There are no ads, please add some


Loting kwartfinale Champions League, Ajax treft Juventus

De ballen zijn weer door de handen gegaan en Ajax mag in de kwartfinale van de Champions League beginnen tegen Juventus. De eerste wedstrijden worden op dinsdag 9 en woensdag 10 april gespeeld. Een week later zullen de terugwedstrijden gespeeld worden.

De uitslag van de loting:

Kwartfinale 1: Ajax – Juventus

Kwartfinale 2: Liverpool – FC Porto

Kwartfinale 3: Tottenham – Machester City

Kwartfinale 4: Barcelona – Machester United

Wanneer Ajax Juventus uitschakelt dan wordt de halve finale tegen Tottenham Hotspur of Manchester City gespeeld en wordt er als eerste uit gespeeld. Halen we de finale dan mogen we op i juni in het thuisshirt spelen.

Gerelateerde posts

53 reacties

   1. HURBIE

    Laten we ons opstellen als optimist, en we zullen een wonder bereiken
    Kom maaar op met die Pizza’s
    Want wij zijn Ajax

    1. vak411

     amen Herbie! zo ver gekomen al. na Bayern en Real zou ik niet weten waarom Juve niet de volgende is. 2 statische houthakkers centraal dus Tadic kan weer los in de spits. gaten trekken

     1. dickst14

      Ik zou die Chielini geen statische houthakker noemen. Die gooit zijn ziel en zaligheid in ieder duel. Alleen die winnaarsmentaliteit al. Verder heb ik niks met Italiaans voetbal.

  1. Wenen 1995

   De ultieme wraak voor het onrecht van 1996….. Nu winnen wij, tenzij Juve weer dope heeft gebruikt….

  1. beni

   Hij flikt het al zijn levenlang en denk jij dat Ajax het voor de tweede keer flikt zoals tegen Madrid? Madrid en Bayeren twee elftallen op hun retour komen volgend seizoen ijzersterk terug.

 1. Iamsterdam2015

  Pittig. Juve vd week gezien en die zijn echt goed. Mooie wedstrijd dat zeker!!!

 2. Bigboss

  Wordt een mooie wedstrijd met Ajax als eind winnaar. Ajax tegen elf jankende baby’s

 3. Melles19

  Ongeveer de zwaarste loting die je had kunnen hebben als je het mij vraagt. Eerst thuis is vaak ook nadelig. Echter hebben we eerder gezien dat de Ligt Ronaldo in de pocket had. Het is nog niet gedaan. Laat die Italianen maar komen!!!!

 4. Zlatan4ever

  Van Juve winnen betekend Ronaldo uitschakelen !

  Mooie taak voor de Ligt

  Forza Ajax ! ⚽️✡️

  1. Ptr

   Van Juve winnen betekend finale halen!!
   Juve sterkste verdedigings blok van alle over gebleven teams.
   Met een scherpe, vervelende en op italiaanse wijze om kaarten vragende Neres. Een swingende Van de Beek. Een op zijn italiaans gnieperige Van de Ligt.
   Wedden dat dit kan!

 5. Geenemotie

  Zou mooi zijn wanneer Ajax revanche kan nemen op finale 1996. Later bleek dat Juve een soort doping hadden gebruikt. Moeilijke loting, ook vanwege vele spelers die op scherp staan met gele kaarten. Die italianen zijn grote toneelspelers. Forza Ajax!!!!!

 6. AJAXForever61

  Tijd voor revanche. We hebben nog wat recht te zetten uit 1996. Toch ben ik van mening dat Veltman als pure verdediger beter is fan Nous, come on boys!!

  1. dickst14

   Veltman beter? Haalt nooit de voorzet eruit, ligt met een schouderduw tegen de reclameborden, heeft geen snelheid en staat vaak verkeerd te dekken. Dat hij aanvallend niets voorsteld ben ik met je eens.

 7. AjaxKat

  Pffff…. sinds de verloren CL-finale in ‘96 is dat toch wel de Europese angstgegner van Ajax te noemen. Daarna kwamen ze elkaar nog een paar keer tegen en dat was niet best voor Ajax.
  Maar wat zou het mooi zijn als ze het flikken. Gewoon de moed erin houden!

  1. ajacied078

   hoop toch stiekem op een revanche voor 96. gewoon er vol voor gaan. met frenkie als baas op het midden.

   1. AjaxKat

    Ja ik hoop ook op revanche (al is het maar omdat ik zelf bij die verloren finale erbij was) maar ben wel bezorgd om de plek rechtsachterin bij Ajax. Maz is de 1e wedstrijd geschorst, en als hij speelt is hij vooral verdedigend de zwakste van het team. De vervanging voor Maz is nu ook niet best. En laat daar rechtsachter bij ons nou net hun sterkste speler rondlopen…

 8. Charka53

  Welke tegenstander het is , is een hele zware maar niets is onmogelijk en ik hoop op zijn minst twee mooie partijen en het liefst met een positief resultaat en is het dan toch einde CL ik blijf trots op wat Ajax bereikt heeft.

