Ajax verzaakt in Alkmaar en verliest kostbare punten in titelstrijd

Ajax heeft in de strijd om het kampioenschap duur puntenverlies geleden. Een slap spelend Ajax werd op alle vlakken afgetroefd door AZ en ging uiteindelijk zonder punten terug naar huis: 1-0. Waar psv voor de zoveelste keer dit seizoen eerder deze middag met moeite in slotfase wist te winnen; 1-0 uit tegen VVV in Venlo, lukte het Ajax niet en dus is het gat tussen de Amsterdammers en PSV weer vijf punten.

Ajax had, in tegenstelling tot het midweekse duel eerder deze week tegen PEC, weer de beschikking over Frenkie de Jong en Hakim Ziyech. Van te voren viel te verwachten dat Ajax met drie punten weer in de bus zou stappen, omdat AZ vaak niet thuis geeft in de topduels. Al negentien wedstrijden op rij wist AZ niet van de traditionele top drie te winnen. Toch nam Ten Hag de pot uitermate serieus door in de Europese variant aan de wedstrijd te beginnen: Dusan Tadic in de spits, Ziyech vanaf rechts en Lasse Schöne op het middenveld. De Marokkaans international hield het echter niet lang vol. Na dik 20 minuten moest Ziyech het veld verlaten vanwege een kuitblessure, Kasper Dolberg was zijn vervanger.

Druk en felheid
Ajax had moeite met de druk en felheid van AZ. De bezoekers kwamen in de eerste helft moeilijk aan voetballen toe en leden vaak balverlies. Het waren dan ook de Alkmaarders die de grootste kansen creëerden maar gelukkig ging de ploeg van John van den Brom slordig met de mogelijkheden om.

De tweede helft was meer van hetzelfde. Grote kansen voor AZ die onbenut bleven. Calvin Stengs miste tot twee keer toe het doel en een inglijdende Ron Vlaar kon de bal ook niet tussen de palen krijgen. Uiteindelijk mocht het publiek in het AFAS Stadion tien minuten na rust toch op de banken. Na een corner van AZ kreeg Ajax de bal niet weg. Guus Til reageerde het meest alert en schoot zijn ploeg terecht op voorsprong.

Slotoffensief
Ten Hag bracht Noa Lang en Klaas Jan Huntelaar het veld in voor een slotoffensief, maar Marco Bizot liet zien waarom hij de derde keeper van het Nederlands elftal is. De doelman haalde op spectaculaire wijze een kopbal van Huntelaar en niet veel later een streep van Noussair Mazraoui uit de bovenhoek. Aan de andere kant lag het, noodgedwongen, helemaal open bij Ajax maar wist AZ dat niet uit te buiten.

Door de nederlaag loopt Ajax flink averij op in de titelstrijd met PSV, dat nu vijf punten voorstaat op Ajax.

Related posts

80 Comments

 1. ajacied1982

  Zulke wedstrijden moet je er staan.droeftoeters eerste klas.Doe je best maar bij je volgende topclub.Klootzakken…

 2. Charka53

  Niet te geloven dat in zo’n belangrijke wedstrijd waar het om de titel gaan geven ze niet thuis schandalig gewoon dus we mogen hopen dat we dan de beker binnen halen want het kampioenschap is over pisvee speelt ook kut maar hebben steeds de mazzel dat ze toch nog scoren .
  En het avontuur Champignons Leak zal na twee wedstrijden ook wel over zijn , bedankt mijn dag is verziekt .

  1. fjonkman

   Denk je dat je met zo’n kut instelling in de beker van Willem II gaaf winnen? Vergeet het maar.. heb je gezien hoe Feyenoord gisteren te kakken gezet werd door Willem II? Dat gaat ook tijdens de bekerfinale gebeuren.. Deze wanvertoningen van deze zogenaamde grote spelers komt me echt meters de keel uit inmiddels.. als ze dan toch zo graag geen kampioen willen worden en die rechtstreekse plaatsing voor de groepsfase van de CL braaf aan Psv willen geven.. veel plezier ermee.. ik ga dan liever wat anders doen op mijn vrije zondagmiddag, dan naar dit vrijblijvende kutvoetbal te moeten kijken..

 3. Wenen 1995

  Waarom vreten ze tegen RM wel het gras op en spelen ze vervolgens tegen pec en az als een natte krant? Snap er helemaal niets meer van… Hopelijk is de scherpte er weer na de interlandperiode en spelen ze het snot voor de ogen om prijzen te winnen. Te beginnen met het opvouwen van pisvee.

 4. fredie

  Al 5 seizoenen hetzelfde, als het er om gaat laten ze het liggen. Een hoop blabla en toch weer geen echte prijs!

