There are no ads, please add some


De Ligt: “We misten de scherpte die AZ wel had”

Ajax leed zondagmiddag op bezoek bij AZ een kostbare nederlaag in de titelrace door met 1-0 te verliezen, waardoor de achterstand op koploper PSV is opgelopen tot vijf punten. Matthijs de Ligt spreekt voor de camera van FOX Sports van ‘een verdiende overwinning’ voor AZ, maar vindt het moeilijk om aan te geven waar het zondag misging voor Ajax.

Ajax had met name in de eerste helft weinig in te brengen. “We waren onszelf vandaag niet, vooral de eerste helft. We waren de hele wedstrijd de onderliggende partij. AZ zat er fel op, wij hebben ons laten afbluffen. Het was vandaag gewoon niet goed genoeg”, baalt de aanvoerder van Ajax na afloop. “Je moet natuurlijk de complimenten geven aan AZ, maar het lag aan onszelf: we misten de scherpte die AZ wel had. We verloren de duels, de tweede ballen waren voor AZ. Wij zijn normaal gesproken heel vast in de passing. Normaal gesproken komt de tegenstander er niet aan, maar in de eerste helft zaten er zoveel slordigheden in ons spel, waardoor je eigenlijk nooit in je spel komt. Hoe het kan? Als ik het wist, zou ik het zeggen. Ik heb geen idee. Als je de titel wil winnen, mag je geen off-days hebben. Vandaag was een off-day. Dat mag niet.”

Over twee weken wacht in de Johan Cruijff ArenA voor Ajax de cruciale wedstrijd tegen PSV. De Eindhovenaren wonnen eerder op de dag door een laat doelpunt van Hirving Lozano met 0-1 bij VVV-Venlo. “Je weet dat PSV gewonnen heeft en wil de druk erop houden. Het is heel zuur dat je nu vijf punten achter staat”, aldus een ontgoochelde De Ligt.

Gerelateerde posts

92 reacties

 1. Wenen 1995

  Hoe kun je nu de scherpte missen? Je weet dat je moet winnen…. Dan toch niet scherp zijn? Schaam je!

  1. De Ajacied

   Het lijkt wel of ze zich zelf in een etalage willen zetten maar dan alleen bij Europeese wedstrijden dan wel te verstaan,
   De Ajax spelers moeten zich héél, héél, héél
   DIEP schamen, wat laten jullie op deze momenten de supporters in de steek
   ❌❌❌

 2. Charka53

  Schaam jullie , scherpte missen jullie moeten gewoon je werk doen en dat is voetballen met 💯% inzet .

  1. HURBIE

   Ajax moet zijn ogen uit hun kop schamen met zo’n instelling
   En Dolberg een dikke Middel vinger🖕

 3. ajacied1982

  Moet godver geen kop meer naar die arena meer gaan.smerige volgevreten niksnutten.laat je supporters maar barsten.je weet toch wat er komt tegen die kaaskoppen.

 4. Eentweetje

  Om kampioen te worden Blind, Dolberg verkopen. Nous naar middenveld of ook verkopen

  1. FrankiC

   Nous tegen Ronaldo! Weet niet of ik dat wil zien.
   Blind is een van onze betere spelers, dus die houden wij hoe dan ook.

   1. Wenen 1995

    FrankiC, ga je de eerste wedstrijd ook niet zien, Nous is namelijk geschorst……

     1. KBouter

      Blind is dan niet 1 van onze beste spelers… maar dat is jou mening dus en niet van een ander. Je moet niet jou mening verkondigen alsof het de waarheid is

     2. FrankiC

      Ha ha @Kabouter de pot verwijt….
      Volgens mij doe je het zelf nu, je eigen mening als de waarheid verkondigen. Dat is mijn mening.

 5. Zlatan4ever

  63% balbezit en er niks mee doen ? Dat duid op geen strijd willen leveren, en dat is het minste wat je mag verwachten

  1. FrankiC

   Alleen Huntelaar zag ik een paar keer vol doorsprinten op de keeper. Helaas pikte de rest het niet op en was het kwaad al grotendeels al geschied.

 6. Iceman

  Niks Kampioen worden kut hoofden oprotten met dat tering zooi alleen Europesch kunnen ze geilen en in de eredivisie opzouten ten hag 🖕🏼🖕🏼🖕🏼🖕🏼🖕🏼🖕🏼🖕🏼🖕🏼🖕🏼🖕🏼🖕🏼🖕🏽🖕🏽🖕🏽🖕🏽🖕🏽🖕🏽🖕🏽🖕🏽🖕🏽🖕🏽🖕🏽🖕🏽🖕🏽🖕🏽🖕🏽

  1. Charka53

   Ja , ken je die club die voor drie prijzen gaat nou die heeft eind van de rit nul komma nul.