 9. Iedereen heeft een mening

  Was even somber gestemd maar Ten Hag en De Jong ruiken kansen. Dus ben ik ook gematigd positief. Thuis 1-0

 10. Ed69

  Prachtig! Hoop op 2 fantastische wedstrijden en als het dan toch net niet lukt, dan liever door Juventus eruit dan door de Spurs of Porto.
  Maar OMG als ze dit toch zouden kunnen flikken, dan staat de wereld echt op z’n kop!

 11. Amoebe

  De ultieme test voor de ligt!

  Speelt hij Ronaldo uit de wedstrijd dan gaat ajax ook nog eens substantieel meer vangen voor hem al zie ik hem uiteraard liever blijven.

 12. AFCA my World

  Aaaauuuuwwwwww, de enige die ik niet wilde is het geworden ! Dit word een hele zware dobber, helaas ! ⚽️

 13. Donderbol

  Als we juve ook pakken! Zou echt grandioos zijn. Kunnen anderen achteraf niet zeggen dat we hebben gewonnen doordat we makkelijke tegenstanders hadden!

 14. 1434

  De Ligt en Mazra even een bezoekje aan Suurbier laten afleggen. Die heeft vast nog wel wat gouden tips (deze tip is in wezen van Sjakie die meent dat Suurbier de enige is die Ronaldo binnen een kwartier zou weten uit te schakelen).

 15. -buitenkantje rechts-

  We krijgen het moeilijk, omdat onze selectie te dun is.. Na de gebruikelijke selectie staat er weinig klaar om in te vallen op CL niveau..
  Je ziet het nu aan de schorsing van Nous.. De gevaarlijkste speler van Juve staat linksbuiten.. Veltman op Ronaldo? Serieus?? Kristensen?? Een serieus probleem.. Wat als Ziyech en Frenkie geblesseerd zijn? Wie dan tegen Juve? Stel Tadic valt uit..wie scoort er dan? Dolberg?? Stel Nico is geblesseerd..dan Sinkgraven op linksback??
  We hebben dit seizoen goed ingekocht, maar er staat achter niks klaar..
  Wat me opviel bij Juve is dat Ronaldo niet alleen linksbuiten stond, maar ook van rechts kwam en in de spits stond.. Verder vond ik hem voornamelijk met het hoofd gevaarlijk..Ongelooflijke sprongkracht.
  Verder moet Ajax niet de fout maken met teveel mensen voor de bal te gaan spelen.. De Italianen spelen afwachtend en vanuit de verdediging en geven je zo het gevoel dat je beter bent..
  Ik geef Ajax een goede kans als ze compact en vanuit de organisatie blijven spelen en geduld hebben..

  1. 1434

   Een van de problemen is dat er te weing roulatie is geweest gedurende het seizoen. Dit komt mede door het feit dat Ajax vaak pas (te) laat afstand neemt van de tegenstander. De selectie vanaf nr. 12 moet met grote regelmaat in kunnen vallen vanaf de 55e/60e minuut. Dan speelt het team een half uur met een of meer andere spelers. Komen ze sneller op hoger niveau. Maar ja, instelling team en wisselbeleid ten Hag werken dit vaak tegen. Shit, ben ik weer negatief over ten Hag.

   1. -buitenkantje rechts-

    Ben ik met je eens AB.. waarom niet 45 min gas geven, met 3-0 De rust in gaan en daarna je sterkhouders rust geven. Jong talent laten invallen.

    1. Prinsengracht

     Jij kunt beter formule 1 gaan kijken BR. Daar geven ze minimaal anderhalf uur gas. Jij hebt het tegenwoordig dagelijks over gas geven. Maar soms zit dat er niet in. Tegen Fortuna en Pec waren teveel spelers vermoeid. En zodra er dan gewisseld wordt, roept haast iedereen , inclusief jij en AB dat de wissels het niveau niet hebben. En dat is ook zo. Omdst ze niet dezelfde kwaliteit hebben als de basisspelers.

     1. 1434

      Omdat ze te weing worden ingezet omdat Ajax eigenlijk standaard zonder 45 min direct gas geven begint ook als er geen sprake is van vermoeidheid. De vermoeidheid wirdt door de meeste spekers overigens tegengesproken.

   2. De Nees

    Volgens de spelers zijn de maanden aangebroken waar het om de prijzen gaat. Maar dan schrik je je toch rot zoals ze tegen PEC aantraden? Dat liep maar net goed, zijn ze zelf wel goed doordrongen van wat ze zeggen? Of ze kunnen of niet, maar slap beginnen is geen optie want die pisvlekken laten weinig meer liggen, misstap maken en je bent gezien. NB. de tactiek zoals tegen Bayern-uit lijkt me meest kansrijke tegen Juve. Toen speelde achter- en middenlinie heel compact om dan vanuit MV met snelle aanvallen van Neres en Tadic gevaarlijk te worden. Vol op de aanval tegen Juve is kamikaze, zou dus in de speelwijze iets minder principieel en iets meer realistisch zijn.

Reageren is niet mogelijk.