  1. De Nees

   Ze spelen ook niet voor de schaal…europees pieken voor een mooie transfer is waar ‘t ze om gaat.

   1. HDfan

    Vrees dat je helemaal gelijk hebt en TH krijgt het dus niet aan het draaien in dit soort wedstrijden.

    1. Litmanen

     HDfan, je hebt gelijk.
     Ik heb steeds gezegd, geen titel, Ten Hag eruit.
     Mijn tante Truus is in staat de titel met deze selectie te winnen.
     De duurste en misschien wel meest talenvolle selectie die we ooit gehad hebben.

     Ondanks de prachtige wedstrijden in Europa, maar daar hoef je deze spelers niet te motiveren.

     Ten Hag is niet in staat om deze groep voetballers op te jagen zoals een De Boer, Bosz, vGaal, Koeman of Advocaat dat wel kunnen.
     Ajax is niet van het niveau Utrecht. Ten Hag begrijpt niet dat Ajax niet zo veel punten mag laten liggen in de Eredivisie.
     Zelfs als we over twee weken winnen, de titel kun je waarschijnlijk op je buik schrijven, want zoveel geluk als PSV dit jaar heeft, zoveel geluk gaan wij niet krijgen.

     Zo, ik ben weer even weg. Dat bevalt prima.

     1. 1434

      Wegblijven is ook een optie. Dit is bangebroek gedrag. Maar …. volgens mij gebruik jij geen vpn?

 5. Iamsterdam2015

  Tja. Als je vanaf vrijdagmiddag 12:00 uur loopt te geilen op Juve en zelfs geen woord wordt gerept op Ajax tv over AZ en alleen maar over de CL en Ronaldo, dan verbaasd mij dit niets….prutsers

 6. FrankiC

  PSV laat heus nog punten liggen, maar laten we daar dan eens gebruik van maken.

    1. Bert62

     Maar op het eind van de rit weer helemaal niks in Amsterdam en dat doet verrekte zeer

   1. FrankiC

    We gaan het zien Bert. Ik houd goeie hoop, maar snap dat sommige zo direct na de wedstrijd hun onderbuikgevoel laten spreken.

  1. De Nees

   Pisvlekken krijgen nog zo’n 12 punten verlies. Tegen Ajax natuurlijk, AZ krijgen ze nog en die hebben de smaak te pakken tegen de top en Vitesse speelt vast ook nog met de mes tussen de tanden tegen hun. Tussendoor nog wat gelijk spelletjes want dat geluk in de laatste minuten is nu wel over. Oh ja, Ajax wint vanaf nu zelf al zijn wedstrijden. Ja zo komt het wel goed.

   1. FrankiC

    Zo is dat. 12 punten weet ik niet maar in februari speelde PSV 3 wedstrijden achter elkaar gelijk (Utrecht, Heerenveen en Feijenoord). Vlak daarvoor gelijk tegen Emmen de bietenbrug op. Zelf winnen zou fijn zijn.

    1. -buitenkantje rechts-

     En daar profiteerden wij van door met 6-2 te verliezen bij Fey.. en nu te verliezen tegen AZ.. Hoog wishful thinking gehalte.. Realiteit is dat Ajax een traditie heeft betreft het laten liggen van kansen op beslissende momenten.

 7. -buitenkantje rechts-

  Tegen PEC hadden we nog geluk. Nu terecht verloren. 4-2 was een terechte uitslag geweest. Waarom zijn we niet scherp op de beslissende momenten in de competitie?
  (trwns..misschien een idee om noppen onder de schoenen te draaien de volgende keer)

 8. Frip

  er is geen titelstrijd het lijkt wel of ze soms denken dat het wel even vanzelf gaat maar je moet er gewoon elke week staan en ja dat is zwaar maar daar worden ze ook goed voor betaald

 9. Topclub

  Vandaag misten we overtuigende strijdlust, creativiteit na het uitvallen van Ziyech en alweer compleet ontbrekend rendement van de spits. Het eerste en laatste moet je nu wat mee. Hopelijk wordt tijdig voor contractverlenging Ziyech gezorgd. Dat mag best wat kosten, want zonder Ziyech is Ajax veel minder briljant.

  1. HDfan

   Klopt en koop wat meer strijdlust in en zet daarom ook KJH in als het niet loopt ipv DOLBERG , die het helemaal kwijt is?

 10. Donderbol

  Wat een kutinstelling..
  Wat een vreselijk lelijke kutgoal was het ook! Hoe kan het verdomme dat er geen passie en strijd wordt geleverd. The hunter was in die paar minuten veel gevaarlijker dan dolberg, die sjokte maar wat rond met zijn mislukte hakballetjes. Hoe kan het toch dat die jongen er niets meer van bakt?!!!