  1. JohnDoe77

   Jeetje wat zijn jullie allemaal makkelijk van mega enthousiast naar weer dom lopen zeiken over de coach. Net of hij er iets aan kon doen. Sneu.

 7. skel

  Ik denk dat ze nog een weekje vrij moeten….2 wedstrijden in 1 week is wel heeeel veel. En met deze salarissen kan dit je je niet 2 keer opladen. Ik weet wel dat ze in Eindhoven ongelofelijk blij zullen zijn dat er zoveel punten gehaald worden in de CL. Kunnen ze mooi volgend seizoen instromen inde CL. Die zullen vanavond alvast een extra lampje laten branden..

 8. -buitenkantje rechts-

  Wat negatief allemaal.. lijkt wel of er een vete wordt uitgevochten.. Net windvanen de meeste supporters. Met wind mee wapperen ze dapper mee en moet iedereen dezelfde richting meewaaien, met wind tegen wapperen we rustig de tegenstelde kant op..
  Nu lees ik mensen die Ten Hag citeren na de wedstrijd en dat belachelijk maken. Kortzichtige schijtsupporters.. bah!

  1. 89_manon

   Niks kortzichige schijtsupporters, gewoon kritische supporters, die met dit team niet snappen hoe dit weer kan gebeuren… snap dat je achter je team staat, ik ook, maar naar alles wat ze flikken in de champions en dit, teveel contrast verschil

   1. JohnDoe77

    Dat is precies de reden Manon; teveel wedstriiden en teveel niveau verschil…. maar je kunt kritische supporter zijn maar dan hoef je nog niet meteen helemaal los te gaan op de spelers of op Ten Hag die volgens een aantal meteen mogen “oprotten”. Dat is veel te kortzichtig en sneu. Die staan ook weer te juichen als ze straks Juventus verslaan.

  2. De Nees

   Eens Manon. Heeft niet zo zeer te maken met alle winden meewaaien, als dit elftal niks van kan dan is het een andere zaak, maar dat geldt hier dus niet. Wij zijn geen 010-supporters die in voor- en tegenspoed maar blijven klappen voor hun rommel op het veld. Mede hierdoor is bij feyenoord de lat lager gaan liggen. Voor die titel doen ze het klaarblijkelijk, de trouwste supportersschare van het land, nou laten ze lekker trots zijn op die niets zeggende titel. Maar niet bij Ajax, als je goed bent krijg je de veren, verzaak je dan wacht je pek en veren. En zo kritisch moeten we bij Ajax ook altijd blijven.

   1. -buitenkantje rechts-

    Nog even en je gaat kritiek leveren op Ten Hag Nees.. Hij is eindverantwoordelijk..

   2. -buitenkantje rechts-

    Kijkend naar de prijzen in de afgelopen 5 jr heeft Feyenoord 5x een prijs gewonnen Nees.. 1x landskampioen, 2x de beker en 2x de supercup.. En wij??
    Niks..helemaal niks.
    Kijkend naar prijzen in de afgelopen 5 jaar zijn wij de derde club in de eredivisie.
    Deze ploeg MOET gewoon kampioen worden.. daar is alles voor opzij gezet. Miljoenen geïnvesteerd.. Keizer aan de kant gezet voor Ten Hag. 5 jr zonder prijs was onacceptabel.. Dat had vorig seizoen al zijn lot er aan verbonden, maar bleef zitten..
    Heb het al vaker gezegd.. Ajax wint geen prijzen, omdat er te weinig achter de huidige selectie klaar staat. Geven een paar spelers niet thuis is er geen gelijkwaardige vervanging of worden die niet opgesteld door Ten Hag..

   3. De Nees

    Heb ook wel kritiek op Ten Hag BR, maar d’r wordt al genoeg kritiek geuit. Kritiek hoort erbij maar wat ik hier lees kan ik niet echt op inhaken. Een Ajax trainer kan best een keer een flater slaan op wissels en tactiek, maar Ajax verliest over 34 wedstrijden daar geen titel mee. Echter het niet op scherp zetten kost Ajax veel meer punten, dat verwijt ik hem meer, dat kost dus wel een titel. En dat verwijt gold voor al die eerdere trainers. Voor de rest weet je dat Ajax doorgaans niet kan kiezen uit A-trainers, daarom aan onze B-opties mankeert altijd wel iets. Dus ja wat moet je dan, gaan we op de volgende weer los omdat iets niet bevalt? TH zou moeten werken aan zijn minpunten, communicatie moet daadkrachtiger zonder dat irritante gehakkel. Tactiek ook, zet een echte hulptrainer d’r bij, wat moet je toch met Aaron Winter? D’r valt vast meer te verbeteren dan weer op zoek gaan de volgende coach, naar nr 15 in 16 jaar tijd.

