     7. RickyAmsterdam

      Als jullie je storen aan die “ab”, besteed dan ook geen aandacht aan hem onder ieder bericht. Door het zo vaak over hem te hebben doe je em alleen maar eer aan.

   2. FrankiC

    Een keer een zakelijke wissel, met extra lengte in het centrum. Prima toch.
    Maar hoe je het wendt of keert: of een wissel goed of slecht is wordt gemeten aan de einduitslag.
    Als we verliezen een wissel in twijfel getrokken!

    1. Litmanen

     Voor de eerste keer vond ik de wissels logisch. De rode kaart van de slecht spelende Mazra was terecht, juist omdat hij tijdens zijn actie zijn been ook nog eens strekte. Vandaag, niet voor de eerste keer, erg zwak.
     De wissel van Ziyech voor Kristensen leek gek maar was logisch. Ziyech verdedigde niet mee op rechts. Waarschijnlijk was hij niet echt honderd procent na zijn blessure.
     Zijn reactie bij de wissel was des Ziyechs. Belachelijk. Je team is met de laatste kans bezig, hou je mond en stel je professioneel op.
     Ik zal het niet hebben over zijn kansloze schoten van afstand, hijblijft dat toch doen.
     Frenkie, Donny, Tadic, Blind, De Ligt en Neres waren de beste van het spul vandaag.
     En natuurlijk was ik persoonlijk erg blij dat Veltman goed inviel.

     1. Bakkie

      Ik was ook blij dat Veltman zijn niveau haalde, ook al is het dan nog steeds een zesje

  1. Ajax 1

   Zo, wat ben ik blij. Niet de mooiste of beste wedstrijd, maar hier ga ik voor naar het stadion. Spanning, emotie, strijd en een winnend Ajax!

   Ik wil nog ff een kanttekening maken bij de zes verdedigers. Ik snapte het ook niet helemaal, maar het waren er vijf (kun je nog steeds discussieren of het er een te veel was). Blind ging naar de plek van schone wat ik niet gek vond. Die speelde namelijk echt goed gisteren. Zelf had ik wsl nog een middenvelder erin gebracht en niet magellan. De wit om middenveld weer te pakken, want daar ontstond veel ruimte en kon psv ineens op gaan bouwen.

   Maar…..who cares…..3-1!!!!

 5. Forever nr14

  Fan, geen woord van verzonnen, vond Tadic en Zyech trouwens niet sterk spelen, maar bij gebrek aan beter altijd laten staan, neeeeeeee denkt onze tob trainer we gaan Donny wisselen echt niet te bevatten?
  Wat ik niet begrijp wat een ieder Zyech zo adoreert? 3x geschoten nou schieten, en 1 lucky bal waar de 1-0 uit komt dat is het dan, en dan maar Zyech op een voet stuk zetten?? Waarom

  1. Fan

   Ziyech zet ik niet opeen voetstuk maar in deze wedstrijd had je hem moeten laten staan vanwege zijn baltechniek. Hij kan aannemen, vasthouden, kijken, doorspelen. Nu was het vrouwen en kinderen eerst met twee, sorry, lucky uitvallen.

    1. -buitenkantje rechts-

     Ziyech was hiervoor nog geblesseerd.. Kon het niet meer belopen..Werd terecht gewisseld.. Met Neres en Tadic voorin is dat heel logisch.. Neres super belangrijk.. Tadic moet de belangrijkste pingel van dit seizoen nemen.. Het pakte dus prima uit.

     1. Fan

      Is prima. Ajax met een verdedigingsblok van 6 man. Daar wachten we echt op. De rest van het seizoen ook doen als we met 1-0 voor staan tegen Emmen, excelsior en Groningen. Zekerheid voor alles. Ik vind het gewoon KUT wissels. Ziyech had voor geen meter een wissel nodig, daar was hij zelf ookerg duidelijk over.

     2. Zlatan4ever

      Fan is 100% AB, anders kan je niet zo stom lullen over “heilige” Ziyech die overigens terecht gewisseld werd. Maar dat mag niet van “imam AB”

     3. Zlatan4ever

      Denk het niet de Nees, in zijn geval heb je voor voortplanting een vergunning nodig….
      En daar komt hij niet voor in aanmerking

     4. Litmanen

      Fan is overduidelijk AB. De man die al veertig keer afscheid heeft genomen.
      Niks mis mee als iemand even afscheid wil nemen hier, maar AB is de zelfde dag altijd weer terug onder een nieuwe nick.
      Ach, hij is zo herkenbaar, dat hij het net zo goed achterwege kan laten.
      Ik zei het zelf hier al eerder, BR heeft gelijk. Ziyech was duidelijk niet fit genoeg voor 90 minuten. Hij kon het met tien man niet meer opbrengen. Daar is niks mis mee, maar reageer even normaal als je dan een keer gewisseld wordt. Als je zo’n verkeerd zelfbeeld hebt op dat moment komt dat een beetje belachelijk over.
      Veltman stond tegen twee man, dus in dit geval was Kristensen van harte welkom.

     5. Moosie

      bla bla bla Zyech afzeiken ,slijmen bij buitenkantje, bla bla bla .
      Aldus Heintje Davids van het Forum.

     6. Fan

      Heb ik het ergens tegengesproken flippie Litmanen? Wie komt er zelfongevraagd terug? Jij, terwijl je net als Eug tussen 6 plankjes hoort.