 11. Forever nr14

  Europeesche pieken roep ik hier al een tijdje zijn voor deze slapzakken het bekangijkste ipv om voor een titel te spelen, ze weten “volgend jaar ben ik toch weg als ik in de CL me maar laat zien” triest dit in en in triest, en roep dit ook al weken. Juve asjeblief stuur deze misplaatste arrogante mietjes met een dikke nederlaag naar huis. Man man wie wil dit nog aanschouwen iedere 2 weken voor de gek gehouden worden in de eigen Johan Cruijff stadion! BAH stelletjes slapzakken, ben dr klaar mee en al zouden we de cl winnen dan nog,,,,,, om je kapot te schamen het hier in nl laten liggen

  1. De Nees

   Ik viel in slaap tijdens de wedstrijd en volgens mij droom ik zo iets dergelijks Forever. ?

 12. Forever nr14

  Ze kunnen zichzelf totaal niet opladen voor deze micky mouse comptitie, vooral de man van €86 miljoen zakt door het ijs, en zit qua competitie met zijn gedachten al bij de primera division, echt te triest voor woorden kan nog niet eens meer juichen, zouden ze tegen Juve al kans maken. In de competitie is het al maanden kommer en kwel

 13. Forever nr14

  Tja en dan zou het goed zijn, als er een trainer was die ze misschien wat meer kan motiveren, maar ja Ajax en wij ajacieden moeten het doen met miskleun TH

  1. HDfan

   Tactisch en bij trainingen zal TH wel ok zijn, maar strijdlust en passie moet van iemand anders komen vrees ik

 14. 1434

  Ongelooflijk dat zoveel mensen nog vol verbazing zijn. Hoe vaak is dit de afgelopen jaren nu al gebeurd? Hoe vaak was het met de hakken over de sloot of gewoon de plomp in? Hoe vaak heeft de Ligt al niet dezelfde vraagtekens gezet na afloop? Hoe vaak zijn de wissels bekritiseerd van ten Hag? Nee, na één prachtige wedstrijd mag je hier niet kritisch blijven maar moet je mee in ce polonaise tot ……. PEC me5 mazzel gewonnen wordt en er van AZ wordt verloren. Dan is iedereen over de zeik. Wat een kut supporters zijn er hier toch.

 15. Cootje Adriaanse

  Eigenschap van de gemiddelde Ajax-supporter:

  De ene week hossana en WZAWZDB

  De andere week zijn de spelers luie volgevreten vedettes en moet de trainer eruit.

  Laat me raden: volgende week weer “kampioenen, kampioenen”?!

 16. Forever nr14

  Die kut TH bij Rondo man man, het seizoen is na verlies tegen die pisvlekken over, zegt TH nee is niet over, “we spelen cl” werkelijk wat een sukkel eerste klas

 17. Forever nr14

  Cootje, ik juich zeker als goed spelen en het gras opvreten en winnen, maar in de eigen competitie je kansen zo te grabbel gooien ieder duel, is toch schandalig! En komt vooral door deze eikel van een trainert. Ook weer vandaag, systeem na 15min al veranderen omdat ie geen oplossingen weet en geen communicatie heeft met de spelers, weer helemaal niets in Amsterdam…..kloot TH

  1. 1434

   Zlatan jongen, beste holbewoner. Waar en wanneer mag ik je tanden uit je bek slaan. Ben je nu zat. Name the time and place please. Oh ja, na 1 april aub. Ik zit nu in het buitenland.

     1. 1434

      Nee, was dronken en zag vlak daarvoor bijdrage van Litmanen. Vervolgens een klein waasje voor de ogen en Zlatan was vervolgens ff de lul. Soms ben ik net een mens ?

   1. Zlatan4ever

    Hahahaha , jij gaat wat AB ? ?
    Je bent niet alleen een “lachertje”maar probeert ook nog stoer te doen. 2 april is prima, je mag zelf bepalen waar en hoe laat ? Gaan we eindelijk iets leuk mee maken ?
    Ik kijk er naar uit …..
    Kan niet wachten….

 18. Bert Betondorp

  Met de meeste vorige schrijvers van dit forum ben ik het hartgrondig eens.
  Dit is niet “ons Ajax”. Het wordt hoog tijd dat er iets of liever iemand verdwijnt en vervangen wordt door iemand die in staat is om deze goede spelers te motiveren,
  Goedschiks of kwaadschiks. Natuurlijk moeten de spelers het doen, maar het scheelt een slko op een borrel als voor het team een persoonlijkheid staat die zo’n goed team verder kan laten opstaan als het erom gaat. Dus?
  Werken aan verandering, het kan nog!