  3. JohnDoe77

   Helemaal mee eens BR; wat een stelletje sulletjes opeens overal! Dit kan een keer gebeuren met dit programma en het is nog niet voorbij. Succes supporters!!

    1. HDfan

     en dus wordt slecht spelen niet echt afgestraft; volgende keer mag je weer in de basis starten🙄

  4. 1434

   100% eens BR en nog weten ze de logica om te draaien. Windvanen van het ergste soort. Erg weinig mensen hier die standvastig zijn in hun mening. Geeft kwaliteit van de supporters duidelijk aan (maar dat mag weer nie5 gezegd worden want dan zijn ze beledigd).

   1. De Nees

    AB jij bent ons lichtend voorbeeld. Nooit dom, ziet het vaak goed, ziet toe wat de gemiddelde fan moet inzien, nooit dom, nu blijk je ook nog ’s geen draaikont te zijn maar echt standvastig en nooit dom. Topgoser.

 9. 89_manon

  Wat een lachertje zo haal je de buitenlandse kranten, magisch ajax en dan weer dit… zo afwisselend, hoe kan dit toch… zo zonde tot en met…

 10. Frip

  vind ik zelf een slap excuus je wilt toch kampioen worden hoezo wij missen scherpte

 11. De Nees

  Dat eeuwig terugkerende gelul ook over geen scherpte. Gewoon in vervolg beestje bij de naam noemen: ‘wij zijn slappe lullen’…daar mee beginnen, en dan… ‘die zich niet kunnen opladen voor wedstrijden tegen provinciale clubjes.’ Zo iets.

 12. fjonkman

  Ik snap niet waarom Ten Hag nou ineens hier de schuld van krijgt.. het zijn de spelers die de boel gewoon hebben laten lopen. Al had Cruijff voor de groep gestaan, als de wedstrijdinstelling en de intensiteit bij de groep niet aanwezig is, kun je net zo goed tegen een muur aan lullen.. dan verlies je dit soort wedstrijden altijd…

  1. HDfan

   Nou als manager weet je dat dit op de loer ligt en zorg je dat ze die kaasboeren opvreten. Mannen als Michels boezemden desnoods die jongens zoveel angst en ontzag in dat ze het dan iig voor hem deden… Koeman is ook zo een type.

   1. Eppie

    Inderdaad; Dat kan een goese trainer wel. Ten Hag heeft heen overwicht en zet ze duidelink niet op scherp. Hij neemt alleen aan dat ze wel hun best zullen doen

 13. Felix

  Het is klote zo maargoed CL gaat voorop. PSV voetbalt dit jaar als een natte krant dus er zijn nog steeds mogelijkheden voor een triple. Kop op mannen!

  1. -buitenkantje rechts-

   ?? PSV staat 5 punten voor hoor! CL gaan we niet winnen.. Alles moest wijken voor het kampioenschap.

  2. De Nees

   Was dat een punter van Lozano tegen VVV?? Van buiten de 16 nog wel, kolere man je denkt dat ze niet lager kunnen zinken met hun luize voetbal. Vrouwenvoetbal en kinderen doen dat, maar die pisvlekken zijn de schaamte allang voorbij natuurlijk.

 14. kanu

  Kop op mannen. Kan nog altijd gebeuren kwaliteit genoeg .Als ze van psv is alles open die winnen ook niet alles met dit voetbal.Moeten er nu vol achter gaan staan . Doen mee op 3 fronten dat is niet niks.Wees positief.✌✌

 15. JohnDoe77

  Helaas zat dit er wel aan te komen. Het is nog niet voorbij; Pisvee speelde ook ruk!

  1. Cootje Adriaanse

   Psv speelt vrij vaak ruk….

   Probleempje is alleen dat ZIJ WEL WINNEN

   En jaar in jaar uit met een schaal staan…

   (maar dat terzijde)

 16. beni

  Eerst halleluja en nu bagger, wat ik al steeds zeg real en bayeren elftallen op hun retour. Zelfs VVV had een kans gemaakt.

  1. HDfan

   Dat is dan wel zo, maar ze speelden rete goed en fel dat doen ze nu het om het kampioenschap gaat niet🤔

 17. Cootje Adriaanse

  Als ik kijk naar het programma van PSV…..en nog maar 8 (!!!) wedstrijden tot mijn schrik…..zie ik PSV het niet meer weggeven.

  En voor “de trots” ga ik dan nog uit dat PSV in Amsterdam verliest, maar dat is alles behalve een zekerheidje.

