‘Ajax en Barcelona bekijken mogelijkheden samenwerkingsverband’

Ajax en Barcelona onderzoeken de mogelijkheden om een samenwerkingsverband aan te gaan, zo schrijft de meest verkochte sportkrant van Catalonië; Sport. Volgens het Spaanse medium ontstond het idee tijdens de laatste gesprekken tussen de clubs over de zomerse transfer van Frenkie de Jong naar het Camp Nou. Er zijn legio overeenkomsten tussen Ajax en Barcelona; twee clubs die altijd al een bijzondere relatie hebben gehad.

Sport schrijft dat de directies van Ajax en Barcelona een klik met elkaar hebben, afgezien van het feit dat directeur voetbalzaken Marc Overmars een spelersverleden bij de Catalanen heeft. Barcelona heeft de voorbije jaren altijd een goed gevoel overgehouden aan de onderhandelingen dan wel gesprekken met Ajax en zodoende ontstond in januari het idee om de goede relatie in de toekomst van een officieel karakter te voorzien, aldus Sport. Of een mogelijke transfer van Matthijs de Ligt ook nog mee speelt is niet bekend.

Een mogelijkheid is dat Barcelona prioriteit krijgt boven andere clubs inzake talenten van Ajax. De Amsterdamse club kan op zijn beurt tijdelijk spelers krijgen die bijvoorbeeld op basis van leeftijd niet in aanmerking komen voor meer speeltijd in het eerste van los Azulgrana, maar in een competitie als de Eredivisie een toegevoegde waarde zouden kunnen zijn. In het verleden gebeurde dat al met Isaac Cuenca en Bojan Krkic, al was dat weinig succesvol.

De jeugdopleiding van Barcelona geniet nog steeds veel aanzien in binnen- en buitenland, maar veel talenten kunnen, mede vanwege het aankoopbeleid, niet in het hoogste keurkorps doorbreken. Ajax zou op dat gebied uitkomst kunnen bieden, zo voorziet de Catalaanse krant. Barcelona is al enige tijd op zoek naar een vaste club waar talentvolle voetballers kunnen wennen aan het Europese voetbal en noemt Marlon, Jean-Clair Todibo, Gabriel Moraes en Emerson als voorbeelden.

Related posts

39 Comments

 1. Yor2002

  Zou wel mooi zijn. Hierdoor kan ajax makkelijker talenten binnenslepen, omdat alle andere goeie talenten snel worden weggekocht zoals Richarlison en Lainez. Als Barca belooft ons het voordeel te geven van het aantrekken van spelers bij hun dan maken beide clubs er winst van.

  1. HURBIE

   Goeie zaak
   Kunnen ze Messi en Suárez 2 seizoenen ervaring op laten doen bij AJAX

   1. FrankiC

    Ik heb de indruk dat Ajax zo de Zwitserse tweelingbroers Filip en Luka Frei denkt te verschalken.

  2. FrankiC

   Dit brengt Ajax niets, dan wat huurspelers die hier wat ritme op komen doen.

   We hebben Isaac Cuenca en Bojan Krikic destijds geleend. Als ze het goed doen moeten ze terug en als ze het slecht doen moeten ze terug…..
   Zinloze onderneming die alleen maar verplichtingen jegens Barcamet zich mee brengt en onze talenten in de weg staat.

   1. Mr Ajax

    Ben ook bang dat deze deal vooral in het voordeel van barca is, maar overmars kan goed onderhandelen

 2. AjaxKat

  Klinkt leuk maar ben bang dat Barca denkt dat ze dan voor een duppie op de 1e rij kunnen zitten met grote Ajax-talenten. Dit is eigenlijk een Chelsea/Vitesse-samenwerking en die stinkt ook aan alle kanten. En om eerlijk te zijn zijn alleen Gabri en Onana (welliswaar vanuit de jeugd) echt geslaagd van Barca naar Ajax. Andersom gaat dat meestal wel goed. Denk dat het voor die voetballers, gevoelsmatig, toch een soort degradatie is van een sterke competitie naar NL. Kijk maar naar Chelsea/Vitesse, het zijn de afdankertjes die deze kant op komen. Denk dat dat mentaal wel meespeelt bij die spelers. Misschien dat Ajax qua ambitie een (iets) te grote club is voor een dergelijke samenwerking. Ik twijfel of het wat is. En qua samenwerkingen heeft Ajax ook Cape Town nog…. en dat heeft ook bar weinig opgeleverd. Is er überhaupt een goed voorbeeld van een dergelijke samenwerking?

