There are no ads, please add some


Ajax verliest oefenduel tegen Bosz’ Leverkusen’: Labyad valt uit met blessure

Ajax heeft in Duitsland een oefenwedstrijd verloren van het Bayer Leverkusen van Peter Bosz. Ajax, dat speelde zonder de internationals, verloor met 2-1. Na een kopbal van Huntelaar op de lat kwam Ajax na een kwartier spelen op voorsprong door een schot van Danilo in de linkerbenedenhoek. Nog voor rust kwam Leverkusen op gelijke hoogte via Karim Bellarabi. Na de gelijkmaker kreeg Ajax voor rust nog een kans via Labyad, terwijl Huntelaar wederom op de lat wist te koppen. Zo’n vijf minuten na rust wist Bayer Leverkusen op voorsprong te komen door een kopbal van Paulinho waardoor het elftal van oud-Ajax-trainer Peter Bosz de wedstrijd met 2-1 wist te winnen.

Bij Ajax stond Bruno Varela op doel, terwijl Joël Veltman, Lisandro Magallán, Daley Sinkgraven, Zakaria Labyad en Klaas-Jan Huntelaar – normaal gesproken bankzitters – in de basis stonden. Daarnaast kregen enkeleJong Ajax spelers als Dean Solomons, Boy Kemper, Jasper Ter Heide, Danilo en Vaclav Cerny de kans zich te bewijzen.

Naast de nederlaag was ook het uitvallen van Zakaria Labyad een flinke domper op de wedstrijd. Na een grove tackle van Mitchell Weiser moest Labyad geblesseerd het veld verlaten. Wat de exacte blessure is en hoe ernstig het is, is op dit moment nog niet bekend.

Bayer Leverkusen – Ajax 2-1 (1-1)
15. Danilo Pereira 0-1
40. Karim Bellarabi 1-1
50. Paulinho 2-1

Opstelling Bayer Leverkusen:
Özcan, Retsos (46.Boller), Bender S., Paulinho, L. Bender, Kiese Thelin, Alario, Kohr, Weiser, Schreck, Bellarabi.

Opstelling Ajax:
Varela; Veltman, Magallán, Solomons, Kemper (85. Douglas); Ter Heide, Sinkgraven, Labyad (61.Thethani); Cerny (88.Maddy’), Huntelaar, Danilo (88.Aberkane).

Gerelateerde posts

20 reacties

  1. Yor2002

   Ik hoop wel dat ze vaker die Danilo in het eerste gaan gebruiken misschien kan hij nog toegevoegde waarde hebben als spits. Het is toch een andere soort speler dan huntelaar en Dolberg

   1. FrankiC

    Ik ben ook bijzonder gecharmeerd van Danilo, maar we hebben meer aanstormende spitsen. Wat dacht je van Traoré en Brobbey?

 1. Wenen 1995

  Een grove tackel inzetten in een vriendschappelijk potje….. Waarom doe je zoiets?

  1. Moosie

   Jij hebt de dagprijs open deuren intrappen gewonnen.
   Je prijs een peijnenburg ontbijtkoek kun je morgen bij je plaatselijke supermarkt kopen.
   Gefeliciteerd

   1. dickst14

    Moosie, die gaan we erin houden. Jij kiest elke dag degene die de grootste open deur intrapt. Met een mooie prijs voor de winnaar bij de lokale supermarkt.

Reageren is niet mogelijk.