Gametalk Nederland – Duitsland ter ere van Johan Cruijff

Vandaag hebben wij een speciale editie van onze rubriek Gametalk ter ere van Johan Cruijff die ons alweer drie jaar geleden heeft verlaten. Voorspel de uitslag van de wedstrijd Nederland – Duitsland die vanavond zal worden gespeeld in de Johan Cruijff Arena. Geeft de uitslag door op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht en win onderstaande tekening van Henk Veen.

App-gebruikers: Bekijk de tekening op onze website www.AjaxFanzone.nl via deze link

Related posts

46 Comments

    1. HURBIE

      We zullen je nooit vergeten
      Jij bent degene die onze club wereldwijd bekend heeft gemaakt

  1. Amoebe

    Wel mooi om te zien hoe enorm het nog leeft in de wereld.

    Vaak verwateren dingen maar ik denk dat deze man nog lang wordt geeerd!

    1. Amoebe

      Hoe het nog leeft……Misschien beetje een rare woordkeuze besef ik mij nu maar bedoel het niet rottig.

  2. Frip

    Mooi ik hoorde vandaag op de radio dat ze op de schermen beelden laten zien van Cruijff ??❌❌❌

  3. EugAjax

    Ajax = Cruijff, Cruijff = Ajax en nog zoveel meer….mooie gedachte dus om Nederland – Duitsland ter ere van Johan te spelen. In Johan Cruijff Arena. Johan, elke week een youtube fimpje bekijken van jou geeft mij veel inspiratie!

      1. EugAjax

        Zit wat in KBouter. Daarom zou het extra mooi geweest zijn als Oranje in geest van Johan die Duitsers klop had gegeven. Helaas is het tegendeel waar……..tegelijkertijd vond Johan Bayern Munchen een schoolvoorbeeld hoe je een voetbalclub moet opbouwen.

        1. De Nees

          Wat is er AB? Had jij niet laatst een verhaal over medemenselijkheid, hoe begaan je bent met homo’s? Of was dat alleen om je schijnheilige smoel te tonen?

          1. FrankiC

            @redactie
            AB én Eug geven onrust op de fanzone. Enige waar ze op uit zijn is ons vermoeien met ellenlange posts waarin ze elkaar de maat nemen en uitschelden.

            Wat mij betreft mag je ze eraf gooien, redactie. En volgens mij zit er niemand op te wachten.

  4. Moosie

    Johan zal altijd meegedragen worden in ons hart en dat van onze kinderen.Kwestie van opvoeding.

  5. -buitenkantje rechts-

    Duitsland speelde de eerste helft zoals Cruijff gewild zou hebben.. De tweede helft meer gelijkaardige strijd die uiteindelijk, zoals in de geschiedenis wel vaker gebeurde, door de Duitsers gewonnen werd..

  6. De Nees

    Ajax stadion en Oranje blijft een slecht huwelijk, tegen de grote landen zijn de resultaten slecht, andere belangrijke wedstrijden verliepen eerder ook slecht af. Waarom niet tegen de grote tegenstanders in de Kuip en de B-landjes hier? nu is het al jaren andersom. Hoe dan ook maar de Kuip geeft Oranje een boost.

  7. De Nees

    Duitsland gaat ook ff verjongen hoor, na 3 wedstrijden hebben ze alweer een elftal dat mee kan met de wereldtop. Maar dit terzijde. Wie is die v Roon eigenlijk? is komen aanwaaien en staat plots basis in Oranje, hebben we echt niks beters rondlopen? Irriteer me aan die boekhouderskop, aan dat irritant wijve loopje, heeft niks van een voetballer en kan ook niks aan de bal. Als hij bij die 2-3 bij Reus blijft dan kon hij niet voorzetten, maar hij loopt juist bij hem weg! Vorig jaar ook tegen die Duitsers, stond hij ook lucht te dekken bij een goal. Jammer van Ryan ‘waar is de hoek’ Babel, die kansen moeten er in jonge. Hallo KNVB, eigenwijze kuttekoppen, vanaf nu grote wedstrijden in de Kuip!

      1. -buitenkantje rechts-

        De Roon staat er in voor “de balans” in het elftal. Kennelijk heerst er een misvatting in voetballand dat je altijd een domme schopper in je team moet hebben ipv een echte voetballer.. Met Donny of Pröpper ipv de Roon.. denk je dat het team dan minder goed zou spelen?
        Men komt vaak met het “argument” Wouters.. Alleen vergeten we dan snel dat Wouters echt kon voetballen! Iets wat de Roon nooit zal leren..

        1. FrankiC

          Houd die De Roon eens een wedstrijd lang goed in de gaten! Deed ik gisteren ook en dan zie je dat hij (tactisch) gewoon erg erg goed is en veel beter dan een Wijnaldum. Heeft heel veel mogelijke passjes van de Duitsers dichtgelopen.

          O ja, dat Pröpper technisch beter is zie ik ook wel, maar dat is niet altijd doorslaggevend.

          1. FrankiC

            Klopt, liet ‘m uit zijn rug weglopen. Ging te gemakkelijk uit van buitenspel (dat Blind ophief).
            Vond De Roon toch goed spelen, ook al ziet het er niet uit. (Dat heeft @DeNees goed gezien.)

          2. De Nees

            @Frankie, heb juist extra gelet op de Roon. Zeker niet overtuigd van hem, hij is een loper zonder echte meerwaarde aanvallend, dan zeg ik d’r lopen betere rond die wel kunnen voetballen. Ons MV was geregeld foetsie omdat hij te ver doordekte waardoor een gapend gat ontstond op MV. Daardoor kon DL 1e helft zo makkelijk zijn aanvallers aanspelen en kwam alle druk op onze verdediging te staan. En 2e keer dat hij zijn man liet lopen waardoor doelpunt ontstaat.

          3. -buitenkantje rechts-

            Eens de Nees..dat is ook wat ik zag.. Zie absoluut geen tactisch of positioneel genie.. het tegendeel. De Roon gewoon niet Oranje waardig.. Wijnaldum was idd ook erg zwak..
            Zet een middenveld..
            Beek..Pröpper.. de Jong neer en je hebt een totaal andere wedstrijd.

  8. Bert Betondorp

    Dus…..had Oranje in de kuip gespeeld, dan was er gewonnen door Oranje?
    Hoeveel onzin kun je schrijven?
    Cruijff zou hierom gelachen hebben, dat wel.

    1. De Nees

      Nou Bertje, zoveel onzin schrijven als jij zo goed kan dat haalt swz niemand. Maar los daarvan, trackrecord van de Kuip: laatste verliespartij in 2000, laatste keer gelijk in 2007. In Amsterdam van de 65 werd zo’n 30x NIET gewonnen. Je zoekt niet naar zekerheid maar naar sterkste mogelijkheid, juist alle beetjes kan net dat verschil maken op topniveau. Dus ja, kan jouw uitlachen maar laat maar.

  9. Bert Betondorp

    Zuur is het, dat wel, maar de eerste helft was niet om naar te kijken.
    Dat werd goed gemaakt in de tweede helft, 2-2 als dan in de laatste minuut het
    toch nog 2-3 wordt, ja zuur

  10. 1434

    Volgende interland maar in de lange leegte. Dat geeft pas schrik aan de tegenstander.

Comments are closed.