There are no ads, please add some


VI: ‘Ajax gelinkt aan Davy Pröpper’

Vorige week verschenen er berichten in de media dat Ajax interesse zou hebben in Davy Pröpper, en Freek Jansen van Voetbal International heeft een vermoeden dat Ajax achter de schermen bezig is om Pröpper te verleiden tot een transfer naar Amsterdam, zo laat de Ajax-watcher weten tegenover FC Afkicken. 

‘Het zou mij niet verbazen en het is voor Ajax zeker een goede speler. Het is een heel slimme, rustige en bescheiden jongen. Ajax wilde hem al toen hij nog bij Vitesse speelde maar dat mislukte. Echter Marc Overmars laat niet snel los, al moet het via een omweg. Zo is het ook met Tadic gegaan want die wilden ze een paar jaar geleden al naar Amsterdam halen. Pröpper speelt nu anderhalf jaar bij Brighton & Hove Albion en kan er straks wellicht voor kiezen om een stapje hogerop te gaan naar bijvoorbeeld Everton of kiezen voor Ajax’. Pröpper zelf liet vorige week tegenover De Telegraaf weten op de hoogte te zijn van de interesse van Ajax. ‘Het is een mooie club. En als het zo ver is, ga ik erover nadenken. Maar ik ben ook blij waar ik nu zit’.

Bron: FC Afkicken

Gerelateerde posts

83 reacties

  1. De Ajacied

   En van mij ook,
   Is een type als Poulsen,
   Een leider, iemand die er een keer onder klapt als het nodig is, en een begaafde speler
   Ik zeg doen !!!!
   ❌❌❌

   1. -buitenkantje rechts-

    Lijkt niks op Poulsen.. Pröpper kan wèl voetballen.. technisch begaafd.. goed inzicht èn scorend vermogen.

    1. De Ajacied

     Ik bedoel de vergelijking met Poulsen dat hij er een keer onder durft te schoppen
     Voetballend niet idd
     ❌❌❌

  2. JohnDoe77

   Goede speler, goed overzicht en genoeg ervaring waar Ajax wel profijt van kan hebben!

 1. Sam34

  Laten we deze boy het voordeel van de twijfel geven ik zeg laat maar komen. Was een topspeler bij p*v nu nog van ginkel die twee zijn een mooi duo.

  1. FrankiC

   Pröpper werd 10 jaar geleden meer aan Ajax gelinkt. In de Vitesse jeugd stond ie al op onze radar.

   1. HURBIE

    Leuke doorsnee speler om erbij te hebben
    Maar een echte spelbepaler vind ik het niet

    1. FrankiC

     Pröpper is geen doorsnee speler @Hurbie!!
     Clasie en Hendrix, dát zijn doorsnee spelers!!

     1. Finidi

      Pröpper en v Ginkel halen, goed idee en je kunt weer een paar jaar vooruit dan!

     2. Ajax 1

      V ginkel niet hoor. Tadic en donny op die positie beter, dys waarom zou je dat doen. En dan hebben we schone, blind (ja middenvelder) en ziyech ook nog…..

     3. Bakkie

      Van Ginkel is beter dan Pröpper, dus als die haalbaar is: zeker doen. Maar dit item gaat over Pröpper en dat zou ik ook een goeie aanwinst vinden. Hij zou rust op het middenveld kunnen brengen

 2. AJAXForever61

  Halen, heeft ons in zijn pisvee tijd goed dwars gezeten en was de bepalende speler op het middenveld, creatief, overzicht en aanvallend ingesteld!

 3. Zlatan4ever

  Zou een opvolger kunnen zijn voor Ziyech….
  Maar als hij te veel bedenkingen heeft om te komen lekker in de UK laten. Als hij het geen eer vind om voor Ajax te spelen wat moeten wij er dan mee ?
  Van Brighton naar Ajax hoef je toch niet over na te denken ?! 🤦‍♂️

   1. Zlatan4ever

    Dat zou een reden kunnen zijn BR, als het maar niet is omdat hij bij Pisvee gespeeld heeft.
    “ you never know “ ? 😉

 4. Wenen 1995

  Lijkt mij ook wel een aanwinst. Zou dit betekenen dat Doan te licht is bevonden of gaat Marc voor beiden (Zou ik toejuichen, overigens).

  1. Melles19

   Ik denk dat we Doan links moeten laten liggen. Is een speler van pieken en dalen, en hij is niks beter dan Labyad (wel ander type)

   1. FrankiC

    Doan is beter dan Labyad.
    Doan zal Frenkie of Ziyech niet doen vergeten, dus doorschakelen.