   1. Wijzijnajaxamsterdam

    Nouja als je kijkt naar het verleden van barca en ajax. Is barca naar ajax okk wel een groot verschil hoor. Denk eigenlijk niet dat ajax de betere hier van word. Dat barca gewoon veel beter word. Ze krijgen eerste keus ? Van de talenten vana ajax. Laat me toch niet lachen. Het meeste geld is de winnaar toch ? Als barca nu 60 mil geeft voor de ligt. En manchester city 70 mill gaat hij dan serieus naar barca. Dat zou echt bespottelijk zijn en rond uit belachelijk. Dit kan samenwerkingsverband kan ajax wel eens de kop kosten. Zo worden ze op deze manier nooit beter dan barca. We kunnen beter los van barca staan. Bedoel ze hebben suarez en de jong al in hun selectie. Nu de ligt voor een schappelijke prijs. Dus inpresipe kun je dan wel zeggen we worden de sataliet club van barca. Dat zijn dan de woorden. Ik zeg : liever failliet dan een sataliet club. Dan word je nooit echt nooit groter dan nu.

    1. AjaxKat

     @wzaa: zoals ik het verhaal interpreteer, is het een beetje zoals bij het kopen van een huis; de eerste bieder mag nog 1 tegenbod brengen tov een tweede bieder en dan is de deal rond. In dit geval is Barca dus altijd de 1e bieder vanwege het samenwerkingsverband. Geval De Ligt: Barca biedt 70 mil. Mocht een andere club 75 mil bieden dan mag alleen Barca nog een tegenbod brengen. Maar nogmaals: dit is mijn vrije interpretatie van wat ik in het artikel lees. Misschien heb ik het helemaal fout.

   2. De Nees

    Lees veel scepsis hier en vind het allemaal terecht, als Ajax dit zelf niet inziet zijn het ongelofelijke eikels. Barca is het vooral te doen om andere clubs af te troeven om als eerste een bod te doen op onze constante stroom aan talenten en tegen een schappelijke prijs, heel gewiekste plan dit. Motivatie en kwaliteit mag je vraagtekens bij zetten, zullen afdankertjes of toevallig een paar goeie zijn die toch weer terugkeren plus ze lopen onze eigen talenten in de weg. Kat in een zak deal.

  1. Moosie

   je hebt helemaal gelijk je verdiend niks aan gehuurde spelers plus ze staan je eigen talenten in de weg.
   Ook wordt zo de prijs v d transfers lager waardoor je nog minder geld verdiend.

   1. Ajax 1

    Ik heb hier ook twijfels bij. Met name omdat alles wat niet slaagt of lijkt te gaan slagen dan mss richting ajax geduwd wordt en als iemand bij ajax het goed doet (jeugd of eerste) meteen richting barca gaat. Als ze een manier kunnen verzinnen waardoor we geen barca 2 worden misschien, maar ik ben niet enthousiast.

   2. dickst14

    Samenwerking zou voor Ajax wel rendabel zijn als Barcelona bv hele grote talenten die daar nog niet in aanmerking komen voor de basis bij Ajax zou stallen tot ze bv 22 23 jaar zijn. Zoals bv die Ödegaard die van Madrid is. Ajax kan nl wel altijd verrassen met een jonge ploeg. En absolute topspelers in spe willen misschien langer bij Ajax blijven als ze weten dat Barcelona de volgende stap is. Ook mooi als bv Suarez bij Ajax afbouwt en zijn kennis overdraagt aan jonge talenten. Maar Ajax dient altijd Ajax te blijven en geen satellietclub te worden. Ajax heeft altijd al met mindere middelen verrast en bekers gewonnen en zo wordt de kans nog groter.

 3. Charka53

  Ziet er goed uit maar ik denk dat Ajax dan een dependance van Barcelona wordt en als er dan maar één uitblinkt zijn we hem weer kwijt aan Barca en aan de andere kant krijgen onze jonge talenten dan nog wel een kans om bij Ajax door te breken.

  1. HDfan

   Dat we uitblinkers snel kwijt zijn is al zo, als we talenten kunnen verkopen en terughuren blijven ze wellicht langer. In zo een samenwerking zie ik dat makkelijker gebeuren

 4. Zlatan4ever

  Er is duidelijk meer voordeel voor Barca met deze vorm van samenwerking. Geen grote transfers meer zoals nu met Frenky

  1. HDfan

   Als dat zo is, is het een domme deal. Ik zie dat echter niet gebeuren met Overmars aan de onderhandelingstafel.

 5. Zlatan4ever

  Er is duidelijk meer voordeel voor Barca met deze vorm van samenwerking. Geen grote transfers meer zoals nu met De Jong

 6. dennis78

  lijkt me geweldig. Barcelona als satelliet club van ons Ajax. als ze maar niet denken speciale kortingen te kunnen krijgen.