 19. apeldoorn

  de houding van de mannen op het veld, die misplaatste arrogantie, die maakt dat tegenstanders net effe wat meer kinnen tegen Ajax dan tegen andere ploegen. maar er van leren? ho maar…. arrogantie hoort bij de club, maar met misplaatste arrogantie bereik je het omgekeerde!

  en sorry hoor, toen Ziyech weg biel was het plan weg…. WAARIM IS NOOIT EEN PLAN B??

  alle belangrijke uitwedstrijden verloren….. lelmer dan

 20. apeldoorn

  oke oke, iedereen zegr Ten Hag weg……. ik lees geen namen van vervangers!! Wie moet Ten Hag vervangen? verboden om Bosz te zeggen, dat weten we nu wel.

  1. Yindi02

   Volgens 1434 wordt elke trainer (behalve ten Hag), die in de ED rondloopt met dit team kampioen. Dus wat maak je je druk. Het ligt allemaal aan ten Hag. Simpel toch?

   1. 1434

    Waar en wanneer heb ik dat gezegd? Kan het mij niet herinneren. Als ik dat echt geschreven heb moet ik stomdronken geweest zijn en ook dat kanik mij niet herinneren. Je kan mij vast op weg helpen door aan tegeven waar het staat maar ik vrees dat je een verkeerde invulling aan mijn teksten geeft.

    1. Yindi02

     Ook jij laat geen mogelijkheid onbenut om Haggie de schuld te geven van (imo) collectief falen. Dat is te simpel allemaal. Steeds die “zaadpartij” tegen PSV aanhalen om je punt te maken. Ten Hag stuurt tegen AZ nagenoeg hetzelfde team het veld in als tegen Real. Denk jij dat hij voor de wedstrijd tegen ze heeft gezegd dat winst niet zo belangrijk is, dat ze het rustig aan moesten doen, lekker ballen, maakt allemaal niets uit?
     Ik draai het om door te beweren dat tH helemaal geen blaam treft in deze. Heeft alles te maken met de instelling van onze “talenten” !! Ze weten donders goed dat heel Europa mee kijkt als ze CL potten spelen. Dan kunnen ze het wel opbrengen blijkbaar. Dus, bezig met hun eigen marktwaarde, verder niets. Ondertussen hebben ze niet door dat ze niet alleen ten Hag voor lul zetten maar ook hun club Ajax en, last but not least,hun supporters.
     Ik noem het schandalig wat ze, zowel tegen PEC als tegen AZ. hebben laten zien. Geen woorden voor. Sommigen hier hebben dat door gelukkig.

     1. 1434

      Yindi, jij blijft zaken aanhalen die ik gezegd zou hebben maar nooit gezegd heb. Nu weer die opmerking over PSV. Waar haal ik die partij steeds aan? Je moet de juiste persoon aanspreken, ik ben dat in ieder geval niet. Dat ik ten Hag een klojo vind en totaal ongeschikt voor Ajax is en blijft mijn mening. Dat hij het niet voor elkaar krijgt om het team scherp te krijgen voor ED wedstrijden is gewoon grote onkunde. Zwakke oartijen blijven zonder consequenties. Weinigen hebben dat hier door helaas.

     2. Yindi02

      Wij hadden het over rendement van tH. Ik beweerde dat dat nog steeds 100 % was omdat Ajax nog op 3 fronten aktief is. Beter kan dus niet. Begin jij in dat zelfde topic over die zaadpartij bij psv om duidelijk te maken dat het geen 100% is. Twee verschillende dingen dus. Vandaar ook mijn laatste reactie van “ laat maar zitten” en je snapt het niet. Elke trainer heeft onderweg ergens naar toe wel een misser. Ook de grootste winnen niet alles iedere week. Mocht tH met Ajax kampioen worden dan scoort hij 100%, los van die zaadpartij tegen en in Lampengat.

     3. 1434

      “Wel eens een misser”. Maak het nu niette gek. Verder lijk je erg op Eug met je om de vraag heen draaien. Ik heb je nu een paar keer wat gevraagd zonder duidelijk antwoord. Verder is er inderdaad nog geen enkel rendement want er is nog geen enkele prijs. In jouw optiek is het nu 100 en kan het straks 0 zijn volgens mij. Voor mij is het nu nog nul net als de afgelopen jaren.

     4. Yindi02

      Je snapt er echt geen reet van. Komt misschien omdat de antwoorden niet in jou straatje passen?

Comments are closed.