  Komen we nog punten tekort en die gaat PSV niet weggeven in resterende potjes tegen De Graafschap (nee dat doet alleen Ajax), ADO, Zwolle of Vitesse.

  Helaas!

  Leuk zo’n seizoen ver komen in de CL, maar wederom is er straks een andere club de kampioen van Nederland.

  1. FrankiC

   Als ze, buiten de wedstrijd tegen Ajax , 1x van de 7 wedstrijden gelijk spelen kán het al zover zijn…. er in blijven geloven.

   1. -buitenkantje rechts-

    Er vanuit gaande dat wij de komende 8 wedstrijden winnen.. Hoog als.. en.. maar.. gehalte.

    1. HDfan

     Het zou geen enkel probleem hoeven zijn qua kwaliteit, maar mentaliteit is het een groot probleem (al vele jaren)

 18. a.p.

  vanavond nog steeds balen, geen scherpte zegt onze ster , we kunnen en moeten weer eens kampioen worden!

 19. Forever nr14

  John, dom gelul kijk rondo nog eens terug vanavond, daar zit onze ajax trainert, sorry maar deze vent snapt er echt helemaal geen ene klote van, en sorry ik ben er klaar mee, ik zal juichen mits een goed resultaat tegen Juve, maar schaam me kapot als ik het geklungel zie van deze trainert als er iets anders gevraagd word in de eigen competitie, deze droeftoeter krijgt ze niet gemotiveerd genoeg en gooit met een enkele wissels het hele systeem op z’n kop, domme achterlijke droeftoeter! Beleid op de schop en deze sukkel opdoeken! Hij praat gewoon shit echt. Hij is verantwoordlijk voor wederom een seizoen zonder prijzen

  1. beni

   Eerst halleluja opeens was er geen betere dan ten Hag en nu is het weer bagger. Het was continu al bagger hebben mazzel gehad dat de twee, Bayeren en real kompleet uit vorm zijn.

  1. Bert Betondorp

   Juist door het wisselend spelen van Ajax mag je hopen dat ze tegen psv de sterren van de hemel spelen. Dan wordt het punten verschil twee. Ik ga er vanuit dat psv nog wel punten verspeelt, zou toch kunnen?

   1. 1434

    Als ik commentaar geef a la Beni dan valt driekwart van het forum over me heen. Beni kan het zonder probleem zeggen. Beetje hypocriete toestand hier. Maar ja, dat is het al jaren.

 20. FrankiC

  Wat een onzin @Cootje! In februari speelde PSV 3 wedstrijden achter elkaar gelijk (Utrecht, Heerenveen en Feijenoord). En daarvoor tegen Emmen de bietenbrug op. Ook zij winnen niet zomaar.

  1. Eppie

   PSV geeft dit echt niet meer weg; kampioenschap kan je op je schrijven en dus blojven we alleen met KNVB beker over……who cares about the KNVB beker. Daar zal je alleen cynische opmerkingen uit Europa mee krijgen als dat alles is wat je wint. Winnen van Willem II in de finale…..wow
   Dus hopelijk neemt VD Sar eindelijk wel zijn verantwoordelijkheid en is hij gauw weg en komt er een propere directeur

 21. Mr Ajax

  Wat een blamage weer, de ene kerr hang je in de lampen omdat ze als godenzonen spelen en in de competitie spelen ze vaak als derderangs amateurs, ik snap er geen snars meer van!

  1. Mr Ajax

   Of komt het gewoon doordat ziyech zo snel uitviel, dan hebben we volgend jaar helemaal een tyfus seizoen

 22. 1976top

  Ze zijn mentaal gewoon zwak, je weet dat feijnoord verliest dus az gaat er vol voor, en dan hebben ze waarschijnlijk psv op de telefoon zitten volgen en dat resultaat viel tegen(voor iedereen) en dat moet je de mouwen opstropen en ervoor gaan

 23. 1976top

  En dan zegt ten hag dat het plan in duigen viel nadat ziyech uitviel is er dan geen plan B!!!!!!!!!!

 24. Forever nr14

  1976top, die sukkel heeft geen enkel plan, mijn oma van 87 kan deze groep nog beter gemotiveerd krijgen, kapot schamen moet ie zich en de beleidsbepalers ook, met dit materiaal niets winnen, is toch te schandalig voor woorden.

 25. Forever nr14

  Moet je m zien zitten gisteravond, walgelijk gewoon, en zichzelf ook nog ophemelen als een top coach, man man sukkel bah

 26. Donderbol

  Het ergste is het leedvermaak van je collega’s op maandagochtend. Wat een schande.

 27. Finidi

  Kan hij beter niet meer zeggen na zon teleurstellende kutwedstrijd, we misten de scherpte 🤔

Reageren is niet mogelijk.