 7. EugAjax

  Hey hey EUJDELIJK!!
  Dat dit nog nooit eerder onderzocht en voor elkaaf is gekomen! Twee van de grootste clubs ter wereld een samenwerking.

  Op gebied van voetbalfilosofie, opleiding en niet te vergeten de JC band had dit al JAREN mss wel decennia moeten zijn!

  Laten we de deal op 1 juni in Madrid bezegelen ! ?

  1. Prinsengracht

   Zo. Kom je weer wat fantaseren? Heb je in je jubelverhaal meegenomen dat JC niet zo goed was met de beleidsbepalers bij FC Barcelona? Hou jij je lekker bij vi. Bij de 010 kneuzen daar pas jij wel. Hier heb je afgedaan. Je vriend heeft ons verteld dat je bent overleden. Op jouw verzoek. Je bent een lEUGenaar. Opzouten.

  2. De Nees

   Je bent natuurlijk niks veranderd, je ziet in deze deal weer alleen bloemetjes en bijtjes. Kat in de zak Eug, kat in de zak.

   1. EugAjax

    De Nees alles goed hier. Ik verander idd niet op voetbalmeningen gebied. Kleine kanttekening. Ik kan nog niet over de deal specifiek oordelen. Er is nog niks bekend over invulling. Maar ik zie grote potentie.

    Waarom? Opleiding van Ajax is normaal gesproken goed, hoewel nu even verkeerde afslag genomen door Ajax.
    Maar zelfs met een goede opleiding blijven er gaten over om elftal op niveau te krijgen. Welke opleiding is dan het best die bij ons aansluit. Die van Barca natuurlijk. Bijkomend groot voordeel kan zijn dat Barca de ratrace der kapitalen niet zal verlaten om hun elftal zo sterk mogelijk te maken.

    Dat betekent dat jeugdspelers (categorie 18-22?) niet zo snel in eerste komen. Ik vermoed zelfs bij grote talenten niet. Dat heeft laatste jaren bewezen. Dus ja ik denk dat er van oudsher al grote kansen waren mbt samenwerking Ajax en FC Bracelona. Maar in hedendaagse voetbal juist helemaal, aangezien onze jeugdspelers ook vaak te vroeg vertrekken (zie Kluivert, Redan). Dus als voorwaarden en afspraken goed zijn. Kan dit een hele mooie samenwerking worden.

    Sorry idd niet veranderd. De kleine kanttekening is een grote geworden……..???!

    1. EugAjax

     Komt bij ik heb een persoonlijk belang hierbij ! Dit zijn by far beide mijn clubs ! Ajax en FC Barcelona prachtclubs !??. Mooier kan dus niet als we een samenwerkingsovereenkomst sluiten in Madrid bij een finale
     Ajax – FC Barcelona !

    2. De Nees

     Je snapt er weer niks van Eug. Lees boven al die tegenargumenten eigenwijs, ipv de bloemetjes nu al buiten te zetten.

     1. EugAjax

      De Nees leer nou eens in mogelijkheden denken en niet in onmogelijkheden. Simpel als Ajax afspraken gaat maken in lijn met tegenargumenten hierboven is het een kutdeal ja, maar daar geloof ik niet in. Als Ajax dit al gaat doen gaan er zeker goede afspraken gemaakt worden. Ben ik van overtuigd. En de tijd is er ook rijp, en dan kom je weer bij mijn eigenwijze argumenten.

      Ajax staat bekend om het eigenwijze en innovatief denken, dus beetje vertrouwen in deze. Die tegenargumenten zijn op basis van onderbuik gevoelens ! We gaan het zien wie gelijk krijgt als er al een defintieve deal komt ??

     2. 1434

      Samenwerking met Barcelona staat gelijk aan het verkopen van de gesachten die horen bij Ajax. Ongetwijfeld een superdeal voor de NV Ajax maar de doodsteek voor “ons” Ajax. Slechts één partij gaat hiervan profiteren en dat is Barcelona. Ajax wordt een club zoals Ajax ook samenwerkungsverbanden heeft met andere clubs in de wereld. Daar is Ajax in the lead, bij deze deal Barcelona.
      Ajax en Barcelona zijn ook mijn twee favo clubs maar dit idee is gewoon slecht. Heel simpel.

 8. Ajax belg

  Dit vind ik gek nieuws. De grote Johan slaagde er destijds niet in om talenten uit te lenen. Waarom zou het nu wel lukken. En al wat we in het verleden gekregen hebben was geen bal waard. Of is het de bedoeling onze toppers nog sneller naar Spanje te sturen

 9. AJAXWZAWDB

  Barca eerste keus ajax talenten en Ajax mag het doen met Barca talenten die niet doorbreken tuuurlijk..

Comments are closed.