‘Champions League duels vanaf 2024 mogelijk in het weekend’

De UEFA is in overleg met de ECA; de vertegenwoordigers van Europese voetbalclubs, om te bekijken of het mogelijk is de wedstrijden in de Champions League vanaf 2024 te gaan spelen in het weekend, zo meldt onder andere het Spaanse Marca. Nu worden deze duels nog afgewerkt op de dinsdag- en woensdagavonden.  ‘Ze vergaderen achter gesloten deuren, dus zijn wij onzeker over de mogelijke veranderingen en gevaren voor de landelijke schema’s’, zo citeert de Spaanse krant een statement van Javier Tebas, de president van de Spaanse La Liga.

Als de verandering daadwerkelijk wordt doorgevoerd door de UEFA, dan moet het schema van de Eredivisie behoorlijk op de schop. Tebas: ‘Het kan desastreuze gevolgen hebben voor nationale voetbalcompetities door heel Europa.’

Related posts

19 Comments

   1. Mr Ajax

    Als zij dit echt willen kunnen we helaas alleen maar als makke schapen volgen hurbie

 1. Frip

  ach ja finale was vroeger ook doordeweeks en nu in het weekend tijden waren eerst om 2045 nu 2100 uur dus zullen ze dit ook wel gaan doorvoeren ….

 2. Prinsengracht

  Dan kijk ik dus helemaal niet meer, tenzij het Ajax betreft. Op Zaterdag meestal wel leukere dingen te doen dan CL kijken. Op dinsdag is dat nog wel eens anders……

  1. 1434

   Zelfs doordeweeks heb ik vaak leukere dingen te doen. Weekend is alleen bij thuiswedstrijden beetje heilig en de Europese thuiswedstrijden doordeweek. Verder zal ik er echt niet speciaal voor thuisblijven laat staan voor wedstrijden waar Ajax niet eens speelt.

   1. Prinsengracht

    Ik kan me voorstellen dat er veel mensen zijn die hun eigen club niet in de CL hebben, op een dooie dinsdag wel maar op zaterdag niet zullen kijken. Maar misschien heb ik het mis.

    1. 1434

     Als ik een uitnodiging krijg voor iets wat leuk is en Ajax speelt uit een CL wedstrijd ….. accepteer ik de uitnodiging. Maar …..ik ben dan ook wel apart ?

 3. a.p.

  waarom nu dit plan ? we hebben een weekend voetbalcompetitie en daar moet de geldwolven van C.L. niet aankomen

 4. Finidi

  Vind dinsdag en woensdag ook leuker en traditioneler, sommige dingen moet je laten zoals het is want er is voor geld al zoveel verkwanseld, maar goed dat zal wel wishful thinking zijn.

 5. Ajax 1

  En dan moeten alle clubs in alle competities zich daarop aanpassen? Gaat toch niet gebeuren hoop ik. De opzet is toch prima. Dinsdag of woensdag lekker naar stadion of thuis voor de buis. En zondagmiddag competitie, een enkele keer zaterdagavond.

Comments are closed.