    1. HURBIE

     Labyad echt weg
     Ben benieuwd naar wat voor namen er volgend seizoen nog in het EERSTE STAAN

    2. Emous1978

     Speelt in nedetland geen 1 speler die het redt bij ajax😉 zelfs schouten niet😜

     1. FrankiC

      Ik denk dat alleen Angelino en Bergwijn meerwaarde hebben, maar een linksback hebben we al en Bergwijn moet wel beter spelen dan gisteren.

      Dan zijn er een aantal spelers waarvan er zo maar eens een zo kunnen slagen, maar er vooraf geen garantie is of ze doorgroeien op en naar een hoger niveau: Doan, Schouten, Namli, Lammers, Stengs, Kuwas, Ödegaard.

      Dan is er de mogelijkheid om de direct inpasbare oude garde (terug) te halen met als nadeel dat ze over 2 jaar nul restwaarde hebben:
      Vertonghen, Alderweireld, Suarez, Robben etc.

      Of een tussencategorie die nu te duur zijn:
      Memphis, Groeneveld, Jahanbakhsh, De Vrij etc.

      Dus dan kom je uit bij:
      Gacinovic van Eintracht en Skov van Kobenhavn of Shabani van Bayern M

     2. Ajax 1

      Prima analyse. Restwaarde vind ik alleen niet belangrijk. Een jaar cl spelen en meedoen levert je zo veel op, plus de talenten die na een paar jaar ajax weggaan. Kijk waar de ervaring v tadic en blind ons brengen dit jaar. Dus je moet ook durven vertonghen etc terug te halen als ze willen.

     3. FrankiC

      Overmars gaf vanmiddag aan dat Vertonghen en/of Alderweireld deze zomer (nog) geen optie zijn.

      Restwaarde? Per geval bekijken. Het verschil is natuurlijk aanzienlijk als je Lainez voor 15 mio had gekocht en over 2 jaar voor 40 vertrekt óf dat je Vertonghen voor 15 koopt en er over 2 jaar niets meer voor krijgt.

     4. Wenen 1995

      FrankiC, vergeet onze jeugd niet. Moeten ook de kans krijgen, daar zijn we groot mee geworden….

  1. Zlatan4ever

   Memphis zou zelfs bij geen investeringskosten nog niet naar Ajax moeten. “Drama-Queen” buiten het veld en veel te wisselvallig in het veld….
   Nu met NL-11tal ging het goed tegen een zwakke tegenstander overigens. Volgende keer speelt hij slecht tot zeer slecht.
   Bij Lyon zit hij niet voor niks regelmatig op de bank.

   P.S

   Ik hoop niet dat ik iemand “beledigd” heb met het gebruik van het woord “Drama-queen”.
   Mijn excuses op voorhand 🤭👀

  1. FrankiC

   De spelers lopen ermee weg. Dan ben je al bijna als de jongens je accepteren, respecteren en voor je door het vuur gaan.

 5. Prinsengracht

  Ik gooi nog een knuppel in het hoenderhok: van der Vaart. Raf bevalt mij heel goed op tv. Typisch Ajax zoals het zou moeten. Eigen mening. Schijt aan reputaties. Helder voetbalinzicht. Liefhebber van voetbal. Herkent klasse. Geen trainerstaal. Onze beste talenten zouden onder hem verl grotere stappen maken dan onder Heitinga. Ik zeg niet dat hij meteen coach van de A1 moet worden, maar haal hem naar Ajax. Laat hem los op de grootste talenten. Zorg dat hij elke week een paar keer bij Gravenberch en Unuvar is.

  1. Prinsengracht

   Ik vergeet nog zijn relativerende humor. Een verademing tussen al die analisten die de ene open deur na de andere intrappen.

   1. Ajax 1

    Een hoor pg, rafael zou een versterking. Hoogste niveau gevoetbald, kan het goed uitleggen en leuke vrouw.

  2. FrankiC

   Eens @PG
   Nu lijk je al snel heel goed als je naast Van Hooidonk staat, maar ik heb wel behoefte aan mensen die zo verfrissend zichzelf zijn sls Raf!

  3. -buitenkantje rechts-

   Nog een knuppel.. Haal Reiziger..Bogarde en Heitinga van JA en O19.. Maak daar maar looptrainers van, maar laat ze aub niks bepalen over speelstijl en tactiek.