 6. ajaxpers

  Als je met 10 mam van de koploper wint en je zeikt nog dan heb je serieus een ander probleem. Het gaat puur om de 3 punten en die zijn met bloed, zweet en tranen binnen. TH wisselt het hele seizoen al kut

  1. Fan

   Waren de wissels anders uitgepaktdan was ten Hag volkomen gefileerd. Nu is het gewoon lucky Ajax (en daar hou ik ook van) en mag je geen kritische noot plaatsen? Of misschien pas over twee dagen? Ik doe het nu al.

     1. Fan

      Toch gek dat één nick zoals AB blijft hangen terwijl dat al de zoveelste andere nick was.

 7. ajax62

  Prima inzet, goed gespeeld, en goed gewisseld. Blijft lastig je team om te moeten zetten na een rode kaart.

  1. HDfan

   Zo is het, als we aanvallendend hadden gewisseld en verloren zei iedereen had nou verdedigend gewisseld TH…?

   1. Fan

    Er was nu geen sprake meer van een middenveld. Daar werden we compleet overlopen. Nergens zeg ik aanvallend wisselen. Middenveld gaven we vrijwillig weg en dat is tactisch niet slim. Het heeft goed uitgepakt, ben ik blij mee maar was gewoon mazzel en geen kunde van TH. Maar je mag hier weinig zeggen vooral als het gaat om partijen tegen Feijenoord of PSV. Dan worden alle principes overboord gegooid. Behalve bij mij ?.

 8. EugAjax

  Zeer nuttige overwinning ! Op zijn Eindhovens langs PSV ⚽️?. Altijd lekker en juist nu ! Niet alleen omdat we weer gaan meedoen, maar vooral omdat we vanaf nu altijd eerder dan PSV spelen, op laatste 2 wedstrijden na natuurlijk. Dus 5 keer druk extra opvoeren en dan hopen ja helaas het is nog steeds dat kut hopen op misstap van PSV.

 9. De Nees

  Wordt ’s tijd om met een echte RB te spelen ipv een gemaakte. Maz stapelt fout op fout, dit kost je wedstrijden. Genoeg domme capriolen gezien van hem als RB, ga maar strijden voor een plekkie op MV.

  1. FrankiC

   Komt eraan: Sergino Dest (ik vind hem potentie hebben voor het eerste). En eens, in de grote wedstrijden staat Mazra er verdedigend niet. Hij moet zich richten op een plek op het middenveld.

 10. a.p.

  Dit is en was Ajax strijden tot de laatste minuut , ik heb genoten in een prachtig sfeer in de Johan Cruijff Arena

   1. Yindi02

    Ik hoop toch echt dat Ajax ook in staat is om een (non) Ajax type spel te spelen wanner de situatie hier om vraagt.
    Gisteren was dat zeker het geval. Soms moet je blij zijn met het resultaat. En als trainer moet je dan ook geluk hebben dat het allemaal net goed valt. Kortom” die 3 punten waren zeeeeeeeer belangrijk en wie maakt zich daarna dan nog druk om de vraag of het wel des Ajax was? Spelen toch niet iedere week zo?

 11. Zlatan4ever

  Ajax terechte winnaar, 1e helft de meest aanvallende ploeg tegen een wederom laf spelend Pisvee. 2e helft strijd geleverd met 10 man en nog de 3-1 op het eind als slagroom op de taart. WZAWZDB ✡️⚽️??

 12. Forever nr14

  Eug, ze hebben al vaker op kop kunnen komen, en twijfel of ze zelf wel met die druk om kunnen gaan zie (laat ik ze maar niet noemen) ben benieuwd of ze het as woensdag op dat rubber ook op kunnen brengen in een stadion met 10.000 man. Oke gisteren moesten ze ook en met een beetje mazzel maar ook strijd win je m, maar nog meer zo’n Zyech, Onana en Mazz fouten en weinig rendement (Zyech) laat ik me verassen.

  1. EugAjax

   F14, op zeker dat je hier gelijk in hebt. Al sinds eeuwwisseling heeft Ajax de ziekte dat ze het vaak niet kunnen afmaken als het echt moet. Dit jaar is dat idd erg. Maar als ze die schaal echt willen wordt het nu echt tijd ! En ja daar komt het rotwoord weer. Laten we hopen dat heren nu echt wakker zijn

 13. Forever nr14

  Overigens ben ik het ermee eens dat Zyech wat acties en werkt, maar hij moet toch echt eens ophouden met dat proberen van afstand te schieten zeg, altijd maar langs, over, of een terug speel bal voor de keeper, word daar zo moe van! Oeiii mag niet gezegd worden hier he!
  En als je dan gewisseld word, ga je eraf zonder mokken, wat denkt ie dan wel zeg, zichzelf boven het team plaatsen, terechte wissel ondanks dat ik het niet met TH eens ben, maar Zyech breng en bracht niks.

 14. Kapstein

  Veltman viel goed in. Maggalan mag wat mij betreft op de bank blijven voortaan.

 15. Zlatan4ever

  Ben geen fan van Veltman maar hij dit keer goed in, in tegenstelling tot Maggalan…..

 16. reinaldo9

  En woensdag gelijk spelen, zulke dingen doet ajax vaker. Hoop van niet natuurlijk. Volhouden!!!! 7x winnen

Comments are closed.