   1. FrankiC

    Alweer helemaal eens @BR
    Voordehandliggende knuppel, maar toch. Wég met die eenzijdige non-charmatische verdedigers.

    1. Finidi

     Das waar maar met alleen primadonnas kom je er ook niet natuurlijk maar vd Vaart ergens bij of tussen drukken zou denk ik niet verkeerd zijn. En als ze er looptrainers van maken dan Winter ook ff paar keer in de week mee laten lopen haha zou wel goed voor em zijn denk ik!

  4. 1434

   Nooit maar dan ook nooit de fout maken om vd Vaart binnen te halen. Helder inzicht? Sorry, maar daar heb ik nog nooit iets van gemerkt. Het eventueel hebben van humor maakt je geen goede en verstandige analist.

   1. Prinsengracht

    Jij kijkt haast geen tv zeg je. Dus je hoort hem ook niet praten. Zou je dat wel doen, zou je meteen horen dat hij zinnige dingen zegt. Niemand napraat. En geen open deuren intrapt. Hij heeft nog iets in zich van het oude Ajax gogme, het Ajax gevoeln van de Meer en Voorland dat bijvoorbeeld Richard Witsche ook heeft. Eigenzinnige Ajacied die zelf blijft nadenken. Overbodig te zeggen dat hij op het veld ook bewezen heeft dat hij inzicht heeft. Ik zou het wel weten als ik Overmars was.

     1. 1434

      Nee, de libelle, magriet en de linda. Maar belangrijkste is …… ik kan lezen, jij alleen zeiken, uitdagen en janken en vervolgens een ander de zwarte piet toespelen. 90% trapt er in hier, zegt een hoop over het intellect hier. Maar …. maakt het ook weer geinig.

 6. Bert Betondorp

  Sterker nog prinsengracht, vandervaart zou heel goed passen in de technische staf. Zijn persoonlijlheid, zijn ideeen over voetbal ja, zou kunnen.

 7. EugAjax

  Kan prima aanvulling zijn. Ik vind het een goede speler. Ik denk alleen dat prioriteit hier niet moet liggen. We hebben de vervanger van Frenky zelf in huis. Donny! Een diepgaande speler met veel overzicht en een goede pass en techniek in de benen. Middenveld met Donny, Schone en Tadic zou ik naar streven. Schone is nl nog niet versleten. En hij zou af en toe graag plaats maken voor Gravenberch, die volgend seizoen gewoon veel aan spelen toe moet komen. Clubs als Juve zitten al achter hem aan.

  Ik zou hoogste prioriteit in de voorhoede aankopen doen. Dolberg verkopen en een ander aantrekken die samen met Huntelaar goals gaat maken en ruimte gaat trekken voor opkomende en naar binnentrekkende spelers.

   1. Moosie

    Hij mag op therapeutische basis dingen posten in de hoop dat we hem in genade aannemen.
    Nou weet je wat Eug meid post je eige maar het schompes.
    Lekker elke dag een essay met minstens 3 open deuren en 2 meningen waarvan we kunnen zeggen dat je compleet gestoord bent ,moet voor jou een appeltje en een eitje zijn.
    Echter ga je vervelend doen vraag ik je vrouw mee uiteten.
    of ben je al gescheiden?

    1. Emous1978

     Is niet niks hé zon open-hartoperatie! Maar eerlijk is eerlijk hij was er snel weer bovenop

     1. Moosie

      Tja ik vind ook bij nader inzien dat we haar ruimte moeten geven samen met haar vriendin Daisy want die zal binnenkort ook wel weer haar intrede doen .
      En ze is toch een soort Jezus ,er staan niet elke dag mensen op uit de dood.

  1. 1434

   Eug, je riekt nog aar de varkenstrog. Ga ff lekker douchen en spoel jezelf door het doucheputje.

 8. KBouter

  Prima voetballer en past goed bij ons ipv Schone.., maar Davy is wel een hele lieve jongen die nooit edn beuk zal uitdelen en dat is cruciaal op zulke posities

  1. FrankiC

   Dat moet Denzel zelf wel zijn, wie anders zou willen dat Dumfries wordt aangetrokken… A.(u).B. niet.

 9. FrankiC

  Klopt, maar dat was de discussie niet. Ik zie een mooie toekomst voor Ünuvar, Brobbey, Kühn, Danilo en Dest (mss Kotarski en Gravenberg).

  Bij de ED spelers ben ik helemaal onE vriend Isak***** vergeten

Reageren is niet mogelijk.